Umro je Ulfkotte, njemački novinar koji je raskrinkao tvornicu “lažnih vijesti”

Udo Ulfkotte
20 komentara

“Bio sam korumpiran od strane milijardera. Bio sam podmićen od strane Amerikanaca ne da ne prenosim cijelu istinu”, 2014. je javno priznao Udo Ulfkotte, bivši vodeći novinar njemačkog Frankfurter Allgemeine Zeitunga.

“Bili smo obučeni kako govoriti dobro u Europi, Sjedinjenim Državama, ali nikad o Rusiji”, objasnio je kako funkcionira “sloboda informiranja” u zapadnim medijima.

Službeno je Ulfkotte umro 13. siječnja, od srčanog udara u 56. godini života. Hoće li ući u povijest kao čovjek koji se prvi usudio reći kako je lažne vijesti, ili takozvane “fake news“, prenosio javnosti za naknadu i da je sudjelovao u medijskom cirkusu koji se sada obrušio na društvene mreže, koje se pod svaku cijenu mora cenzurirati.

“Htjeli mi to priznati ili ne, činjenica je CIA kontrolira medije u Sjedinjenim Državama i inozemstvu. Ovo nije teorija zavjere, nego stvarna zavjera”, rekao je Udo Ulfkotte u intervjuu u kojem je predstavio svoju knjigu “Kupljeni novinari“, tiskanu 2014.

Ovo je knjiga u kojoj njemački novinar opisuje kako američke obavještajne službe u gotovini desetinama tisuća dolara plaćaju europske novinare da pišu ono što je kupac naručio.

Internetska ​​propaganda, ona u tisku i eteru je utemeljena na prijevarama lažnim vijestima koje imaju svoj izvor i precizne ciljeve – dovesti u zabludu javno mnijenje. Sve ovo je dobro poznato, prije svega na društvenim mrežama, čiji korisnici moraju odati dužnu počast insajderu kao što je bio Ulfkotte, koji je imao hrabrosti priznati prijevaru.

VIDEO – Izjava njemačkog novinara Ulfkottea u kojoj priznaje kako funkcionira “sloboda medija” na Zapadu

 

Fake newsFrankfurter Allgemeine ZeitungUdo Ulfkotteumro je
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
subaru
7 godine prije

Srčani, moš si misliti.

Alen
7 godine prije

Kolika je ovde tarifa haha

vv-olt
7 godine prije

CIA

Majkl Đordan
7 godine prije

Velikan koji će, ako dobro trijumfira nad zlom, imati zasluženo mjesto u povijesti. Slava mu.

Alen
7 godine prije

Covjek fino sve objasnio i nikom nista.. Lijep dokaz pod kakvom kontrolom se zivi danas…

karantanac
7 godine prije

Šta bi čoveku tako naprečac. Izgleda da CIA ne zaboravlja i ne oprašta.

rodoljub
7 godine prije

Umro. ili “prisilno” umro. Ne bi me iznenadiloda je ubijen, jer je za CIA mafiju neprijatno da razotkrije njihovu ulogu u konstruisanju lazi .

jale
7 godine prije

R.I.P. Ovaj hrabri čovjek je pravi heroj našeg vremena!

Andrej
7 godine prije

Rekao covjek u posljednjoj recenici da je vec imao tri srcana udara, pa je ocekivano umro od srcanog udara. Da se kojim slucajem u toku intervjua zakasljao ili kihnuo, takodjer bi umro, ali od teskog oblika prehlade. Da se nesretni Ulfkotte svako jutro ustajao u 5 i trcao 5km, a potoj jeo samo voce i zitarice, te se uopce ne sekirao ni oko cega, takodjer bi umro, mozda bi ga necela depresija, a potom bi ga usred parka pregazio sleper.

Busola
7 godine prije

Nije umro već je ubijen , kao i Aaron Swartz npr. koji je ustvrdio kako računalom prouzročiti smrt ljudima koji imaju peacemaker…

https://en.wikipedia.org/wiki/Aaron_Swartz

zdravko
7 godine prije

CIA nikom ne oprasta

nisam robot
7 godine prije

Sjeca li se netko Politkovskaje? Ubijena zato sto je kritizirala putinovu korupciju. Znaci ne postoji “moralna” strana u borbi za kontrolu “istine”

Michael Collins
7 godine prije

Jbg, Rusi su se specijalizirali za polonij, Ameri za neke druge metode.
To nije sloboda medija na Zapadu, već “slobnda” korporativnih medija. A kakva je ono sloboda medija u vašem favoritu Sjevernoj Koreji? U Kini, Rusiji? Ja podržavam Rusiju jer želim multipolarni svijet, a vi titrate Gazdina jajca, jer želite da Rusija i Kina postanu ono što su zio-naziji bili donedavno.

davor
7 godine prije

Kako bi rekli popularni filmski obavještajci “he was suicided”

Balad
7 godine prije

Umrla gnjida, koja je – kad se obogatila . priznala da je gnjida, dobro znajući da će zaraditi i na tom priznanju! Od onih koji nisu svijesni kako svijet funkcionira, misle da toga kod njih nema, pa se zabezeknu kad pročitaju Ulfkotte-ove mizerije, a odmah potom zaborave na njih, a moguće i sami odu po ponuđenu lovicu – da se od ljudi premetnu u gnjide. 🙂 🙂 🙂

Mario
7 godine prije
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI