Twitter zaključao korisničke račune Projekta Veritas i njegovog čelnika O’Keefea

James O’Keefe
7 komentara

Twitter je navodno zaključao nadzornu skupinu konzervativnog uvjerenja, Project Veritas i njezinog osnivača Jamesa O’Keefea sa svojih računa, nakon što su objavili video na kojem se O’Keefe sučeljava s dužnosnikom Facebooka o politikama govora mržnje na njegovoj platformi.

Na snimkama koje je Projekt Veritas objavio u četvrtak za Telegram, skupina je pokazala da su njezin račun i račun osnivača Jamesa O’Keefea zaključani. Prema snimkama, Twitter je tvrdio da su Veritas i O’Keefe objavili video koji krši njegova pravila o dijeljenju “tuđih privatnih podataka.”

Sporni videozapis objavljen je u srijedu na YouTubeu i ondje je još uvijek dostupan. U njemu se novinar Projekta Veritas, Christian Hartsock suočava s Facebookovim potpredsjednikom za integritet, Guyem Rosenom, izvan Rosenove kuće.

U videozapisu je Hartsock zamolio Rosena neka prokomentira procurjele snimke u kojima se čini kako Rosen navodi kako Facebook ima “sustav koji može zamrznuti komentiranje”, ako “možda postoji bilo što u komentarima što sugerira na govor mržnje ili na nasilje.” Nakon što mu je postavljeno pitanje, Rosen je odbio komentirati te je ušao u kuću.

Iako Facebookova pravila izričito zabranjuju niz onoga što se klasificira kao govor mržnje, konzervativna strana je platformu optužila da je Facebook upravo njih nepravedno izdvojio. Facebook je bila jedna od nekoliko tvrtki na društvenim mrežama koje su prošlog mjeseca suspendirale bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Tvrtka iz objava Trumpa protumačila da bi njegovi pozivi na natjecanje na izborima 2020. mogli “izazvati nasilje.”

Ni O’Keefe ni Twitter nisu dali daljnji uvid u to koji su detalji u videu prekršili pravila Twittera. Međutim, iako je u snimku Projekt Veritas zamaglio registracijske oznake vozila parkiranih na njegovom prilaznom putu, broj Rosenove kuće kratko je vidljiv.

Projekt Veritas koristi procurjele videozapise i intervjue kako bi razotkrio pristranost medija prema lijevoj političkoj orijentaciji. Videozapis o Rosenu dio je serije na Facebooku u kojoj procurjeli snimci također pokazuju kako izvršni direktor Mark Zuckerberg priznaje da njegova tvrtka ima “previše moći”, ali da će Facebook tu moć iskoristiti za “suradnju” s administracijom Joea Bidena u onome što će biti od najvećeg prioriteta za njih.”

James O'KeefeProject Veritas
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ришона Вилон
3 godine prije

Маамон рулс.

noman
3 godine prije

Većinski vlasnik ovog smeća su arapi.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Da se nadovezem za cenzuru jer mi se cini bitno pa cu opet ponoviti: Sutra u 16 sati na trgu bana Jelačića je prosvjed protiv korona mjera koje su nam uveli stožeraši. Kao što pogađate, niti jedan medij ne izvještava o tom prosvjedu, a evo i zašto. Prosvjednici ne dovode u pitanje mogu li kafići prodavati kavu za van ili ne, već dovode u pitanje kompletan narativ o koroni koji serviraju mediji. Zapazite da mediji nisu ti koji žele da se te mjere ukinu, kao što i sami znate, pa upravo su mediji šrili histeriju o koroni, zastrašivali ljude i dizali Beroša u nebesa kao kakvog spasitelja. Narativ je bio – da nema Beroša svi bi pomrli. To su isti oni mediji koji sada potiču sumanutu raspravu o tome mogu li kafići prodavati kavu za van ili ne. Dame i gospodo, mi ne želimo kavu za van, mi želimo normalan… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Žele ubiti istinu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI