Moskva pozvala SAD da se ne miješa u sirijsku borbu protiv ISIL-a

SAD - Sirija
10 komentara

Takozvana ”naoružana sirijska opozicija”, koju sada čine ”Sirijske demokratske snage” predvođene Kurdima, pustila je vodu na branama Eufrata, čime su zaustavili daljnje napredovanje sirijskih snaga, priopćila je služba za tisak ruskog Ministarstva obrane.

Agencija je objasnila da do danas sirijske vladine snage od terorista uspjele osloboditi više od 60 četvornih kilometara na lijevoj obali Eufrata. Nakon što su sirijske trupe i vojna tehnika počele prelaziti rijeku, za nekoliko je sati povećana razina vode u Eufratu, a brzina struje se udvostručila.

Razlog povećanja razine vode u Eufratu je namjerno pražnjenje vode na branama, koje se nalaze i trenutno su pod kontrolom snaga koje podupire međunarodna koalicija koju predvode Sjedinjene Države.

Nakon priopćenja je rusko Ministarstvo obrane pozvalo američku koaliciju i ”oporbu” koju podupire da se ne miješaju u borbu sirijskih snaga protiv terorista. To je izjavio posebni predstavnik ruskog Ministarstva obrane, general Igor Konašenkov.

“Što je ISIL u Siriji bliže kraju, postaje jasnije tko se stvarno bori protiv ISIL-a i tko glumi da se bori protekle tri godine”, rekao je general Konašenkov.

Posebno je naglasio da, ako se američka koalicija ne želi boriti protiv terorizma u Siriji, neka to ne onemogućava onima koji to “neprestano i učinkovito čine”, te da se ne miješaju.

General Konašenkov je napomenuo kako se, prema izvješću sirijskih zapovjednika, sa sjevera otvara velika vatra na položaje vladinih snaga, a ona dolazi iz pravca gdje se nalaze američke specijalne postrojbe i “Sirijske demokratske snage”.

“Ne morate imati veliko vojno znanje da biste u svim tim “slučajevima” vidjeli   isti uzorak”, saopćio je Konašenkov.

 

 

Igor KonašenkovISILprelazak EufrataSDFsirijska opozicija
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Neko ime
6 godine prije

To hollywood puca i brani nas od zlocestih Rusa…

17 novembar
6 godine prije

rusi dovukli camce ako nastavi nivo vode da raste mozda uplovi u eufrat admiral kuznjecov i krstarica moskva ovo ide na ruku rusima

utegurovic
6 godine prije

ovi kurdi so ko prostitutke…

Alen
6 godine prije

Igore ,raspalite vi po njima.tri,cetiri kalibra pusti se price…

Franjo
6 godine prije

Da bi se zaustavio isis i ostali bradati konjojebi potrebno je roknuti par kacusa na tell aviv

antun comb
6 godine prije

pa so ih ne prebace helikopterima, a I tamo na tom mjestu na karti se lijepo vidi dje forsiraju rijeku imaju i ade na tri mjesta znaci najveca sirina izmedju svakog tog rijecnog otoka je 10 metara pa ako Rusi to ne mogu “premostiti” onda hebi ga, bolje nek se vrate u Rusiju.

Mate
6 godine prije

Koji gadovi – da čovjek ne povjeruje!

Zagi
6 godine prije

Neka onda RUSI a ne sirijsko zrakoplovstvo unište te položaje sa kojih se puca, pa da vidimo ko će se javiti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI