Najspektakularniji trenuci strateške vojne vježbe “Centar-2019”

Centar 2019
7 komentara

Ministarstvo obrane Rusije je objavilo videomaterijal u trajanju od dvije minute u kojem se vide najbolji trenuci strateške zapovjedno-stožerne vojne vježbe “Centar-2019”.

Napominjemo da je cijela vježba trajala šest dana. U njoj su sudjelovali vojni kontingenti iz osam država. Manevri su se izvodili na 10 lokacija, uključujući akvatorij Kaspijskog jezera i poligone partnerskih država. Ovaj videomaterijal je objavljen na YouTubeu, a tekst prenosi internetski portal Pogled.

Treba reći da je na vježbi došlo i do incidenta kada se prilikom zračnog desanta nisu otvorili padobrani na dva borbena vozila desantna BMD-2. U njemu, srećom, nije bilo žrtava. Oba vozila su uništena.

Na vježbi je realiziran i novi oblik taktike koja se izvodi u ofenzivnim-nastupajućim operacijama, a koja uključuje široku uporabu zračno-desantnih snaga i njihove tehnike u koordinaciji s masovnom primjenom visokopreciznog streljiva koje upotrebljavaju taktički lovci-bombarderi i artiljerijsko-raketna sredstva.

VIDEO: Najspektakularniji trenutci strateške vojne vježbe “Centar-2019” 

Na strateškim zapovjedno-stožernim vježbama koje su objedinjene pod imenom “Centar-2019” sudjelovalo je oko 130 tisuća vojnika s više od 20 tisuća jedinica naoružanja i borbene tehnike, oko 600 letjelica, do 15 borbenih i pomoćnih brodova.

Glavne aktivnosti unutar ove vježbe strateškog formata su održane na vojnim poligonima Tockoj, Donguz, Adanak, Čebarkuljsk, Jurginski, Alejski, Ašuluk, Sakafulevo, a također i akvatoriju Kaspijskog jezera.

U okviru strateške zapovjedno-stožerne vojne vježbe “Centar-2019” angažirane su oružane snage Rusije, Kine, Indije, Pakistana, Kirgistana, Kazahstana, Tadžikistana i Uzbekistana.

Najveći interes su „rivali“ osovine Rusije i Kine pokazali za mogućnostima koordinacije dvije oružane sile u ispunjavaju taktičkih i strateških zadaća na spomenutim manevrima.

Dio materijala je objavljen na službenim stranicama ruskog i kineskog ministarstva obrane, bez posebnih pojašnjenja. Sudeći prema fotografijama, suradnja ruske i kineske vojske je obećavajuća, što je razlog da u najnovijim izvješćima Pentagon pod oružane snage ove dvije zemlje već stavlja zajednički nazivnik.

“Obuka je bila vrlo uspješna!”, Rekao je Liu Xiaow, izvršni predstavnik Kineske komunističke partije i zamjenik zapovjednika Zapadne vojne oblasti NR Kine.

“Ovaj put je kineska vojska otišla u Rusiju da sudjeluje u vježbama i zajedno s ruskom vojskom utvrdi mogućnosti zajedničke bitke i u skladu s tim formulira plan kampanje za zapovijedanje trupama i otpor zajedničkom neprijateljstvu. Vojne vježbe odražavaju duboku suradnju oružanih snaga Kine i Rusije u zajedničkoj kampanji. Vježbe su ne samo testirale zapovjedne sposobnosti naših vojnih zapovjednika u zajedničkoj kampanji, nego su testirale i sposobnosti postrojbi za prekogranične manevarske postupke, organizacijsko zapovjedništvo, zajedničke udare, komunikaciju i sveobuhvatnu podršku“, rekao je Liu Xiaow.

RBTH / 81.CN / Mil.ru/Centr-2019.

FOTO: Ruski i kineski časnici i vojnici tijekom nedavno održanih vježbi “Centar-2019

 

Vojna vježba
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Miro
4 godine prije

Najbolje sve pokazati Kinezima pa da ti za deset godina zauzmu Sibir. Bas pametno od Rusa

eu kolonija
4 godine prije

ovi śto organiziraju parade phedera po baltičkim državama u buduće bi to trebali činiti u texasu. što je sigurno, sigurno je:)

ps. interesantno je gledati ove fićfiriće iz nato pakta kada ostrašćeno govore o eventualnom sukobu. otprilike oni svi zajedno protiv rusije ili oni svi zajedno protiv kine ali nikako oni svi zajedno protiv rusije I kine. sada je vrijeme da pređu na mod mi svi zajedno protiv rusije, kine I ostalih

Max
4 godine prije

Fascinatno je i zastrašujuće gledatii toliku silu u pokretu čak i na manevrima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI