Ruska fregata uništila protivbrodsku raketu u vježbama oko Krima

Objekat 100 utjes sutka P-500
8 komentara

Jedan od najnovijih ruskih ratnih brodova presreo je protivbrodski projektil na vježbama koje se trenutno održavaju u Crnom moru.

Na snimcima koje je objavilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije vidi se raketa ispaljena sa zemaljskog lansera koji se nalazi u bazi poznatijoj pod nazivom Objekat 100 Utes ili Sotka koja se nalazi na samom jugu Krima a opremljena je lanserima koji se podižu na hidraulici iz podzemnog bunkera. Ovaj objekat je napravljen 1954. godine, više puta je modernizovan a sposoban je za lansiranje više različitih raketa.

Raketa je lansirana prema fregati Admiral Makarov koja je patrolirala u vodama oko Krima. Fregata je odgovorila lansiranjem dvije rakete zemlja-vazduh 9M317M koje su uništile zadati cilj.

Admiral Makarov je porinut 2015. godine, predstavlja treću fregatu klase Admiral Grigorovich, deplasmana 4 035 tona, dužine 124,8 metara. Dostiže brzinu od 30 čvorova a naoružan je topom od 100 mm A-190, USKS vertikalnim lansirnim cijevima za protivbrodske i krstareće rakete, sa 2 sistema AK-630, raketama zemlja-vazduh kratkog dometa, torpedima 533 milimetra i raketnim sistemom RBU-6000. Fregata posjeduje i helikopter Kamov Ka-27 za protivpodmorničku borbu.

Krimmanevriruska ratna mornarica
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
4 godine prije

.

čitalac
4 godine prije

Znači, slično tu protivbrodsku raketu može uništiti i neprijateljski brod (američki, britanski…)

pitiah
4 godine prije

fregata ima rakete vazduh-vazduh. Leteća fregata? 🙂
Ne bi škodilo recenzirati tekstove i mućnuti glavom prije objave.
Pa vi samo prepisujete iz ruskih medija. Dajte budite kritični prema svima, objavljujte analitičke tekstove… Budite logični.

Mi smo nasljednici osnivača Nesvrstanih. Gdje smo se izgubili? Ako su nas već prodali, ako nismo vlasnici svojih zemalja, bar nam um može ostat slobodan.
Koja šteta, na što smo spali. Pratimo lansiranja raketa sa Krima koje ruše “leteće” fregate (nisu naše, ruske su, kužite, ili?), i to raketama vazduh-vazduh

Max
4 godine prije

Impresivno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI