Turska, Iran i Irak uputili zajedničko upozorenje iračkom Kurdistanu

Kurdi i Sirija
39 komentara

U dokumentu tri zemlje ukazuju na pokretanje “određenih protumjera” protiv Erbila, glavnog grada iračkog Kurdistana, ako ne posluša apel i ne odustane od održavanja planiranog plebiscita 25. rujna, iz Istanbula je izvijestila agencija AFP.

Deklaracija je usvojena nakon sastanka predstavnika Turske, Irana i Iraka na marginama Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku, koji se održao na inicijativu turskog Ministarstva vanjskih poslova.

Ankara, Teheran i Bagdad potvrđuju svoju predanost teritorijalnom integritetu Iraka i izražavaju svoje nedvosmisleno protivljenje referendumu. Također ukazuju na planove da se odupru separatizmu iračkih Kurda dogovorenim “protumjerama”, koje u dokumentu nisu otkrivene, piše AFP.

ErbilkurdistanReferendumReferendum o neovisnostiReferendum o nezavisnosti
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
6 godine prije

Ovo je format kojeg euroatlantski sociopati uvijek prizeljkuju – stalni izvor trenja. Negdje su to Albanci, negdje Kurdi, naoruzaj i posalji instrukcije, medijski odradi kampanju, interveniraj, pokupi resurse, zauzmi novu geopoliticku tocku.

Arnold
6 godine prije

Pustite narod da ima svoju drzavu .

Jole
6 godine prije

Izraelski avioni ili dronovi bombardirali sirijski civilini aerodrom u Damasku?

17 novembar
6 godine prije

idealna prilika da ove tri zemlje uvuku u rat uz siriju koja krvari godinama ovde je dubok i pre opasan plan zapada posebno za iran

beligorod
6 godine prije

U ovome slučaju su Turska, Iran, Irak a vjerojatno i Sirija na istoj strani a protivnoj Kurdima. Na koga da se oslone? Ameri su im ionako poslali upozorenje da odustanu od referenduma. Najpametnije u ovome trenutku jest, da svoje ambicije prelože na neka druga vremena – ako ikad?? Ne možeš glavom kroz zid.

bbbb
6 godine prije

Sve može dok ih guraju izabrani…………

Bobi
6 godine prije

Sudeći po fotografiji članka, ovi svi imaju samo jednog frizera !

Nil1
6 godine prije

Kad mi imamo entitete, distrikte itd nek i oni imaju svoju drzavu. Amen.

Weteran
6 godine prije

Porška Kurdima !!??
Svaki torpedo u Tursku tumačim kao poen za nas!
Mada, Turci sistematski daju autogolove.

alan ford
6 godine prije

Zahtjevi Kurda sada ne odgovaraju Iranu i pro-šijitskoj iračkoj vladi koji su saveznici Rusije, pa je Rusija primorana također biti protiv tih zahtjeva, također i zbog Turske sa kojom je Rusija stabilizirala odnose da ih ne pokvari. Međutim, ne mogu se vječno suzbijati zahtjevi i želja jednog naroda za svojom državom, posebno, ako je taj narod toliko brojčano velik kao Kurdi. Problem je što lukavi SAD, odnosno ,mafijaška elita, koja vlada sa tom državom, sada opet može upotrijebiti Kurde kao oruđe protiv Sirije, Iraka, Irana i Rusije. I tako je cio-elita uvijek korak ispred Rusije. Kurdima se ne može uzeti za zlo, što žele iskoristiti povijesnu priliku da naprave svoju državu. Za Rusiju bi zato bilo bolje, da donekle iziđe u susret Kurdima i podrži ih, barem u sjevernom Iraku. Dakle, da Rusi uvjere Irak i Iran, da Kurdima dopusti stavranje države u sjevernom Iraku, da ih se tako zadovolji,… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI