Njemačka tone u recesiju, a mediji računaju količinu potrošenog kartona i papira

recesija
9 komentara

Njemačka bilježi pad industrijske proizvodnje, pad gospodarskog rasta koji se približava stagnaciji i recesiji, a utjecajni mediji u zemlji pišu o problemu „kako potrošnja papira i kartona po glavi stanovnika u Njemačkoj nadmašuje pokazatelje svih industrijaliziranih i zemalja u razvoju iz skupine G20“, prenosi Welt. Potrošnja papirne ambalaže u posljednje vrijeme se povećala i zbog značajnog povećanja količine online trgovine, objašnjava njemački televizijski kanal.

Je li ovo toliko veliki problem? Mogao bi i biti, ali podsjeća na sjednicu Gradskog poglavarstva Berlina koje se na prvoj sjednici nakon terorističkih napada uoči Božića 2016. držalo dnevnog reda i raspravljalo o „transrodnim“ javnim toaletima.

Tako je prema njemačkim vlastima potrošnja papira i kartona po glavi stanovnika u Njemačkoj veća nego u bilo kojoj drugoj industrijaliziranoj zemlji ili zemlji u razvoju u odnosu na G20. Prema časopisu Saarbrücker Zeitung, prošle godine je ta brojka dosegla 241 kilogram.

Čak su i Sjedinjene Države, sa svojih 211 kilograma godišnje po stanovniku, zauzele tek drugo mjesto. Ovo je najveće povećanje potrošnje papirnate ambalaže koja se po glavi stanovnika povećala za 96 kilograma godišnje. Godine 1991. je ta potrošnja iznosila oko 70 kilograma. Razlog tome je značajno povećanje obujma trgovine na internetu, prenosi Die Welt i svi vodeći njemački mediji.

U međuvremenu se ne vide rješenja za oporavak njemačkog gospodarstva. Možda će mogući trgovinski rat sa Sjedinjenim Državama njemačke političare i Federalni zavod za statistiku prisiliti da se bave ozbiljnijim temama od papirnate ambalaže.

Die Welt

Njemačka je u recesiji – Za EU je ovo „nulta godina“
Njemačka s rastom od 0,5% od “gospodarske lokomotive” postaje “bolesnik Europe”

recesija
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moreno
4 godine prije

Svaki narod ima svoje posebnosti, Njemci su jedan od naprednijih, ali istovremeno i ogeaničenijih naroda . . . osim šta im se sad glave pune nebitnim stvarima, a kad je o potrośnji papira rić, Njemce, ka i ostale se prij nekih desetaka godina uvjeravalo da sa plastike prijeđu na papir, a kad su prešli na papir sad je opet problem . . . pa i kod nas su sve “zdrave” butige odavna prešle na śkartoce i karte, a svaki dan je tih butigi sve više. Osim toga kad naručujen u amazon.de sve mi dolazi umotano ili ubaćeno u zavarenim plastičnim jesama? Plastičnom izolacijom i često u stretch foliji. Njemce brumaju, a oni ka glamci pisli ješku zagrizu . . . isto ka i sa migrantima . . . Njemci plaćaju ceh možda više nego ostali šta su im jedne od najboljih socijaldemokrata na svitu zaminili neoliberali koji se predstavljaju za… Čitaj više »

Laki Topalović
4 godine prije

Selo gori a baba se češlja, ….

erigoaqgrqwirgfqwrfuqwrf
4 godine prije

Pa ona nježnik iz esterajh je izjavio da je teutonija u rackuu.

Kvisko
4 godine prije

Od iduce godine Hrvatska preuzima predsjednistvo vijeca EU, nadam se da ce hrvatski ekonomski strucnjaci secirati Njemacku ekonomiju i konacno ih izvuci iz recesije, ili bar pribliziti ekonomskom rastu Hrvatske. 😉

Crni Scenarij
4 godine prije

Kad rukne Njemačka eto nam migranata nazad.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI