fbpx

Prozapadna oporba Armenije proglasila početak “Obojene revolucije” u zemlji

Obojena revolucija u Armeniji 2018

Tko će vladati u Armeniji, naizgled maloj i ne tako važnoj zemlji, za zapadne zemlje je stvar od posebnog značaja, jer smjenom aktualne vlasti dolazi na same granice “mekog trbuha” Ruske Federacije.

Vlasti Armenije su se već suočile s pokušajem izbijanja oružanog sukoba u zemlji. U ljeto 2016. su prije izbora, koji su se održali u proljeće sljedeće godine, veterani rata u Nagorno Karabahu u glavnom gradu Armenije, Erevanu, upali u zgradu policijske postaje i zarobili nekoliko policijskih službenika. Napadači su tražili oslobađanje Jiraira Sefiliana, jednog od oporbenih političara i osnivača “Novog armenskog fronta javnog spasa”. U napadu je jedan policajac ubijen, a dva su ranjena. Naoružani militanti su tražili da Armenci izađu na ulice i podrže njihove zahtjeve za oslobađanjem oporbenih političara, za koje su tvrdili da su nepravedno u zatvoru. Zahtjev se, prije svega, odnosio na Jirara Sefiliana, kojeg su vlasti optužile za organiziranje građanskih nemira, a u lipnju 2016. je zatvoren pod optužbom za nezakonito posjedovanje oružja. Sefilian je oštro kritizirao armenskog predsjednika Serža Sargsjana.

Trenutak nije odabran slučajno, jer su Armenci u to vrijeme, nakon nedavno završenog rata i stradanja bili još uvijek puni emocija. Pobuna u Erevanu je tempirana da pogađa državnost Armenije, ali Nagorno-Karabaha, kojeg pristaše Sefiliana navodno žele obraniti. Takva situacija nije koristila ni Armeniji, još manje Rusiji, a vjerojatno može koristiti Azerbejdžanu, koji dugi niz godina pokušava u sukob uključiti i Tursku.

Oružana pobuna je trajala od 17 do 31. srpnja 2016., ali narod Armenije nije izašao na ulice i na kraju su se naoružani militanti, koji su zauzeli policijsku postaju u Erevanu, predali, ali su za sobom ostavili tri mrtva policajca i 26 ranjenih. Budući da su kao veterani rata protiv Azerbejdžana uživali ugled među Armencima, vlasti Armenije su koristili minimum sile i na kraju se svih pet napadača predalo, a 26 prosvjednika, koji su ipak izašli na ulice i približili se zoni zauzele postaje, uhićeni su.

FOTO – Napadači na policijsku postaju u Erveanu u ljeto 2016. 

Napadači u Armeniji

Napadači u Armeniji

Početak “Obojene revolucije” u Armeniji

Sada je oporba Armenije proglasila početak “Obojene revolucije” u zemlji. Vođa oporbenih prosvjednika u Armeniji sam tvrdi kako vidi je sve znakove “Obojene revolucije” koji je započeo u zemlji.

“U zemlji je počela revolucionarna situacija. U gradovima Gjumri, Ijevan, Vanadzor, Kapan i Metsamor prosvjednici blokiraju ulice i međudržavne ceste. Ljudi ne idu na posao i započeli su masovni napadi”, rekao je zastupnik Nikol Pašinijan

Prosvjedi su počeli jer je armenski parlament izabrao novog premijera zemlje, a vladajuća koalicija je imenovala Serža Sargsjana, bivšeg predsjednika zemlje, čija je stranka dobila 55% glasova na prošlom izborima.

Armenija demonstracije

Oporba se ujedinila kako bi to spriječila, iako ukupno ima manje zastupničkim mjesta u parlamentu od Sargsjanove vladajuće Republikanske stranke, koja od ukupno 105 u parlamentu Armenije ima 58 zastupničkih mjesta.

Oporbene skupine, ali ne samo, budući da su podržane od prozapadnih nevladinih udruga, od koje dvije vode strankinje, jedna britanska, a druga američka državljanka, blokirale su središte armenskog glavnog grada i prosvjeduju po ulicama.

Govoreći na Trgu Francuske u Erevanu, Nikol Pašinijan je najavio “kako počinje baršunasta, narodna i mirna revolucija”.

Podsjetimo da je u Armeniji, nakon reforme 2015. godine, uspostavljen parlamentarni sustav vlasti. Značajan dio ovlasti prebačen je s predsjedničkog ureda na parlament i premijera.

Oporba smatra kako je “neprihvatljivo” da premijer bude Serž Sargsjan, što bi mu bio treći vladajući mandat. Dva puta kao predsjednik i sada kao premijer.

Među, njihovi slogani su i “borba protiv režima i zahtjevi za oslobađanje političkih zatvorenika”.

Glavni cilj im je “provođenje radikalnih reformi i obnavljanje suvereniteta Armenije”. No, upravo drugi zahtjev nema nikakvog smisla, jer bi rušenjem vladajuće Republikanske stranke, uz sve loše što joj se može pripisati, zemlja prvo izgubila suverenitet i postala “druga Ukrajina”, sa svim posljedicama tok “političkog kursa”.

Važno je napomenuti da su parlamentarni izbori u zemlji održani 2017. Vladajuća koalicija na čelu s republikanskom strankom je dobila više od 55% glasova. U parlament je ušao i Tsarukianov savez s 27%, te savez “Izlazak” s manje od 8% glasova. Armenski nacionalistički ARF je dobio oko 7%, dok ostale stranke nisu prešle izborni prag.

Nikol Pašinijan, čelnik političke alijanse “Izlazak”, najavio je početak obojene revolucije u Armeniji i promjena vlasti u zemlji, a time i promjena vanjske politike Armenije je očigledna je namjera prosvjednika koja sudjeluju u “Obojenoj revoluciji”, uvjeren je vojni stručnjak i novinar Haik Nahapetijan.

Prosvjednici u Armeniji koriste iste metode koje su se vidjele u svim “Obojenim revolucijama”, a upute, koje je objavljivao CANVAS, na raznim jezicima mogu naći na internetu ili se na licu mjesta dijele u obliku brošura.

Prema Nahapetijanu, “obojeni misionari” traže podršku u objektivnom i subjektivnom nezadovoljstvu ljudi. Prema riječima stručnjaka, očigledno je da se u Armeniji koriste te metode.

Vojni analitičar i novinar je rekao da se u Erevanu vide slike iz Kijeva, na kojima  mlada djevojka ljubi policajca, kao i druge, koje se uz navedene slogane i zahtjeve šire se društvenim mrežama.

“Tu su i leci, upute o ponašanju tijekom akcija i pravila zaštite od mogućih represivnih reakcija policije. Ovi leci imaju isti tekst na različitim jezicima, na jezicima triju zemalja u kojima se koriste metode “Obojenih revolucija”, rekao je Haik Nahapetijan, što su stare upute koje CANVAS i nevladine udruge iz Soroseve mreže “Otvorenog društva” dijele više od 15 godina, takoreći od “Buldožer revolucije” provedene u Beogradu 5. listopada 2000. Kasnije je odlučeno da je ime “buldožer” neprikladno i sljedeće su se revolucije zvale revolucije “jasmina”, “ruža”, “tulipana”, “cedra”, “narančasta”, čak i “kišobrana” koja se pokušala provesti u Hong Kongu i slično.

Obojenoj revoluciji u Armeniji su se pridružile i ženske nevladine udruge “Ženski centar” kojeg vodi Lara Aharonilan i “Centar za podršku ženama” koju vodi nevladina udruga Mare Matosijan.

Međutim, prema riječima stručnjaka, gospođa Lara Aharonilan će odmah otići u svoju domovinu Kanadu, a Maro Matosijan, ili prema amerikaniziranoj verziji njenog imena Maro Matosyan, će učiniti isto, jer je državljanka Sjedinjenih Država.

“Ostat ćemo ovdje, štititi granice zemlje i osigurati sigurnost Armenije”, kazao je vođa pobune Nikol Pašinijan, koji je, podsjetimo, sa svojom strankom dobio nešto manje od 8% glasova na izborima.

Vojni stručnjak upozorava da će u slučaju ozbiljne pobune to odmah upotrijebiti Azerbajdžan i da bi vođa prosvjeda Nikol Pašinijan trebao razmisliti o tome.

“Oni koji smatraju da vode pravedne prosvjedne akcije moraju razmisliti o tome. Ako Nikol Pashinijan sebe smatra za vođu pokreta, onda griješi. Svime se upravlja od strane onih koji pišu ove scenarije, a ti “pisci” nisu u Armeniji i Pashinijan djeluje prema njihovim uputama”, kazao je Haik Nahapetijan.

On smatra da su strane sile razradile plan smjene vlasti u Armeniji zbog vrlo jasnog i očitog razloga. Armenija je saveznik Rusije, koja je postala glavna meta zapadnih zemalja.

“Naravno, izvlačenje Armenije iz ruske zone utjecaja je vrlo poželjno rješenje za Zapad”, smatra Haik Nahapetijan, stoga je Nikol Pašinijan i najavio pokretanje “Obojene revolucije” u Armeniji.

U tome ima svesrdnu podršku medija poput Radija Slobodna Europa, koji  emitira i ima internetsku stranicu na armenskom pismu i jeziku, te prozapadnih nevladinih udruga koje su trebale biti protjerane iz zemlje, ali se nepotrebno odugovlačilo s donošenjem konačne odluke, jer su vlasti zemlje ipak htjele ostati u dobrim odnosima s Europskom unijom i Washingtonom.

VIDEO – Prosvjedi oporbe u gradu Gjumri

SAD zaprijetile Armeniji sankcijama zbog veza s Rusijom

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
67 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
igi
Gost
igi
2 godine prije

ali se nepotrebno odugovlačilo s donošenjem konačne odluke, jer su vlasti zemlje ipak htjele ostati u dobrim odnosima s Europskom unijom i Washingtonom…..
…tako je i januković želio ostati u dobrim odnosima s cionistima zbog love u švicarskim bankama pa je zamalo ostao bez glave i to doslovno…

LuckyE
Gost
LuckyE
2 godine prije

Ispada da smo mi sretni jer smo ova sranja prosli prije 25 godina

Krmak27
Gost
Krmak27
2 godine prije
Reply to  LuckyE

u to doba nije bilo interneta i bilo je lako manipulirati ruljom, a i komunizam je pao je bilo kaoticno. Ali da netko u danasnje doba interneta, youtuba i sl. pusi jedne te iste price i pocne ratovati za Sorosa i ekipu, meni je neshvatljivo. Ako se hoce pobit, neka se pobiju, Darwin je davno rekao svoje

Zorule
Gost
Zorule
2 godine prije
Reply to  Krmak27

Nemoj se zacuditi ako se ovdje na balkanu opet zakuha po istome receptu, nisam primjetio da su pojedinci ista pametniji usprkos svim izvorima informacija.
Ako nista drugo, mogli bi zaratiti ravno vs. globuso zemljasi. 😉

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON
2 godine prije
Reply to  Zorule

Izgleda da to postaje glavna podjela. Ali mora da nam poraste broj na bar 10% da bi mogli da izađemo iz ormara u javnost tražit svoja prava.

Baba Vanga
Gost
Baba Vanga
2 godine prije
Reply to  NAPOLEON

Napoleon
Ako sam te dobro razumio 10% je vaznije od 90% ili???

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON
2 godine prije
Reply to  Baba Vanga

Kažem da izađemo iz ormara

Zdenko
Gost
Zdenko
2 godine prije
Reply to  Zorule

Na Balkanu su kuhali, zakuhali i još kuhaju pojedinci (nažalost imaju veliku masu svojih sljedbenika, a mnogi sjede u parlamentima susjednim nam država) koji imaju svoju viziju granica velikog carstva tkzv. Načertanije. Ti “pojedinci” nemaju baš nikakve veze s Sorosovom ekipom, ali slažem se da ti pojedinci nisu ništa pametniji i sumnjam da će postati.

Buzz
Gost
Buzz
2 godine prije
Reply to  Zdenko

Aj Zenko ne blezgaj. Sta takvi u Cro nema? Oces to rec? Al uvik je lakse pricat o drugima nego o sebi.

Zdenko
Gost
Zdenko
2 godine prije
Reply to  Buzz

Buzz, ima budala koliko hoćeš, ali ne vode državu na sreću. Nadalje, velika većina Hrvata nema baš nikakvih snova o Velikoj Cro, nemamo Kosovo i Republiku Srpsku, dakle puno manje razloga za ratove. Ja sam uvijek kritičan prema našoj politici, ali ne mog tolerirati relativiziranje poput… svi smo krivi, zakuhali su Ameri i Soros, a nevini Milošević, Šešelj i Vučić su nekad davno na mitinzima bacali cvijeće i slatkiše. Kaj god.

Buzz
Gost
Buzz
2 godine prije
Reply to  Zdenko

Sorry, tvojoj gluposti nema kraja. Pa da, mi nemamo Kosova, mi smo etnicki ocistili svoje Srbe. Otirali smo ih iz Krajine ali i iz gradova di su zivili. Otirali ih sa rodnog praga. I ponosimo se zlom koje smo napravili. I za to su ti opet krivi Srbi. Peremo krv sa nasih ruku uz pomoc Milosevica, Vucica, Seselja itd. Ali to nece oprat krv. To nemoze saprat krv, ma koliko se ti trudija koga uvirit. A Pizdousti ako je i baca cvice kako kazes, ne pokusava pravit Veliku Srbiju, i nemos ga za to optuzit samo zato sta ti se ne svidja. Pa on ni krnju Srbiju nemoze sacuvat. Kako stvari stoju i to ce izgubit. A ti ces i dalje laprdat kako Srbi imaju teritorijalne aspiracije na Hrvatsku. To je bolest covice. Dopizdili ste sa vise. 27 godina ista suplja opravdanja.

Zdenko
Gost
Zdenko
2 godine prije
Reply to  Buzz

Buzz, o glupostima bi se dalo raspravljati, ali s tobom jako teško. Ne zvučiš mi previše racionalan. Što smo trebali Krajišnicima dizati spomenike I bacati ljubičice nakon 5 godina okupacije. Otišli su, nitko ih nije tjerao, imali su izbora, ali oni su se opredijelili. Mogli su se I još uvijek mogu vratititi. Ne ponosim se, ali ni ne žalim za njima, niti smatram da smo učinili veće zlo nego što su oni nama učinili. Uništili su mi mladost, porušili trećinu države, a najmanje 10 godina vratili unazad I otpuhali desetke milijardi Eura (šteta, naravno). Za tebe su to analize šuplja opravdanja, a za mene su tvoja I slična relativiziranja vrlo nekorektna I naivna, pogotovo kad čujem da nas je Zapad I Soros zavadio. Uostalom, moj post prvenstveno nije bio usmjeren protiv Srba već je pisan kao negacija komentara da će na Balkanu opet biti rata. Dakle, mislio sam na Kosovo I Bosnu kao potencijalna žarišta, a to ipak nije naša domena već naših susjeda. LP

Buzz
Gost
Buzz
2 godine prije
Reply to  Zdenko

Zdenko@ Moras bit monstrum pun bolesne mrznje za napisat ovih nekoliko recenica koje si ti naposa. Do toga levela ja jos nisan dosa, i ne namjeravan, dok god je u meni zdrave pameti i ciste savjesti.

Святославич 966
Gost
Святославич 966
2 godine prije
Reply to  Zdenko

Zdenko @ I radi tih zlih Krajisnika HVO( brigade) je morai preci medjunarodno priznatu granicu BiH i ratovati protiv Bosnjaka.Opasni neki krajisnici uzano. Pokri se po tintari i cuti. Jedni, drugi i treci su radili stvari sa kojima ne bi trebali biti ponosni niti se tu radio o nekoj obrani kucnog praga.Kako su to ljudi napustali svoja ognjista dobrovoljno, dobro nam je poznato. Eto doslo im da se sele preko noci sigurno. Jadno i zalosno je Vase razmisljanje.Imajuci u vidu da dosta zlocinaca i dalje mirno seta ulicama i da su danas uspijesni bizmismeni.Pluc pluc.

Drazen
Gost
Drazen
2 godine prije
Reply to  Zorule

Bas tako. Evo ja sam dosta mlad da mogu pricati o proslom ratu. Imam 26 godina i gledam generaciju ljudi oko sebe. Unatoc svim izvorima informacija, u ljudima oko sebe i dalje vidim sjeme mrznje i neprihvacanja prema drugim. Prvo se to ocituje u odnosu prema Srbima.i Muslimanima (na papiru sam Hrvat ali zaboli me ona stvar za to),a onda u odnosu prema drugim, u ovom slucaju uzet cu imigrante. Primjetio sam da u proteklo.vrijeme opet se huska nacionalizam a vjerske organizacije sto.vise otkrivaju svoje.radikalno lice. Situacija gdje svecenik u Bosni sa.oltara prica protiv muslimana dovoljno govori o ozbiljnosti situacije. U.katolickom svijetu gdje je taj covjek autoritet i osoba od postovanja zamislite samo njegov utjecaj na tih 1000 ljudi sto je tada bila u crkvi. Ponavljam premlad sam da bi pricao o proslom ali mislim da ovaj primjrr sa svecenikom se dogadjao i krajem 80tih.

Paskoo
Gost
Paskoo
2 godine prije
Reply to  Drazen

Drazen, ja sam nesto stariji od tebe i kao teenager sam neko vrijeme proveo po podrumima 1991. i uopce ne mrzim nikoga, niti Srbe, niti Muslimane. Lijeve sam orijentacije i da imam vlast, zabranio bih svaku religiju u javnosti, a pogotovo mijesanje religija u svjetovnu drzavu. Huskanje s oltara, dzamija i sl smatram teskim kaznenim cinom. Evo, to sam ti napisao da ne interpretiras krivo ovo sto cu sada napisati. Zivim u zapadnoj Europi i vidim koliko mediji lazu o tzv izbjeglickoj krizi. Svi mi koji smo manje ili vise dozivjeli rat u exYu znaju kako prave izbjeglice izgledaju, to su bile kolone izmucenih zena, djece i staraca na sve tri strane. Ovo sto se protura kao „izbjeglicka kriza“ od 2015. u EU je cista laz jer je apsolutno svakome jasno da se tu radi o bar 80% mladih i zdravih MUSKARACA, od kojih je preko 90% muslimana. O cemu mi tu pricamo? Informiraj se malo o Coudenhove-Kalergi planu i poveznici s Merkel i vecinom zapadnih politicara (plus Soros).

Drazen
Gost
Drazen
2 godine prije
Reply to  Paskoo

Slazem se s tobom, vjerujem da je moja greska bila u proteklom postu sto sam par primjera koje sam osobno vidio koristio kao uzorak za sve.

Buzz
Gost
Buzz
2 godine prije
Reply to  Paskoo

Apsolutno si u pravu kada kazes da bi religije tribalo zabranit. Sve tri su kroz stoljeca prolile toliko nevine krvi i napravile zla na ovim nasim prostorima da bi ih tribalo dekretom dokinit, jednom zauvik. Tad vise nebi bilo nacionalne identifikacije kroz pripadnost nekoj od ove tri religije zla, a narod bi se u konacnici ujedinija, i kuzija dobro ko smo i sta smo da nebi dozvolija da mu iko ikad vise tupi o ratu i mrznji.

Zdenko
Gost
Zdenko
2 godine prije
Reply to  Buzz

UBuzz, vi ste genijalni. Zabranili bi religiju I to upravo danas kada je evoluirala I ne potiče na mržnju.. Iako sam agnostik, to mi nikad ne bi palo na pamet. Navedite mi jedan rat vođen u zadnjih 100-ak godina koji je vođen u ime religije. (srednji vijek, križarski ratovi, mračno doba- tu se slažemo). Dakle Balkanski ratovi, 1, 2. Svjetski rat, korejski, vijetnamski, na tlu Jugoslavije, izraelsko-palestinski, arapski međusobno, kineska revolucija, Crveni Kmeri, …. Dakle niti su europski doseljenici tamanili nevine američke domorodce zbog vjere, niti su se ratovi poput današnjeg u Siriji vodili zbog religije, još manje u Jugoslaviji ili Ukrajini, već zbog nekih drugih interesa. U Vojnoj enciklopediji je registrirano preko 6000 poznatih ratova. Vodili su ih ateisti, mnogobošci I bezbošci, komunisti I populisti, a srednji vijek pripada križarima. Današnje ratove vode uglavnom ateisti. I opet ne vlada mir.

Buzz
Gost
Buzz
2 godine prije
Reply to  Zdenko

Zdenko@ Nebi sa tobon vise raspravlja. Lako je pametnu bilo sta rec, jer brzo kuzi al tesko mos bilo sta rec, glupu, tupu i zlu. To rado prepustam dragome Bogu pa nek sa takvima raspravi.

Kina je tu
Gost
Kina je tu
2 godine prije
Reply to  Krmak27

Uvijek je lako manipulirati ruljom. A što se tiče raspada Jugoslavije, to su prvenstveno krivi Srbi. Nije to bila stvar manipulacije nego je Milošević gurao ideje koje su Srbima drago još danas. Hrvatima i Slovencima je bolje bez Jugoslavije, to je naprosto tako, i to isto nije stvar manipulacije nego reakcije na tretman u obje Jugoslavije. A to što su Hrvati u EU, to je zato jer su glupi, ali to je druga priča.

Sinisa
Gost
Sinisa
2 godine prije
Reply to  Kina je tu

A stvarno Kinez pored danasnjeg tolikog pristupa informacijama trabunjati po starom je zbilja fascinirajuce;toliko malo rada a boljeg zivota nikada kao u bivsoj YUGi neces naci i toliko pustenog mozga na pašu vise niko nikada nece dozivjeti…zbog te dvije stvari se zaratovalo,udarila fukarama dobrota u glavu a mozak na paši pa digli glavu kao ne slan ovan pa poleteli za soli. Drugo,u svako doba mozes naci izjave Hrvatskih politicara iz 90. o tome kako je poceo rat a mislim da je izjava Martina Spegelja krema za tortu a ti se pravis Kinez.

Buzz
Gost
Buzz
2 godine prije
Reply to  Kina je tu

Za gospu blazenu Kina, tebi opet Srbi krivi za sve. Ima li kraja ovon bolesti? Koja je ova opsesija sa Srbima? A meni je pun k**** krivi Srba i pravi Hrvata. Pa 27 godina proslo a vi stalno isto. Kako van vise ne dopizdi?

Buzz
Gost
Buzz
2 godine prije
Reply to  Kina je tu

???

Ive
Gost
Ive
2 godine prije
Reply to  LuckyE

Hebem te sreco

Zagor
Gost
Zagor
2 godine prije

Ako se ne želi završiti kao Ukrajina, treba se reagirati oštro i odmah.

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON
2 godine prije
Reply to  Zagor

Tako je režim u prvoj Jugi bio dobar prema komunistima pa su dobili po nosu kasnije.

I opet
Gost
I opet
2 godine prije

Već viđeno

tuf
Gost
tuf
2 godine prije

Ispljeviti to odmah, vođama prosvjeda zabraniti ulazak u zemlju i razbiti plaćeničke skupine koje rade kontra nacionalnim interesima.
Ako tko pita kako to, neka si pogledaju prosvjede i referendume u Francuskoj i Španjolskoj.

Splićo
Gost
Splićo
2 godine prije

A neda in đava mira.

Splićo
Gost
Splićo
2 godine prije
Reply to  Splićo

Svaka zemlja koja ima za cilj punu neovisnos mora dobro paziti šta rade ambasade pet očiju. Dok su god oni prisutni dotle će u toj zemlji biti tuge čemera i rata. A gornjeg Spliću bi ljubazno zamolio da ne koristi moj nik tako da se znamo razlikovat. Unaprijed hvala.

Splitting
Gost
Splitting
2 godine prije
Reply to  Splićo

Brate, šaraj malo

repka i pivo
Gost
repka i pivo
2 godine prije

Na galsanju u un kazahstan je bio suzdrzan u vezi isude aneruckog napada na siriju i to je ruski saveznik. Sad ovi armenci nakon svega paze sta ce rec na zapadu a soroši in ruju po zemlji. Da se ovo dogadja u americi pucali bi njima i dobro ih ispendrekali. Da ne govorin o izraelu. Nek idu svi u p.m

igi
Gost
igi
2 godine prije
Reply to  repka i pivo

…ulazimo u zanimljivo razdoblje ljudskog postojanja…tko preživi pričat će….

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije
Reply to  repka i pivo

Gdje je Armeniji ovdje zapad i zašto bi trebali uopće razmišljati o njemu, kada su joj prvi susjedi Iranci, Turci, Gruzijci i Azerbejdžanci.
Ovo je pokušaj instaliranja marionetske vlasti još jedne zemlje koja graniči sa Iranom, i instaliranje još jedne NATO baze uz njenu granicu.
Kao da ih nema dovoljno..
Ili pokušaj provociranja Irana da uđe u Armeniju i spriječi to, što njima ne bi uopće bio problem (80 milijuna naprema 3 milijuna stanovnika), što je malo vjerojatno.
Ni jedno ni drugo Armencima nikako ne odgovara.

Jozo
Gost
Jozo
2 godine prije
Reply to  Tupko Glupko

Tupko – Iran nikada ne bi ušao u Armeniju osim legitimno na poziv armenske vlade, Armenija je prva država na svijetu koja je za službenu religiju uzela Kršćanstvo, upravo pd zaštitom i patronatom tadašnjeg Irana, njihove veze i prijateljstvo su neraskidivi od tada do dana današnjeg – Čak što više nekoć kad je Izrael iznosio jedan od nizova svojih planova “udara” na Iran, koji je uključivao zračne baze u Azerbaidjanu, Armenci su rekli kako će svaki zrakoplov koji bi ušao u zračni prostor armenije a bude prijetnja Iranu – rušiti….

Fritz
Gost
Fritz
2 godine prije

Radio slobodna Europa, malo njih istražiti zanimljiva ekipa….

Ante
Gost
Ante
2 godine prije
Reply to  Fritz

Taj radio izravno financira CIA.

Zorule
Gost
Zorule
2 godine prije
Reply to  Fritz

Radio Langley

Ante
Gost
Ante
2 godine prije

Te ” prosvjednike ” treba tući do iznemoglosti. A ove koji su organizirali prosvjede treba u kamenolome strpati.

nekoime
Gost
nekoime
2 godine prije

Mogao bi netko i u USA pokrenuti obojanu revoluciju. Recimo crnci i Meksikanci.

Konstantin
Gost
Konstantin
2 godine prije

Nista bez “nasih” Baljkanaca ne biva kakaknje po svetu! Onu protuvu Srkj-ka Popovikja … treba upotrebiti kao prehanu za morski svet u Crnom Moru!

viktor
Gost
viktor
2 godine prije

Nose rance na ledjima sa komplet opremom po broshuri CANVAS-a (kamenice,mol.kokteli,voda za ispiranje oci. marama za lice,maska). Nisu to demonstanti, to je placenicka peshadija. Pod hitno ”ispendraciti” i pohapsiti.

viktor
Gost
viktor
2 godine prije
Reply to  viktor

Retko kad naletim na tako dobar tekst, odlicna analiza.. Aleksandar Gajic: ”Gandijeva ”satjagraha” i obojene revolucije (2).Pozdrav.

fbslo
Gost
fbslo
2 godine prije

Soroševi stipendisti se igraju..
i još primaju dodatke u ovakvim situacijama.

fbslo
Gost
fbslo
2 godine prije

Vlast se odabire na izborima, a ne na ulici.

Bozon
Gost
Bozon
2 godine prije

Sad ce snajperi za pripucaju, a da niko ne zna ko puca.

Vanijak
Gost
Vanijak
2 godine prije

Kako nikako da se organizuje neki protest koji je uperen protiv ovih kapitalistickih imperija i koje ne organizuje i finansira Soros i co.Zar su Rusija i Kina toliko nesposobne da uloze neke pare i organizuju proteste u samom centru ovih kapitalistickih centara gde ce ih bas zaboleti.Ovako su i Rusija i Kina uvek u defanzivi,organizuju se protesti uvek u njima prijateljskim zemljama i samo se ceka koja je sledeca.Muka mi je vise gledati kako se Rusija non stop pravda na zapadne igre i izmisljotine.Zar ne mogu uzeti inicijativu u svoje ruke malo i organizovati nesto u njihovim zemljama aman zaman vise u p.mater…

viktor
Gost
viktor
2 godine prije
Reply to  Vanijak

Ne mogu, nemaju stampariju za dolare.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije
Reply to  Vanijak

Kada tamo krene, vrlo vjerojatno neće biti organizirano iz inozemstva.

zvonirat
Gost
zvonirat
2 godine prije

budale ne uče na tuđim greškama

kanncer
Gost
kanncer
2 godine prije

Ameri su izuzetna nacija, samo oni smiju rušiti režime drugih država…

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

poznato je da je američki L.A., napose predgrađe Glendale drugi najveći armenski grad. A ondje ih ima od trgovine do šoubiznisa. Tolika dijaspora se treba iskoristiti radi subverzivnih djelatnosti. Dovoljno je vidjeti oporbu koju financiraju brojne udruge čiji je temeljni kapital s one strane oceana. Nadam se da će ovo potrajati par dana.

palermo
Gost
palermo
2 godine prije

Doklegod ne najurite Soroševe napljuvke imat ćete ovakve tempirane bombe.

repka i pivo
Gost
repka i pivo
2 godine prije

Evo link za odlican dokumentarac the revolution biznis. Ako dopuste http://www.globalmediaplanet.info/posao-revolucija-the-revolution-business-otpor-canvas-video/

Ive
Gost
Ive
2 godine prije

Samo odlucno i beskompropisno sa imperijalistickim slugama, pobacati u ocean pa neka plivaju do SAD demokracija.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije

Planinska zemlja sa tri milijuna stanovnika, duplo manja od Hrvatske. Južno graniči sa Iranom, zapadno sa Turskom, istočno sa Azerbejdžanom sa kojim je učestalo ratovala, a na sjeveru Gruzija. Eto razloga za “obojenu” revoluciju.

Dan Dare
Gost
Dan Dare
2 godine prije

Rusija se, koliko mi je poznato, ne mijesa u unutarnje poslove stranih drzava (bez obzira koliko joj se zeljelo prisiti suprotno) ali zeli li zaista da joj jos jedan saveznik i neposredni susjed padne? Smatram da bi trebala napustiti svoju dosadasnju politiku nemijesanja i poceti aktivno pomagati saveznicima u suzbijanju aktivnosti domacih izdajnika i inozemnih provokatora. Rusija i pogotovo Bjelorusija imaju za to potrebne resurse i “know-how”.

Drugim rijecima, krajnje je vrijeme da Rusija stane na kraj “obojanim revolucijama”, jer ce u usprotnom konacna takva biti ona Bijela – u Rusiji!

MilanCZ
Gost
MilanCZ
2 godine prije

Své ide svojim tokom,globalisti vrse preformaciju Armenije a posto ce Armenija u budoucnosti bití centar novog židovskou centra,sve jasno.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije
Reply to  MilanCZ

Armenci 98,1%, Jezidi 1,2%, Židova tamo takoreći nema. O kakvom ti centru pričaš?

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije
Reply to  Tupko Glupko

Zar danasnji Izraelci nisu porijeklom iz Gruzije, Armenije?

MilanCZ
Gost
MilanCZ
2 godine prije
Reply to  Tupko Glupko

Vidjeti čes,kad bude gotovo

fenix
Gost
fenix
2 godine prije

Skoro svi tzv Ruski saveznici u sb UN su bili suzdrzani oko USA napada na Siriju. Trebaju Rusi to sve raspustiti pogotovo zemlje iz C. Azije zabraniti im povlastenu trgovinu i imigraciju u Rusiju pa neka ih onda Kinezi preuzmu pa nek vide onda sto je demokracija.

Dan Dare
Gost
Dan Dare
2 godine prije
Reply to  fenix

Da, vecina navodnih saveznika Rusije balansira izmedju istoka i zapada. Znamo kako je takvo “balansiranje” zavrsilo za Ukrajinu – zar zaista misle da ce sami proci bolje?

Rade_s
Gost
Rade_s
2 godine prije

Drzavu ne mogu iskljucivo da brane sluzbe zaduzene za ovakve situacije. Drzavu od ovakvih situacija, prije svega treba da brane gradjani koji ce sve ovo pasivno posmatrati preko Tv ekrana. To je saucesnistvo i dio subverzivne agende. Gradjani koji kazu nije to moja stvar su veci neprijatelji drzave od ovih. Korumpirana vlast se tesko moze braniti od ovih pojava. U vecini slucajeva. korumpiranu vlast su ustolicili upravo ono koji ce ostati pasivni u svojim domovima. To po ko zna koji put potvrdjuje da je neznanje najveci neprijatelj svih naroda.

djuro
Gost
djuro
2 godine prije

ahahaaa, znaci imaju i oni svoje “branitelje”. ispada da su partizani bili goli kuac za ove danasnje takozvane branitelje.

Trlababalan
Gost
Trlababalan
2 godine prije

Da se malo razjasni situacija…Serž Sragsijan je završio drugi mandat i sada bi trebalo da bude Premijer, a njegov čovjke koji je dobio 90% na izborima je Predsjednik……. svako će izaći na ulicu i protestvovati protiv Sargsijana kojem u je vrijem za penziju.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik