fbpx

10 otkrića Assangea koja su razotkrila spletke “vladara svijeta” i zbog čega mora nestati

Julian Assange

Ekvador je predao Juliana Assangea, osnivača WikiLeaksa, britanskim vlastima i sada mu prijeti izručenje Sjedinjenim Državama gdje mu žele suditi za urotu, za što bi mogao dobiti smrtnu kaznu ili doživotni zatvor u Guantanamu. U svojih gotovo 15 godina aktivnosti, WikiLeaks je objavio više od 10 milijuna povjerljivih dokumenata. Među njima većina ima veze s tajnim planovima američke vlade u obavještajnim, sigurnosnim i ratnim programima.

Platforma koju je vodio zatvoreni Julian Assange bila avangarda u objavi tajnih podataka, toliko da su ga progonile savezničke vlade Washingtona, kao što su Švedska i Velika Britanija. Sam Assange se sklonio 2012. godine u maloj sobi u veleposlanstvu Ekvadora u Londonu, dok mu je vlada Lenina Morena ukinula taj status. Ovdje vrijedi podsjetiti na ono što je WikiLeaks objavio i zbog čega ga elita u Washingtonu toliko mrzi, iako je samo obavljao svoj novinarski posao.

1. Arhiva Guantanama

Godine 2007. je WikiLeaks objavio tisuće dokumenata u obliku priručnika i informacija iz zatvora kojeg je 2002. godine stvorila Bushova administracija u zaljevu Guantanamo na Kubi. Novi zatvorski sustav je dio programa postupaka za osobe za koje se sumnja da su teroristi. Crveni križ je potvrdio da nisu svi zarobljenici iz Guantanama bili teroristi, a kritike zbog funkcioniranja, odnosno mučenja, tortura, proizvoljnog pritvora, nepodizanja optužnice i držanje zatvorenika u pravnom limbu godinama su rasle iz godine u godinu. Obama je, između ostalog, Nobelovu nagradu za mir dobio i zbog obećanja da će zatvoriti Guantanamo, što nije učinio.

2. Afganistan i Irak

Tajne vijesti o ratovima u Afganistanu i ratnim dnevnicima u Iraku objavljene su 2010. godine s gotovo 400 000 izvješća o ratu u Iraku od 2004. do 2009. U tim dokumentima možemo pronaći sve, od vojne opreme koju američka vojska koristi do informacija o vojnim ciljevima i ubijenim civilima, te zlostavljanju i mučenju ratnih zarobljenika.

3. CableGate i američka diplomacija

U 2010. je WikiLeaks objavio milijune diplomatskih nota napisanih između 1966. i 2010. Najvažnije detalje su objavili mnogi međunarodni  mediji, a objave su otkrivale stavove diplomatskih vođa Washingtona, uključujući Henryja Kissingera, te upute njihovim diplomatima da špijuniraju strane političare. Ovaj je dio objava WikiLeaksa poznat i kao CableGate, a dokumenti potvrđuju šalu: “Zašto nema državnog udara u Sjedinjenim Državama? Zato što tamo ne postoji američko veleposlanstvo.”

4. Kolateralna ubojstva

Arhiva koju je Chelsea Manning 2010. dao WikiLeaksu je na svjetlo dana objavljena kao videozapis pod naslovom Collateral Murder, koji pokazuje kako američka vojska puca iz helikoptera Apache na civilne ciljeve glavnom gradu Iraka u Bagdadu, uključujući novinara Reutersa, koji pada na zemlju.

5. Stratfor dokumenti

Između 2012. i 2013. je više od 5 milijuna poruka elektroničke pošte procurilo iz američke obavještajne tvrtke Stratfor. Globalne obavještajne datoteke objavile su brojne dokumente u kojima koji se objašnjavaju pojedinosti o unutarnjoj mreži masovnog nadzora u Sjedinjenim Američkim Državama koje je provodila NSA, kao i o tajnim operacijama koje je Washington proveo u Siriji između 2004. i 2011. Također su se otkrile veze između obavještajnih službi i američke sigurnosne zajednice i nekih tvrtki koje djeluju kao trusovi mozgova i nevladine organizacije, a koje služe eliti.

6. TPP, TTIP i TISA

Od 2013. do 2016. godine je WikiLeaks objavio dokumente u kojima se navodi kako je američka vlada tajno pregovarala o sporazumima o slobodnoj trgovini poznatim kao Trans-Pacific Partnership  (TPP), Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) i Trade in Services Agreement (TISA). Prije pojavljivanja Donalda Trumpa je Washington imao strategiju da novim ekonomskim i pravnim sustavom uspostavi hegemoniju u kojem bi se gotovo u cijelom svijetu teško kršila čak i građanska prava, a sve na temelju sporazuma koji nikada nisu bili objavljeni. Istina o njima se saznala tek nakon objave WikiLeaksa, što je izazvalo val nezadovoljstva u zemljama koje su sudjelovale u tajnim pregovorima s Washingtonom i multinacionalnim korporacijama.

7. Otkrića o vezama banaka, Bijele kuće i vojne industrije

Od svog osnutka 2006. godine je  WikiLeaks objavio nekoliko nestandardnih datoteka multinacionalnih korporacija koje sadrže tajne podatke, kao što su bile posljedice izlijevanja toksina u Obali Slonovače u energetskoj tvrtki Trafigura, čime je pogođeno oko 100 000 ljudi. Tada je otkriveno da su engleski mediji bili sudionici u skrivanju takvih događaja. Osim toga, otkrivene su off shore aktivnosti švicarske banke Julius Bär Group i njene veze s Bijelom kućom i vojno-industrijskim kompleksom japanske tvrtke Sony. Dakle, na meti Assangea su se našle vlade, ali i financijske institucije i velike multinacionalne i vojne korporacije.

8. Globalna špijunaža kao geopolitičko oruđe

U 2016. godini se saznalo da Agencija za nacionalnu sigurnost (NSA) špijunirala telefone njemačke kancelarke Angele Merkel i bivšeg glavnog tajnika UN-a Ban Ki-Moona. Otkrivene su bilješke talijanske diplomacije iz kojih se saznalo da su bivši premijer Silvio Berlusconi i njegov izraelski kolega Benjamin Netanyahu razgovarali o Baracku Obami. U toj objavi se otkriva da su bili špijunirani ministri komunikacije Europske unije i Japana, kako bi detaljno saznali njihove sporazume kako bi se izbjeglo “uplitanje Sjedinjenih Država” u međunarodne odnose, a sve s jednom svrhom: prikupiti podatke kako bi ih koristili za vlastite interese geopolitičke moći na globalnoj razini.

9. Pad Hillary Clinton

Godine 2016. Nacionalni odbor Demokratske stranke je WikiLeaks objavio oko 44 000 poruka elektroničke pošte, otkrivajući kampanju sabotaže protiv kandidature Bernya Sandersa u stranci koju je morala predstavljati Hillary Clinton. S druge strane, 30 000 od tih poruka pripada Hillary Clintonu ili ih je ona poslala tijekom njenog mandata kao Obamine državne tajnice. Otkrivena je njena uloga u državnom udaru u Hondurasu 2009. godine, korumpirana djelatnost Zaklade Clinton na Haitiju, plan tajne intervencije u ratu u Siriji, te milijuni dolara zarađenih davanjem uputa i lekcija bankama i američkim tvrtkama. Ove informacije su dovele do poraza Hillary Clinton u utrci protiv Donalda Trumpa za Bijelu kuću. Mnogi analitičari još uvijek vjeruju da je Trump svakako bolja opcija.

10. Interna CyberCIA

U 2017. godini je objavljen “Vault 7”, dosad najveća zbirka dokumenata Središnje obavještajne agencije (CIA). Možete čitati arhive o tome kako CIA ima golemi arsenal za računalno hakiranje usporediv s onim kojim raspolaže NSA. Najvažnija stvar je da izvođači i službenici agencije imaju tisuće alata koji rade sa “zlonamjernim softverom, virusima, trojancima, nultim danom napada, udaljenim sustavima kontrole zlonamjernih programa i pripadajućom dokumentacijom”. Ti su podaci sada u službi hakera, koji možda znaju vašu IP adresu, a sve zbog neodgovornosti sustava sigurnosti CIA-e.

Ovo je deset smrtnih grijeha Juliana Assangea samo u očima američke elite, iako je sve navedeno, ako bolje pogledamo, posao kojeg su trebali odraditi istraživački novinari The New York Timesa ili The Washington Posta. Međutim, kako je to nemoguće očekivati, jer su američki mediji ne tako davno, tijekom devedesetih, prešli u vlasništvo nekoliko velikih korporacija koje su usko povezane s američkom vladom, sada se pravim novinarstvom moraju baviti hakeri ili neovisni novinari koji često i  ne rade za plaću i objavljuju vijesti samo kako bi razbili medijsku propagandu i mrak u koje je utonulo slobodno novinarstvo na Zapadu.

Što reći za kraj? Julian Assange je u zatvoru i čeka ga moguće izručenje Sjedinjenim Državama, a nekada najprestižnije američko priznanje u oblasti novinarstva “Pulitzerovu nagradu” dobili su The New York Times, The Washington Postu, New Yorker, Press Democrat i Reuters. Među nagrađenim listovima nalaze se, između ostalih, Sun Sentinel, Pittsburgh Post, Los Angeles Times, Advocate, The Wall Street Journal i AP.

Pogledajmo što su objavili vrli američki novinari i usporedimo to s onim što je objavio Assange. Novinari Los Angeles Timesa su nagrađeni za izvještavanje o ginekologu s Univerziteta Južna Kalifornija koji je optužen za zlostavljanje nekoliko stotina mladih žena u više od 25 godina. Pulitzerova nagrada dodijeljena je i novinarima The New York Timesa koji su proveli osamnaestomjesečnu istragu o financijama Donalda Trumpa. A što bi drugo i mogli raditi, nego istraživati Trumpa?

Novinari Reutersa Wa Lone i Kyaw Soe Oo su nagrađeni su za izvještavanje o vojsci i budističkim stanovnicima Mianmara odgovornim za protjerivanje i ubojstva Rohingya u toj zemlji. Dodijeljene su i nagrade fotografima, za kategorije pisanja, drame i muzike, a posebna nagrada je dodijeljena i legendarnoj pjevačici soula Arethi Franklin, za neizbrisiv doprinos američkoj muzici i kulturi.

Ovo je danas novinarstvo u Sjedinjenim Državama, dok Jullian Assange zbog otkrivanja istine mora biti ušutkan, zatvoren, možda i smaknut.

4.5 2
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
57 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
ARBUN
Gost
ARBUN
1 godina prije

Assangea LOCIRATI ,UHITITI,PRIVESTI i OSUDITI.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

To je uglavnom obavljeno, kasniš. Pravi si arbun.

ARBUN
Gost
ARBUN
1 godina prije

Ive platine i faza su ti rastelovane

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Sad kasniš bar 15 godina, auti odavno imaju tranzistorsko paljenje. Kakav ti to krš s platinama još taljigaš? Amija?!

pera lozac
Gost
pera lozac
1 godina prije

Katricu

ARBUN
Gost
ARBUN
1 godina prije

JAWA 175 cc

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
1 godina prije

Onima kojih se to tiče:
U poslednje vrijeme se raspravlja o tome da li treba više centara moći ili ne. Odgovor je da treba i to kao prelazno rješenje u prelaznom periodu. Posle kojeg centri moći neće postojati. Neke usijane glave misle da mogu svoju moć zadržati ili čak povećati. Njima će biti pokazano koliko su bespomoćni. Postoje dvije vrste moći, prva je vještačka koja se krije iza čuvenog naziva “relativno”. Druga je apsolutna moć. Razlika između njih je što je apsolutna moć ista i funkcioniše u svakom vremenu i prostoru. Ona ne zavisi od okvira u koji je postavljena. Kao primjer nečega apsolutnog možemo npr. navesti umjetnost ili vrijednosti. Mona Liza će biti uvijek lijepa u svakom vremenu i prostoru. A vrijednosti koje su vremenski i prostorno ograničene nisu vrijednosti u opšte.

Shah
Gost
Shah
1 godina prije

Monaliza je napuhana jer je Leonardo radio za one koji danas hoce napraviti hegemoniju.

ksdfvonasdvnasdvasdcvasdvsdvudu
Gost
ksdfvonasdvnasdvasdcvasdvsdvudu
1 godina prije

Huuuhhh Šah pogodi od prve.

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
1 godina prije

@Shah – Mona Liza je remek djelo jednog od najvećih genija u ljudskoj istoriji. A za koga je on radio, ne mijenja vrijednost njegovog djela.

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Iza_horizonta@
Zašto je umjetničko djelo i zbog čega je TEBI lijepa?
Zato što je to netko sa nekakvom titulom rekao?
Znaš li što je ovo?
https://austinzoo.org/animalart/

Znaš li koliko je bilo opservacija i koliko hvale umjetnika koji su nacrtali ova djela u linku, sa sve detaljima koju tehniku su koristili i kakva ekspresija je u pitanju, što je naslikanim umjetnik htio poručiti, kako se osjećao dok je oslikavao platno.

http://www.ladbible.com/funny/awesome-the-hoax-that-fooled-art-critics-into-thinking-a-painting-by-a-monkey-was-real-avant-garde-art-20160222

hehe

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
1 godina prije

@Alanis – Sviđa mi se kako razmišljaš. Samo nastavi tako. Nema dogmi.
Mona Lizu sam naveo kao primjer. Ako smatraš da to nije umjetničko djelo, onda sam ja pogriješio. Ili ako Leonarda stavljaš u istu ravan sa današnjim tkz. umjetnicima, onda sam i tu pogriješio ?

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
1 godina prije

Ne ne trebamo centre moci a ove koji se silom namecu kao centri moci treba izbrisati iz liste ljudskih i demokratskih nacija i naroda. Suradnja medju drzavama na ravnopravnim osonovama da silom i nasiljem ne.

Ace Rimmer
Gost
Ace Rimmer
1 godina prije

Drzave nisu ravnopravne. Nisu nikada bile niti ce biti.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

A evo još jedne apsolutne istine: primati kao relativne sve tvrdnje komentatora čiji je stav da su sve žene na položajima – feministice i to zato jer sa svojih radnih mjesta – ‘ne promoviraju porodicu’ (??!!).
Uvijek i svugdje postoje centri moći. Većina je skrivena, npr u sjedištima korporacija.
Političari? Marionete. Šeks, npr? Potrčko. Zamjenit ga lako, dođe drugi…
A ima i još jedna pojava. I netko u sredini naredbodavnog lanca može bitno otežavati provedbu bilo koje politike. Odugovlačenjem.
Jednom je pošta (zaboravila sam koje zemlje), potpuno zaustavila sav promet.
Kako? Samo su se apsolutno pridržavali svih propisa…
Nije pametno generalizirati i zaključivati s posebnog na opće, prije istraživanja i analiziranja tog posebnog…?

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
1 godina prije

@Lucija – ti si meni nekako preslatka ?

čoban Đuro
Gost
čoban Đuro
1 godina prije

Sve toleriraš na način da je to nešto stalno pa zato ispravno.Kada se pojavi netko tko probija te tvoje standarde tada ne treba objašnjavati kako je to ,nego podržati dokaze kojima se izložio ,po cijenu svoga života.Za mene je takova osoba novi mesija i završit će tako ,na žalost nemamo dovoljno hrabrosti da ga podupremo.

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
1 godina prije

@Đuro – Dobri Đuro, Istina se ne može zaustaviti, ono što su do sad zaustavljali nije bila istina u opšte. Nije dobro praviti “mesije”. Dosta ljudi traga za istinom, neko manje a neko više. Bitno je samo ono što ostane iza njih. A ostaće istina i dobar duh.

Željko
Gost
Željko
1 godina prije

Assange je pokušao nešto i što je dobio ili što će dobiti, doživotni zatvor u strogo čuvanom zatvoru!! Poruka ostalim “vidite što će se vama “malim” ljudima desiti kada možemo sa Assange”, malo će ljudi sr.ti po portalima i redovito kao i svaki dan ići kod kapitalista, koje “mrze”, na dnevnicu i snishodljivo im se uvlačiti i onda “hrabrost” činiti preko tastature!! “Žuti prsluci” i Brexit su isto primjer da će sve biti kako “veliki” čitaj Zapad hoće!!

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Željko@ zbog toga se i treba boriti za njega i njegovu slobodu.
Njegova sloboda je sloboda medija, sloboda 1. amandmana, u konačnici, naša sloboda govora.
Nije njima ni bitan Assange per se, nego ono što on predstavlja svima.

Iza_horizonta
Gost
Iza_horizonta
1 godina prije

@Alanis – ?

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije

Kad pogledamo ovih 10 “famoznih otkrića, za koje si Asange i njegova skupina hakera svojataju zasluge, odmah nam u oči padne jedna stvar. a to je, da se ta otkrića od prvog do zadnjeg odnose na samo jednu jedinu državu i njene obavještajno subverzivne aktivnosti, a to su Sjedinjene američke države! I mnogi misle, da je Asange tim svojim djelovanjem zadužio cijeli svijet i da ga je ustvari spasio od velikog zla, koje mu je prijetilo! Veliki dio medija uglavnom ljevičarske i lijevo liberarne orjentacije kuje Asange.a i njegovu grupu u zvijezde. Opravdano!? da, kad bi oni otkrili i slične tajne i ostalih svjetskih sila, koje sigurno nisu ništa manje ni više moralne i prihvatljive
od ovih američkih. Već sam se u svojim prijašnjim komentarima dotaknuo tog fenomena i osvrnuo se na nekakvu veliku zabrinutost korifeja svjetske lijevoliberarne opcije, za sudbinu Asange-a i njihov tobože veliki strah što bi mu se moglo dogoditi, ako ga vlasti Velike britanije izruće Sjedinjenim državama, gdje ga čeka suđenje i vjerovatna osuda na smrt ili ono što je više vjerovatno, a to je dugogodišnji zatvor! Svaka ozbiljna država(što s Hrvatskom nije slučaj) brani sebe i svoje interese od ovakvih nasrtaja i svejedno je što o tome netko drugi misli, ali sa gledišta te države je to veliki krimen i velika većina država ne samo Sjedinjene države to naj strože kažnjava! Kad se je počeo baviti s takvim radnjama, Asange je sigurno znao u što se upušta i s kakvim posljedicama može računati ako padne u ruke te napadnute države i molim lijepo, ta njihova djelatnost je bio pravi pravcati napad na interese Sjedinjenih država kojima je nanesena ista šteta, kao i od klasičnog oružanog napada! Asange je državljan države, koja pripada zapadnom vojno političkom bloku i isto tako pripadajućem kulturnom i kulturološkom bloku, koji kao cjelina ima iste ili vrlo slične kulturne, vjerske i ine vrijednosti i oni su hotimice, sa zlom nakanom protuzakonito raskrili svima, pa i protivnicima tog zapadnog bloka mnoge tajne planove i namjere samo jedne strane i to se automatski može ubrojiti u korist protivnika zapada, čiji smo pripadnici i mi iz Hrvatske. Čak je vrlo vjerovatna pretpostavka, da je protivnička strana poticala Asange-a i njegove hakere da počnu raditi na tome i vjerovatno su ih i materijalno pomagali u tome i elementarna logika govori tome u prilog, iako svi sa te protivničke strane, Kina Rusija i još neki sad peru ruke od svega i niječu svoje sudjelovanje u toj raboti! Neovisno o tome što mi mislimo, Asange i njegovi su u očima Amerike i po njenim zakonima izdajnici. Već stari narodi su smatrali, da je izdajnicima izdaja u krvi i oni su izdajnike, koji su u korist protivničke strane izdali svoju državu i svoju braću kad bi ovi zahtjevali nagradu za svoju idaju plaćali tako da su im u grlo nalili rastopljeno zlato i smatrali su, da, ako je on izdao vlastitu domovinu, izdat će i njih jednog dana i rekli bi tome, jednom izdajnik, uvjek izdajnik i takve ljude ne treba žaliti i boriti se za njihov spas i oslobađanje, nego ih prepustiti njihovoj sudbini. Ne smijemo misliti, da se našoj državi to ne može dogoditi a toga ima dosta u Hrvatskoj i to se već događalo i sada se događa i kad saznamo za neki takav primjer svi skočimo na zadnje noge i pitamo se što rade državni organi i zašto ne reagiraju. Molim lijepo i državljani SAD-a imaju u jedanakoj mjeri kao i mi pravo na izvršenje pravde zadovoljštinu za nanesenu štetu!!

Mario
Gost
Mario
1 godina prije

Sve super u tvojoj pričici ali svijet nije crno bijeli .. zanimljivo kako branis nesto kao ” drzava ” a sam je cinis .. da se narod pita nebi bilo rata , izdaja , korporacija i elitnih skupina . Spomenuo si protivnike zapada postavi si pitanje tko ih je napravio neprijateljima .. Nato postoji da ” siri “demokraciju po svijetu i stit amerikanacima kad ” neprijatelj ” krene a najeb.. cemo mi izmedu ( europa) . Njima treba neprijatelj da bi opravdali svoje postojanje. Ne brine te sto Nsa zna svaki aspekt zivota prosjecnog amerikanca ili sto je Chealsea Manning objavila kako kose civile po iraku ?? Je*** tebe i zapad .

Ime
Gost
Ime
1 godina prije

Kakvo obrtanje teza. Lopov se ljuti sto ga je netko prokazao pa ga treba odstraniti da bi lopov i dalje varao.
Poanta je u nemoralu i bezkrupoloznom ponasanju velikih, kojima nije stalo do nicega osim moci i novca..

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

Ime@Izvrsno sažeto.I to je sve što se ima reći na temu tko je tko u tom sukobu.
Bez obzira kako je došao do dokumenata,s kim je pri tome surađivao i čiji je državljanin-iznio je nezamislive količine podataka kojima prokazuje one koji rade protiv čovjeka i čovječanstvo mu ima biti zahvalno na tome.Žao mi je što si je zeznuo život,i radi njega osobno,,,,i jer to nosi krivu poruku.
Da je slobodan i uživa plodove svojih opasnih ,najvjerojatnije altruističkih aktivnosti(da je drugačije ne bi bio tu gdje jest); da uživa slavu za učinjeno-ljudi bi radili isto…Izdavali čudovišne planove psihopata,… u konačnici super…Zato on mora završiti loše..
Priželjkujem neki događaj,u stilu James Bonda,…izbavljenje iz zatvora i azil u Rusiji,Kini,Iranu…Ajte po njega,…napravio vam je svima dobar posao čak i ako je radio sam za sebe…..
Briga za zviždača daje JOŠ ZVIŽDAČA…

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

hebo te džugi, sad vas plaćaju po karticama teksta?!? Pa kako to možeš da trpiš?! Kaži im dosta, i trolčine imaju svoja prava! Ne daj se da te gaze, čovječe!

Jadranko Cvrković
Gost
Jadranko Cvrković
1 godina prije

SAD-e je od proglašenja nezavisnosti 4. srpnja 1776. godine (prije 243.g.) u ratu provela 226 godina.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Pitam se jel taj Dzugasvili uopce postoji ili se neko zeza. Nemoguce da postoji osoba tako lose upucena u sve sto nas okruzuje!

Nojbaher
Gost
Nojbaher
1 godina prije

Šta reći?

1. Ne postoji čovek na svetu koji bi imao dovoljno vremena i prostora da otkrije sve nezakonito i prljavo u svim zemljama sveta, pa je to idiotski prebacivati Asanžu.On se bazirao na svoju zemlju, štiteći Ustav, pravna i moralna načela koja su javno proklamovana, smatrajući da na taj način radi, upravo, u interesu svoje zemlje i njenih građana.

2. Asanž nikome nije otkrivao “tajne svoje zemlje”, nego prljavštine, protivustavne i nezakonite radnje elite te zemlje, zbog kojih bi bar deo te elite trebao završiti, tamo gde će sada smestiti Asanža.

To što će u zatvor Asanž, a ne oni drugi, jasno pokazuje koliko su SAD zaista “pravna” i “demokratska” zemlja.

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Nije istina ni po jednoj stavci.
A napisanim aludiraš na to da ništa nije otkrio o Rusiji.
Ccc, trebala su ti samo 2 klika do informacije.
1. https://wikileaks.org/wiki/Category:Whistleblowers/Russia
2. https://wikileaks.org/spyfiles/russia/
Prema navodima jednog izuzetnog novinara, John Pilger, Wikileaks je objavio oko 800.000 dokumenata o Rusiji.

Druga stavka na koju sam mislila je da ga progone svi i “lijevi” i “desni”. Do Killary su ga “ljevičari” obožavali dok je raskrinkavao republikance, a otkako je Killary sveo na podzemlje, gdje i pripada, ne podnose ga ni jedni.
Ali, kako nekome tko konstantno od dva zla bira “ono manje” i vodi se maksimom, naši kradu, ali kradu i njihovi, objasniti da USA – sve i jedna administracija veličanstvenih USA i više nego prekrasno surađuje sa Rusima i doslovno vam se pri tom belje u facu.

Cheers. 😀

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije

Žao mi je ali svih navedenih 10 točaka odnosi se na SAD i njihove tajne! Mišta izvan tog gradiva nisam htio komentirati jer bi bilo “of topic!

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije

AJde admine, skini mi tu cenzuru jer nije pošteno unaprijed mi ometati pisanje! Ako vam nešto ne bude po volji ionako mi to možete naknadno izbrisati!

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije

Evo skinut ćemo blokadu.

Hvalite Ameriku, Soroša, Tony Blaira, Macrona, Merkel, Trumpa… ali samo nemojte nikoga vrijeđati. 🙂

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije

Hvala admine trudit ću se!

Anarho
Famed Member
Anarho
1 godina prije

Samo da pojasnim. Blokadu si dobio sinoc od mene zbog ocitog trolanja i sijanja medjuetnicke mrznje. Takodje i Slavonac koji se u brisanom komentaru pita zbog cega ne objavljujemo shizofrene ankete s kurira.
Dajte se uozbiljit. Logicno nije tip medija kurira i indexa, valjda ste makar toliko do sada shvatili. Te i slicne (brisane) rasprave mozete voditi tamo, gdje imate i gomile “clanaka” na te teme. Ovde ima dosta drugih tema o kojima massmediji ne pisu, a cesto su bitne za razumjevanje drustva i okoline. To ga cini posebnim. Logicno je posebno i zbog komentatora koji uspijevaju prevazici tu mrznju, koju neki drugi mediji njeguju iz zlocudnih interesa vec godinama. Pa mozemo jednostavno provjeriti komentare na tim portalima i uvjeriti se koliko je ta “istina donijela mir” medju narode.
Znam da je nerealno ocekivati da se neki ljudi promijene, i niko ne trazi da se volite, ali vrijedjanje i sijanje medjuetnicke mrznje se nece tolerisati. Kad nekome obrisem uzastopno vise komentara logicno slijedi blokada, kako ne bi dalje neprovjereno stvarao razdor i sijao mrznju po portalu.
Sto se mene tice, sledeci put ides na blacklistu.

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Naravno da se svih 10 točaka odnosi na SAD, jer nije Rusija ta koja tako očajnički već deceniju vrti da dođe do njegovog izručenja, naprotiv, to su veličanstvene USA.

PrahaMilan
Gost
PrahaMilan
1 godina prije

Assangea je clan globalista i po naređenju globalista je tzv.uhapsen a uopce nije u zatvoru da s eubrza proces preformacije Amerike i Evrope.A ovaj pozar na crkvi u Francuskoj jako je sve to povezano a biti ce nakon ovog pozara jako zanimljivih događanja.Nebi o tim događanjima dok se neposloze sve kockic eu mozaiku svega toga.

ksdfvonasdvnasdvasdcvasdvsdvudu
Gost
ksdfvonasdvnasdvasdcvasdvsdvudu
1 godina prije

Ma slučajno planulo moš si misliti, ovi tvoji u galiji “globalisti” vole smutu više nego se kruha najesti. Veli inspektor a nije se plamen ni ugasio da je isključeno namjerno podmetanje požara hahaha, jeste prozirni ko murano staklo “globalistol”…………..

PrahaMilan
Gost
PrahaMilan
1 godina prije

nnepisi stvari o kojima pojma nemas,ti kao i tisuce novinara..sve janso tim pozarom u crkvi dato nekima signal,sto ih ceka..malo mucni glavom,mozda shvatis o sto ide..

ksdfvonasdvnasdvasdcvasdvsdvudu
Gost
ksdfvonasdvnasdvasdcvasdvsdvudu
1 godina prije

E moj globalistol mogu ti dati desetak verzija zašto je to napravljeno, koja je prava znaju tvoji “globalisti”…………

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije

Milanče, da se poslužim tvojim izrazima: ne znaš ti ništa, nemaš pojma što se u stvari događa, to su Putin i onaj Kinez Xi Jimping naredili, da se zapali katedrala u Parizu, da kazne francusku što se miješa u ratna zbivanja u Siriji! Hahaha, šalim se milanče, samo ti nastavi u pravu si!!

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
1 godina prije

Assange je heroj i svaka istinski demokratska drzva bi ga trebala proglasiti herojem, te podiguti spomenik sa njegovi liko i nazvati taj spomenik SPOMENIK ISTINE.

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije

Onda bi mirne duše mogli postaviti spomenike i onom norveškom masovnom ubojici Breiviku, kad bi bilo po tvojoj logici!!

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
1 godina prije

Džugašvili,
Postoje ljudi sa malo mozga, ali ti ge uopce nemas. Osobe kao ti su opsjednuti silom, nasilnicima ubicama i krvnicima, a u osobnosti su kukavice, zecevi koji pobjegnu cim nesto susne. Kada bih razmisljao kao ti i to jos javno obznanivao vjeruj mi da bi si sam presudio i spsaio svijet od svoje prisutnosti.

ggggggggggggggggggggg
Gost
ggggggggggggggggggggg
1 godina prije

Zaboravili ste napomenuti da je pokazao dokazne dokumente da je “papa” bio nadreden Malteskim vitezovima, dakle politicarima. I uspostava NSP nije bila cin dobre volje politicara prema njemu, nego podloznost njegovom autoritetu po stanju stvari.

Tomica
Gost
Tomica
1 godina prije

Straćio čovjek život. Dok je džuga na svijetu, nema sr.anja koje SAD mogu napraviti a da se oni ne mažu s tim i pjevaju od sreće. Sve je jasno, očigledno i dokazano, ali sigurno ni ostali nisu bolji, samo ne možemo da pronađemo dokaze.

krezubi glasac
Gost
krezubi glasac
1 godina prije

Ljudi su ovce pa ni 100 Juliana A ne moze ugroziti elitu.

Ace Rimmer
Gost
Ace Rimmer
1 godina prije

A je li Assange objavio ista o Rusiji? Nije da tamo nema materijala. Svojedobno sam citao da je odbio objaviti 60GB informacija o Putinovom unutrasnjem krugu koje su mu poslali ruski hakeri. Covjek se ponasa kao ruski agent. Da budemo iskreni, dobar dio tog materijala su mu poslale ruske obavjestajne sluzbe.
Ne samo to, nije optuzen ni za kakvu “urotu”, optuzen je, sasvim konkretno, za pomoc Bradley Manningu pri probijanju jedne sifrirane datoteke. Naravno, ako Assange propjeva o vezama s Rusima i s ruskom obavjestajnom sluzbom, vjerojatno ce ga pustiti na slobodu. Ovo nije prica o slobodi govora i novinarstva, ovo je spijunska prica, dostojna LeCarrea.

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
1 godina prije

Ace Rimmer
Vidis i ja sam cu da na vrbi radja grozdje ali ne vjerujem dok to ne vidim. Malo zaviri u njegove objave o Panamskim dokumentima pa vidi sto tamo pise o Ruskim tajkunima. Vidis Asange nije objavljivao traceve nego dokumente. Dakle ili za Putina nije dobio dokumente ili je Putin toliko mudar da ne ostavja dokumentirane tragove o prljavim poslovima, ili prljavih poslova nema, sto je opet tesko vjerovati.

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Ace Rimmer@
Nije istina da nisu htjeli objaviti, nego nisu htjeli objaviti nešto što prethodno nije PROVJERENO, jer im je kredibilitet bitniji od broja objava.
Upravo zbog toga što su dokumenti koje je objavljivao WikiLeaks bili verificirani, WikiLeaks i jeste meta SVIH vlada i msm-a u rukama vladajućih političkih opcija, ali im nije smetalo, naprotiv, dok su brutalno zarađivali na klikovima i posjećenosti dok su objavljivali leakove WikiLeaksa.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Nakon ovoga smo gotovi, nema nam vise spasa. Elita je slomila i posljednji otpor!

čoban Đuro
Gost
čoban Đuro
1 godina prije

Kao što se Isus dao zabiti na križ zbog pravde,tako se sada pojavljuju drugi hrabri ljudi koji bi htjeli zaustaviti elite da ne provedu svoj sotonski plan.Kao što se namjera Isusa nije prepoznala ,tako se ne prepoznaju novi mesije koji prepoznaju djelovanje sotone u vidu vladavine kapitala u njihovim rukama.Umjesto da se novom mesiji da podrška mi polemiziramo o tome dali je on vrijedan prezira ,i ne pitamo se zašto je to napravio ,kada je znao da će tragično završiti.

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Prepoznat je on, ali je izdan kao i Isus.
30 srebrnjaka, malo li je…a krdo je krdo, slijedi one najglasnije.
U čoporu je toplo i sigurno, ali smrdi za umrijet.

Pazi
Gost
Pazi
1 godina prije

A nista o zlim rusima Assange nije nasao. Sto posto je rus

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Pulitzerova nagrada, kao i Nobelova za mir davno več izgubiše smisao postojanja

Janko
Gost
Janko
4 mjeseci prije

Zalosno za slobodarskisvijet,da ga nije uzeo u zastitu ,jer taj covjek je umesto zatvora zasluzio Nobelovu nagradu ,zasluzio je priznanje za hrabrost,istinoljubljivost,postenje ,ali ce na koncu zavsiti svoj zivot odbacen ,ponizen.On je prava slika svijeta u kojem zivimo,da postenje,istina i covjekoljublje ,pravda i pravednost vise ne postoje.

Ive
Gost
Ive
17 dana prije

Interesantno je za primjetiti, kako se zapadno evropske jebokratske države baš nikada ne suprotstave USA GANGSTERIMA koji su nominalno jebokratske izabrane vodje USA. Proizlazi da je takozvana zapadna jebokracija uvijek u odbrani, pljačke, kriminala zala najgore vrste.
Shodno tome proizlazi da je naša vlada i sabor u stvari gangsteri kojima je doživotno mjesto u nekom od kazamata a ne da pljačkaju naciju i državu svojim beneficijama. Jer oni nikada ne štite interese naroda već interese bjelosvjetskih zapadnih gangstera.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
57
0
()
x