Naša nezainteresiranost i šutnja medija ubijaju djecu Donbasa (FOTO/VIDEO)

2s7 Pion
48 komentara

Što se događa u Ukrajini? Ovo je jedno od velikih pitanja našeg doba. Otkad je 1991. stekla „neovisnost“, Ukrajina je bila meta lopova, zločinaca ili jednostavno očajnih ljudi, kako domaćih, tako i stranih. Zemlja je uzor kako izgleda kolaps države i institucija.

Međutim, to nije jedino po čemu je moderna Ukrajina poznata, ali to se događa i našom krivnjom, kao i nezainteresiranosti čitatelja da prate situaciju u Donbasu ako ne teku potoci krvi. Slično je bilo s Irakom 2013. godine, kada je u terorističkim napadima ubijeno 10 000 ljudi, a sve se svodilo na “nevažne“ agencijske vijesti o „autobombi koja je eksplodirala ovdje“ ili „bombašu samoubojici koji se raznio ondje“. Sirija je trenutno sličan primjer. Ako nema velikih ofenzivnih operacija, čitatelje ne zanimaju svakodnevna granatiranja civilnih četvrti i sporadični napadi i sukobi sa sirijskom vojskom, nakon čega se redovito objavljuju „dosadna“ izvješća o mrtvima i ranjenima.

No, vratimo se Ukrajini. Postoje još dvije stvari po kojima je ova zemlja poznata. U protekla 24 sata su ukrajinske snage provele intenzivno granatiranje zapadnog predgrađa Donjecka, izvijestila je narodna milicija Donjecke Narodne Republike. Procjenjuje se da je najmanje 50 granata pogodilo grad. Neke granate pogodile su stambene zgrade, izazivajući požare i tjerajući ljude da napuste svoje domove.

Situacija u gradu i cijelom Donbasu na liniji razdvajanja se može nazvati „permanentnom humanitarnom krizom“.

I dok ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski mlatara metkom kalibra 12,7 mm u Ujedinjenim narodima, nitko ne prikazuje slike djece Donbasa kako poziraju sa suvenirima koje im je poslala vojska hunte iz Kijeva.

FOTO: Djeca Donbasa

Nećete vidjeti zapadne mainstream medije kako prikazuju slike djece Donbasa pod stalnim granatiranjem, jer su previše zauzeti obavljanjem PR  trikova sa zapadnom djecom koja vrište kako je „njihovo djetinjstvo izgubljeno“ jer se topi neki ledeni breg 10 000 milja južno od njihovog doma.

Fort Russ

VIDEO: Prilog o granatiranju Donjecka 26. rujna

donbasDonjecke Narodna RepublikeLuganska narodna republika
Pretplatiti se
Obavijesti o
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kažun
4 godine prije

off topic Alain Soral Sentenced to 2 Years Jail for Sharing “Gilets-Jaunes” Anti-Rothschild Rap Video
Francuska “demokracija” na djelu.Pogledajte video,vjerovatno će brzo biti izbrisan.

Laki Topalović
4 godine prije

Ovo je istina, ako nema krvi i akcija koje odzvanjaju, nikoga nije briga, a Donbas takoreći živi pod granatama i snajperskom vatrom od prvog dana primirja. Oni ne pucaju, jer su na dometu još uvijek njihovi ljudi i rođaci u dijelovima Donjecke regije koje nisu uspjeli osloboditi. Dakle u vrlo su nepovoljnoj situaciji za uzvratiti vatru.

klaun bez posla
4 godine prije

Zapad je zauzet gay paradama i pricama o kvazidemokraciji. Ruska djeca umiru i cenzura radi . Sauron radi svoj mracni plan ali ima istok jak pred sobom. Istok je prejak pa hijena grize polako polako

Trubadur
4 godine prije

Samo jedan mali offtopic…. Zarobili danas Hutiji 3 ( tri ) brigade KSA plačenika na granici… Uz to još enormne količine naoružanja i druge tehnike… Kažu največa akcija do sad u istoriji ovog 5godišnjeg rata…. I ovi Saudski mudraci, bi, da napadaju Iran….hahaha…

Laki Topalović
4 godine prije

Ajde kani se tih teorija, Svatko ima svoj identitet. čak i selo do sela imaju dva razlilčita kolektivna identiteta, tako da ovo postaje …. neću reći što

Saddam
4 godine prije

Naša nezainteresiranost i šutnja medija ubijaju cijelu Ukrajinu…

Max
4 godine prije

jadna djeca.

nessy
4 godine prije

Pa, nemojte i vi u te zice udarati. Slike djece, otope i najtvrdje srce, ali tko to sve koristi u propagandi, radije bih izbjegao biti dio te ekipe.

Zvrk
4 godine prije

to je manje-više kod svih tranzicijskih zemalja gdje se revidira povijest i slave se izdajnici. takva društva ne zaslužuju nikakav prosperitet več suprotno.

virus
4 godine prije

A da Tzar Putin digne labudove pa da izbaci malo limenki koje mijenjaju povrsinu u mjesecev krater pejsaz. Ima Tzar dooobre zivce sa budaletinama. Zirinovski bi drukcije …

tihobl
4 godine prije

Nije bas isto. Ukrajina je bila nekad u istoj kategoriji kano nase banana drzavice, ali pomjerena je u novu kategoriju 2013-14. Irak je visa kategorija, Libija jos visa, a Somalija je vrhunac demokratizacije. Babic je ovde prvi poceo koristiti izraz somalizacija. Bilo bi dobro da se neko dohvati teme i detaljno obrazlozi pojam. Mnogima bi puno toga bilo jasnije pa i zasto u Mostaru nema izbora 12 godina ili zasto nema formiranja savjeta miinistara.

eioubvibqewrifvbpqerprfq
4 godine prije

Tako je to kad ti svarnost stvaraju oni koji za neke ne postoje.

eioubvibqewrifvbpqerprfq
4 godine prije

Jer se nekom čefne.

varjag
4 godine prije

Ukrajinu su uništili njihovi prijatelji, tako im i treba, jer su naivni i glupi.

puki
4 godine prije

Nedavno, Viktor Ivančić, Dežulovićev pajdo, piše za portal Peščanik proljevski članak u kojem se patetično preserava o kratkotrajnom privođenju na policiju, svog pajde sa Indexa, Gordana Duhačeka. Sam Duhaček je od tog bezazlenog privođenja napravio dramu epskih razmjera, prikazujući sebe maltene kao mučenika za demokraciju, a u stvari je on kao i cijeli Index, Sorosevi plaćenici. To je ranije bio i Ivančić, (dok je deda Soros pumpao Feral), a sada je Ivančić i dalje plaćenik Sorosa, plus što je i plaćenik CIA-e. Naime, NGO i istoimeni portal Peščanik, (za koji Ivančić radi) je okupljalište svih sorosevaca iz regije. Peščanik financiraju Sorosevo Otvoreno društvo, EU, Zakalada njemačkih Zelenih i NED. NED (Nacionalna zaklada za demokraciju) je umivena varijanta CIA-e za javnost i iza NED.a stoje CIA i ratoborni cionistički neokonsi. NED je dakle leglo cionističkh desnih ratnohuškačkih jastrebova NED je zajedno sa Sorosevim Otvorenim društvom imao svoje prste u mnogim pučevima… Čitaj više »

puki
4 godine prije

židov Vitalij Kličko prije 5 godina pozirao je sa ultradesničarima Azova, sa njihovim SS-simbolom “crno sunce”
comment image

puki
4 godine prije

comment image

Tomo
4 godine prije

Slava i Sloboda Ukraini

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI