Šteta na nosaču „Admiral Kuznjecov“ oko 300 puta manja od „procijenjene“

Nosač zrakoplova Admiral Kuznjecov
40 komentara

Ovo bi bile vijesti iz kategorije “Zašto ovo sada nikome nije zanimljivo“. Naime,

iznos štete od požara u prosincu na jedinom ruskom nosaču zrakoplova „Admiral Kuznjecov“ pokazala se oko 300 puta manjom nego što su u početku trubili mediji.

„Točan iznos štete koju je požar uzrokovao na jedinom ruskom nosaču zrakoplova „Admiral Kuznjecov“ još nije utvrđen“, izjavio je čelnik ruske Ujedinjene korporacije za brodogradnju (USC) Aleksej Rahmanov, prenosi Interfax.

Međutim, napomenuo je da bi šteta možda mogla premašiti iznos od 300 milijuna rubalja, ali “tamo sigurno nema 90 milijardi rubalja štete”.

„Poteškoće s brojanjem nastale su zbog istražnih radnji. Jednostavno nas nisu pustili u postrojenje”, požalio se Rahmanov.

Prije toga je Kommersant, pozivajući se na izvor u sjedištu Sjeverne flote, napisao „kako je požar na brodu nanio štetu od 95 milijardi rubalja“, iako je cijena cijelog broda ove klase tek nešto viša od ovog iznosa.

Ruski mediji su prenijeli „pojašnjenje“ Rahmanova, ali su vijest objavili na posljednjim stranicama novina, gdje su „gosip“, sport, horoskop i ostale „zanimljivosti“, gdje čitatelji koji prate unutarnju i vanjsku politiku obično ne idu.

Nikad nikome nije palo na pamet da postavi očigledno pitanje zašto je netko procijenio štetu od lokalnog požara na nekoliko stotina kvadrata prostora broda na cijenu cijelog nosača zrakoplova i zašto su novinari i blogeri požurili širiti ovu očitu glupost?

Naravno, dio krivice leži na vodstvu flote. Trebali su istog dana reći da je 90 milijardi rubalja štete glupost i da će stvarni troškovi popravka biti više od 100 puta manji, jer u Rusiji slobodno izlaze dnevni listovi kao što su Nova gazeta, Vedomosti, The Moscow Times,  emitira Eho Moskve i drugi prozapadni listovi i mediji, dok je u posljednje vrijeme i Kommersant promijenio uređivačku politiku i objavljuje ranije nezamislive vijesti za ovaj bivši visokotiražni  sovjetski dnevni list.

Kako se zapalio ruski nosač zrakoplova „Admiral Kuznjecov“

VIDEO: Požar na nosaču zrakoplova „Admiral Kuznjecov“

admiral kuznjecovNosač zrakoplovapožar
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija
4 godine prije

😊 pa uče Rusi od Amera ponešto…
U planu je novi ruski nosač aviona. Ova prva puno veća procjena zasigurno je malo utjecala i na brzinu projekta i na predviđene iznose koji se trebaju izdvojiti…

Laki Topalović
4 godine prije

Za Kommersant me čudi, ali je bilo stvarno “čudnih” tekstova unazad šest mjeseci, tako nekako

Dopizdilomi
4 godine prije

Al će netko da nahebe kad Vladimir podigne slušalicu.

Jack kuhar
4 godine prije

Lucija manje zbori da ti rucak ne zagori.

Alex
4 godine prije

Jbt,frigali kobasice I odmah 90 milijuna štete🤣🤣🤣

Iko
4 godine prije

Klasična propaganda jedne armije

Max
4 godine prije

Mediji često preuveličavaju stvari pa je tako bilo i ovaj put.

Ad astra
4 godine prije

Možda je stvarno istina da je šteta znatno manja. Nešto razmišljam o tome. Ako je nosač bezvrijedan onda ni šteta ne može biti velika. Da je kasko osiguran, dobio bi vjerovatno procjenu na totalnu štetu, što je manje od cijene popravka.

87s
4 godine prije

Rusima bi bilo najjeftinije da potope tu staru nakupinu jedva plutajucega zeljeza i ne sramote se vise njime.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI