Tko je ruski haker poznate IT tvrtke koji je “zaboravio” svoje ime na WikiLeaksu?

Macron - Matrix
9 komentara

Među hakiranim dokumentima izbornog stožera francuskog predsjedničkog kandidata Emmanuel Makrona se nekoliko puta spominje ime jednog zaposlenika ruske tvrtke, prenosi WikiLeaks.

WikiLeaks je na Twitteru  objavio post pod hashtagom #MacronLeaks, gdje se govori o hakiranim dokumentima Makronovog tima.

U izvješću se navodi da se u dokumentima devet puta spominje ime djelatnika tvrtke “Eureka” koja radi za rusku vladu.

WikiLeaks je također objavio fotografiju s datumima na kojoj stoji ime Roška Georgija Petroviča, ali je naknadno objavljen drugi dio u kojem se navodi kako se u nekoliko Office datoteka pojavljuju ćirilična slova i nije jasno je li to bilo planirano, napravljeno zbog nesposobnosti ili učinjeno namjerno od zaposlenika slavenskog porijekla?

WikiLeaks navodi kako ruski mediji tvrde da je tvrtka od ruske službe FSB dobila dozvolu za rad na zaštiti državnih tajni, ali ne objašnjava o kojoj je tvrtki riječ.

U Rusiji postoji IT-tvrtka “Eureka” koja na svojoj internetskoj stranici navodi “kako među redovnim klijentima ima ruska ministarstava, Centralnu banku, Revizijsko vijeće i druge državne službe” što znači da se radi o tvrtki u kojoj teško rade uposlenici kojima se mogu dogoditi slične greške, poput objave imena uposlenika ili korištenja ruske ćirilice u datoteci.

No, kako god bilo, podsjetimo da je u stožeru Macrona došlo do curenja podataka i da je WikiLeaks objavio oko devet gigabajta povjerljivih informacija.

Izvor: Twitter Wikileaks / Eureca

Dio dokumenta Excel
Dio dokumenta Excel

Kod
Kod
Wikileaks
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Imenjak
6 godine prije

Uf, pari na #panamaleaks

Ivan1
6 godine prije

Pobjeda Macrona je Plan B Pierrea Moskovicia, dodavanjem glasova.
Neka to objave.

Natovac za novac
6 godine prije

Sto je bilo u tim dokumentima?

Grdi
6 godine prije

Jel ostavio svoju kucnu adresu i OIB? ………….to se zove bacanja pjeska u oci ……………..

Sinisa
6 godine prije

Zanimljivo…Wiki objavljuje ime hakera,presedan.

f46
6 godine prije

Da nije bio Hiber?

Brane
6 godine prije

Da je klasični terorist ostavio bi osobnu na mjestu napada, ovako je morao to obaviti elektronski. Čovjek se samo zapita što će zapadu svi ti CSI i ostali experti, kad se kriminalci uvijek sami odaju. Totalno nepotrebno.

Michael Collins
6 godine prije

Eto, “slučajno” procurili e-mailovi ovog gerontofila, taman dan prije izbora – dovoljno vremena za optužiti Ruse za hakiranje, a nedovoljno vremena da se vidi što je na njima, i s kim je ovaj kripto-Židov uopće kontaktirao, mada možemo pretpostaviti tko je to bio.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI