Ne postoji namjera imenovanja posebnog savjetnika za istragu Huntera Bidena

Wiliam Barr
14 komentara

Američki državni odvjetnik William Barr ne namjerava imenovati posebnog savjetnika za istragu Huntera Bidena, sina novoizabranog predsjednika Joea Bidena, čiji su poslovi bili pod povećalom nakon objavljivanja sadržaja njegovog prijenosnog računala.

Barr je u ponedjeljak objavio kako ne planira imenovati posebnog savjetnika za istragu mlađeg Bidena, objasnivši da za takvo što ne vidi razlog. Glavni državni odvjetnik napušta svoje mjesto ovaj tjedan, nakon što je podnio ostavku pismom ranije ovog mjeseca.

Hunter Biden nedavno je otkrio da je “porezne poslove” istraživalo američko odvjetništvo u Delawareu. Navodi se kako ured istražuje nekoliko potencijalnih problema s inozemnim poslovima političkih potomaka, posebno u Kini, uključujući i to je li prekršio zakone o porezu i pranju novca.

Financijska istraga započela je 2018. godine, prije nego što je Barr imenovan glavnim državnim odvjetnikom, navodi CNN. FBI je također navodno otvorio kriminalističku istragu protiv mlađeg Bidena u listopadu.

“Do ovog trenutka nisam vidio razlog za imenovanje posebnog savjetnika i ne planiram to učiniti prije nego što odem,” rekao je Barr novinarima.

Također je potvrdio kako ne planira imenovati posebnog savjetnika koji bi ispitao navode predsjednika Donalda Trumpa o izbornoj prijevari. Iako je priznao da je bilo prijevare “na većini izbora i mislim da smo previše tolerantni prema tome, jer sam siguran da je bilo prevare na ovim izborima”, odbacio je ideju da je postojala “sustavna ili široko zasnovana prijevara koja bi utjecati na ishod izbora.”

Dolazak izbora u studenom oslobodio je savezne dužnosnike i omogućio im je otvoreniji pristup u istrazi, jer smjernice Ministarstva pravosuđa zabranjuju radnje koje bi mogle utjecati na glasanje. Dužnosnici su od tada počeli izdavati pozive i intervjuirati ključne osobe u poslovnim odnosima Huntera Bidena. Novoizabrani predsjednik Biden negirao je bilo kakvu umiješanost u poslove njegovog sina, iako izgleda da sadržaj prijenosnog računala mlađeg Bidena, kojeg se dokopao The New York Post, sugerira suprotno.

Barr je podnio ostavku prošlog tjedna, nakon sukoba s Trumpom zbog optužbi za prijevaru birača na prošlomjesečnim izborima. Glavni državni odvjetnik ustrajao je u tome da nije bilo dokaza o široko rasprostranjenoj prijevari, koja bi mogla promijeniti ishod glasanja, dok je Trump nastavio inzistirati na tome da je prijevara bila raširena u nekoliko ključnih država. Jeff Rosen, trenutni zamjenik državnog odvjetnika, privremeno će zamijeniti Barra.

Hunter BidenWilliam Barr
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Herc
3 godine prije

Za vrijeme kampanje iznosi se najprljaviji veš,pitanje za debelog zašto je zataškao istragu protiv Bidena zbog korupcije i lopovluka jer 2/3 američkih bijelaca nije glasalo za njega ,a onaj mali broj glasača su Irci te razno razne ,propalice koje ne znaju ko im je ćaća ni mater,tzv demokrati narkomančine sotonisti i oni degeni što marširaju i maltretiraju normalan heterosexualan svijet.

Grampian
3 godine prije

Evo kako je FOX komentirao ovaj slucaj. Tj. ostali mediji su doslovce ignorirali ovaj skandal.

https://youtu.be/5RDSpkr0VBk

AlanisM
3 godine prije

Ajde!
Ko bi rekao?!

Ako je pedofilu Epstinu sredio sweetheart deal, a njegovoj frendici, madam/pimp, Ghislaine Maxwell (“slučajno”) sredio imunitet, zašto bi ovo bilo iznenađenje.

3 godine prije zadnji put uredio AlanisM
bauštelac
3 godine prije

baš me zanima koliko će poštenjaci započet ratova u sljedeće četri godine

tihobl
3 godine prije

To se zove nezavisno pravosudje kad ni predsjednik drzave ne moze uticati na njega. To je prava amerika.

Bosanac
3 godine prije

Kad iz riječi namjera izbaciš ‘na’, šta ostane?

Max
3 godine prije

Barr je odletio koliko znam otpušten je.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI