Francusko zrakoplovstvo priprema se za “sukob visokog intenziteta” i za ulaz u tuđi teritorij. Tko je neprijatelj?

Francuski Rafale
74 komentara

Tijekom tri tjedna francusko ratno zrakoplovstvo provodilo je vježbu Volfa osmišljenu za osposobljavanje svojih pilota da u datom vremenu dobiju superiornost u zraku nad moćnim protivnikom.

Dok zrakoplovne snage provode vježbu Volfa koja služi za pripremu za borbu između Francuske i države iste snage, šef francuskog ratnog zrakoplovstva, general Matthieu Pélissier, objasnio je što zemlja treba u slučaju sukoba.

Prema časniku kojeg citira France Info, suočeni s neprijateljem koji je sposoban angažirati ekvivalentnu zračnu snagu, francusko zrakoplovstvo mora biti sposobno za ući u neprijateljski teritorij:
“Lovci za zračnu borbu, izviđanje ili napad na zemlji, bespilotne letjelice, transportni zrakoplovi za ispuštanje padobranaca, helikopteri za prebacivanje komandosa su potrebni  za obavljanje kombiniranih operacija “, rekao je general M. Pelissier.

“Protivnici” su pilotirali Su-27 i Yak-130

Zračna vježba Volfa, koja se održavala od 3. do 22. studenog, okupila je do 50 francuskih, talijanskih, španjolskih i portugalskih zrakoplova. Za koordinaciju ova tri tjedna manevara upotrijebljen je sustav zemaljskog radara, specijalizirane veze i softverski paket pod nazivom Jeannette.

U scenariju vježbe protivnici su letjeli ruskim zrakoplovima Su-27 i Yak-130. Većina borbi odvijala se u zoni 43 TSA iznad Središnjeg masiva.

Prema kapetanu Alexisu iz eskadrile Normandie-Niemen, Volfa je imao cilj pripremiti zračne snage za “prvi dan sukoba visokog intenziteta”.

“Morate steći superiornost u zraku u određenom vremenu, a upravo vas vježba vodi do toga. Griješimo tijekom pripreme misije, tijekom njenog izvršavanja i tijekom analize. Te greške sljedeći dan ne činimo.”, kaže pilot.

RafaleVojna vježbaVolfa
Pretplatiti se
Obavijesti o
74 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RoPe
4 godine prije

Drzava iste snage je Engleska

tihobl
4 godine prije

Za koga se uvjezbavaju? Pa za svoje vjekovne neprijatelje, a imaju dva. Sa jednim su vodili stogodisnji rat, a sa drugim dva svjetska.
Ko ce im biti neprijatelj sledeci put ne znaju ni sami, pa nebi bilo lose uvuci ruse u novu Antantu.

aojevipuaeirugfnuerngierifierfiewifewd
4 godine prije

Jel ono onaj gerontofil osnovao komisiju za pomirbu sa rusima, onaj koji je poslao Napija i Šikija na ruse poslat će opet zabludjele ovce gale na ruse i tako to traje od desetog stoljeća. I što kaže Nosferatu jel spreman za mirenje, koja je sve ovo farsa za malu djecu.

Dopizdilomi
4 godine prije

U Francuskoj jedina vojska je Legija stranaca. Ostalo je samo šminka.

Fabijan
4 godine prije

Ja Sam siguran da se spremaju napasti I osvojiti Rusiju
Nakon sto su vidjeli proracunske planove Rusije za sljedece tri godine I Izvoz struju sa Krima

🙂

Laki Topalović
4 godine prije

Ovoje više poruka Macrona , ili da budemo iskreni onih koje on kao glumac na bini predstavlja, da Pariz misli ozbiljno i da se polako kreće na putu De Gaullea s udaljavanjem iz NATO pakta. ne mislim da će izaći i možda će zamrznuti članstvo, ili će se početi ponašati kao Turska. Sve je moguće. To što su “uvjetni neprijatelji Rusi” ne vrijedi pišljiva boba. Poruka nije za Moskvu, već za summit NATO-a u Londonu, kad je? …. početkom prosinca

Armando
4 godine prije

Napast će Srpskih 14 MiG29tki uskoro i onda bježat preko Bosne

preseren3
4 godine prije

Kad sve zbrojiš…
Prošlog tjedna iste vježbe iznad Izraela…
Američki bombarderi B52 dolete na 60-70km od Krima, Murmanska, Kaliningrada i okrenu se u zadnji čas….
Pa nemaju oni baš para za bacanje… Svi nosači aviona u remontu? Zašto?
A Ruski stručnjak piše, da jih je** konfiguracija, nezmožnost stalne pune pripravnosti….
Zapadni poredak propada. Jedini spas je rat.
Nešto se sprema…

Ivo
4 godine prije

S obzirom na njihovu poslovičnu hrabrost, vjerovatno se pripremaju napasti Nauru. Oni tamo imaju 2 službene Cessne 150, svaka kapaciteta 4 osobe, od čega njih troje može rokati kalašima kroz prozore.
Rizično je, ali uz dobru pripremu žabari bi mogli eventualno uspostaviti zračnu nadmoć 28. dan rata. Ako piloti izdrže stres.

nekoime
4 godine prije

Allo, Allo drugi dio?

kgfjč
4 godine prije

Afričke kolonije su digle glavu, pa se ta slobodoljubiva nacija sprema za pravedan rat. Kolonijalni franak ili smrt! Makro n je zaboravio da je Napoleon mrtav.

Max
4 godine prije

to je smijurija protivnici lete u f16 a ti zamišljaš su 27 i yak 141.

Z.A.
4 godine prije

Smijesna vijest ! Koga bi Francuska mogla napasti ? Mozda neku banana drzavu. Oni(francuzi) su najaci u Europi vojno, ali europske drzave su danas vojno jedno nista kad ih usporedis sa gigantima poput Rusije, Kine i Indije. Sva Europa danas(bez Amerike) nemoze se suprostaviti rusima. I besmislica je da neko pomisli na taj scenarij. Pa iste francuze su vijetnamci razvalili ko beba zvecku. A imaju i jake pomagace Italijane. Sjecam se kad su nas isti Italijani (u Jugoslaviji) nesto zezali i kad im je Tile porucio da se smire da im nebi poslao par divizija do Rima. Da bi europljani nesto vrijedili moraju da sklapaju saveze, kao pojedinacne drazve buranija. Nuklearno u rangu malte ne Indije i Pakistana. A ovo sto vjezbaju mozda je u pitanju kakva Arapska zemlja da je napadnu a do rusije je dalek let nestalo bi im goriva. A mozda ih amerikanci tjeraju da vjezbaju da… Čitaj više »

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Francuska je vojno najspremnija europska država, ako ne računamo Rusiju. Spremnija i od Velike Britanije. Više joj zrakoplova leti, brodova plovi, tenkovi su joj bolji, a i nuksica imaju pofajn….. A sve to je odlične ili vrlo dobre kvalitete, u pristojnim količinama i pristojnog nivoa ispravnosti. P.S. Šta bi rekla @Ana; ”Ca to oce rec?” Ajmo se malo igrat sitnih špekulanata……. Od svih europskih država, Francuska ima najpristojnije odnose sa Rusijom. Za razliku od Britanaca. Koji su Rusiji smrtni neprijatelj. Najgora noćna mora im je eventualna osovina Pariz – Moskva. Ustvari druga najgora. Prva je Pariz – Berlin – Moskva. Prevedeno, zapadna tehnologija + ruski resursi….. A to sve bez njih, Anglosasa. Ali to je već mora i njihove bivše kolonije, s druge strane Atlantika. A svijet se komeša. U tom komešanju, Francuska traži svoje novo mjesto. Smatra da joj pripada važnije, nego što je ovo što ga sada zauzima… Čitaj više »

nessy
4 godine prije

Ako se ne varam, ovo je Mirage 2000, jedan od najljepsih aviona ikada.

Kvisko
4 godine prije

Francuske oruzane snage : Tenk AMX Leclerc = 400 ; AMX-10=250;629. transporteraVBCI;2661.transportera VAB ;1462. VBL;
PVP=1179; Avioni : Dassault Rafale B/C=108;Mirage 2000C/20005F=38;Miragge 2000N/2000D =89;Mirage 2000B=6;Falcon 7X=2;Falcon 900=2;Dornier Alpha Jet=84;Airbus A300=3;Airbus A340 =2;Embraer EMB 121=23;Boeing E-3F Sentry=4;Boeing C-135FR=14;Lockheed C-130 Hercules =15;CASA CN 235M =27;Transall C-160 = 23;Helikopteri : Gazzela =99;Eurocopter Tiger=62;NH90=23;SA330Puma=94;Eurocopter Cougar=36;Bespliotne letjelice General Atomic Reaper =16;Eads Drac=160;MQ Reaper=16;Thales SPYRenger=105;PVO Mistral=221.

Eto to je samo dio oruzanih arsenala i tehnike kopnenih i zracnih snaga Francuske armije , mornaricke i nuklearne arsenale ostavimo za sada po strani.Cilj ovog komentara je pokusati osvjestiti citaoce ovog portala koliko je zapravo mocna Francuska armija.Gradjani drzava poput Hrvatske,BiH ili Srbije a koje broje svaka po par aviona iz 70 tih godina proslog stoljeca ne bi trebali ismijavati vojnu silu sa nuklearnim naoruzanjem poput Francuske.Nista osobno,samo dobronamjeran savjet. 😉

benty20
4 godine prije

Koliko je para sasuto u tu vježbu? Koliko u svako borbeno sredstvo, koliki će biti gubici ako se zarati? Tko će uopće biti pobjednik? Tko su općenito pobjednici svih dosadašnjih ratova??? *ebo vas rat, dab vas je*o!!!

Tko je neprijatelj
4 godine prije

… Rusi

PiriReis
4 godine prije

Afrika se budi, a to je Francuzima noćna mora.

Ivo
4 godine prije

Ne znam zašto se žabari uopće trude. Imali su neospornu zračnu superiornost u Vijetnamu, pogotovo kod Dien Bien Phua, ali nekako mi se čini da to nije najbolje završilo.
Čak mi se čini da se spominju neke elitne padobranske jedinice i legija stranaca, sa sve tenkovima i zračnom podrškom, naspram bosonogih Vietcongovaca bez avijacije. Takođe mi se čini da se spominju neke tisuće pobijenih i zarobljenih…hm.

Realno, možda je Nauru ipak malo prekrupan zalogaj u ovom trenutku. Treba vježbati i dalje.

Belegija
4 godine prije

Testiranje jednog supersonicnog stealth/plazma projektila sa mogucnoscu nadogradnje nuklearne glave brzo bi ohladila neke glave.

Alex
4 godine prije

Ovo sliči na blentavog psa koji lovi svoj vlastiti rep.☺️😁😂

Mateja
4 godine prije

Rusija, ki se edina bori proti mudžahedinom.

zoran
4 godine prije

Ej glupsoni,pa nece rus da salje svoje vojnike da ginu,kako mozete da budete tupi i glupi.jednostavno ce baciti hidrogensku ili atomsku bombu manjeg inteziteta i kraj.tada ionako ne moze da radi elektronika i prc da polete avioni.ocito da na zapadu sede morončići i igraju sega mega igrice,i po onoj narodnoj STO JE BABI MILO TO JOJ SE I SNILO!!

Ana
4 godine prije

Jucer su u zraku izgubili 13 vojnika!
Nije dosta?
Nda, nisu njihovi, nisu okot “bossova”!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI