Kijev s američkom vojskom dogovorio inspekciju Krima

Krim - Rusija
31 komentar

Američki inspekcijski tim će uskoro posjetiti Ukrajinu, pozivajući se na Ministarstvo obrane u Kijevu prenose ukrajinski mediji.

“Američka strana je teritorij Autonomne Republike Krim uključila u inspekcijsko područje, što je još jedan dokaz da Sjedinjene Države ne priznaju pripajanje poluotoka od strane Ruske Federacije”, izjavio je ukrajinski ministar obrane.

Ukrajinsko Ministarstvo obrane navodi kako će “multinacionalna  inspekcijska skupina predvođena Sjedinjenim Državama doći 13. studenog kako bi u Ukrajini pratila vojnu i političku situaciju u središtu i na jugoistoku zemlje”.

“Očekuje se da će inspekcijski tim posjetiti vojne postrojbe i jedinice na području antiterorističke operacije u regijama Donjeck i Lugansk. Osim toga, SAD su u inspekcijsko područje uključile u Autonomnu Republiku Krim, što je još jedan dokaz američkog nepriznavanja aneksije poluotoka od strane Ruske Federacije”, navodi se u priopćenju.

Prema dostupnim informacijama, inspekcijski tim će uključivati i ​​predstavnike Kanade i Danske.

Glavni stožer ukrajinskog Ministarstva obrane smatra da su takvi događaji važni u kontekstu širenja “istinitih i nepristranih” informacija o situaciji u Ukrajini među državama članicama OESS-a.

Kijev podsjeća da je Moskva “pripojila” Krim nakon nasilne blokade ukrajinskih vojnih jedinica i “ilegalnog” referenduma 16. ožujka 2014. godine, kao i da većina zemalja svijeta ne priznaju pripojenje poluotoka Rusiji.

Priopćenje Kijeva je “bolesna fantazija”

Na Krimu su po objavi vijesti ostali zatečeni i priopćenje Kijeva nazvali “bolesnom fantazijom”.

“Mislim da je ovo još jedna bolesna fantazija ukrajinskih vojnih dužnosnika, koji ne razumiju da ništa ovisi o njima, ni o njihovoj zemlji, ni tko je vodi”, rekao je Dmitrij Polonski, potpredsjednik vlade Krima,

Dodao je “kako u situaciji kada neki dužnosnici tako slobodno počnu raspolagati teritorijima drugih naroda to u velikoj mjeri uzrokuje ne samo zbunjenost, već i smijeh”.

Polonski je također naglasio da je posjet Krimu moguć samo na poziv ruske strane.

“Što se tiče posjete bilo kojih stranih vojnika na teritoriju Republike Krim, na Krimu može biti samo jedna vojska – vojska Ruske Federacije”, dodao je.

Kijev i SAD mogu provesti inspekciju samo na Mjesecu

Zastupnik ruska Državne Dume s Krima, Mihail Šeremet, savjetovao je vodstvo Ukrajine da provede inspekciju vojno-političke situacije na Mjesecu i pozvao Kijev da prestane špekulirati o ruskom statusu Krima.

“Ovo je smiješno za čuti. Izjave Kijeva više nikoga ne iznenađuju. Mogu pregledati Mjesec. Eno im ga gore”, rekao je Šeremet.

Krimski zastupnik je rekao “da američki vojni inspektori mogu posjetiti Krim samo kao turisti, odmoriti se i uživati ​​u ljepotama poluotoka, a sve ostalo ne dolazi u obzir”.

Američka vojskainspekcijaKrim
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Cigo
6 godine prije

Cackaju li ovi hameri mecku…

Sinisa
6 godine prije

UKR,USA FRA,GER…se dogovorile o slanju 20000 “mirovnjaka” u slobodni dio NovoRusije,jos nisu sa RUS razgovarali ali planiraju. Sra planiraju raditi sa dvije divizije mirovnjaka,pita Rusija.

Jura
6 godine prije

Ima više šanse da ja dobijem na lutriji nego da oni vide Krim ???

dalmata
6 godine prije

USrA ludilo doslo u fazu sizofrenije.Ukrajinske vlasti su izasle iz okvira svake veze s realnoscu.NATO i EU ludaci su u istoj kompoziciji koja vozi u vlastitu propast,tacnije Yenki psihopata je strojovoda,a kako je to zavrsavalo,vidi se u Jugii,Iraku,Libiji,a pusenje u Siriji nije bia dovoljna terapija.Jedina utjeha je da dobro laju na Ruski karavani da budu toliko razumni,da drzu distancu,laji na Misec,sape sebi.Ruski Medo ceka, jer da Medo nije jak i spreman odavno bi USrA kuga zasmradila Rusku stepu.Lajite,kevcite,izmisljajte nebuloze dok jos mozete.A dokle?

Srba
6 godine prije

koje bre inspekcije…ovi su jos pod utiskom holivudskih filmova…

Brainstorm
6 godine prije

ukri porucuju amerima da se stave u prve redove ili da zasute.

Georgij Žukov
6 godine prije

Ukrajinsko -americki” inspektori”na Krim bez dozvole Putina mogu doci jedino i iskljucivo teleportacijom , jer zracnim , kopnenim ili vodenim putem to nece biti moguce , zasto? Krim cuvaju cetrdesetak brodova i podmornica, kao i 40 jedinica avijacije Crnomorske flote . U Sevastopolju cesto borave krstarica „Petar Veliki” sa podvodnom raketnom krstaricom strateske namjene „Dmitrij Donskoj”. Cesto se tamo “mota” i stari dobri Kuznjecov„Marsal Ustinov“, protivpodmornicki brod „Viceadmiral Kulakov“, fregate „Admiral Makarov“ i „Admiral Gorskov“, korvete „Stojki“ i „Soobraziteljni“, desantni brodovi „Minsk“, „Ivan Gren“ , „Aleksandar Sabaljin“. Okolo Krima se smucaju protivpodmornicki brodovi „Urengoj“, „Zelenodoljsk“ i „Kazanjec“, cistaci mina „Aleksandar Obuhov“, „RT-248“ i „BT 115“, raketni camci „Cuvasija“ i „Dimitrovgrad“, i raketni brodovi „Gejzer“, desantni brodovi „D-67″, „D 1442″ te protivdiverzantski brodovi poput „Graconoka”. Oko Krima patroliraju i podmornice tipa „Kolpino“ i „Veliki Novgorod“, Krasnodar podmornice klase akula itd. Nebo Krima stite MiG-29K, Su-24M, Su-27, MiG-31, Su-30SM, Su-33K, Tu-142, Il-78,… Čitaj više »

Andrej
6 godine prije

MOLON LABE!!

bobrock
6 godine prije

Ne možeš biti na ukrajinskoj strani niti da hoćeš! Čemu služi Ukrajina? Služi kao poligon za konačni udar na Rusiju! Rusija je oduvijek bila meta za uništenje i posljednja prepreka ka nekom novom svjetskom poretku!

Ante
6 godine prije

To je Američki špijunski tim a ne inspekcijski tim.

shumadinac
6 godine prije

Da, čitajući naslov slatko sam se ismejao a onda sam se setio rezolucije američkog kongresa i naježio se… UBRZANJE

Lesa
6 godine prije

Mogu pregledati mjesec. Eno im ga gore??????Svi se sprdaju sa ukrajinskim luzerima

stefano
6 godine prije

Shumadinac ubrzanje čega, davno bi oni ubrzali kada bi bili sigurni u ishod.Druga strana ne sjedi skršteni ruku nego ima svoju računicu.

Amistad
6 godine prije

Čuo sam još bar za dva slična optimista. Ako me mozak ne vara su jedog zvali Bonaparte a drugi je bio neki Adolf….

stefano
6 godine prije

Druže Žukov ovakav kvalitetan elaborat nebi napravio ni sam general Šojgu

Ive
6 godine prije

Amerikenjci nemogu prezaliti sto nije uspijela kupovnia Krima i instaliranje USA Crnomorske flote. Ukrajinski klerofasisti i neonacisti sve isplanirali ali nisu pitali tatu. No malo poznata cinjenica da vise od 70% ukrajinaca ne podupire razlaz sa Rusijom i pristup sa najgenocoidnijom nacijom na svijetu koja je u cijeloj svojoj povijesti samo 12 godina u miru a sve ostalo vrijeme vode okupacijske ratove po svijetu.

Stephen
6 godine prije

Pravo na sanjanje nikom barem dosada nije bilo zabranjeno !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI