Admiral Kuznjecov napreduje duž obale Engleske i ruši britanski flegmatični stav

Admiral Kuznjecov
25 komentara

Suočeni s nosačem zrakoplova Admiral Kuznjecov, Velika Britanija gubi svoj legendarni flegmatični stav. Nije li razlog njegova pratnja koja bespotrebno prazni džepove poreznih obveznika bez cilja i bez konkretnog rezultata?

Veliki show se odvija na obalama La Mancha, dok ruski nosač zrakoplova Admiral Kuznjecov, nakon ostvarene misije u Sredozemlju, plovi u svoju matičnu luku. Pri dolasku u Sredozemlje, Admiral Kuznetsov nije stvarao toliko mrmljanja. Britanska vojska je pokrenula kampanju punu bijesa, a za što je dobiveno zeleno svjetlo od strane britanskog ministra obrane Michaela Fallona.

Osvrnimo se na korištenu terminologiju. Prema riječima gospodina Fallona, radi se o “brodu srama” čije je misija bila “produžiti patnju sirijskih ljudi“. Ruski izvori se nadaju da izjave britanskih vlasti nemaju za cilj osuditi napade ruske vojske na ekstremiste, ugrožavajući time britanske štićenike.

Ipak, razlog za ovaj iznenadni bijes može biti sasvim drugi. Nedavno su se u britanskim medijima pojavile informacije o bespotrebno izgubljenim novcima. 1,4 milijuna funti (1,6 milijuna eura) je potrošeno na sterilno praćenje ruskog nosača zrakoplova Admiral Kuznjecov.

No, britanski tisak ima drugačiji pogled na ulogu nosača zrakoplova. Prema Daily Mail, nosač zrakoplova se nakon uspješno završene misije “bombardiranja” vraća kući ploveći pored bijelih stijena Dovera.

Od ostalih grijeha, Admiral Kuznjecov je navodno ušao u “područje interesa” Velike Britanije. Kojeg područja? Izdanje ne navodi.

Prema RT-u, britanski mediji u očaju diskretno napominju da je fregata St Albans, koja prati ruski nosač, jedna od najefikasnijih fregata u svijetu. S takvom medijskom podrškom, ona bi se trebala vrlo lako nositi s ruskom prijetnjom, bez obzira na to što je prijetnja samo imaginarna i nema nikakve veze s realnošću.

Izvori: RT | Daily Mail

admiral kuznjecovmichael fallonNosač zrakoplovaSredozemlje
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pitalac
7 godine prije

Mozemo li saznati: cilj i svrhu ovog clanka ?

goltanco
7 godine prije

Kad se govori o “brodu srama” perfidni Englez se trebao osvrnuti na svoje vlastite podmornice koji su vjezbali ispaljivanje raketa pored americke obale i od srama su krili rezultate od javnosti.

Engleska ima cetiri nuklearne podmornice i jedna od njih Vengeance je ispalila interkontinentalnu raketu
Trident [ koja je duga 13 metara i teska 60 tona i za koju se tvrdi da pogodi cilj u krugu nekoliko metara ] a promasila je cilj nekoliko tisuca km, prema engleskim novinama.

Englezi zavidu kad Slaven-Rus ima nesto bolje od njega.

Sara
7 godine prije

Al divote; čitati kako kmeče engleske kujice…

Ind-ore
7 godine prije

@ nisam robot
Mozemo zahvaliti tzv. zapadnim novinama da se sve znade gledu Rusije kad su vijesti negativne.
Dobre vijesti se kriju.

Zapadne novine ce pisati o nekom Rusu u Kazanu koji se autom zabio u drugo auto i od toga napraviti “dobru” reportazu.

Zapadna medija su to uspjesno radili za vrijeme socijalizma u Rusiji, danas cijeli svijet se smije zapadnim medijima zato jer ces u svakoj zemlji naci negativnosti i to spada u crnu kroniku.

f46
7 godine prije

Madjarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto je izjavio da je Madjarska izgubila uslijed sankcija na Rusiju od god. 2014 – 6,5 miljarde dolara.
Peter Szijjarto je rekao “Rusija nije prijetnja Madjarskoj”.
Toliko o ovoj totalitarnoj Europi koja ima cilj da Njemacka postane 4-ti Reich.

“Hungary’s position on the sanctions is that (they are) useless,” Szijjarto said, estimating Hungary had lost export opportunities worth $6.5 billion since they were introduced in place in 2014.

“Should we be happy with Russia’s economy declining? No, we regret that,” he said, adding that Budapest did not view Moscow as a threat.

Georgij Žukov
7 godine prije

Dana 27. januara 1945. godine sovjetska Crvena armija oslobodila zatvorenike logora Auschwitz.
Neka im je vjecna slava i hvala . SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU!
P.S. Ocekivao sam da ce jedan od novinara ovog portala napisati opsiran tekst o tome .

havoc
7 godine prije

” fregata St Albans, koja prati ruski nosač, jedna od najefikasnijih fregata u svijetu. S takvom medijskom podrškom, ona bi se trebala vrlo lako nositi s ruskom prijetnjom”. Pratili su flotu i britanski lovci Typhoon! Ali u tekstu nije napomenuto da je u pratnji i teška nuklearna krstarica Pyotr Velikiy koja bi mogla napravit “dar-mar”: ” Projekt 1144.2 – Orlan (NATO oznaka Kirov klasa) * Decembra 1977. Baltiysky Zavod brodogradilište u St.Petersburgu porinulo je najveći brod pored nosača aviona poslije drugog svjetskog rata. Dodijeljen sovjetskoj ratnoj mornarici 1980. kao Kirov klasa teških nuklearnih raketnih krstarica s krstarećim projektilima (CGN oznaka NATO-a, Ruska: тяжёлый атомный ракетный крейсер). Glavni dizajner projekta je BI. Kupensky nakon što je prethodno bio glavni projektant prve domaće gasne turbine EM (BPK). Inicijalno je planirana za traženje i uništavanje neprijateljskih podmornica, ali naoružanjem sa supersoničnim teškim dalekometnim protubrodskim projektilima P-700 Granit postala je mnogo svestranija dajući floti… Čitaj više »

Jupiter
7 godine prije

Cemu nervoza samo prolaze međunarodnim vodama?

eee
7 godine prije

A bas si me nasmija. Svaka cast. S takvim humorom covjek bi morao napravit karijeru. Da probas u holivudu?

Ivan
6 godine prije

kao njega je jako tesko pratit ,a ostavlja stup dima vidljiv stotinama kilomatara.

Jozo
6 godine prije

Sta kaze kraljica ?

Jakov
6 godine prije

Putin ga je tia vlakon pribacit al su tuneli uski cercil se ljuti a ja cu popizdit.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI