Usprkos ruskom stavu, Beograd otvara mogućnost stvaranja Velike Albanije

Aleksandar Vučić i Ana Brnabić

U samo dva dana su objavljena dva službena i vrlo oprečna stava o pitanju neovisnosti Kosova, koja dokazuju nedosljednost Beograda o ovom pitanju i potvrđuju stavove ruskih analitičara koji u aktualnim vlastima u Srbiji ne vide iskrenog sugovornika, već oportuniste koji bi sjedili na dvije ako uzmemo u obzir i Kinu, onda neki tvrde i na tri stolice odjednom.

Naime, ništa ne bi bilo sporno u izjavi Beograda da samo prije dva dana ruski ministar vanjskih poslova nije izjavio nešto potpuno suprotno.

Lavrov: “Želite neovisno Kosovo? Uzmite, potpišite ovdje.”

Rusija ni najmanje ne sumnja da je uvođenje 100% uvoznih carina na robu iz Srbije od strane Prištine bilo dogovoreno s onima koji su željeli ubrzati dobivanje formalnog pristanka Beograda na priznavanje neovisnosti Kosova. To je izjavio ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov 16. veljače, odgovarajući na pitanja novinara na sigurnosnoj konferenciji u Münchenu.

“Kada se Kosovo odvojilo i jednostrano proglasilo neovisnost, priznato od većine zapadnih zemalja, upozorili smo na posljedice. Sada Priština čini sve što želi”, izjavio je Lavrov na službenim stranicama ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Lavrov je skrenuo pozornost na činjenicu da zapadni diplomati u posljednje vrijeme sve više zamjenjuju pojmove “međunarodno pravo” i “norme međunarodnog prava” s pojmom “poredak na temelju pravila” i izjavljuju da je to ista stvar.

“Razumijem da se ne žele voditi međunarodnim pravom u obliku u kojem se primjenjuju njegove norme. Međunarodno pravo je i Rezolucija 1244 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koja zabranjuje stvaranje oružanih snaga na Kosovu. Sada se, kršeći međunarodno pravo, pojavljuje pravilo prema kojem Kosovo može imati vlastitu vojsku. A to pravilo, usput, podržava glavni tajnik NATO saveza”, naglasio je šef ruske diplomacije, dodajući da u Rezoluciji 1244 Vijeća sigurnosti UN-a još uvijek postoje mnoge odredbe koje se ne provode.

Velika Albanija

FOTO: teritorija “Velike Albanije”

Lavrov se također prisjetio i drugih međunarodnih sporazuma o Kosovu koji se ne primjenjuju. Jedan od njih, prema riječima ministra, je sporazum između Prištine i Beograda o stvaranju zajednice srpskih općina na Kosovu, pri čemu je Europska unija djelovala kao posrednik. Drugi takav primjer bi mogla biti odluka o sazivanju Specijalnog suda za istraživanje zločina protiv optuženih za trgovinu ljudskim organima iz izvješća zastupnika Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Dicka Martya.

“Već smo se složili oko toga, ali Specijalni sud još nije započeo s radom i  mislim da neće ni početi”, kazao je Lavrov.

“Usput, jučer je premijer Albanije Edi Rama u intervjuu za grčke novine izričito izjavio kako je Kosovo dio Albanije. Pa, htjeli ste to, sada uzmite i potpišite”, primijetio je ruski diplomat.

Podsjetimo da je premijer Albanije Edi Rama ranije u intervjuu grčkoj televiziji Vision Plus osudio sve protivnike ideje “korekcije” granica Kosova i južni dio Srbije nazvao “dijelom Albanije”.

“O čemu govorimo danas s Grčkom? O granici. O čemu su razgovarali Kosovo i Crna Gora i šta se sve dogodilo? O granici. Zašto se ne bi razgovaralo o granici između Kosova i Srbije? Razgovaraćemo i o tome, jer je riječ o procesu demarkacije“, rekao je Rama, stavljajući pritom Grčku u istu poziciju kao zemlje Zapadnog Balkana koje imaju otvorena granična pitanja.

“Za mene je Kosovo dio Albanije. Ostala pitanja moraju se postaviti Ramushu Haradinaju”, kazao je Rama komentirajući nedavnu izjavu premijera Kosova Ramusha Haradinaja da se Tirana miješa u unutarnje poslove Prištine.

Edi Rama je još jednom ponovio da je krajnji cilj ujedinjenje Kosova sa Albanijom, nazivajući to “Planom A” i naglasivši da dva kosovska člana u njegovoj vladi imaju za cilj da prenesu tu poruku.

“Unija između Albanije i Kosova nije “Plan B”, već “Plan A” i ja u XXI stoljeću ovu uniju ne zamišljam kao folklorni čin“, rekao je Rama.

Dačić i Edi Rama na istoj valnoj duljini

Ivica Dacic

FOTO: Ivica Dacic

I dok Rusija misli kako da pokuša provesti Rezoluciju 1244 Vijeća sigurnosti UN-a, izjava ministra vanjskih poslova Srbije je potpuno usklađena s Tiranom, iako ne i s Prištinom, ali to nije ni važno, obzirom na status Kosova kao američkog protektorata.

Ministar vanjskih poslova Srbije, Ivica Dačić, rekao je da je razgraničenje službeni prijedlog Srbije u dijalogu s albanskom stranom za rješenje kosovskog pitanja, ali da još nije određeno gdje bi bila linija razgraničenja.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da ideja o razgraničenju postoji kao prijedlog, ali da nije definirano gdje bi bila granična linija, prenosi N1.

U tom smislu je dovoljno da se dogovori buduća granica Kosova i stvar je riješena. Edo Rama dobiva Veliku Albaniju, aktualne vlasti u Beogradu nešto manju Srbiju.

Priština i dalje šuti o ovom prijedlogu, ali su u pitanju dugoročni interesi Albanaca i stoljetne težnje za ujedinjenjem svih albanskih zemalja, tako da razmjenu teritorija sa Srbijom neće biti teško predstaviti kosovskim Albancima kao najbolje i dugoročno jedino održivo rješenje, što s albanske perspektive zaista jeste.

Beograd tvrdi kako albanska strana još nije odgovorila na prijedlog, jer dijaloga trenutno nema. No, uskoro bi ga moglo biti.

Washington zainteresiran za dijalog

ramush-haradinaj

FOTO: Ramush Haradinaj

Ministar vanjskih poslova Ivica Dačić je izjavio da je Sjedinjenim Američkim Državama najviše stalo da na Kosovu dođe do kompromisa i trajnog rješenja.

“Washington je najviše zainteresiran da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine, više nego Velika Britanija i Njemačka“, rekao je Dačić, tvrdeći da su SAD oduvijek imale stav da Srbija mora priznati nezavisnost Kosova.

Na kraju se postavlja pitanje što Moskvi treba da se slijepo pridržava međunarodnog prava, ako Beograd istovremeno izlazi s istim prijedlozima i rješenjima kao Tirana, koja je navodno u nekakvom sporu s Prištinom o ovom pitanju.

“Ako Rusija podupre predaju Kosova, srpska vjera u Rusiju će ispariti”

Čitavu ovu zbrku djelomično pojašnjava predstavnik kosovskih Srba iz pokreta „Otadžbina” Marko Jakšić.

“Ukidanje 100% carina koje je Priština nametnula uvozu robe iz Srbije je preduvjet za produljenje pregovora o normalizaciji odnosa u potrazi za kompromisnim rješenjem za Kosovo i Metohiju”, naglasio je 18. veljače predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. O metodama kojima Beograd može utjecati na Prištinu i prisiliti je da ukine carine, ali to ne čini, te koja je vizija Rusija u rješavanju kosovskog pitanja je u intervjuu za EADaily govorio predstavnik kosovskih Srba Marko Jakšić.

EADaily: Ispričajte nam trenutnu situaciju na sjeveru Kosova i Metohije. Koliko su carine koje je Priština nametnula na srpsku robu pogodile srpsko stanovništvo?

Marko Jakšić: Carine koje je nametnula Priština ne ugrožavaju srpsko stanovništvo na sjeveru Kosova, budući da roba tamo ide zaobilazeći njihove službe. Carine nisu glavno pitanje koje brine Srbe na Kosovu. Glavno pitanje je prije svega formiranje kosovske vojske. Nažalost, vlasti u Beogradu to jedva spominju. Kao uvjet za proširenje dijaloga s Prištinom navode ukidanje carina, ali ne i ukidanje odluke o formiranju kosovske vojske. Naime, ova vojska je stvarna prijetnja Srbima, na sjeveru Kosova i južno od rijeke Ibar. S druge strane, budući da govorimo o carinama, Beograd ima učinkovite metode da utječe na njihovo ukidanje. Dovoljno je poduzeti mjere odmazde i uvesti 100% carine na tranzit robe koja ide iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske kroz centralnu Srbiju na Kosovo. To bi bio ozbiljan udarac za ekonomiju Kosova.

EADaily: Nedavno je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da Kosovske sigurnosne snage nemaju pravo upasti na sjever Kosova bez odobrenja KFOR-a. Koliko vam ove riječi ulijevaju osjećaj sigurnosti?

Marko Jakšić: Uopće nam ne jamče sigurnost. Priča se da se Aleksandar Vučić na jednom od tajnih sastanaka s Hashimom Thaçijem osobno složio s formiranjem kosovske vojske, stoga je na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a o stvaranju vojske Kosova samo zatražio ukidanje carina na srpsku robu, ali ne da se poništi i ova odluka. S druge strane, izjave da Kosovske sigurnosne snage nemaju pravo biti na sjeveru pokrajine bez odobrenja KFOR-a Srbe koji žive južno od rijeke Ibar stavljaju u neravnopravan položaj. Beograd je također zahtijevao da se kosovska vojska ne nalazi na sjeveru pokrajine. Time se zapravo kosovske Srbe dijeli na sjeverne i južne. Istovremeno, on pokušava zaštititi sjeverne Srbe, a Priština s vojskom na jugu može činiti što joj se sviđa.

Marko Jakšić

FOTO: Marko Jakšić

EADaily: Kako će kosovski Srbi reagirati na postupke Rusije ako podupire takozvani kompromis između Beograda i Prištine?

Marko Jakšić: Kompromis između Beograda i Prištine u biti implicira da će se Srbiji oduzeti veliki dio teritorija, što će otvoriti mogućnost stvaranja Velike Albanije i ulaska Kosova u NATO. Ovdje se postavlja pitanje je li zaista u interesu Rusije da podrži takav sporazum? S  druge strane, ne samo kosovski Srbi, nego i svi ostali uzemlji i inozemstvu bi bili strašno razočarani ovim korakom Rusije. Kosovo je kategorija na kojoj se temelji srpski narod. Ako Rusija podrži ovakav kompromis, sva srpska vjera u Rusiju lako bi isparila.

EADaily: Na Kosovu, u gradovima u kojima žive Srbi, nedavno je održan i “1 od 5 miliona” oporbenih prosvjeda koji se već nekoliko tjedana održavaju u Beogradu i drugim gradovima središnje Srbije. Zašto su se neki Srbi s Kosova odlučili pridružiti ovom protestnom pokretu?

Marko Jakšić: Želio bih naglasiti da je politički stav o Kosovu Unije za Srbiju, organizatora prosvjeda, mnogo bliži ruskim interesima od službenog stava vlasti u Beogradu na čelu s Aleksandrom Vučićem. Program Unije za Srbiju jasno navodi da neće biti podjele Kosova, da rješenje kosovskog pitanja treba biti provedeno u skladu s Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN-a i Ustavom Srbije, te da se trgovina s ovim područjem ne može dopustiti. Čini mi se da su ti protesti zaustavili Aleksandra Vučića u namjeri da preda Kosovo. To je jedan od čimbenika. Drugi faktor je položaj Srpske pravoslavne crkve. Ako bi Rusija, sa svoje strane, uvjerljivo podsjetila da se 20 godina drži stava prema kojem je Rezolucija 1244 Vijeća sigurnosti od temeljne važnosti za odlučivanje o statusu Kosova i Metohije, Vučić neće imati hrabrosti da napusti Kosovo.

Kao što vidimo, želje Marka Jakšića su se ispunile i Sergej Lavrov je na službenim stranicama ruskog ministarstva vanjskih poslova naveo da je Rezolucija 1244 jedini ispravan i legalan put za rješavanje kosovskog pitanja, dok je, nedugo potom, Ivica Dačić svojom izjavom odbacio rezoluciju i poručio kako je prijedlog koji vodi konačnom razgraničenju i stvaranju Velike Albanije i prijedlog Beograda. Ako je već tako, zašto bi se Rusija u ime navodne vječne bratske ljubavi između dva naroda uplitala u odluke vodstva Srbije i zastupala bilo čije interese u ovom sporu?

MID.ru-Foreign policyEADaily

Svi članci i analize o situaciji na Kosovu: Logicno.com/Kosovo

 

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
onaj najgl.......veći Dalton
Gost
onaj najgl.......veći Dalton

Zašto srpska politika žuri? U čijem je to interesu?
U situaciji dok za Srbiju po pitanju Kosova trenutno nema dobrog rješenja.
Ili možda griješim? Kao promatrač sa strane.
Svijet je u previranju.
I mijenja se odnos snaga glavnih igrača.
I sadašnjih pokrovitelja.

Riddick
Gost
Riddick

Drzave povlace priznanje Kosova a zvanicnici Srbije teze razgranicavanju odnosno priznavanju Kosova i to u vreme kada sve vise jacaju Kina Rusija Indija i druge zemlje koje nisu za priznavanje Kosova i koje imaju veliki uticaj u svetu.
Radi se o Vucicu koji je dobio razne privilegije i sada je ucenjen da radi to sto radi.

Vrijedni radnik
Gost
Vrijedni radnik

Ocigledno je da ne poznajete hercegovacku politiku ‘pila naopako’ .
Ili krace i mnogo jednostavnije: jedno govoriti, drugo raditi a trece misliti.
Jednostavno !

Bajro
Gost
Bajro

Najmanje pedeset clanova skupstine plus precjednik bi Kosovo moralo dobit vracanjem u Srbiju,pa ti vidi kome ovo pase

opet ja
Gost
opet ja

To što Dačić, Vučić i drugi izdajnici i lopovi trabunjaju nije nikakav stav države i naroda Srbije već njihov lični. Sve što se tiče odvajanja dela teritorije Srbije je protivno Ustavu i takva odluka bi morala da ide u postupak preko referenduma i promene Ustava. A kakva je to razmena teritorije gde Srbija deo svoje teritorije razmenjuje za drugi deo svoje teritorije??!! Oni i jesu dovedeni na vlast da bi u potpunosti razbili i uništili Srbiju. Srbija ima otvoren put ka Evroazijskom ekonomskom savezu, a Vučić to uporno ignoriše. Po čijem nalogu??

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

To svi znamo da nije, ali imaju mandat da to rade. Onda …onda stvarno ne znam… Sve je ovo šizofreno. Nakon ove izjave je beograd rekao da ulazi u slobodnu zonu trgovine s Euroazijskom unijom. Opći kaos i ludnica.

Euro
Gost
Euro

jehe se njima za vas i vasu RS,kosovo itd . oni ce sve to prodati i dobro zasluziti.
stav ljudi nema moči bez konkretnih koraka

Mak
Gost
Mak

Isto ko u RH i FBiH, jebe se njima što će sutra sinovi običnih ljudi, prvo dobro izudarani ići na granice Rusije, Turske, Irana, opet ista priča kao sa govečetom! Goveda kada dođu na pojilo, obično se prvo napiju, pa potom i poseru u tu istu lokvu, bez obzira što će ponovo doći da piju!

Lucija
Gost
Lucija

A u kojoj to banana državi stav naroda i stav vlasti su barem bliski ?
“Demokratskim”.
A u kojoj eu državi?

Željko
Gost
Željko

Hrvati i Srbi imaju trenutačno najbolje komedije live svaki dan! Kod nas Sabor svaki put da prasneš od smijeha, tko kaže da mi Hrvati nemamo smisla za humor! Jučer gledam “Upitnik” na PTC, ma kada nisam umro od smijeha, pita voditeljica dvojicu, jedan SNS a drugi oporba, o razgraničenju a oni se prepiru cijelu emisiju i nitko joj ne da niti jedan odgovor na njeno pitanje! BTW Bosanci, tko kontrolira FTV jer ne shvatam kako to da jedan od rijetkih “glasova razuma” u Europi Mladen Marić ima petlju da pravi fantastične emisije i kako “veliki” koji kontroliraju BiH je nisu… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Ako sam razumio, Beograd je spreman za sjeverno dio od Ibra dati isti teritorij Preševske doline, što želi i Edi Rama, da se konačno ujedini s Kosovom. Ako tonaprave, dobit će nagradu koju su dobili Tsipras i Zaev, rekoše sad u Minhenu. Prištinu i Haradinaja nitko neće ni pitati hoće li se ili neće ujedinjavati. To je gotova stvar. Zanimljivo…..

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Tako nekako. Iako postoji “sukob” između Tačija i Hardinaja jer Tači bi možda i dao ovaj pomenuti dio Kosova dok Haradinaj želi Medveđu i Bujanovac a da se Kosovo ne dira i ima veću podršku Tirane iako je drugačije navedeno u tekstu. Još jedna farsa u nizu koju je Lavrov provalio.

Zvrk
Gost
Zvrk

Zvučat će čudno, ali veće se srpstvo osjeća u okupiranom sjevernom dijelu nego u spomenutim naseljima koji su unutar srpskih granica tj. pod kontrolom Beograda. Ovo “kontrolom” shvatite uvjetno. Jer ondje caruje organizirani kriminal, srpski jezik se gotovo pa i ne čuje, vijore se bandire uštara i statue proalbanskih pobunjenika. Sad kad bi postojala ta mogućnost razmjene, bi li službeni Beograd pod potpuni suverenitet vratio sjeverno Kosovo u zamjenu za tih par općina gdje albanska većina više doživljava Ramu kao lidera nego demagoga Acu? Onih par enklava bi opstali kao svojevrsni ostatak ostatka nekadašnjeg Kosova kao svojevrsni mali bantustani odvojeni… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija

Osim što se Šipci ne žele odreći tog sjeverno od Ibra.
Oni bi samo dobijali. Sve.

Macan.
Gost
Macan.

Laki. Procitao sam skoro sve komentare, pa vidim da ima islicnih i razlicitih i svi vi smatrate da imete najbolje rijesenje. Nebi bilo loso da se vi svi udruzite te da donesete najbolje kompromisno rijesenje pa sa ti da izadjete prd bijelosvjetske mocnike da im pokazeta sta je najbolje.

novo doba
Gost
novo doba

ništa čudno i sve logično! Srbija je već punih 200 godina glavni sluga britanske krune na Balkanu. za početak nek se zna da je 1.srpski ustanak 1804.g finansirao mađarski general, inače deda osnivača modernog cionizma Teodora Herzla. poslednje informacije govore da je Putin isterao Vučića kad je ovaj tražio podršku za podelu kosova. ono između što nam se pričalo i još uvek priča, uglavnom je laž i mitomanija.

Lucija
Gost
Lucija

A kao što je poznato, takvima je lako izmamiti novce. ? jedva čekaju da ih ulože u nešto s čim veze nemaju.

Riddick
Gost
Riddick

Nakon eventualnog razgranicenja sa Kosovom ne bi bilo razloga da bilo koji deo Srbije bude odvojen i dodatno bi ojacale Albanske pretenzije ka drzavama u regionu kao sledeci korak ka teritorijama za koje se zalagala Prizrenska liga.
Razgranicenje i sve sto se potpise u korist Kosova je jedan mali deo mozaika zvanog nezavisnost ili “normalizacija odnosa” kako neki podmuklo kazu.

smart tool
Gost
smart tool

Rami EU nece da otvori pregovore i on onda ovako vrsi pritisak. Ne iskljucujem i dogovor sa Vucicem jer nekoliko Raminih savjetnika su Srbi. Smijenio je svog ministra vanjskih poslova jer se protivio razgranicenju, sada je tu postavio mladog momka porijeklom sa Kosova. Ne mislim da je Srbiji u interesu da dadne Presevo jer tuda prolazi cestovni koridor.
Sa druge strane Taci ce uraditi sve da se spasi zatvora.
Rusija ce pustiti Srbiju niz vodu cim dodje momenat da ameri popuste po pitanju Krima.
Sve u svemu igre bez granica….

Riddick
Gost
Riddick

Misllim da ta prica o zameni Kosovo za Krim ne drzi vodu.
Jer Amerikanci zele sto veci pritisak da izvrse i na Rusiju i na Srbiju, ovo ostalo se slazem sa vama.

Assad must go ( where )? :)
Gost
Assad must go ( where )? 🙂

Sve je to velika amerika i toyota pick upp cars, imena provincija nebitne gluposti. Price za krezube. Kad ce gay parade? Predobro koliko tuluma za krezube hahaha

eu kolonija
Gost
eu kolonija

picousti I sedam, od 5 milijuna, dosmanlijskih patuljaka.

Buzz
Gost
Buzz

Srbija je zrela za jednu narancastu revoluciju u aranzmanu Moskve za eliminaciju kvislinga na vlasti, Pizdoustog i Ivice Svinjogojstva. Amen

KiM
Gost
KiM

Ma kakve podele, kakva razgraničenja, nema od tog posla ništa. Na severu Kosova i Metohije se nalaze Trepča i Gazivode; Trepča je najveći potencijal KosMeta uz zalihe uglja a bez Gazivoda nema ni vode ni struje na celom KosMetu. Srbi ne smeju ostati bez tih strateških firmi i energetsko-rudarskog potencijala a tek Albanci su nasušno zavisni, pogotovo od Gazivoda. Voda za piće ide sa Gazivoda za Prištinu i severni deo KosMeta ali još bitnije vodom sa Gazivoda hlade se termoelektrane u Obiliću. Kao prvo, taman i da jeste Vučić izdajnik koji će prihvatiti kakvu podelu KosMeta to je nemoguće na… Pročitaj više »

giordano bruno
Gost
giordano bruno

Kosovo 1941 godine.comment image

Podjela na oblasti u Kraljevini SHScomment image

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

To je bila privremena podjela SHS prije Banovina Savsje, Dravske, Drinske, Vardarske itd itd. ovo je bilo kratkotrajno do 1920. i neke. No nije ni važno. Danas te karte ne vrijede bog zna što, jer je stanovništvo migriralo i jedine su priznate granice one SFRJ. E sad tamo je KiM bila pokrajina, a ne republika, dok je Krim, npr, bio republika a ne pokrajina. Kakopo međunarodnom pravu ide ne znam, ali ga se ionako nitko ne pridržava, pa čak ni to nije važno.

Šok
Gost
Šok

davno sam napisao da je gubičar najveći prijatelj albanaca jer svojom nesposobnošću i aroganciom i jeftinim populizmom koji ništa ne rješava nego samo stvara uvjete za pripojenje kosova albaniji.
albanci bi mu trebali podignuti spomenik pored clintonovog u prištini on je njihov najveći ujedinitelji.

Željko
Gost
Željko

Znači, nakon malo odmora, novi balkanski ratovi počinju opet!

Perica
Gost
Perica

Garant…pa jel vidiš da niko ništa veliko ne ulaže kod nas…meni dosta govori

Mak
Gost
Mak

Ne ulažu jer je tranzitni koridor, i ništa više, a kad su ljudi uništili onakvu Jugoslaviju i prvu i drugu, pa ko bi bio lud tu ulagati?

Krkan
Gost
Krkan

a tko nas zavadi…? jel drekavac?

Mat
Gost
Mat

Pa da nisu za stvaranje velika Albanije,progladili bi KiM okupiranom teritorijom,u najmanju ruku se drzali medjunarodne prava,a carine od 100% su uvedene za placanje……..ISTIH

Buzz
Gost
Buzz

Alo admine, zasto si mi banira komentar na giordano bruno? Sta je bilo sporno u njemu? Nemogu virovat da se pisanje istine sankcionira. Ma svaka ti cast ali ovo postaje gadljivo jer nije u skladu sa tvojim politickim uvjerenjima?!?! Ritko kad komentiram ali kad to radim obavezno iznesem istinu a eto sad ti i ona pocela smetat. Daleko cesce komeniram na RT nego na logicno i nikad mi nije bio baniran niti jedan jedini komentar iako na engleskom komentiram jednako iskreno kao i na hrvatskom bez razlike.

Miki
Gost
Miki

Jest taj Jakšić budala. On bi udario carine na robu u tranzitu iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske… a nebi na robu primerice iz Austrije ili Bugarske. Hrvati, Slovenci i Mađari bi okrenuli Srbiju na glavčke i blokirali svaki novac iz EU fondova…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik