Ruski sud potvrdio pritvor za osumnjičenog špijuna Paula Whelana

Paul Whelan
6 komentara

Žalbeno ročište za Paula Whelana, koji se posljednju godinu dana nalazi u ruskom pritvoru zbog optužbe za špijunažu, zaključeno je u utorak na moskovskim sudom koji je potvrdio njegov pritvor, na što je njegov odvjetnik rekao kako je takva odluka donesena jer se smatra kako postoji rizik od bijega.

“Potvrđujem odluku Gradskog suda u Moskvi, ne udovoljavam žalbi”, riječi su sutkinje Olge Drobyshevskaye.

Ročište je održano iza zatvorenih vrata, jer je dio predmeta klasificiran.

Prema Whelanovoj odvjetnici Olgi Karlovoj, ustanova u kojoj se nalazi njen klijent – zatvor Lefortovo u Moskvi – poslala je pismo sudu. U pismu iz zatvora dostavljenom na sud, stoji kako za Whelana smatraju da postoji rizik od bijega, ako se bude branio sa slobode.

Državljanin Sjedinjenih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade i Irske, Whelan uhićen je u Moskvi pod optužbom za špijunažu u prosincu 2018. Tvrdio je kako je nevin, te da je stigao u Rusiju kako bi prisustvovao vjenčanju prijatelja. Prema informacijama dostavljenim na sudu, Whelan je Rusiju posjećivao redovito od 2007. godine.

Ako bude osuđen, Whelan se suočava sa zatvorskom kaznom od 10-20 godina.

ŠpijunŠpijunaža
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mnc
4 godine prije

Kinezi imaju jedan efikasan metod za eliminaciju domace spijunaze. Ubiju ga ispred ustanove u kojoj radi. Svi istrce na prozor i vide sta se desilo i svima je sve jasno. Sutra se sami javljaju neki ako ih jos ima ili su bili u vezi sa njim.

Max
4 godine prije

Ako je spomenuti gospodin zaista kriv presuda je opravdana. nitko nema milosti prema špijunima.

Max
4 godine prije

Hrvatsku putovnicu imaju svi.

nessy
4 godine prije

Konzulati u Tuzli i Mostaru su bili vrlo produktivni. Pa u cemu je problem? Pada nam natalitet? Treba dati drzavljanstvo svakom belosvetskom razbojniku, i eto popravljene demografske slike.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI