Assangea u zatvoru ‘tretiraju  gore od ubojice’ – John Pilger

Julian Assange
12 komentara

Od kako se  Julian Assange nalazi u zatvoru redovito objavljujemo novosti o njemu. Pa vam tako prenosimo i ovu. Novinar, John Pilger bio je Assangeu u posjeti u zatvoru, a potom je objavio u kakvom ga je stanju zatekao.

“Julian Assange ima zdravstvenih problema koje su posljedice zlostavljanja u zatvoru”, izjavio je novinar John Pilger, koji je posjetio osnivača WikiLeaksa. Pilger je rekao kako se boji za Assangea.

Opisujući Assangeovo “pogoršavajuće” stanje, Pilger je napisao da se u londonskom zatvoru Belmarsh prema njemu odnose gore nego prema ubojicama.

“[Julian Assange] je izoliran, pod lijekovima i uskraćen za alate s kojima bi se mogao boriti protiv lažnih optužbi, koje se tiču američkog izručenja. Sada se bojim za njega. Ne zaboravite ga!”, napisao je Pilger.

Assange je uhićen u ekvadorskoj ambasadi, u središtu Londona 11. travnja, a dobio je kaznu od 50 tjedana zbog odlaska u tijeku švedske istrage koja je uključivala navodni seksualni napad.

48-godišnjak se sada suočava s izručenjem Sjedinjenim Državama, gdje je optužen za posjedovanje i širenje tajnih podataka. Ako bude proglašen krivim, mogao bi dobiti i do 175 godina zatvora.

Assange je godinama bio na meti Washingtona, a njegova je organizacija stekla zapaženost nakon što je u srpnju 2007. objavila videozapis na kojem je prikazano kako američka vojska napada civile u Iraku.

Wikileaks
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
igi
4 godine prije

…jel se javio human rights watch….ili ne stignu od silnog broja srušenih bolnica,pekara,škola,vrtića u provinciji idlib – sirija.

farree
4 godine prije

Ovo nije Orwel i Huxley. Ovo je cisti Kafka

Nije poznata optuznica, nije poznat sudija, nije poznat tuzilac, cak nije poznata ni institucija suda koja sprovodi optuzbu. Jedino sto je poznato je optuzeni i to da ce biti osudjen.

I ovo se ne desava negdje daleko u Kini, ili Sibiru. Ovo se desava danas i ovdje u srcu “demokratije”

Aux Armes les Citoyens. Forme vos bataillons

cogo
4 godine prije

pa to je takozvana demokracija ,,i bedni narodi sveta toj demokraciji vjeruju ,,sve u ima novca,,

Guja
4 godine prije

Prave zločince (korisne) ne isporučuju nego ih počaste i puste.

Odisea
4 godine prije

Engleska je unesrećila pola civilizovanog svijeta ugnjetavanje drugih je njihov brend.Pakistan,Palestina gdje god je čizma engleske demokratije gazila tu je jad i bijeda.Drago mi je za brexit jer to je kraj engleske imperije,možeš koliko hoćeš nemože dokle hoćeš.Postoji neki kosmički zakon,htleli vi to ili ne!

Lucija
4 godine prije

“…izoliran, pod lijekovima ”
Pa to im je osnovna namjera od početka.
Gadovi😠

tedi
4 godine prije

Njemu su dani odbrojani presuda je doneta,lagana smrt.Previse krokodila je opicio po glavi-otkrvajuci tajne korespodencije izmedu krokodajla.
Svoj zivot je poklonio covjecanstvu.Nista vise nece biti isto.

Noordung NSK
4 godine prije

Ovo je demokracija kakvu vole mladi pizdeki zaposleni u konzultantskim IT firmuljcima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI