Odesa prekida opskrbu stanovništva toplom vodom – Usluga je neprofitabilna

12 komentara

Gradsko vijeće Odese je odlučilo u potpunosti prekinuti pružanje usluga opskrbe toplom vodom stanovništvu. Novi program energetske učinkovitosti za razdoblje 2017. – 2021. je odobren u srijedu na sjednici Gradskog vijeća, prenosi UNIAN .

Odlukom se navodi ”kako je postojeći sustav opskrbe toplom vodom projektiran prije više od 50 godina, u vrijeme jeftinih energetskih resursa”.

Osim toga, kaže se da se zbog dugova, za opskrbu toplom vodom često isključuju potrošači, a da su stanovnici u apartmanima instalirali vlastite grijače vode.

Analiza pokazuje da godišnja ukupna procijenjena šteta od opskrbe toplom vodom potrošača iznosi oko 100 milijuna grivna, oko 3,2 milijuna eura, što ovaj sektor čini apsolutno neprofitabilnim”, navodi se u priopćenju.

Odesa je bio prvi ukrajinski grad čije su vlasti odlučile potpuno isključiti stanovnicima opskrbu toplom vodom. Kao što ističu stručnjaci, stanovnici odbili su plaćati toplu vodu zbog prevelikih tarifa.

Nakon prevrata i dolaska na vlast ”prozapadnih reformista”, plinske tarife za stanovništvo Ukrajine su povećane za 948,8%, za grijanje 1133%, za opskrbu toplom vodom 559,2% i za električnu energiju 321,4%.

Cijene su povećane us kladu s preporukama Međunarodnog monetarnog fonda u europske unije, koji su od Kijeva za zajmove tražili da tarife komunalnih usluga prilagode ”tržišnim cijenama”.

Plintopla voda
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Riddick
6 godine prije

Ja ne znam kako oni misle da vrate Krim, kad stalno ometaju funkcionisanje poluostrva, čak šalju u sabotere sa oružjem i eksplozivom. I kako će narod da podrži ukrajinsku vlast kad je sve više puta skuplje nego u Rusiji.

ZGGZ
6 godine prije

Dobro došli u pakao demokracije, kapitalizma i tržišne ekonomije. Od Rusa ste se uspjeli otrgnuti ali ste dušu i duše vaših potomaka predali vragu.

NekiGost
6 godine prije

Ovo je stvarno gadovski potez. I tajming…

John
6 godine prije

Poskupilo 500% pa i dalje neprofitabilno…ko tu koga!??

Janez
6 godine prije

Plin cijena x3
Ugljen cijena x3
Što bi Ukrajinci bez prijatelja.

rodoljub
6 godine prije

Nema jeftinog plina – nema tople vode. Ali, zato ima americke demokratije .

dalmata
6 godine prije

Ovo je prica o prascu(svinji) i hrastu.Pita hrast svinju”Zasto mi rujes korjen?”a svinja odgovara”Briga me za tvoj korjen,ja jedem zir”,Na to ce hrast”Da malo odignes njusku vidila bi da zir raste na hrastu”.I naravno kad stanovnisto ustane i kad pocnu neredi,zna se,krivi su,opet,Rusi.Ali nije svako zlo za zlo,sta ovi Popusenkovi prodani vlastodrzci vise tlacu narod(pardon,pariju i sirotinju,koju su sami stvorili)prije ce prokuvat Ukrajinski kota,a onda kome opanci.kome obojci.Zivi bili pa vidili

bbbb
6 godine prije

Spremaju svijest ukropa za novi majdan, ovaj put Šalakravata će biti vođa……….

Majk Majers
6 godine prije

Haha, pa tili su bit dio zapada. Eto vas sad. Narod glup kao i svugdje (kao i u nas!)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI