Vlasti Armenije: “Neće biti “Obojene revolucije” i provodit će se zakon” (UŽIVO)

Armenija - Pobunjenici
22 komentara

Policija u Erevanu, glavnom gradu Armenije, nakon skoro tjedan dana okupljanja i najave pokretanja “Obojene revolucije” od strane oporbe, dala je izjavu u kojoj je priopćila kako na mjestu prosvjeda nije uhitila, nego “prisilno uklonila” tri oporbena zastupnika, uključujući oporbenog čelnika Nikola Pašinjana.

“Policija navodi da su, nakon odluke o okončanju demonstracija, daljnje akcije organizatora bile ilegalne, a svi su sudionici morali napustiti mjesto okupljanja”, priopćile su armenske novinske agencije.

Navodi se da su organizatori ilegalnog okupljanja, koje je policija počela rastjerivati, Nikol Pašinjan, Ararat Mirzojan i Sasun Mikaeljan “prisilno uklonjeni s mjesta održavanja mitinga”.

Ranije su mediji objavili vijest da je vođa prosvjeda u Erevanu, Nikol Pašinjan, čelnik stranke koja je na prošlim izborima osvojila samo 8% glasova i pokretač obojene revolucije u Armeniji, uhićen od strane policije, koja je u rastjerivanju skupine prosvjednika  koristila zakonom predviđena nesmrtonosna oružja.

Danas su se trebali održati pregovori između Pašinjana i armenskog premijera Serža Sargsjana, ali su oni završili nakon tri minute. Premijer napustio sastanak.

Pašinjan je odmah obećao nastavak protesta, “ali s novim metodama”, nakon čega su vođe Obojene revolucije službeno “uklonjeni s mjesta mitinga”.

Armenska policija je nakon neuspjelih pregovora premijera s vođama takozvane oporbe, priopćila da će, ako prosvjednici sami ne napuste mjesta okupljanja, agencije za provedbu zakona imati pravo nasilno prekinuti demonstracije.

U priopćenju se navodi da su prosvjednici u skladu sa zakonom imali pravo na okupljanje, ali ono ne može trajati neodređeno vrijeme i na svim mjestima gdje odrede njihove vođe.

Ministarstvo pravosuđa Armenije smatra da je potrebno pojasniti da je, čak i ako se demonstracije provode bez prijave, ali ako su mirne, policija dužna pomoći skupu u okviru svoje nadležnosti, ali to ne znači da sudionici i organizatori tog okupljanja mogu kršiti obveze propisane zakonom.

“Bez obzira na činjenicu ako se skup najavi ili ne, ili mirne prirode okupljanja, ako održavanje demonstracija ograničava temeljna prava drugih ili javni interes, na primjer trajno blokira ceste, ograniči pristup i izlazak iz zgrada ili drugih prostorija, proizvodi buku koja smeta ostatku stanovništva u stambenim četvrtima u noćnim satima, sprečava rad predsjednika, Narodne skupštine i drugo, policija može prekinuti okupljanje”, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa Armenije.

Ministarstvo je također priopćilo da će svi pozivi na nepoštivanje ove zakonske odluke i sprečavanje policije da postupi po zakonu biti smatrani kaznenim djelom i počinitelji će snositi odgovornost.

Opširnije: Prozapadna oporba Armenije proglasila početak “Obojene revolucije” u zemlji

Obojena revolucija
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Riddick
5 godine prije

Tako je , imate primer Ukrajine i predsednika Janukoviča , razgovora sa opozicijom i popuštanja , i kuda to vodi , kolika god da je politička cena ovoga što sada radite , manja je od cene prevrata i državnog udara , pogledajte Ukrajinu , država ne postoji.
Danas svaka šuša i probisvet koji se bavi politikom mašta da bude predsednik ili neki ministar da se on pita nešto , i ako nema pojma ni o čemu …
Udri milicijo 🙂

eu kolonija
5 godine prije

dešavanja u armeniji su samo kontraargument onima koji tvrde da je na redu balkan. gubitkom sirije i balkan gubi svoj geostrategijski značaj a potvrda tomu su upravo dešavanja u armeniji. tek sa prevratom u armeniji balkan bi mogao postati ponovo aktualan ali čisto sumnjam u uspjesan prevrat u armeniji

Sinisa
5 godine prije

Cini li se meni ili se ovo na zapadu i ne primjeti!?

Laki Topalović
5 godine prije

Izgleda da su ih razbucali, kad nema više uživo 🙂 A vratilo se…. Pjevaju oni, mlataraju zastavama, ali ništa od toga.

tuf
5 godine prije

A što drugo kad to nisu spontani prosvjednici iz naroda nego profesionalni, plaćeni skidači vlasti. Krenu s tobože mirnim prosvjedima i navodnim dobrim namjerama. E, ali ako im dopustiš, počnu širiti krug djelovanja, ispitujući strpljenje vlasti i legalnost akcija – pa krenu blokade institucija i upadanje u iste. Tu se onda pokaže njihovo pravo lice, a paralelno djeluju i druge skupine s još više “dobrih namjera” koje dovode cijelu stvar do eskalacije. Sinkronizirano ih strane političke strukture podržavaju i vrše sve vrste pritisaka na vlast, obavještajci odrađuju svoje, a mediji stvaraju željenu sliku koja se plasira javnosti.
Mislite da bi se takvo djelovanje toleriralo u SAD-u, gdje skaču i ako Rusi koriste Twitter ?

Weteran
5 godine prije

“Trči maca oko tebe, …. ”
Astana je predposlednja meta ?!
I veoma bitna tačka za Moskvu!
Jermenija je u paketu sa dosadašnjim “revolucijama”?!

Ive
5 godine prije

Prosvijednike odvesti do najblizeg oceana potom ih spusti u vodu i neka plivaju prema SAD demokraciji, kada doplivaju Trump ce ih nagraditi za upornost i dodjeliti im svima Green card.

Spartak
5 godine prije

Dobro ih ispendrečite i uzmite im honorar koji su dobili od Sorosa i i cijinih fondova

Zagor
5 godine prije

Biti će napeto. Evo upravo čitam da se i vojnici pridružuju prosvjednicima.
Ljude je najlakše napaliti, pogotovo ako se ništa ne događa pa im je dosadno.

repka i pivo
5 godine prije

Bez vjesanja vođa, smrtene kazne za veleizdaju, nista se nije napravilo

Edo
5 godine prije

Već dugo vremena ne postoje spontani protesti. Moraju provaliti ko je organizator, kako finansiraju, motiviraju i sprovode proteste. Naći kolovođe i njihove veze sa stranim službama i slično. Ako postoje takve veze tužiti ih za izdaju. Kina je imala puno uspjeha sa protestima u Hong Kongu jer mi je “ubila” logistiku. Bojim se da bez kineskih i ruskih specijalnih službi neće dobro proći.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI