fbpx

Poruka Kriznom štabu: Do kada će Brčaci morati trošiti pare van svog grada?

Brčko

Lokalni portal Otisak iz Brčko distrikta je objavio pismo anonimne Brčanke, koja u par rečenica opisuje apsurdnost uvedenih mjera radi koronavirusa. U par rečenica je sve rečeno, a što nam je na portalu Logično odavno jasno.


Poruka Kriznom štabu: Do kada će Brčaci morati trošiti pare van svog grada?

Javljam se povodom nedjelje, kada sam ja sa svojom porodicom otišla u Terme Ozren, sat vremena udaljene od Brčkog. Bili smo u društvu od hiljadu ljudi, od kojih je bilo i dosta Brčaka koji su primorani da troše pare van Brčkog i tamo gdje nema nikakvih mjera da bi iskoristili nedjelju sa porodicom i društvom. Restoran je bio pun, da konobar nije mogao stići niti da nas posluži. Na bazenu se jedva nalazio dio koji nije popunjen. U redu za tobogan po 15, 20 ljudi, naglašavam bez ikakve udaljenosti. Temperatura se nigdje ne mjeri, maske se ne nose.
Moja pitanja glase:

  1. Do kada će Brčaci morati trošiti pare van svog grada kako bi se na bilo kakav način zabavili? Nevezano za pandemiju, ništa nismo imali ni prije nje. U gradu se ništa ne dešava, omladina, a i stariji se dosađuju te se moraju snalaziti na druge načine.
  2. Da li je u redu ometati naše ugostitelje i dozvoliti da drugi zarađuju naše pare?

Dok ugostitelji u Brčkom krpe kraj s krajem, Brčaci moraju ići u druge gradove na bazene, svadbe, da traže zabavu uopšteno.

Molim za anonimnost, hvala.


Brčko distrikt je grad u kome se nalazi redakcija portala Logično. O našem gradu smo već pisali i nećemo se ponavljati. Brčko, kao i svi drugi gradovi svijeta, ima svoje probleme, mane, ali i dobre strane.

Danas naš grad muči nametnuto ludilo koje se “odaziva” na korona. Stranci su, kao u većini zemalja, putem “messengera i video konferencija”, pronjuškali i poslagali pogodne korisne idiote koji će promovirati maske, karantene i autodestrukciju grada. Većina participira – od liječnika, mladih, pa do političara.

Ne kažemo da su to loši ljudi. Naprotiv, većina Brčaka je dobra i vrijedna, samo je globalna mašinerija toliko jaka da im je korona ludilom totalno spržila mozak.

Brčanski liječnici – stožeraši s maskama na licu – neka si postave samo jedno logično pitanje:

“Kakva je to epidemija, kada moramo testirati ljude da bismo znali da postoji?”

Brčaci u dijaspori vole svoj grad kojeg su do sada svake godine posjećivali i trošili. Ove godine im je dolazak bio zabranjen od strane nacionalnih i lokalnih stožeraša koji su po nagovoru stranaca pristupili nepotrebnom testiranju osoba bez simptoma. Medicinski zdrave osobe su proglasili bolesnim. Umjetno su pogoršali “epidemiološko” stanje u Bosni i Hercegovini, čime su dali argument briselskim birokratima da Bosnu i Hercegovinu proglase rizičnom zemljom.

Unatoč tome u Brčko su došli Brčaci iz Njemačke, Austrije, Italije, Francuske i drugih zemalja, jer ih za koronu zaboli ona stvar. I dalje će trošiti novac u svom gradu, ići u brčanske restorane, jesti biftek domaćih goveda, pripremati bamiju iz svojih vrtova i na domaćem ulju, piti vodu iz svojih izvora i uživati u domaćim čajevima zaslađenim šećerom proizvedenim u Brčkom, te investirati u nove stanove koje grade Brčaci s materijalom koji se proizvodi u Brčkom. Korona ludilo će proći, ali će Brčko i Brčaci ostati.

4.8 23
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
10 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
otpisani
Member
Famed Member
otpisani
1 mjesec prije

“Kakva je to epidemija, kada moramo testirati ljude da bismo znali da postoji?”

kada bi u ovom čkanku bila napisana čak i samo ova rečenica članak je za čistu peticu!

Ante
Gost
Ante
1 mjesec prije

Sada će odmah inspekcije zatvoriti restoran. Bolje da je šutila.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 mjesec prije

Korona ludilo kao i svako drugo će proći. Tačno, Brčaci i Brčko će ostati, samo se postavlja pitanje hoće li biti u upotrebljivom stanju?!

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Barem bi se u Brčkom ljudi trebali brčkat po bazenima. Kazu da je u nasem kromosomu broj 8 otkriven isti sekvencijalni niz kakav detektira PCR test primer. Dakle pravo je cudo da svi testirani odreda nisu pozitivni. Gledah video u kojem talijanski lijecnik poziva na odbijanje sudjelovanja u ovoj farsi samim testiranjem, a kamoli buducom vakcinacijom. Sada u Francuskoj masivno testiraju djecu, a kroz neko vrijeme kad na “drugom” testu (kad njima bude odgovaralo) dijete bude pozitivno ajmo onda u izolaciju i dijete i obitelj i roditelji i njihovi poslovni kontakti i tako lancano. To je put da svr natjeraju na testiranje i svima pokupe DNK onako usput. Sasvim je jasno da bi se predstava odvijala mora bit publike koja placa.

Max
Member
Max
1 mjesec prije

Dama je potpuno u pravu.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 mjesec prije

pa brčani troše pare van svog grada od 1992.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
10
0
()
x