WikiLeaks će objaviti sve prljavštine neovisnog kandidata za francuskog predsjednika

Macron
9 komentara

Nedavno je Le Figaro objavio ankete prema kojima bi u ovom trenutku na predsjedničkim izborima u Francuskoj za Marine Le Pen glasalo 25% birača, za kandidata konzervativaca Françoisa Fillona 22%, a nezavisnog kandidata Emmanuela Macrona 21% francuskih birača.

No, do svibnja, kada se održava drugi krug predsjedničkih izbora u Francuskoj, ima još puno vremena, a čini se da će i ovaj put hakeri odigrati važnu ulogu u konačnom odabiru stanara Elizejske palače.

Naime, osnivač WikiLeaksa, Julian Assange, rekao je kako nezavisni kandidat za predsjednika Francuske Emmanuel Macrona skriva tajne koje će biti objavljene, a riječ je o kompromitirajućoj političkoj korespondenciji s bivšom kandidatkinjom za američke predsjedničke izbore Hillary Clinton.

Assange je rekao da je Emmanuel Macron, inače bivši ministar gospodarstva Pete Republike, vodio kompromitirajuće razgovore s Hillary Clinton, a njihov sadržaj vjerojatno nije objavljen u vrijeme predizborne kampanje u Americi, jer je bio nevažan za ishod izbora novog stanara Bijele kuće i kompromitirajući dio za Macrona je zadržan za izbore u Francuskoj.

“Mi imamo zanimljive podatke o kandidatu za predsjednika Francuske – Emmanuelu Macronu, dobivene iz njegove osobne korespondencije s Hillary Clinton, bivše američke državne tajnice”, rekao je Assange novinarima.

Prema njegovim riječima, “cijeli će svijet biti iznenađen s našim najnovijim objavama o kandidatima”.

Francuski predsjednički izbori će se održati u dva kruga – 23. travnja i 7. svibnja 2017. godine. Čelnica Nacionalnog Fronta, Marine Le Pen, prema svim istraživanjima svakako ide u drugi krug predsjedničkih izbora u Francuskoj s najvećim brojem glasova u odnosu na konkurente.

Kao što smo rekli, na drugom mjestu je bivši premijer François Fillon, a na trećem nezavisni kandidat Emmanuel Macron. Prema anketama, kandidat socijalista, bivši ministar obrazovanja Benoît Hamon bi dobio 18% glasova.

François Fillon također na mukama

U Francuskoj je već izbio skandal oko supruge bivšeg premijera, Penelope Fillon, ali nakon objave satiričnog časopisa Le Canard Enchaîné, prema kojem je supruga bivšeg premijera osam godina dobivala plaću kao pomoćnica parlamentarca, supruga Françoisa Fillon.

Jučer je FranceTV Info prenio kako uredništvo lista Le Canard Enchaîné navodi kako je Penelope Fillon dobila više od 930 000, a ne 600 000 eura, ako zbrojimo novac kojeg je dobivala od 1988. do 1990. godine s onim iz razdoblja od između 1998. i 2002. Doduše, časopis podsjeća da zapošljavanje članova obitelji na različitim pozicijama u parlamentu nije u suprotnosti sa zakonom, samo ako se ne radi o fiktivnom zapošljavanju.

Međutim, list navodi kako je supruga Francoisa Fillon je dobila više od 930.000 eura kao parlamentarna pomoćnica, zbog čega su u utorak istražitelji morali provesti istragu u Nacionalnoj skupštini, tražeći dokumente koji se odnose na njezino bivše zaposlenje kao pomoćnice parlamentarnog zastupnika, njezinog supruga.

Štoviše, François Fillon je i svoje dvoje djece naveo kao parlamentarne pomoćnike. Dok je bio senator između 2005. i 2007. godine, kako navodi TF1, 57.000 eura je dobila kćerka Marie Fillon, a sin Charles Fillon 26.651 eura.

Dokažu li istražitelji da se radilo o fiktivnim poslovima, Francois Fillon će se naći u velikim problemima.

Na objave WikiLeaksa o sadržaju razgovora Emmanuela Macrona i Hillary Clinton, “koje će iznenaditi cijeli svijet”, morat ćemo pričekati. Međutim, već sad je jasno da će borba za Elizejsku palaču 2017. biti možda najzanimljivija u proteklih nekoliko desetljeća.

Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sovoranola
6 godine prije

WikiLeaks će opet birati predsjednika .Takva dolaze vremena . Sve se vidi, sve se čuje, sve se zna.

Majkl Đordan
6 godine prije

Ova globalizacija ima i dobrih strana, a među njima je protok informacija. Nema više da Reuters i CNN imaju monopol na “istinu”. Stvarno je zabavno da isti oni koji su se sprdali sa svojim protivnicima prišivajući im frazu “Zaustavite Reuters!” sada vrište “Zaustavite WikiLeaks!”.

Kan Horde
6 godine prije

Fillon se pozitivno izjasnio o Rusiji i zato stradava…nije prošlo 24 h kako je izjavio da su sankcije štetne i afera je izbila. Očiot sad Globalistički Vojno-politički kompleks polaže nade u Macrona…

čitatelj portala
6 godine prije

Ajmo Francuzi, odaberite pametno. Ne pušite priče o ratnoj histeriji niti priče stranaca o tome što je dobro za vas.
Odaberite pametno, onoga koji će se brinuti za vas i vašu državu!

jale
6 godine prije

Zadnjih deset godina radim sa francuzima i još nisam naišao na nekoga tko podržava aktualnu politiku i smijer Francuske, pogotovo u vanjsko-političkom segmentu, pogotovo u odnosu prema Rusiji. Po mom mišljenju Marine Le Pen već sad može početi planirati prve predsjedničke susrete, i bez Wikileaksa i bez nepotizma ostalih kandidata.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI