Rusko strateško zrakoplovstvo provelo silovite udare u Siriji

Tu-22M3 Ryazan Dyagilevo
19 komentara

Odmah po odlasku Vladimira Putina iz Sirije, gdje je boravio iznenadnom posjetu ruskoj borbenoj skupini i sastao se sa sirijskim predsjednikom Basharom Al-Assadom, rusko strateško zrakoplovstvo je provelo silovite udare po položajima terorista u području Eufrata.

Nakon što je ruski predsjednik naredio povlačenje dijela ruskih snaga iz Sirije, američki politički i vojni vrh je sebi pripisao pobjedu nad “Islamskom državom” i zaprijetio obaranjem ruskih zrakoplova u njihovom zračnom prostoru nad Sirijom.

Nekoliko sati po odlasku Vladimira Putina i nakon više dana razmjene optužbi između Pentagona i ruskog Ministarstva obrane, ruski dalekometni strateški bombarderi Tu-22M3 su proveli niz zračnih udara po položajima preostalih skupina “Islamske države” u Siriji.

Na izvršenje borbene misije su letjeli izd točke stalne implementacije, izvijestilo je u utorak rusko Ministarstvo obrane.

Tu-22M3 su se nakon uspješnog završetka borbenih misija u Siriji vratili u operativno uzletište u Sjevernoj Osetiji, na mjesto stalnog rasporeda, priopćila je ruska vojska.

ISILIslamska državaKalifatVVS rusije
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
fb slo
6 godine prije

Samo rokaj, ako može, baš po “američkom” nebu u Siriji…

Ana
6 godine prije

Eto, a ovdje nama istinoljubiva sredstva informiranja kazu kako je koalicija izvrsila zracne udare u Siriji, i sve protiv zlocestih IS.

basso
6 godine prije

Nadam se da ce Rusi jednom prilikom “pogrijesiti” i bombardovati amerikance,da vidimo sta ce “najveca” svijetska sila onda uraditi.

Spock
6 godine prije

Tako se to radi sa “međunardonim partnerima”, isto kao i oni, jedno kažeš, drugo misliš a treće napraviš… sigurno su 65 bolnicu uništili sa ovim..

Alen
6 godine prije

Ovo je bio diskretan nacin da ih se upita cije je nebo iznad sirije ..
Bricktop: In the quiet words of the Virgin Mary, come again?

mmne
6 godine prije

lepo vaspitani….javili se pre odlaska!

Ivo
6 godine prije

Ovi nisu nikad ni bili stacionirani u Siriji, pa je to u redu.

Antonio Cagapulito
6 godine prije

Što znači “izd točke implementacije” ?

čitatelj portala
6 godine prije

Eto vijest za one skeptike koji su mislili da će Rusija ostaviti Siriju na cjedilu.

Vlastimir
6 godine prije

Mora da se zna ko je gazda.

sony
6 godine prije

Putin pleše kazachok i snima avione kako bacaju stare socijalističke bombe a žuti su zauzeli istočnu obalu eufrata cijelim tokom, Assad može svirat frulu, zeleni i žuti drže šezdeset posto teritorija a trumpovi kauboji zidaju i utvrđuju baze po bivšem assadovom teritoriju,

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI