Prvi let nove ruske bespilotne letjelice Altius-U

Altius-U
14 komentara

Najnovija ruska bespilotna izviđačka letjelica Altius-U, teška 6 tona, obavila je svoj prvi let, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

“Let je trajao 32 minute na nadmorskoj visini do 800 metara, u potpuno automatskom režimu na jednom od aerodroma za testiranje. Svi sistemi bespilotne letjelice su funkcionisali normalno”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je snimak prvog  leta izviđačkog drona na svojoj YouTube stranici..

Altius-U predstavlja krajnji dizajn bespilotne letelice posle testova nekoliko prototipa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

“Sistem je sposoban da izvrši čitav niz izviđačkih zadataka, koristeći optičku, radiotehničku i radarsku opremu. Altius-U ima autonomiju od preko 24 časa u vazduhu, a letjelica teži oko 6 tona”, preciziralo je ministarstvo.

Altius-U se kontorliše preko zaštićenog satelitskog kanala, “što radijus njegovog dejstva čini praktično neograničenim”, kaže se u saopštenju.

Altius-Ubespilotnadron
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zlatko
4 godine prije

Nevjerojatno kopija američkih dronova.

Dub Miroslav
4 godine prije

Ovo je izviđački dron i recimo etički uredu?!? Bilo bi lijepo popričati i stvoriti konsenzus o ubijanju pomoću đojstika s udaljenosti od par tisuća kilometara. Ubijaju te na tvojoj zemlji! Ima li pravo na sigurnost bilo koja osoba, bilo gdje u svijetu iz zemlje koja ubija po tvojoj zemlji vojnike i “kolateralne žrtve”? Takva diskusija bi osvijetlila, sa moralne i pravne strane pravo na obranu života i postojanja ljudi. Lako je biti iz xy zemlje putovati po svijetu i uživati blagodati tuđe smrti. Doslovno tako:” Tuđe smrti”!!!. Oni ubijaju po svijetu da bi :”Sačuvali svoj način života”. Ako ubijanje moje porodice i meni bližnjih omogučuje njima da putuju po svijetu slobodni i sigurni onda to u ime ravde i humanosti treba promijeniti. Nisam terorista. Živim svojim malim životom poštujući i unapteđujući tuđe zdravlje i život. Kad ćujem da je netko nekažnjeno poubijao cijelu svadbenu kolonu, nevinih ljudi žene i djece… Čitaj više »

Lovro Jurin
4 godine prije

Rusi su daleko najjači u omjeru uloženih novaca i vrhunske tehnologije koju proizvede.
Nisu ni Kinezi loši.
Mislin da su njihovi vojni proizvodi odlični, a ni Putin mi nije loš 😉

Riddick
4 godine prije

Maleni off Rusija pravi po uzoru na Americku C-130 Spektru avion za podrsku trupama na zemlji koji ce biti na bazi AN-12, bice naoruzani sa 2 topa 57mm i drugim oruzjem manjeg kalibra.
https://www.thedrive.com/the-war-zone/28717/russia-reportedly-developing-its-own-ac-130-like-gunship-from-converted-an-12-cargo-planes
Takodje danas je podmornica klase Petropavlovsk-Kamcatka uspesno zavrsila ispitivanja, porinut je hidro geografski brod Aleksandar Rogocki, korveta Gremja je zapocela ispitivanja u Finskom zalivu, pokrenut je projekat aviona koji treba da zameni An-12 i bespilotna letelica Altius, to je sve novo samo za danas, u Ruskom vojno industrijskom kompleksu se radi kao u mravinjaku.

foiwenrvnwervniuewrnviurnerw
4 godine prije

Rusi trebaju da eksperimentiraju sa OFFSET-om ko DARPA jer time će ih sutra tući na konvencionalan način.

Max
4 godine prije

Rusiji trenutno nema premca u letačkoj i raketnoj tehnologiji

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI