Britanski ministar obrane hakerima prijeti udarima “iz zraka, s kopna i mora”

Michael Fallon
13 komentara

Britanski ministar obrane Michael Fallon je, kao odgovor a hakerske napade, zaprijetio vojnim napadima.

Ovu je izjavu Michael Fallon dao u govoru u think tanku Chatham House, prenosi BBC.

Prema njegovim riječima, vojne snage Ujedinjenog Kraljevstva se mogu poslužiti udarima “iz zraka, s kopna i mora“.

“U ovom trenutku je istraga utvrdila da su hakeri pokušali provesti konzistentan i odlučan napad na sve račune parlamentaraca i da identificiraju slabe lozinke za pristup elektroničkoj pošti”, rekao je ministar Fallon.

Ranije je izvijestio kako je u nedavnim hakerskim napadima na računalne mreže britanskog parlamenta hakirano do 90 računa elektroničke pošte.

Ako izjavu ministra Fallona “da će Rusija uskoro pozorno, ali s divljenjem i zavišću, pratiti kretanje novog britanskog nosača zrakoplova “Queen Elizabeth” u Sjevernom moru”, možemo smatrati djetinjim hvalisanjem, izjava o potencijalnom vojnom napadu na hakere “udarima iz zraka, s kopna i mora” je znak da je ministar skrenuo s pameti, a da mu se nitko to nije usudio reći.

Dakle, britansko Ministarstvo “obrane” može donijeti odluku o lansiranju projektila na potencijalne hakere na temelju čega? Kada se sa sigurnošću moglo utvrditi da je određeni hakerski napad provela upravo ova ili ona osoba ili skupina hakera? To je bilo moguće samo u situacijama kada su beznačajne hakerske napade provoditi amateri i diletanti, dok se za nijedan ozbiljni napad ove vrste nisu mogli pronaći dokazi o počiniteljima i sve je ostajalo na utemeljenim ili neutemeljenim sumnjama.

Moguće je i da će napadi protiv “nepoćudnih” osoba i zemalja početi provoditi pod ovim izgovorom, jer su “humanitarne intervencije” postale otrcan izgovor u kojeg nitko više ne vjeruje.

Uostalom, ako je netko od britanskih parlamentaraca toliko glup ili senilan pa na svojim računima stavi lozinke tipa “ABCDEF” ili “1234567”, to ne može biti razlog za pokretanje zračnih, pomorskih ili kopnenih udara protiv hakera. Prije svega, to bi bila izvansudska likvidacija, a, koliko je poznato, Velika Britanija nema smrtnu kaznu ni za puno teže zločine od hakerskih napada.

Što reći, nego poželjeti da proces Brexita potraje što brže i da nam Velika Britanije bude što dalje, iako uvijek treba mati na umu da se kojim slučajem ne zaigrate s pokušajima hakerskih napada, kako za nekoliko minuta ne bi nad glavom osjetili osvetnički gnjev britanskog ministra obrane Michaela Fallona.

Izvor: BBC

hakerski napadimichael fallonPrijetnja
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sinisa
6 godine prije

Obicni krezubi psi.

Tomica
6 godine prije

Glupost je progresivna. Okružen je još glupljim ljudima od njega i nema ko da mu ukaže koliko je glup. Oni pametni (ako ih uopće ima) i ne smiju da dignu glas jer su sigurno debelo u manjini. Izjava je debilna čak i ako je data sa ciljem stvaranja pretpostavki za legalizaciju ilegalnih napada na druge države. Ovakve “genijalce” treba istjerati nogom u guzicu s vlasti.

Tedi
6 godine prije

Sta reci kada ministar odbrane VB izvali takvu glupost,pa njemu se smiju i djeca iz o.s.
Mada sumnjam da je toliki debil,jer je tom izjavom poslao poruku Rusiji citiram”da će Rusija uskoro pozorno, ali s divljenjem i zavišću, pratiti kretanje novog britanskog nosača zrakoplova “Queen Elizabeth” u Sjevernom moru”.Ovo je pokvarena objava rata.”ma napast cemo vas sigurno i to sa sjevera” Nije on debil nego pokvareni Englez.

davor
6 godine prije

Jel to on prijeti MI6-u? Ili CIA-i, Mossad-u? Možda je samo tipa alkoholičar, pretjero sa ginom.

Tomica
6 godine prije

Ma to što je pokvaren, a fakat jeste, ne isključuje da je i debil. Meni baš i nije smješno da tako govori i razmišlja ministar obrane jedne jake vojne sile. Bojim se da prešutkivanje ovakve prijetnje otvara mogućnost da se to i sprovede. Iz pojedinih država su izjave da će se braniti izazvale poplavu osuda, sankcija i kojekavih mjera protiv njih, a sada svi šute, kao to je normalno.

dalmata
6 godine prije

Oce li ovi cirkusant napadat iz zraka i kako li vec priti kad mu njegovi demokrtsi bradati olos koji su slali u Siriju,pocme sijat bobe po Londonu.Jedva cekan da vidim te napade.

subaru
6 godine prije

Opravdanje da uderaju one slabije koji im se ne naguze.

Mesa
6 godine prije

Problem svih nas je sto je ovaj covjek na visokoj poziciji, a on sebe vidi kao da je u ratu.
A ljude koji zele normalno da zive ne vidi nikako.

shumadinac
6 godine prije

Hahaha – je li ovo Monti Pajton. Obzirom da su krivi “ruski hakeri”…

user
6 godine prije

“da će Rusija uskoro pozorno, ali s divljenjem i zavišću, pratiti kretanje novog britanskog nosača zrakoplova “Queen Elizabeth” u Sjevernom moru”

a kaj je s windows xp-om koji se vrti na nosaču? kaj ak prikaže BSOD?

u gugl “xp carrier Queen Elizabeth”

Tadmur
6 godine prije

*1234567*…*ABCDEF*…L.R. Bravo!!!???

tabula
6 godine prije

Hackeri su nahebali. GB je pustila u promet svoj najnoviji nosač aviona!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI