Netanyahu upozorava Iran da se nalazi unutar dometa izraelskih ratnih aviona

Benjamin Netanyahu
34 komentara

Ovo upozorenje dolazi nakon što je iranski zastupnik, Mojtaba Zolnour, prošlog tjedna upozorio kako će, ako SAD napadnu Iran, “Izrael biti na životu samo pola sata”.

Govoreći o prijetnjama Teherana da uništi Izrael, premijer Benjamin Netanyahu upozorio je Iran da se nalazi u dometu izraelskih ratnih zrakoplova.

“Iran je nedavno prijetio uništenjem Izraela. Trebali bi se sjetiti da ti zrakoplovi mogu stići bilo gdje na Bliskom istoku, uključujući Iran i svakako Siriju”, izjavio je Netanyahu u izraelskoj zračnoj bazi u utorak.

“Naši zrakoplovi mogu doprijeti do bilo kojeg područja na Bliskom istoku, uključujući i Iran i Siriju”, navodi se u tweetu.

Primjedba je uslijedila nakon što je Mojtaba Zolnour, predsjednik iranskog parlamenta za nacionalnu sigurnost i vanjsku politiku, prošlog tjedna u intervju upozorio da će, ako SAD napadnu Iran, “ Izrael biti na životu samo pola sata”.

Ranije je izraelski ministar vanjskih poslova Izrael Katz izjavio, na konferenciji u Herzlii, da se židovska država priprema za moguće vojno sudjelovanje u slučaju eskalacije političkog sukoba između Irana i SAD-a.

Istaknuo je kako bi “pogrešne kalkulacije [iranskog] režima” mogle dovesti do “vojnog sukoba” u regiji Bliskog istoka.

“Moramo biti spremni na to, i tako se država Izrael nastavlja posvećivanju izgradnje svoje vojne moći u slučaju da mora odgovoriti na scenarij eskalacije”, istaknuo je Katz.

Ovakvo stanje se događa usred zamrznutih odnosa između Izraela i Irana, dok židovska država stalno optužuje Iran da uspostavlja stalnu vojnu nazočnost u Siriji.

Izraelske obrambene snage (IDF) provode zračne napade protiv onoga za što tvrdile da su iranski vojni ciljevi u Siriji, dok Teheran tvrdi da je samo slao vojne savjetnike u Damask kako bi mu pomogao u borbi protiv terorizma.

Iran, koji negira pravo Izraela na postojanje, također je pojačao svoju strogu retoriku protiv Izraela, obećavši da će je izbrisati s političke karte.

iranska prijetnjaIzraelska vojskamogući rat
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Trubadur
4 godine prije

Samo, da napomenem… Ova Bibijeva izjava je bila prije izjave Iranaca, o dometu USrA nosača iranskih raketa….. Inače, je Bibi zaboracio, da nemaju samo Izraelski avioni domet do Irana, nego je i obrnuto, a da 150 000 Hezbolahinih raketa u Libanonu, ni ne spominjem…

Majk Majers
4 godine prije

Izrael doslovno propada u zemlju, rupetine se otvaraju na raznim lokacijama, posebno oko mrtvog mora. Idete u pakao???

tuf
4 godine prije

Hm, hm. Zračna udaljenost između Tel Aviva i Teherana je cca. 1590km ; maksimalni dolet F-35B je cca. 1600km – zar se Izrael stvarno misli vraćati s pohoda na zadnjim parama, ne razmišljajući o različitim vremenskim uvjetima (koji mijenjaju i potrošnju goriva), kao i ciljeve koji nisu nužno u Teheranu nego nešto dalje? Ili planiraju polijetati s alternativnih (bližih) lokacija svojih “saveznika”?

Alan
4 godine prije

Podrska Izraelu i IDFu

Z.A.
4 godine prije

Bibi nicija nije do zore.Bibi ti si samo siledzija i kukavica. I ti ces uskoro postat nevidljiv ko ti tvoji avioni.

Tony
4 godine prije

Bibi zaboravio da tim svojim avionima nesmije ni u siriju zaviriti a da ne pricamo o iranu …

samo tako
4 godine prije

I iranska teokracija si umislila božanske moči.
Promjenite literaturu, niste vi koji određuju tko če i koje države biti na ovom svijetu. Ili vam je posve svejedno i za život vlastitih podanika da bi očuvali vlastiti nadređeni položaj ?

Weteran
4 godine prije

Ja sam za to da se dogovore!
I sigurno su blizu dogovora, ali neko “preko bare” ne dozvoljava i ne želi dogovor Izraela i Teherana?!
Da podsetim: U Teheranu živi i radi značajna Jevrejska dijaspora. Vekovima. I danas, bez problema!
Iran ne sme doći u posed A bombe!
Zašto?
Jer se otvara pandorina kutija: Onog dana kad Teheran izvrši probu, Saudi sutra kupuju-prave svoju!
Klupko se tada odmotava: UAE, Egipat, Turska, Alžir, …..
Kome to treba?
Teheran je okidač, i to ja mislim da je problem. I ne boje se Izraelci A Bombe u rukama Teherana, već ovih iz niza nabrojanih ?!
A oni iz Vašingtona i dalje pale vatru …. ?!

Max
4 godine prije

Gospodin se zaigrao a pogledajte što piše iznad karte. Doduše možda je starija slika.

Kile
4 godine prije

Hahhaha bi vi napali odmah da možete u to sam siguran, ali ode eskadrila ako krenete i onda se ruši mit o stealthu, a onda odu milijarde u vjetar i kome prodavat to smeće, začaran krug hehe

Duki
4 godine prije

Bibi zaboravlja da to nisu Sirijci već iranci pa kada se junački židovski piloti budu krili iza civilnih aviona I zapucaju,Iran se neće dvoumiti srušiti i te avione ,a onda ćao svijete ;😀😙😄

Kažun
4 godine prije

Iranci znaju ,hoće i mogu.Samo glupe hijene napadaju ranjenog
lava,a cijena je brza smrt.

jetflash
4 godine prije

prvo su bili egipat, jordan, palestina, sirija i vječna palestina…sad i iran. kako to dobra demokratska zemlja nema niti jednog prijatelja susjeda??

IRANAC
4 godine prije

Pametnjakoviči!samo ste jednu sitnicu zaboravili,propustili,…IZRAEL,.. ima oko 30 nuklearnih raketa,…i što če ostati od IRANA,…pametnom dosta,…budaletinama nepoznato,….nestače IRAN ,..kao da ga nikad nije ni bilo,…a IZRAEL ,..normalno nastaviti živjeti,….

Emiliano Zapata
4 godine prije

E, ovi nema koga nisu do sada napali!

puki
4 godine prije

pogledajte sliku u pozadini Netanjahua. Gdje se Netanjahu nalazi na ovoj slici. “CHATHAM HOUSE – The Royal Institute of International Affairs” “Kraljevski institut za međunarodne poslove” (RIIA), gnijezdo globalističke anglocionističke mafije, pobratimska organizacija američkog “Vijeća za vanjske odnose” (Council of Foreign Relations-CFR) u New Yorku. Ovo su 2 glavne organozacije, “think tankovi” anglocionističke globalističke mafije. U CFR caruju Rokefeleri, u RIIA (Chatahma House), caruju njihovi burazeri, Rotšildi. RIIA i CFR su osnivani zajedničkim dogovorom, a taj dogovor se desio na mirovnoj konferenciju u Versaju 1919. Dogovoru o osnivanju ove 2 mafijaške organizacije, kumovao je engleski diplomat Lionel Curtis, član anglosakonske elite i osnivač tajanstvene globalističkre organizacije “Okrugli stol” (Round table) 1910. godine. Cilj Curtisa i Okruglog stola, bio je stvaranje jedne svjetske države– spajanjem 5 anglosakonskih država (Britanija, SAD, Australija, Kanada, Novi Zeland) i svih tada brojnih britanskih kolonija u Aziji, Africi i Srednjoj Americi (Karibima). Tada je Britanija imala… Čitaj više »

Š*************u
4 godine prije

Postojanje Izraela ima jednu svrhu! Ta svrha je da se SVE zemlje bliskog istoka spriječi da postanu gospodarski jake i suverene države – to je gamad s otoka napravila zato jer su uvidjeli da se u tom području nalaze ogromne količine nafte koja može biti pokretač gospodarskog razvoja. Dajte navedite mi jednu državu koja živi od izvoza nafte – a da nakon što naftu iscrpe će biti samostalne i sposobne živjeti od proizvodnje a ne od crpljenja nafte. To je svrha Izraela, židovi su tamo u Palestini na svojim korijenima i to svi znaju, i oni nemaju druge domovine, nemaju gdje otići, i gamad je toga svjesna. Svi koji prijete Izraelu sami sebi kopaju jamu jer neprijatelj koji nema kuda pobjeći je neprijatelj kojeg ne možeš pobjediti, moraš ga izbrisati jer ga drugačije ne možeš pobjediti. Gamadi s otoka trebaju sirovine iz cijelog svijeta da bi proizvodili, kao što im… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI