London razvija plan za rat protiv Pyongyanga

Kim Il Sung Kim Jong Il
17 komentara

”Zbog zabrinutosti da bi još jedan provokativni raketni test Pyongyanga mogao izazvati vojni odgovor Sjedinjenih Američkih Država, Velika Britanija se priprema za mogućnost izbijanja rata sa Sjevernom Korejom”, piše The Telegraph.

London navodi kako pozorno prati Sjevernu Koreju, strahujući da bi u utorak mogla pokrenuti još jedan raketni test projektilom dugog dometa, kako bi obilježila obljetnicu osnivanja vladajuće stranke.

Ratna retorika Donalda Trumpa je posljednjih mjeseci pojačala napetosti u regiji i potaknula britanske dužnosnike da izrade vojne planove u slučaju odgovora na izbijanje neprijateljstava.

Među planovima koje je objavio Daily Mail je raspoređivanje najnovijeg nosača zrakoplova ”HMS Queen Elizabeth”, prije nego što je prošao zrakoplovne testove.

FA18E Super Hornet HMS Queen Elizabeth
FOTO:  2 FA18E Super Hornet iznad HMS Queen Elizabeth

“Imamo dosta brodova za slanje, na primjer, razarača ”Tipa 45” i fregata ”Tipa 23”. Veliki britanski nosač zrakoplova bi mogao ući u službu prije nego je bilo predviđeno”, izjavio je za britanski list viši izvor iz britanskog parlamenta.

Nosač zrakoplova ”HMS Queen Elizabeth”, koji se u kolovozu vratio u matičnu luku u Portsmouthu, ne bi trebao stupiti u službu do 2020. godine.

Moguća odluka da ga se rasporedi zbog ”iznenadne zadaće” se uspoređuje s početkom Falklandskog rata.

“U Falklandu smo morali reagirati na događaje i ”HMS Illustrious” je brzo odgovorio”, za Daily Mail je rekao izvor iz mornarice.

“Međutim, to je bila reakcija za zaštitu britanskog teritorija. U slučaju Sjeverne Koreje bi Velika Britanija bila dio jedinstvene globalne koalicije. Moramo vidjeti kako podršku možemo pružiti”, dodao je.

Prošli mjesec je britanski ministar obrane Michael Fallon za BBC rekao ”kako je zbog nuklearnog raketnog programa dugog dometa Pyongyanga Velika Britanija u opasnosti”.

“SAD imaju pravo braniti svoj teritorij, braniti svoje baze i brinuti se za svoj narod, ali to uključuje i nas. London je bliži Sjevernoj Koreji i njegovim projektilima od Los Angelesa”, rekao je ministar Fallon.

VIDEO: U Avgustu 2017 je došlo do spuštanja drona na britanski nosač aviona što je izazvalo veliku debatu u javnosti 

HMS Queen Elizabethmichael fallon
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Riddick
6 godine prije

Ti nosači aviona su velike mete u 21 veku, kinezi su odavno izračunali da za jedan prosečan nosač aviona mogu da proizvedu hiljade protivbrodskih raketa i da se ne isplate vojno u dugoročnom planu s obzirom na napredak tehnologije, pa zato se ne oslanjaju na njih mnogo planiraju da imaju maksimum 3.

raspe
6 godine prije

Ova dva mi deluju miroljubivo.Celi su u osmehu.Stariji jos i pruza ruku dobrodoslice.Nevidim razloga da im ne verujem.

ime
6 godine prije

ispod članka dialymaila ima podosta komentara, e sad jesu trolovi ili ne, neki sugeriraju da im je flota u rasulu. dalo bi se provjerit s financijske strane neke navode.

čokolino
6 godine prije

”kako je zbog nuklearnog raketnog programa dugog dometa Pyongyanga Velika Britanija u opasnosti”.

Čuj ovo………..sad i ovi u opasnosti. A SK zbog SADističkih vojnih baza i vojnih vježbi na svojim granicama te sankcija i otvorenih prijetnji uništenjem nije u opasnosti i treba da skače od veselja. Ak dodamo tome, da su SADisti nedavno već spalili napalmom 20% populacije SK sreći naroda SK ne bi smijelo biti kraja kad god jih vide na svojim granicama.
Lešinari se okupljaju…….. kukavice nemaju muda 1 na 1 udariti..
E pa iskreno se nadam, da će ovaj put dobiti po nosu.

raspe
6 godine prije

A oni bidni peku lozovacu za sebe i nije im jasno zasto se susidi bune.A susidima pune bacve sljive i trave.Ja bi in pokuca na vrata sa toplin fritulama,pa da skupa nazdravimo.

Brane
6 godine prije

Bahatost ovog ljudskog zla je nevjerovatna. Stoljećima tako ubijaju i porobljavaju cijele narode za profit, bez i najmanje grižnje zavisti. Salva od 20 Satana upućena na taj smrdljivi otok bi više očistila atmosferu na planeti, nego je zagadila. Uza sve to, sad postaju i patetični. Mogu doći u korejske vode jedino kao privjesak amera, u suprotnom se samo mogu našetavati na 20 km od obale i davati izjave za javnost kako su opasni. Brodovi bi im bili izloženi protubrodskim raketama (ako ih imaju Houthi, kupljene od Kineza, s kojima potapaju saudijske brodove po Adenu, imaju ih sigurno i Sjevernokoreanci, barem par stotina). Uz to imaju minimalno 20 operativnih podmornica, sa vrlo upotrebljivim torpedima, i tu priča završava. Anglosaksonsko smeće ima samo jedan nosač aviona, koji nije operativan i neće ni biti još par godina. I da nakrcaju 30 aviona na njega, mogli bi odraditi par patetičnih naleta na DPRK, koja… Čitaj više »

davor
6 godine prije

Znači čeka se još samo da obavještajna štala odradi Pearl Harbour/9-11 i sve je spremno.

dalmata
6 godine prije

Genetska,kolonijalna UK bolest cvita u nstavcima,prenosi se sa kolina na kolino.Jesu li ovi napuvani Ingleski idioti ikad vidili di je S.Koreja?Stvarno je bolest uzela maha kad su toliko ispranog mozga(ako ga imaju)da mislu da ce Kinezi i Rusi vrtit palce,i da ce mirno stat i gledat ove i USrA manijake da sviraju ku–cu sinfoniju na njihovim vratima?!E bas jedva cekan da to vidim

Adriana
6 godine prije

Oće li nosačem sutra i na Škote?

Spock
6 godine prije

Opet “UN koalicija” brani Južnu Koreju ko 50 ih godina 🙂
Mogu komotno i Belfast odkonzervirati i opet poslati da granatira KIma

Vlastimir
6 godine prije

Englezi se mešaju u sve.Najveće zlo dolazi od njih.Ne postoji bez veze ona anegdota o Englezima koja se pripisuje Gandiju.Ona glasi: “Kada se dve ribice svađaju na dnu mora mora da je u blizini engleska podmornica”

trumpislav
6 godine prije

oni će ? nemogu pobjedit zulue sa kopljima ,nisu nikad dobili nijedan rat pošteno jedino se znaju šlepat iza pobjednika i držat govore a srušili su evropu zbog fake newsa i klikova

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI