Rusija o ugovoru o otvorenom nebu

Awacs E3
15 komentara

Rusija treba da utvrdi konačnu poziciju o povlačenju SAD iz Ugovora o otvorenom nebu, rekao je predsednik Vladimir Putin tokom online sastanka ruskog Saveta bezbednosti u subotu.

“Jasno moramo utvrditi konačnu poziciju o povlačenju SAD-a iz Ugovora o otvorenom nebu. Osim toga, novi START  uskoro ističe, ali o tom pitanju nisu u toku ozbiljni razgovori, što je važno ne samo za nas, ali i za ceo svet. O tome moramo razgovarati, “rekao je Putin, obraćajući se stalnim članovima ruskog Saveta bezbednosti.

Na sastanku su učestvovali ruski premijer Mihail Mišustin, predsednica Saveta Federacije (gornji dom parlamenta) predsednica Valentina Matviienko, predsednik Duma (donji dom parlamenta) Vjačeslav Volodin, zamenik šefa Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev, sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrushev, Šef ruske kancelarije predsjednika Anton Vaino, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoltsev, ministar odbrane Sergej Šojgu, direktor Službe spoljnih obaveštajnih službi (SVR) Sergej Narškin i predsednički izaslanik za zaštitu životne sredine, ekologiju i saobraćaj Sergej Ivanov.

Ugovor o otvorenom nebu

Američki predsednik Donald Trump objavio je 21. maja da se Vashington namerava povući iz Ugovora o otvorenom nebu koji državama članicama omogućava vršenje nadzornih letova preko teritorije druge zemlje radi verifikacije sporazuma o kontroli naoružanja. Američki državni sekretar Michael Pompeo precizirao je kasnije da će povlačenje stupiti na snagu za šest mjeseci. Američke vlasti su navodne ruske povrede ugovora navele da opravdaju odluku. Moskva je više puta odbacila takve navode.

Novi START

Novi START, koji je stupio na snagu 2011. godine, ograničava Rusiju i SAD na ne više od 700 raspoređenih interkontinentalnih balističkih raketa (ICBM), balističkih raketa (podmornica) (SLBM) i strateških bombardera, na više od 1.550 raspoređenih bojevih glava i 800 raspoređenih i neraspoređeni lanci. Ugovor će biti na snazi deset godina (do 2021. godine), osim ako se ne potpiše novi dokument koji će ga zameniti. Dokument se takođe može produžiti za najviše pet godina (odnosno do 2026. godine) međusobnim dogovorom strana.

New STARTUgovor o otvorenom nebu
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Istrazuj
3 godine prije

Farsa… Interesantnije je vidjeti ovu prevaru (koja u pozadini ne prestaje) – ni protiv ruskog naroda: https://www.youtube.com/watch?v=Hc8hz5E8lN8 Dakle, Moshiahova banda – u totalnoj koordinaciji sa Rockfellerima/Gatesima – otvara “institut za koronu” 😉 (NE zaboraviti Moshiah je jaran sa zlocincem Henri Kisindzerom – operativcem Rockefellera!) Pogledati od 0:30 – “doktori” u punoj opremi spasavaju …..lutke! Kao i na mnogim MSM govnjivim videoima u ovih nekoliko omjeseci, kada su plasticne lutke paradirale – po “koronom prenapunjenim” bolnicama! Koja banda i bitange prevarantske! Meni se cini kad u Rusji krene – bice to gore nego u Minesoti! Ovaj prevarant Moshiah ben David – tesko da ce se moci opravdati za svo zlo i sramotu koju je nanio RUSKOM narodu – izvrsavajuci naredjenja njegovog “jarana” Kisindzera (inace 100-godisnjeg operativca familije Rockefeller)… Uvijek se sjetim kako je Moshiah – od njegovog dolaska na presto…pardon “vlast” u Rusiji – insistirao na ponovnom uspostavljanju autoriteta (Rockefellerovog) –… Čitaj više »

Mlata
3 godine prije

Čude se mnogi zašto nema komentara do sada? Pa nema, raja sluđena a Mlata više puta napisao da Rusi i ameri izvanredno sarađuju….počev tamo negde od Teherana 1943. god, na primer

Borik
3 godine prije

Ovo je još samo jedan u nizu koraka da se posredo preko rusije i kina dovede za pregovarački stol o novom sporazumu za razoružanje, poslije će biti uključene indija i pakistan.

Rusofil
3 godine prije

Sve međunarodne dogovore su SAD napravile da dobiju na vremenu, u tajnosti ostvare napredak a naivnim supotpisnicima onemoguće razvoj. Sad im takvi ugovori samo stvaraju smetnju i lagano se napuštaju. Ne mogu da se načudim naivnosti Rusije nakon svega što su doživjeli od SAD. S njima svaki dogovor i ugovor vrijedi samo dok je jedino njima na korist. Trump je tu šampion u raskidanju ugovora i sporazuma ali će najviše zaj*ati SAD. Već i sam spomen sumnje u neki sporazum treba biti alarm za Rusiju da pod hitno rade sve što ih taj sporazum sprječava. Oni će ionako biti “krivi” za raskid ali bar neće previše zaostajati.

RENEW
3 godine prije

Trump se pripravlja ne bombardiranje (osvobajanje) Hong Konga. Sputnik piše, da je: “Nepremičnina, vredna približno 1,82 milijarde ameriških dolarjev, se po navedbah medijev nahaja v hribu Shouson, južno od otoka Hong Kong, območja, ki je priljubljeno med najbogatejšimi prebivalci mesta.
Poročilo še pravi, da State Department vlaga v povečanje drugih sredstev ameriške vlade v Hongkongu, vključno s pisarno ameriške stavbe.”
Kaj to pomeni? Da je krona ubila Mikea Pencea in da bo njegovo mesto zasedel Marco Rubio.

Rusofil
3 godine prije

Može li neko da mi objasni logiku sortiranja tema i komentara na portalu? Prije smo kao mogli nešto da biramo sortiranje, iako je po defaultu bilo postavljeno naopako. Sad ne vidim tu mogućnost, i ili je nema ili je dobro sakrivena?

Armagedon
3 godine prije

Komu je stalo da se nastavi posipati otrov po nebu koji pada po nama , Ako je otvoreno nebo , moze svaka kriminalna organizacija posipati po drugima sto god hoce i niko im nista ne moze. i Tko to nadgleda oruzje i jednu i drugu stranu …..? Da nije Trampu neko nesto sapnuo, NATO u panici , Rusi cvile……? ko se buni taj mora da je jako sumljiv …… Do dan danas mi nije jasno da se ovakve tragove po nebu tretira normalnim , jos jeda stvar di je ljuska civilizacija pala ispit. Citasam u pocetku da su neki Rusi pucali na te avione , medutim niko ama bas niko u cilem svitu , nije se ocita o ovom fenomenu. Znaci da sve vlade svita znaju i odobravaju ovo posipanje . Zamislite koliki je to novac utrosen u ovo polivanje , skoro svaki dan svuda u svitu . Ko god… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Dolazi do novog strateškog preslagivanja, A novi sporazum je nužan kao što je bio i stari jer donosi mehanizme pregovora i kontrole koje priječe izbijanje rata , Što im je i bila funkcija tijekom Hladnog Rata.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI