fbpx

Usprkos ruskom stavu, Beograd otvara mogućnost stvaranja Velike Albanije

Aleksandar Vučić i Ana Brnabić

U samo dva dana su objavljena dva službena i vrlo oprečna stava o pitanju neovisnosti Kosova, koja dokazuju nedosljednost Beograda o ovom pitanju i potvrđuju stavove ruskih analitičara koji u aktualnim vlastima u Srbiji ne vide iskrenog sugovornika, već oportuniste koji bi sjedili na dvije ako uzmemo u obzir i Kinu, onda neki tvrde i na tri stolice odjednom.

Naime, ništa ne bi bilo sporno u izjavi Beograda da samo prije dva dana ruski ministar vanjskih poslova nije izjavio nešto potpuno suprotno.

Lavrov: “Želite neovisno Kosovo? Uzmite, potpišite ovdje.”

Rusija ni najmanje ne sumnja da je uvođenje 100% uvoznih carina na robu iz Srbije od strane Prištine bilo dogovoreno s onima koji su željeli ubrzati dobivanje formalnog pristanka Beograda na priznavanje neovisnosti Kosova. To je izjavio ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov 16. veljače, odgovarajući na pitanja novinara na sigurnosnoj konferenciji u Münchenu.

“Kada se Kosovo odvojilo i jednostrano proglasilo neovisnost, priznato od većine zapadnih zemalja, upozorili smo na posljedice. Sada Priština čini sve što želi”, izjavio je Lavrov na službenim stranicama ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Lavrov je skrenuo pozornost na činjenicu da zapadni diplomati u posljednje vrijeme sve više zamjenjuju pojmove “međunarodno pravo” i “norme međunarodnog prava” s pojmom “poredak na temelju pravila” i izjavljuju da je to ista stvar.

“Razumijem da se ne žele voditi međunarodnim pravom u obliku u kojem se primjenjuju njegove norme. Međunarodno pravo je i Rezolucija 1244 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koja zabranjuje stvaranje oružanih snaga na Kosovu. Sada se, kršeći međunarodno pravo, pojavljuje pravilo prema kojem Kosovo može imati vlastitu vojsku. A to pravilo, usput, podržava glavni tajnik NATO saveza”, naglasio je šef ruske diplomacije, dodajući da u Rezoluciji 1244 Vijeća sigurnosti UN-a još uvijek postoje mnoge odredbe koje se ne provode.

Velika Albanija
FOTO: teritorija “Velike Albanije”

Lavrov se također prisjetio i drugih međunarodnih sporazuma o Kosovu koji se ne primjenjuju. Jedan od njih, prema riječima ministra, je sporazum između Prištine i Beograda o stvaranju zajednice srpskih općina na Kosovu, pri čemu je Europska unija djelovala kao posrednik. Drugi takav primjer bi mogla biti odluka o sazivanju Specijalnog suda za istraživanje zločina protiv optuženih za trgovinu ljudskim organima iz izvješća zastupnika Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Dicka Martya.

“Već smo se složili oko toga, ali Specijalni sud još nije započeo s radom i  mislim da neće ni početi”, kazao je Lavrov.

“Usput, jučer je premijer Albanije Edi Rama u intervjuu za grčke novine izričito izjavio kako je Kosovo dio Albanije. Pa, htjeli ste to, sada uzmite i potpišite”, primijetio je ruski diplomat.

Podsjetimo da je premijer Albanije Edi Rama ranije u intervjuu grčkoj televiziji Vision Plus osudio sve protivnike ideje “korekcije” granica Kosova i južni dio Srbije nazvao “dijelom Albanije”.

“O čemu govorimo danas s Grčkom? O granici. O čemu su razgovarali Kosovo i Crna Gora i šta se sve dogodilo? O granici. Zašto se ne bi razgovaralo o granici između Kosova i Srbije? Razgovaraćemo i o tome, jer je riječ o procesu demarkacije“, rekao je Rama, stavljajući pritom Grčku u istu poziciju kao zemlje Zapadnog Balkana koje imaju otvorena granična pitanja.

“Za mene je Kosovo dio Albanije. Ostala pitanja moraju se postaviti Ramushu Haradinaju”, kazao je Rama komentirajući nedavnu izjavu premijera Kosova Ramusha Haradinaja da se Tirana miješa u unutarnje poslove Prištine.

Edi Rama je još jednom ponovio da je krajnji cilj ujedinjenje Kosova sa Albanijom, nazivajući to “Planom A” i naglasivši da dva kosovska člana u njegovoj vladi imaju za cilj da prenesu tu poruku.

“Unija između Albanije i Kosova nije “Plan B”, već “Plan A” i ja u XXI stoljeću ovu uniju ne zamišljam kao folklorni čin“, rekao je Rama.

Dačić i Edi Rama na istoj valnoj duljini

Ivica Dacic
FOTO: Ivica Dacic

I dok Rusija misli kako da pokuša provesti Rezoluciju 1244 Vijeća sigurnosti UN-a, izjava ministra vanjskih poslova Srbije je potpuno usklađena s Tiranom, iako ne i s Prištinom, ali to nije ni važno, obzirom na status Kosova kao američkog protektorata.

Ministar vanjskih poslova Srbije, Ivica Dačić, rekao je da je razgraničenje službeni prijedlog Srbije u dijalogu s albanskom stranom za rješenje kosovskog pitanja, ali da još nije određeno gdje bi bila linija razgraničenja.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da ideja o razgraničenju postoji kao prijedlog, ali da nije definirano gdje bi bila granična linija, prenosi N1.

U tom smislu je dovoljno da se dogovori buduća granica Kosova i stvar je riješena. Edo Rama dobiva Veliku Albaniju, aktualne vlasti u Beogradu nešto manju Srbiju.

Priština i dalje šuti o ovom prijedlogu, ali su u pitanju dugoročni interesi Albanaca i stoljetne težnje za ujedinjenjem svih albanskih zemalja, tako da razmjenu teritorija sa Srbijom neće biti teško predstaviti kosovskim Albancima kao najbolje i dugoročno jedino održivo rješenje, što s albanske perspektive zaista jeste.

Beograd tvrdi kako albanska strana još nije odgovorila na prijedlog, jer dijaloga trenutno nema. No, uskoro bi ga moglo biti.

Washington zainteresiran za dijalog

ramush-haradinaj
FOTO: Ramush Haradinaj

Ministar vanjskih poslova Ivica Dačić je izjavio da je Sjedinjenim Američkim Državama najviše stalo da na Kosovu dođe do kompromisa i trajnog rješenja.

“Washington je najviše zainteresiran da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine, više nego Velika Britanija i Njemačka“, rekao je Dačić, tvrdeći da su SAD oduvijek imale stav da Srbija mora priznati nezavisnost Kosova.

Na kraju se postavlja pitanje što Moskvi treba da se slijepo pridržava međunarodnog prava, ako Beograd istovremeno izlazi s istim prijedlozima i rješenjima kao Tirana, koja je navodno u nekakvom sporu s Prištinom o ovom pitanju.

“Ako Rusija podupre predaju Kosova, srpska vjera u Rusiju će ispariti”

Čitavu ovu zbrku djelomično pojašnjava predstavnik kosovskih Srba iz pokreta „Otadžbina” Marko Jakšić.

“Ukidanje 100% carina koje je Priština nametnula uvozu robe iz Srbije je preduvjet za produljenje pregovora o normalizaciji odnosa u potrazi za kompromisnim rješenjem za Kosovo i Metohiju”, naglasio je 18. veljače predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. O metodama kojima Beograd može utjecati na Prištinu i prisiliti je da ukine carine, ali to ne čini, te koja je vizija Rusija u rješavanju kosovskog pitanja je u intervjuu za EADaily govorio predstavnik kosovskih Srba Marko Jakšić.

EADaily: Ispričajte nam trenutnu situaciju na sjeveru Kosova i Metohije. Koliko su carine koje je Priština nametnula na srpsku robu pogodile srpsko stanovništvo?

Marko Jakšić: Carine koje je nametnula Priština ne ugrožavaju srpsko stanovništvo na sjeveru Kosova, budući da roba tamo ide zaobilazeći njihove službe. Carine nisu glavno pitanje koje brine Srbe na Kosovu. Glavno pitanje je prije svega formiranje kosovske vojske. Nažalost, vlasti u Beogradu to jedva spominju. Kao uvjet za proširenje dijaloga s Prištinom navode ukidanje carina, ali ne i ukidanje odluke o formiranju kosovske vojske. Naime, ova vojska je stvarna prijetnja Srbima, na sjeveru Kosova i južno od rijeke Ibar. S druge strane, budući da govorimo o carinama, Beograd ima učinkovite metode da utječe na njihovo ukidanje. Dovoljno je poduzeti mjere odmazde i uvesti 100% carine na tranzit robe koja ide iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske kroz centralnu Srbiju na Kosovo. To bi bio ozbiljan udarac za ekonomiju Kosova.

EADaily: Nedavno je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da Kosovske sigurnosne snage nemaju pravo upasti na sjever Kosova bez odobrenja KFOR-a. Koliko vam ove riječi ulijevaju osjećaj sigurnosti?

Marko Jakšić: Uopće nam ne jamče sigurnost. Priča se da se Aleksandar Vučić na jednom od tajnih sastanaka s Hashimom Thaçijem osobno složio s formiranjem kosovske vojske, stoga je na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a o stvaranju vojske Kosova samo zatražio ukidanje carina na srpsku robu, ali ne da se poništi i ova odluka. S druge strane, izjave da Kosovske sigurnosne snage nemaju pravo biti na sjeveru pokrajine bez odobrenja KFOR-a Srbe koji žive južno od rijeke Ibar stavljaju u neravnopravan položaj. Beograd je također zahtijevao da se kosovska vojska ne nalazi na sjeveru pokrajine. Time se zapravo kosovske Srbe dijeli na sjeverne i južne. Istovremeno, on pokušava zaštititi sjeverne Srbe, a Priština s vojskom na jugu može činiti što joj se sviđa.

Marko Jakšić
FOTO: Marko Jakšić

EADaily: Kako će kosovski Srbi reagirati na postupke Rusije ako podupire takozvani kompromis između Beograda i Prištine?

Marko Jakšić: Kompromis između Beograda i Prištine u biti implicira da će se Srbiji oduzeti veliki dio teritorija, što će otvoriti mogućnost stvaranja Velike Albanije i ulaska Kosova u NATO. Ovdje se postavlja pitanje je li zaista u interesu Rusije da podrži takav sporazum? S  druge strane, ne samo kosovski Srbi, nego i svi ostali uzemlji i inozemstvu bi bili strašno razočarani ovim korakom Rusije. Kosovo je kategorija na kojoj se temelji srpski narod. Ako Rusija podrži ovakav kompromis, sva srpska vjera u Rusiju lako bi isparila.

EADaily: Na Kosovu, u gradovima u kojima žive Srbi, nedavno je održan i “1 od 5 miliona” oporbenih prosvjeda koji se već nekoliko tjedana održavaju u Beogradu i drugim gradovima središnje Srbije. Zašto su se neki Srbi s Kosova odlučili pridružiti ovom protestnom pokretu?

Marko Jakšić: Želio bih naglasiti da je politički stav o Kosovu Unije za Srbiju, organizatora prosvjeda, mnogo bliži ruskim interesima od službenog stava vlasti u Beogradu na čelu s Aleksandrom Vučićem. Program Unije za Srbiju jasno navodi da neće biti podjele Kosova, da rješenje kosovskog pitanja treba biti provedeno u skladu s Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN-a i Ustavom Srbije, te da se trgovina s ovim područjem ne može dopustiti. Čini mi se da su ti protesti zaustavili Aleksandra Vučića u namjeri da preda Kosovo. To je jedan od čimbenika. Drugi faktor je položaj Srpske pravoslavne crkve. Ako bi Rusija, sa svoje strane, uvjerljivo podsjetila da se 20 godina drži stava prema kojem je Rezolucija 1244 Vijeća sigurnosti od temeljne važnosti za odlučivanje o statusu Kosova i Metohije, Vučić neće imati hrabrosti da napusti Kosovo.

Kao što vidimo, želje Marka Jakšića su se ispunile i Sergej Lavrov je na službenim stranicama ruskog ministarstva vanjskih poslova naveo da je Rezolucija 1244 jedini ispravan i legalan put za rješavanje kosovskog pitanja, dok je, nedugo potom, Ivica Dačić svojom izjavom odbacio rezoluciju i poručio kako je prijedlog koji vodi konačnom razgraničenju i stvaranju Velike Albanije i prijedlog Beograda. Ako je već tako, zašto bi se Rusija u ime navodne vječne bratske ljubavi između dva naroda uplitala u odluke vodstva Srbije i zastupala bilo čije interese u ovom sporu?

MID.ru-Foreign policyEADaily

Svi članci i analize o situaciji na Kosovu: Logicno.com/Kosovo

 

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
58 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
giordano bruno
Gost
giordano bruno
2 godine prije

Kosovo 1941 godine.comment image

Podjela na oblasti u Kraljevini SHScomment image

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  giordano bruno

To je bila privremena podjela SHS prije Banovina Savsje, Dravske, Drinske, Vardarske itd itd. ovo je bilo kratkotrajno do 1920. i neke. No nije ni važno. Danas te karte ne vrijede bog zna što, jer je stanovništvo migriralo i jedine su priznate granice one SFRJ. E sad tamo je KiM… Pročitaj više »

Šok
Gost
Šok
2 godine prije

davno sam napisao da je gubičar najveći prijatelj albanaca jer svojom nesposobnošću i aroganciom i jeftinim populizmom koji ništa ne rješava nego samo stvara uvjete za pripojenje kosova albaniji.
albanci bi mu trebali podignuti spomenik pored clintonovog u prištini on je njihov najveći ujedinitelji.

Željko
Gost
Željko
2 godine prije
Reply to  giordano bruno

Znači, nakon malo odmora, novi balkanski ratovi počinju opet!

Perica
Gost
Perica
2 godine prije
Reply to  Željko

Garant…pa jel vidiš da niko ništa veliko ne ulaže kod nas…meni dosta govori

Mak
Gost
Mak
2 godine prije
Reply to  Perica

Ne ulažu jer je tranzitni koridor, i ništa više, a kad su ljudi uništili onakvu Jugoslaviju i prvu i drugu, pa ko bi bio lud tu ulagati?

Krkan
Gost
Krkan
2 godine prije
Reply to  Željko

a tko nas zavadi…? jel drekavac?

onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton
2 godine prije

Zašto srpska politika žuri? U čijem je to interesu?
U situaciji dok za Srbiju po pitanju Kosova trenutno nema dobrog rješenja.
Ili možda griješim? Kao promatrač sa strane.
Svijet je u previranju.
I mijenja se odnos snaga glavnih igrača.
I sadašnjih pokrovitelja.

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije

Drzave povlace priznanje Kosova a zvanicnici Srbije teze razgranicavanju odnosno priznavanju Kosova i to u vreme kada sve vise jacaju Kina Rusija Indija i druge zemlje koje nisu za priznavanje Kosova i koje imaju veliki uticaj u svetu. Radi se o Vucicu koji je dobio razne privilegije i sada je… Pročitaj više »

Vrijedni radnik
Gost
Vrijedni radnik
2 godine prije
Reply to  Riddick

Ocigledno je da ne poznajete hercegovacku politiku ‘pila naopako’ .
Ili krace i mnogo jednostavnije: jedno govoriti, drugo raditi a trece misliti.
Jednostavno !

Bajro
Gost
Bajro
2 godine prije
Reply to  Riddick

Najmanje pedeset clanova skupstine plus precjednik bi Kosovo moralo dobit vracanjem u Srbiju,pa ti vidi kome ovo pase

opet ja
Gost
opet ja
2 godine prije

To što Dačić, Vučić i drugi izdajnici i lopovi trabunjaju nije nikakav stav države i naroda Srbije već njihov lični. Sve što se tiče odvajanja dela teritorije Srbije je protivno Ustavu i takva odluka bi morala da ide u postupak preko referenduma i promene Ustava. A kakva je to razmena… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  opet ja

To svi znamo da nije, ali imaju mandat da to rade. Onda …onda stvarno ne znam… Sve je ovo šizofreno. Nakon ove izjave je beograd rekao da ulazi u slobodnu zonu trgovine s Euroazijskom unijom. Opći kaos i ludnica.

Euro
Gost
Euro
2 godine prije
Reply to  opet ja

jehe se njima za vas i vasu RS,kosovo itd . oni ce sve to prodati i dobro zasluziti.
stav ljudi nema moči bez konkretnih koraka

Mak
Gost
Mak
2 godine prije
Reply to  Euro

Isto ko u RH i FBiH, jebe se njima što će sutra sinovi običnih ljudi, prvo dobro izudarani ići na granice Rusije, Turske, Irana, opet ista priča kao sa govečetom! Goveda kada dođu na pojilo, obično se prvo napiju, pa potom i poseru u tu istu lokvu, bez obzira što… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije
Reply to  opet ja

A u kojoj to banana državi stav naroda i stav vlasti su barem bliski ?
“Demokratskim”.
A u kojoj eu državi?

Željko
Gost
Željko
2 godine prije

Hrvati i Srbi imaju trenutačno najbolje komedije live svaki dan! Kod nas Sabor svaki put da prasneš od smijeha, tko kaže da mi Hrvati nemamo smisla za humor! Jučer gledam “Upitnik” na PTC, ma kada nisam umro od smijeha, pita voditeljica dvojicu, jedan SNS a drugi oporba, o razgraničenju a… Pročitaj više »

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije

Nakon eventualnog razgranicenja sa Kosovom ne bi bilo razloga da bilo koji deo Srbije bude odvojen i dodatno bi ojacale Albanske pretenzije ka drzavama u regionu kao sledeci korak ka teritorijama za koje se zalagala Prizrenska liga. Razgranicenje i sve sto se potpise u korist Kosova je jedan mali deo… Pročitaj više »

smart tool
Gost
smart tool
2 godine prije
Reply to  Riddick

Rami EU nece da otvori pregovore i on onda ovako vrsi pritisak. Ne iskljucujem i dogovor sa Vucicem jer nekoliko Raminih savjetnika su Srbi. Smijenio je svog ministra vanjskih poslova jer se protivio razgranicenju, sada je tu postavio mladog momka porijeklom sa Kosova. Ne mislim da je Srbiji u interesu… Pročitaj više »

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije
Reply to  smart tool

Misllim da ta prica o zameni Kosovo za Krim ne drzi vodu.
Jer Amerikanci zele sto veci pritisak da izvrse i na Rusiju i na Srbiju, ovo ostalo se slazem sa vama.

Assad must go ( where )? :)
Gost
Assad must go ( where )? 🙂
2 godine prije

Sve je to velika amerika i toyota pick upp cars, imena provincija nebitne gluposti. Price za krezube. Kad ce gay parade? Predobro koliko tuluma za krezube hahaha

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije

Al preko Milvokija.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Bitno je da si se ti javio. Možda bude Italija do Delnica?! Đavo će ga znati…

Zaboravljeno
Gost
Zaboravljeno
2 godine prije

Kulturne razlikie izmedu srba i hrvata.
Hrvatska se najbolje osvaja kad Gazda sjedi u Veneciji, Budimpesti ili Becu i salje direktive lokalnim seficima, ako se gazda osobno pojavi uvijek ga neki neinformirani lokalni odere po usima i eto ti vraga.
Srbija se najbolje osvaja kad gazda sjedi direktno u Beogradu.

Miki maus
Gost
Miki maus
2 godine prije
Reply to  Zaboravljeno

RH je bitno da centar moci bude sa pocetnim slovom B, zbog navike valjda. Bec, Budimpesta, Beograd, Berlin, Brisel,Buzin… Vrazije slovo B!

Pajo
Gost
Pajo
2 godine prije
Reply to  Zaboravljeno

ma sta hrvati sta srbi zajedno nemaju zivalji za priznati uopce kao narod

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije
Reply to  Zaboravljeno

Dobro napisano.

MiLo
Gost
MiLo
2 godine prije
Reply to  Zaboravljeno

Srbi i Hrvati su veoma neorganizovan narod jedino kada ih gospodar organizuje da ratuju jedni protiv drugih onda im organizacije ne manjka;) Hrvate donekle drzi organizovane katolicka crkva i tu je razlika. Svi politicari sa ovih prostora su strani poslusnici i niti jedan nema drzavotvornu politiku ,mada su potpomognuti domacim… Pročitaj više »

Krkan
Gost
Krkan
2 godine prije
Reply to  Zaboravljeno

“sačuvaj me bože hrvatske kulture i srpskog junaštva…”

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Ako sam razumio, Beograd je spreman za sjeverno dio od Ibra dati isti teritorij Preševske doline, što želi i Edi Rama, da se konačno ujedini s Kosovom. Ako tonaprave, dobit će nagradu koju su dobili Tsipras i Zaev, rekoše sad u Minhenu. Prištinu i Haradinaja nitko neće ni pitati hoće… Pročitaj više »

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Tako nekako. Iako postoji “sukob” između Tačija i Hardinaja jer Tači bi možda i dao ovaj pomenuti dio Kosova dok Haradinaj želi Medveđu i Bujanovac a da se Kosovo ne dira i ima veću podršku Tirane iako je drugačije navedeno u tekstu. Još jedna farsa u nizu koju je Lavrov… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

Zvučat će čudno, ali veće se srpstvo osjeća u okupiranom sjevernom dijelu nego u spomenutim naseljima koji su unutar srpskih granica tj. pod kontrolom Beograda. Ovo “kontrolom” shvatite uvjetno. Jer ondje caruje organizirani kriminal, srpski jezik se gotovo pa i ne čuje, vijore se bandire uštara i statue proalbanskih pobunjenika.… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije

Osim što se Šipci ne žele odreći tog sjeverno od Ibra.
Oni bi samo dobijali. Sve.

Macan.
Gost
Macan.
2 godine prije

Laki. Procitao sam skoro sve komentare, pa vidim da ima islicnih i razlicitih i svi vi smatrate da imete najbolje rijesenje. Nebi bilo loso da se vi svi udruzite te da donesete najbolje kompromisno rijesenje pa sa ti da izadjete prd bijelosvjetske mocnike da im pokazeta sta je najbolje.

novo doba
Gost
novo doba
2 godine prije

ništa čudno i sve logično! Srbija je već punih 200 godina glavni sluga britanske krune na Balkanu. za početak nek se zna da je 1.srpski ustanak 1804.g finansirao mađarski general, inače deda osnivača modernog cionizma Teodora Herzla. poslednje informacije govore da je Putin isterao Vučića kad je ovaj tražio podršku… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije
Reply to  novo doba

A kao što je poznato, takvima je lako izmamiti novce. ? jedva čekaju da ih ulože u nešto s čim veze nemaju.

RoPe
Gost
RoPe
2 godine prije

Nasanjkao ih bankster Slobo. Umjesto da je štitio Kosovo okomio se na Bosance i Hrvate.
Ne bi me čudilo da se otkrije da Vučić i Slobo imaju stog gazdu. Gushtere shapeshiftere.

Mak
Gost
Mak
2 godine prije
Reply to  RoPe

Štitio je on KiM, a BiH i HR nisu samo države Muslimana i Hrvata, mislim jesu kada pobiješ sve Srbe!

Macan.
Gost
Macan.
2 godine prije
Reply to  RoPe

RoPe. Tvoj komentar iz birtije sa periferije sela je ravan nuli. Uzmi knjigu od: Willjam Egdal “Gecheimaktenzeichen NGO-s”. Tamo je najbolje objasnjeno ko je barem do sada vladao svjetom i ko su nalogodavci a ko podizvodjaci.

RoPe
Gost
RoPe
2 godine prije
Reply to  Macan.

Komentar iz birtije na periferiji grada. 🙂

Jesi li to u Egdalovoj knjizi pročitao?

Ja mislim da Vučić, kao i Slobo, koristi srpski nacionalizam kako bi poništio utjecaj Versajskog ugovora i uništio Srbe.

Pogledajte si samo premijerku koju je doveo, smiješno.

робокап
Gost
робокап
2 godine prije
Reply to  RoPe

Неколико података за тебе@RoPe,пО ПОПИСУ У сРБИЈИје први пут уведена категорија место рођења.По тим подацима од 1944-199о око 980000 становника је рођено натериторији бивших република.У ратовима 1991-1995 у Хрватској и БИХ је у том приоду пристигло још око 350000 ЉУДИ,са Косова и метохије је само 1999 дошло 200000 људи и… Pročitaj više »

eu kolonija
Gost
eu kolonija
2 godine prije

picousti I sedam, od 5 milijuna, dosmanlijskih patuljaka.

Miki
Gost
Miki
2 godine prije

Jest taj Jakšić budala. On bi udario carine na robu u tranzitu iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske… a nebi na robu primerice iz Austrije ili Bugarske. Hrvati, Slovenci i Mađari bi okrenuli Srbiju na glavčke i blokirali svaki novac iz EU fondova…

Mat
Gost
Mat
2 godine prije

Pa da nisu za stvaranje velika Albanije,progladili bi KiM okupiranom teritorijom,u najmanju ruku se drzali medjunarodne prava,a carine od 100% su uvedene za placanje……..ISTIH

Buzz
Gost
Buzz
2 godine prije

Srbija je zrela za jednu narancastu revoluciju u aranzmanu Moskve za eliminaciju kvislinga na vlasti, Pizdoustog i Ivice Svinjogojstva. Amen

Buzz
Gost
Buzz
2 godine prije

Alo admine, zasto si mi banira komentar na giordano bruno? Sta je bilo sporno u njemu? Nemogu virovat da se pisanje istine sankcionira. Ma svaka ti cast ali ovo postaje gadljivo jer nije u skladu sa tvojim politickim uvjerenjima?!?! Ritko kad komentiram ali kad to radim obavezno iznesem istinu a… Pročitaj više »

KiM
Gost
KiM
2 godine prije

Ma kakve podele, kakva razgraničenja, nema od tog posla ništa. Na severu Kosova i Metohije se nalaze Trepča i Gazivode; Trepča je najveći potencijal KosMeta uz zalihe uglja a bez Gazivoda nema ni vode ni struje na celom KosMetu. Srbi ne smeju ostati bez tih strateških firmi i energetsko-rudarskog potencijala… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik