Treći svjetski rat je već počeo

Globalisti - Nuklearni rat, Treci svjetski rat
109 komentara

Sjedeći na pozornici pored bivšeg generalnog direktora CIA-e Davida Petraeusa, Danilov je rekao da „ako neko misli da je sukob u Ukrajini riječ o obračunu između Kijeva i Moskve, onda je to greška. Stvari su mnogo komplikovanije.”

Petreus je takođe istakao razmjere rusko-ukrajinskog sukoba, rekavši: „Nisam vidio ništa slično od Drugog svjetskog rata“, rekao je.

„Rusi nisu posebno impresivni u smislu znanja ili učinka na bojnom polju, ali su stvorili prilično izvanredan sistem odbrane i prilično ga je teško probiti“, tvrdi on.

U utorak je rusko ministarstvo odbrane saopćilo da je Ukrajina tokom tri mjeseca svoje kontraofanzive izgubila oko 66.000 vojnika i 7.600 komada teškog naoružanja, a da nije ostvarila značajnije rezultate. Kijev je do sada tvrdio da je zauzeo nekoliko malih sela, ali su ona udaljena od glavnih ruskih odbrambenih linija. Govoreći o ukrajinskoj kontraofanzivi ranije ove sedmice, ruski predsjednik Vladimir Putin je insistirao da ona „nije u zastoju; to je neuspjeh.”

Moskva već mjesecima govori da su borbe u Ukrajini “proxy rat” koji SAD i njihovi saveznici iz NATO-a vode protiv Rusije. Upozoreno je da snabdijevanje kijevskim trupama oružjem i obuka i razmjena obavještajnih podataka znači da su zapadne zemlje već de facto strane u sukobu.

Rusija, koja na NATO gleda kao na neprijateljski blok i snažno se protivi njegovom širenju na istok, također je istakla težnje Kijeva da se pridruži vojnom savezu predvođenom SAD-om među glavnim razlozima za pokretanje svoje vojne operacije u Ukrajini u februaru 2022.

david petraeusIII Svjetski ratSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
109 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Pa … To jest tako ! Dokle budu postojale mogućnosti za slat , drugih u rat , dotle će rata i bit kada toga nestane …. !!!! Amerika će otići u samoizolaciju uz silne turbulencije unutar US – nesagledive ! Europa će se preformatirat o čemu sam već pisao a novi , gospodarstveni centar svijeta će postat – ono što čini , okosnicu , danas , zemalja ASEAN ! Tko bude u tom , budućem ELITNOM clubu – taj na budućnost neće morati , misliti 🍸

Ruža
7 mjeseci prije

Treći Svjetski rat je odavno započeo, a posljedice će biti globalne, dugoročne i katastrofalne… A EU ( kao umjetna tvorevina) će se sigurno raspasti. Sasvim sigurno je da više ništa neće biti isto…

M.r H.F
7 mjeseci prije

Dosta slušamo o tom ww3 pa Ajde onda više krenite Ajde neka NATO izvede neki napad pod lažnom zastavom i eto ga pa da više i to dođe!!🫵😮🫵

onaj najglu...Dalton
7 mjeseci prije

Vau, pretpostavljam da su Rusi poznati po tome što nikada nisu sami spalili svoju prijestolnicu da bi dobili rat…

P.S.
Ne znam zašto, ali sve češće se sjetim onog trenutka kada se od nuklearne eksplozije Indiana Jones sakrio u frižider

Umpah Pah
7 mjeseci prije

Zelenski predsjednik svijeta,
a Kijev centar ?
Kupusa mu kiseloga ?

Podsjetnik
7 mjeseci prije

Vojnici Crvene Armije se u grobu od sramote okreću , gledajući što im potomci rade..
A ekipa u mrznji I frustraciji slozno navija ….

Podsjetnik
7 mjeseci prije

Prijateljska zemlja laže???

Kubanske vlasti razotkrile su jednu od najmračnijih ruskih tajni – Moskva otima, zarobljava i potom regrutuje siromašne Kubance na ukrajinski front, kako bi se besplatno borili u ratu pod njenom zastavom. Prema tvrdnjama ministarstva spoljnih poslova ove ostrvske države. Moskva to radi usled sve većih problema sa brojem regruta, kojih uprkos uvođenju delimične mobilizacije nema dovoljno.

Tupko Glupko
7 mjeseci prije

Dosadit će i Ukrima masovno ginuti u velikom nesrazmjeru sa ruskim gubicima.

Nego, za što se oni točno bore?

Ulazak u NATO i EU?

Eto im primjera Hrvatske – masovna iseljenja mladih sa djecom u bogatije EU države otvaranjem granica i otvaranjem njihovog tržišta rada (ne zaboravimo, Ukri su imali tri puta manje plaće od Hrvata prije početka rata u Ukrajini, a korupcija im bila još i gora nego kod nas) – Hrvatska je izgubila skoro 10% stanovništva u 10 godina zbog toga, kao i slabog nataliteta, a u Ukrajini natalitet još i gori nego u Hrvatskoj.

NATO? Eto, vidimo kako nas štiti kada je sovjetski dron iz osamdesetih poslan iz Ukrajine pao usred Zagreba preletjevši 3 NATO države, i koliko je to NATO medijski popratio. Milijardu i 200 milijuna eura za kupnju rabljenih francuskih vojnih aviona Rafale čije godišnje održavanje košta dodatnih 75 milijuna eura.

ivan
7 mjeseci prije

Sto vise ruisi padaju sve su jaci u srpskim glavama , oni inace slave gdje god popushe.

ivan
7 mjeseci prije

De nam malo maloumni srbine Miso uporedi Ameriku  i ruse sa srbima zajedno hahahahah koji si ti phanatik pa imas li sta pametnije kakav 3 ww. De nam malo pojasni zasto srpski mladici masovno odlaze u tu propalu EU da zarade sirotinju kako ti pises , malo nam o zivotu ovog jada i bijede zarobljenog na balkanu.

Darko
7 mjeseci prije

Vrijeme je da Washington nestane u prahu i pepelu..

nekoime
7 mjeseci prije

Jedino Ameri još ne mogu ni poletjeti bez ruskih motora.

Ringo10.
7 mjeseci prije

Rusi ocigledno stede rezerve za glavni rat koji dolazi. Sve je ovo samo uvod

eks
7 mjeseci prije

Cekaj dok putko vidi situaciju nezna jos na koju bi stranu prije , jbg zapeo u Ukrajini pa mora nekako opravdati mrtve.

Гавран
7 mjeseci prije

Po našim generalima linija Surovikin je klasična odbrambena linija onako kako se uči u vojnim školama. Niš vanzemaljsko. Ali NATO nije nikada ratovao sa ozbilnom vojskom a i školovanje im je politički korektno. Samo maskiraju svoju nesposobnost.

Jomla
7 mjeseci prije

😛 😛 

Rudar
7 mjeseci prije

Kad su išli raditi pihdarije, ljepo su mogli robota spustiti na lokaciju sletanja Apollo-11, iščupati američansku zastavu i napiknuti Sovjetsku umjesto nje ali ne, oni bi nešto posebno, pa eto im sad.

Koja
7 mjeseci prije

Koji razred su bili oni iz hr proleća, koji razred su bili oni koji su postavljali bombe po Beogradu? Špegelj na onom snimku, petak, osmak ili prvačić? Koji razred bili oni u Prebilovcima di žive duše nije ostalo? Koji razred beše lik koji reče da Srbe treba svesti na “podnošljivih 3%”? Pokri se ušima i zaćuti nesrećo jedna! Vrati se malo u 1918 i pogledaj kako su tvoji izaslanici slinili na srpskom dvoru, slinili s potpunim pravom jer ne ulete li u kraljevinu Srbije preti vam nestanak s mape sveta! Pošto ste se presabrali,najeli itd krenuli sa zabadanjem noža u leđa! Opet ste tamo gde ste bili i pre ’18.-te godine, upamćeni ste i jednostavno vam nisu mogli odoleti! Ludog, mog blesavog Srbina se sada najviše plašim, plašim se da vas nam opet ne uvale u ne tako dalekoj budučnosti

Mrčikola
7 mjeseci prije

Svjetskom ratu je, zadnjih par godina, samo pojačan intenzitet…svaki je rat, u konačnici, rat tkz. elite protiv zemaljske sirotinje (ratovi u Dalmaciji i Zagorju za suhozide i međe se tu ne ubrajaju😁) traje, konstantno, još od početka nakarade zvane “civilizacija”. Čini se da je ovo nešto novo jer nam je iskrivljena percepcija…po rođenju nam je nametnuto da gledamo zrcalni odraz stvarnosti, i ogromna većina nas “odživi” ljudski vijek u toj invertiranoj stvarnosti…da obmanu nikad ne shvati.

Гавран
7 mjeseci prije

Gledam snimke meteorološkog udara na Grčku i Tursku. Na tim prostorima nikad viđeno.
Posledice su veće nego udari atomskih bombi. Ali je zato na frontu kod Rabotina (Ukr) trajno lepo vreme,  idealno za ratovanje.

Zolja
7 mjeseci prije
  • Zavisi kako za koga, za mene je 3.sv rat poceo 91. kada su me fasisti istjerali iz moje kuce…. Relativno zar ne.
Rimtutituki
7 mjeseci prije

Isto kao I 2ww,koji nije 1945 nije ni 1935 napadom japan u mandzuriju,nego 1920, trovandomi Ethiopia,libiche i Somalia od strane talijana

Max
7 mjeseci prije

Odavno,samo,još,ne,i.izravno,

hiber
7 mjeseci prije

Kako peti? Malo si ispremještao. Sovjeti su mogli na Mjesec, Rusi ne mogu.

Dax
7 mjeseci prije

Treći svetski rat neće biti WWIII ako ne završi na teritoriji SAD-a.
WWI nije postojao.
WWII isto, iz jednostavnog razloga što nije vođen na teritoriji SAD-a.
Svi ratovi su organizovani iz SAD-a, oružje je stizalo iz SAD-a, logistika, nešto malo vojnika, a sva slava za pobedu pripada njima. Zato WWIII moraju oni da osete da bi ova planeta odahnula. U protivnom nema kraja WWIV, WWV………..

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Koga briga?

Finska je ionako nekad bila dio Rusije imperije.
Zapravo, Fince bi trebalo za rinuti što Rusi na ovo ne reagiraju.
A zna se kakvi su ugovori potpisani, opet na osnovu neutralnosti.
Već trpe znatne ekonomske štete.

P.S. koliko ima Finaca? I gdje su, uglavnom? 😄😄

7 mjeseci prije

Rusima-padne-Luna-a-odmah-zatim-Masku-40-satelita…sve-same-“slučajnosti”.

estra
7 mjeseci prije

Nema ništa od 3. svjetskog rata. Svjetski rat znači kada je u nekoj državi osim vojske i većina muškaraca civila spremna uzeti pušku. Npr. u Hrvatskoj, veći dio civila bi se borio protiv trenutnog sistema u državi nego za njegovo očuvanje. Samo bi budale danas uzele pušku i slijepo slušale Zokija, Plenkija, cirkusante od ministara ili majmune iz Nato-a..

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Je, tebe će netko pitati.

I ti naravno procjenjuješ što treba i ne treba.
I od čega ima i nema napretka.

Zaostali provincijalac.

Imaš informacije što zapravo rade i traže? Možda je svrha testiranje novih motora?

Nemaš pojma.
Ali donosiš ocjene. Fantastično.

Lucija, prva
7 mjeseci prije

“Krkanluk koji vodi u glad. I nema druge filozofije. Postulati, kao na primjer na Jadranu, sa lopovskim poskupljivanjima, vode u pad vrijednosti novca, propast svoje domovine, i nametanje kradje kao ekonomskog cinioca. Ratna magla dobro dodje. Demokracijom vlada onaj tko nadzire elektroniku na izborima. Nase vrle vodje jedan dan euforicne, a drugi servilne, sto je opasna kombinacija. Jos od “zaglavljivanja” onog broda u Suezu, do “nedostatka” dostavljača u UK uoči ovoga rata vidjelo se kuda stvari idu. Nema veze koliki Vam je IQ jer se svi pocinju pitati kuda ovo vodi? Stvari se brzo odvijaju i mislim da vise nema natrag. Prespavat cemo drastican pad standarda i probuditi se u novoj stvarnosti. I mislim da nam nece biti do brojanja poginulih i unistene tehnike kao niti do ovoga rata. Ovo ce ustvari biti najskuplji suverenitet ikada prodan. Iako optimista u privatnom zivotu, istome ovdje nevidim svrhu. Neka vrsta straha koja… Čitaj više »

Lucija, prva
7 mjeseci prije

“…ljudi nisu postali rusofili zbog velicanja Rusije, nego nade da ce ista zaustaviti zločinačku nakanu derogiranja demokracije i urusavanja civilizacije koja je bila vidljiva i prije ovoga rata.

Iskreno, navijao bih i za Sotonu kada bih imao nadu da ce ovu zločinačku bagru maknuti sa lica Zemlje.
Ja sam odista jedan od njih uvidjevši kuda vodi novonormalno i shvativsi da je i ovaj rat postao samo sredstvo za ostvarivanje tog gnjusnog cilja.”

Crni Golf 4 vrata
7 mjeseci prije

… 11. 9. ’01….🎃…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI