fbpx

Zapadne sankcije ne zaustavljaju preporod Sirije – Preko 16 000 tvrtki nastavlja proizvodnju u Aleppu

Latakia Sirija

Više od 16 000 proizvodnih pogona obnovljeno je i nastavilo je s radom u sirijskom gradu Aleppu i njegovoj periferiji, rekao je novinarima guverner Aleppa Husein Ahmad Diab.

Prije izbijanja sukoba u Siriji, to područje je imalo oko 34 000 tvornica i tvrtki.

“Nažalost, tijekom rata sve su te strukture teroristi bombardirali i opljačkali. Napori na obnovi započeli su nakon oslobađanja Aleppa. Sada je preko 16 000 proizvodnih kompanija započelo s radom”, objasnio je guverner Aleppa, Husein Ahmad Diab.

Tijekom rata, Aleppo je bio poprište žestokih borbi između provladinih trupa i oružanih islamističkih milicija podržanih od Zapada, zaljevskih monarhija i Turske. Najnaseljeniji grad u Siriji u potpunosti je oslobođen od terorista 2016. godine.

Čuvena gradska Citadela i povijesno gradsko središte bili su glavni ciljevi terorista koji su željeli uništiti ovu ogromnu kulturnu baštinu.

“Citadela se odupirala svemu ovom zlu. Militanti su iskopali tunele kako bi raznijeli stari grad, ali njihovi planovi nisu uspjeli. Trenutno je osnovano povjerenstvo povjesničara, specijalista za restauraciju i filantropa za obnovu lokaliteta kulturne baštine”, zaključio je Diab.

VIDEO: Obnova Aleppa

 

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
10 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Milanovič, Pusič&Co d.o.o Zagreb sklopiše kvalitetne poslovne ugovore u Siriji angažirajuči usput velike hrvatske građevinske tvrtke

Niko
Gost
Niko
1 godina prije

A plenkovic i udruga kradezea nastavili gde je milanovic stao

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

U sirijskoj Adri je Iran obnovio i otvorio sve pogone, računa se oko 1000 zgrada (hangara ili montažnih objekata) raznih tvornica. Uz ovo, znači da se nešto ipak kreće. Sirija ionako nije bila naftna sila i iranska nafta, dok ne “urazume” Kurde, bit će dovoljna.

varjag
Gost
varjag
1 godina prije

Drago mi je, veseli me ova vijest………

benyameen
Gost
benyameen
1 godina prije

al moša još spava ? gađaj turke

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
1 godina prije

Ova vijest nam JOS kaze da se moze napredovati iako je zapad protiv tog napretka…sto je ogromno vazna stvar za cijeli svijet kako onaj porobljeni tako i za onaj koji porobljava.Ovo unazad 100g. Nije bilo moguce…Zahvaljujuci RuskoKineskom jacanju mic po mic zapadni zlotvori gube na svim frontovima sirom svijeta.Napacenom Sirijskom narodu zelim sto brzi oporavak i napredak ….sstrogo se drzeci Rusije i Kine.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije

Više se u Siriji proizvodi nego u svim republikama bivše Juge?

Max
Member
Max
1 godina prije

mene također.

J B TITO
Gost
J B TITO
1 godina prije

Zahvaljujući našem vodstvu mase firme nisu dobrodošle u Siriji.Kako ina,na svoja hajan polja tako i ostale firme .sve zbog ulizivanj amerima i dijeljenje 3000tona oružja umjerenim pobunjenicima.npr ali zenki a oni su bas u alepu pokazali kako su umjereni kada su odsjekli glavu onom djetet.Ima i snimka gdje koriste nas vbr rak 12 cijevi

za SIRIJU
Gost
za SIRIJU
1 godina prije

Za sirijske tvrtke … NE okupatorko agresorske

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
10
0
()
x