Rusija razvija krstareće rakete morskog baziranja sa povećanim dometom

Yakhont krstareca raketa
2 komentara

Rusko udruženje za istraživanje i proizvodnju NPO Mashinostroyenia razvilo je mornaričku krstareću raketu sa dometom od 800 kilometara i povećanom preciznošću udara u mornaričke i zemaljske ciljeve, pri čemu će letni testovi početi narednih meseci, prenosi agencija TASS.

“Operativna krstareća raketa Oniks korišćena je kao osnova za razvoj nove verzije, Oniks-M, sa maksimalnim dometom od 800 km”, rekao je za TASS jedan od izvora.

Kao što je naveo izvor, “raketa je opremljena poboljšanim sistemom upravljanja i moći će da se koristi protiv morskih i kopnenih ciljeva sa većom preciznošću.” Takođe, poboljšana je zaštita rakete od elektronskih kontramera, dodao je izvor.

Drugi izvor iz odbrambene industrije je rekaoza TASS da se očekuje da će novi letni testovi započeti u sklopu vežbi Severne flote u Barentsovom moru. Iako je početak testova bio najavljen za prve dane septembra zbog dodatnih provera sistema na novoj raketi letni testovi su pomereni za kraj septembra.

Prema izvoru, nova raketa, Oniks-M, kao i osnovna verzija rakete Oniks, sposobna je da nosi i konvencionalne i nuklearne bojeve glave. Oniks-M ima svoju maksimalnu brzinu, težinu i dimenzije slične osnovnoj verziji.

NPO Mashinostroyenia , koje je razvilo raketu Oniks, odbilo je da komentariše informacije koje su dostavili izvori.

Povezani tekst: Sistem Bastion lansirao krstareću raketu Oniks

krstareće raketeOniks-M
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
svenne
4 godine prije

Gde ova(j) udari tu trava ne raste. Osim morske. A množe se ratnim tempom.

Max
4 godine prije

Ovaj Oniks je inače ubojit a ovo je modernizirana verzija koja je još ubojitija i koliko toga još ima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI