Talibanski borci ispalili su hice upozorenja ispred aerodroma u Kabulu dok je grupa Avganistanaca pokušavala da uđe u objekat

Talibanski borci ispalili su hice upozorenja ispred aerodroma u Kabulu
17 komentara

Veliki broj Avganistanaca okupio se ispred aerodroma u Kabulu, pokušavajući da napuste zemlju dok talibani preuzimaju kontrolu. Borci ove grupe stigli su do aerodromskih kapija i viđeni su kako pucaju kako bi obuzdali masu.

Aerodrom u Kabulu, koji je tokom noći i tokom ponedjeljka doživio haotične scene usred užurbane evakuacije stranih trupa, diplomata i njihovih lokalnih pomagača, i dalje ostaje žarište za ljude koji žele da napuste Avganistan.

Stotine se okupilo ispred kapija objekta, pokazuju snimci sa mjesta događaja, pokušavajući da uđu unutra. Više talibanskih boraca primijećeno je tačno na ulazu u aerodrom, oni su u više navrata pucali u vazduh u očiglednom pokušaju da kontrolišu i rastjeraju gomilu.

 

Osim lakog naoružanja, militanti su nosili i teže naoružanje, tu je bilo i nekoliko naoružanih kamiona. Najmanje jedan talibanski borac viđen je kako nosi RPG dok je patrolirao kroz gomilu.

Najmanje sedam osoba poginulo je na aerodromu od nedjelje uveče, prema izvještajima medija koji se pozivaju na američke zvaničnike. Stotine Avganistanaca pohrlilo je na aerodrom u očajničkom pokušaju da napuste zemlju, pošto su talibani ušli u glavni grad, a predsjednik Ašraf Gani je takođe napustio zemlju.

Neki od onih koji pokušavaju pronaći izlaz na odlazećim letovima takođe su snimljeni kako upadaju na pistu, čak se penju na američke vojne avione. Nekoliko Avganistanaca je poginulo dok je avion polijetao, kako prikazuju uznemirujući snimci koji su kružili internetom u ponedjeljak.

AvganistanTalibani
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mlata
2 godine prije

Mladi i sposobni Afgani pune avione i peške beže preko planinskih granica da se utrpaju među belce širom planete…žene ne vidimo u gužvama, nema ih među laktarošima! Žene ostaju za rasplod, Talibani oprave par miliona novih, da da! E moj beli magarče, izgleda da baš ne zaslužuješ živeti dalje..neka, ko nas hebe, i trebamo nestati. Tako Mlata sez

jamai
2 godine prije

Napadom na Irak i Afganistan, bacanjem željeznih fragmentarnih bombi na sela i gradove, otmicom, mučenjem i zatočenjem desetaka tisuća ljudi, korištenjem bespilotnih letjelica za sijanje terora s neba, uskrsnuli su diskreditirani radikalni džihadisti i bili su moćno oruđe za novačenje u borbi protiv SAD -a i snaga NATO -a. ……NATO je bila najbolja stvar koja se ikad dogodila Talibanima i Al Qaidi. 

WISSEN
2 godine prije

“Sve službe su uključene, ministarstvo vanjskih i ministar Grlić je u svakodnevnom kontaktu. Riječ je o ljudima koji rade u različitim međunarodnim aranžmanima i angažmanima. Ima ih negdje između dvadeset i trideset najviše prema onome što mi znamo. Svi su oni u proceduri organiziranog povratka od strane svojih poslodavaca”, rekao je premijer Andrej Plenković.
Hrvatski vojnici, koji su sudjelovali u NATO-ovoj misiji, povukli su se iz Afganistana prije oko godinu dana.

……………………………………………………………………………………………………………………
Iz ovog vidimo da Hrvata nije bilo u NATO jedinicama, sad kad su se i Hrvati evakuirali iz Afganistana. Postavlja se pitanje tko je bio njihov “poslodavac”?
Plenkovic zna dobro tko je bio njihov poslodavac i sto su tamo radili. A to je bili su ratni placenici, the dogs of war.

burt
2 godine prije

sve je to namješteno jer su uzbečke i tadžičke milicije na sjeveru Afganistana promijenili stranu i bez otpora pustili da Talibani zauzmu taj prostor Talibana, smiješno je gledati kako Dostum, Khan i ostali čelnici milicija predaju prostor i mijenjaju stranu a uvijek su bili zakleti neprijatelji Talibana, ovo nisu izvorni Talibani iz devedesetih iz Kandahara i Helmanda

Herc
2 godine prije

Novi val prevoditelja uz već prispjele inženjere i doktore se priprema za novu invaziju prema Europi. Smiješne su srce parajuće priče mladića od 20 godina odnosno dezertera,svakome je ubijen ćaća, mater,,.ima još 5-6 braće i sestara o kojima se brine pitaj Boga ko.a on je eto morao pobjeći da ga talibani ne mobiliziraju i što dalje od njih pa se odlučio ni manje više nego za Njemačku ali slučajno mu se desilo te je zaglavio na jednoj od balkanskih granica i bilo je daj što daš pa je dobar i Zagreb kao privremeno rješenje

Max
2 godine prije

planirani kaos.

mislim
2 godine prije

talibana ima i kod nas.
na nočnom kupanju ,čovjek se skinu gol a talibani ga zbog tog izboli nožem.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI