SAD upozorava Izrael na “kinesku prijetnju” jer Huawei ulazi na tržište solarne energije

SAD upozorava Izrael zbog suradnje s Huawei
15 komentara

SAD je savjetovao Izraelu da dvaput razmisli prije nego što dopusti Huaweiju da mu pomogne u razvoju infrastrukture solarne energije u zemlji, odmah nakon što je kineska tvrtka bila prisiljena zaustaviti svoje energetske operacije u SAD-u.

Nakon što je Huawei Technologies potpisao sporazum s izraelskom tvrtkom Zing Energy za isporuku solarnih pretvarača za energetska gospodarstva diljem zemlje, visoki američki dužnosnik na sva je zvona obznanio da se dogodio prodor kineske tvrtke na “nevino” izraelsko tržište.

“Kina je naša posebna briga, ona je naša briga već neko vrijeme.” izjavio je.

“Nastavljamo poticati zemlje, ne samo Izrael, da budu pažljive i oprezne kada surađuju sa zemljama koje će koristiti razvoj infrastrukture za razvoj obavještajnih izvora koji se mogu upotrijebiti protiv tih zemalja”, izjavio je zamjenik tajnika američkog Ministarstva energetike Dan Brouillette na marginama konferencije Cyber ​​Week u Tel Avivu.

Huawei je najavio svoj ulazak na izraelsko tržište solarne energije u srijedu, dan nakon što je potvrdio zatvaranje svojih inverterskih operacija diljem Pacifika, navodeći “nepoželjnu klimu” koja postoji prema tvrtki u Sjedinjenim Državama.

Za sada, tvrtka se planira usredotočiti na isporuku invertera u Izrael i to za više solarnih farmi od 30 megavata. To su prilično osnovne, ali ključne komponente u solarnim energetskim sustavima jer pretvaraju istosmjernu (DC) izlaznu energiju koju stvara solarni panel u izmjeničnu struju (AC), koju koriste svi komercijalni uređaji.

Američki dužnosnik nije detaljno objasnio kako bi točno sudjelovanje Kineza u tako malom mjerilu trebalo potkopati izraelsku sigurnost, ali je tvrdio da se “podaci koji se prikupljaju od tih solarnih panela mogu koristiti za određivanje drugih stvari”.

HuaweiTrgovinski rat
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija
4 godine prije

😊 kad učenik postane bolji od učitelja…

9953
4 godine prije

Od puste sunčeve energije nekome će past mrak na oči

Segota
4 godine prije

Zanimljivo…… čak interesantno!!!
Na osnovu potrosene tj. Upotrebljene elektricne energije Kinezi če znati koliko puta Izraelci pale svetla u WC-ju!!?? Ma zamisli … Nečuveno!!!!🤔🤔🤔🤔

sgfobmwonbvwueriubwevbqer
4 godine prije

Vazal dijeli savjete gospodaru………….

Ante
4 godine prije

Ovo je čisto tjeranje konkurencije.Kinezi su prije nekog vremena od Izraela uzeli u najam brodske luke. Neke od tih luka nalaz se blizu Američkih luka koje koriste Američka ratana mornarica. Amerikanci nisu mogli vjerovati da je Izrael samo tako dao u višegodišnji najam svoje luke Kini. Kako bi se reklo amer je dobio od Izraela nož u leđa. 😀

nessy
4 godine prije

Vec prije desetak godina sam citao da su Ameri zabranili uvoz solarnih panela iz Kine (radilo se odva proizvodjaca, ne sjecam se imena). Razlog za zabranu je bio jednostavan – kineski paneli su bili ucinkovitiji, a debelo jeftiniji od americkih.

Alanis
4 godine prije

Israhell je jedan od najbitnijih partnera Kinezima u razmjneni tehnologije. 😀
https://www.rand.org/content/dam/rand/pubs/research_reports/RR2600/RR2641/RAND_RR2641.pdf

http://www.chinadaily.com.cn/a/201807/05/WS5b3dc3a0a3103349141e0ed4.html

The deal was made via the newly launched China-Israel Technology Innovation IP Trading Platform. The platform, the first of its kind in China, is to facilitate technology transfer between the two countries. The first four patents traded on the platform were all held by Tel Aviv University.

Dok na drugoj strani, Kinezi rade nadzorne ploče za NOVU, TAJNU, generaciju aviona F35. 😀

https://www.forbes.com/sites/zakdoffman/2019/06/15/chinese-owned-company-supplies-electronics-on-u-s-and-u-k-f-35-fighter-jets/#3bfb67c125c0

Kakva farsa je sve to skupa, dok se narod glođe tko je dobri, a tko loši dečko, u grotlu elitne globalističke visoke politike. 😀

ps. preporučam još rudarenje informacija o Izraelu i AI tehnologiji i Talpiot programu, Unit 8200 i malware -ima vezanim uz Talpiot progrm.

Obožavam kada se hvale. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=kMn2L2cp1OU

Brainstorm
4 godine prije

virgin forest = netaknuta suma

samo tako
4 godine prije

Kupovina kineskog češnjaka, zapravo vješto maskiranog, sofisticiranog špijunskog uređaja je največa sigurnosna prijetnja zapadu.
Ne znam zašto kasne upozorenja prekoocenskih trustova mozga glupastom ostatku svijeta

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI