Assangea u zatvoru ‘tretiraju  gore od ubojice’ – John Pilger

Julian Assange

Od kako se  Julian Assange nalazi u zatvoru redovito objavljujemo novosti o njemu. Pa vam tako prenosimo i ovu. Novinar, John Pilger bio je Assangeu u posjeti u zatvoru, a potom je objavio u kakvom ga je stanju zatekao.

Julian Assange ima zdravstvenih problema koje su posljedice zlostavljanja u zatvoru”, izjavio je novinar John Pilger, koji je posjetio osnivača WikiLeaksa. Pilger je rekao kako se boji za Assangea.

Opisujući Assangeovo “pogoršavajuće” stanje, Pilger je napisao da se u londonskom zatvoru Belmarsh prema njemu odnose gore nego prema ubojicama.

“[Julian Assange] je izoliran, pod lijekovima i uskraćen za alate s kojima bi se mogao boriti protiv lažnih optužbi, koje se tiču američkog izručenja. Sada se bojim za njega. Ne zaboravite ga!”, napisao je Pilger.

Assange je uhićen u ekvadorskoj ambasadi, u središtu Londona 11. travnja, a dobio je kaznu od 50 tjedana zbog odlaska u tijeku švedske istrage koja je uključivala navodni seksualni napad.

48-godišnjak se sada suočava s izručenjem Sjedinjenim Državama, gdje je optužen za posjedovanje i širenje tajnih podataka. Ako bude proglašen krivim, mogao bi dobiti i do 175 godina zatvora.

Assange je godinama bio na meti Washingtona, a njegova je organizacija stekla zapaženost nakon što je u srpnju 2007. objavila videozapis na kojem je prikazano kako američka vojska napada civile u Iraku.

12
Ostavite komentar

avatar
10000
 
8 Grupirani komentari
4 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
11 Komentatori
Noordung NSKnonwoJoletediLucija Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
igi
Gost
igi

…jel se javio human rights watch….ili ne stignu od silnog broja srušenih bolnica,pekara,škola,vrtića u provinciji idlib – sirija.

Busola
Gost
Busola

Tu začudo ne postoji ni Human rights , ni Amnesty International niti bilo koja druga zapadna “slobodarska” organizacija…

Ukucajte u tražilicu na njihovim stranicama Julian Assange… On za njih “slučajno” ne postoji! Toliko o tim organizacijama…

Jole
Gost
Jole

To su sve Rottenschild lažne mirotvorne organizacije koje selektivno štite ljudska prava u korist svog vlasnika i gazde.

farree
Gost
farree

Ovo nije Orwel i Huxley. Ovo je cisti Kafka

Nije poznata optuznica, nije poznat sudija, nije poznat tuzilac, cak nije poznata ni institucija suda koja sprovodi optuzbu. Jedino sto je poznato je optuzeni i to da ce biti osudjen.

I ovo se ne desava negdje daleko u Kini, ili Sibiru. Ovo se desava danas i ovdje u srcu “demokratije”

Aux Armes les Citoyens. Forme vos bataillons

tedi
Gost
tedi

Mslis kafkina knjiga “Proces”? Koji i mi zivimo.

nonwo
Gost
nonwo

Čitajući knjigu u adolescentskoj dobi,sablažnjavala sam se nad apsurdima koji uništavaju život /izazivaju patnju obična čovjeka ,ni kriva ni dužna…Sad ponovo živimo u vremenu gdje se ista priča može dogoditi svakome…

cogo
Gost
cogo

pa to je takozvana demokracija ,,i bedni narodi sveta toj demokraciji vjeruju ,,sve u ima novca,,

Guja
Gost
Guja

Prave zločince (korisne) ne isporučuju nego ih počaste i puste.

Odisea
Gost
Odisea

Engleska je unesrećila pola civilizovanog svijeta ugnjetavanje drugih je njihov brend.Pakistan,Palestina gdje god je čizma engleske demokratije gazila tu je jad i bijeda.Drago mi je za brexit jer to je kraj engleske imperije,možeš koliko hoćeš nemože dokle hoćeš.Postoji neki kosmički zakon,htleli vi to ili ne!

Lucija
Gost
Lucija

“…izoliran, pod lijekovima ”
Pa to im je osnovna namjera od početka.
Gadovi😠

tedi
Gost
tedi

Njemu su dani odbrojani presuda je doneta,lagana smrt.Previse krokodila je opicio po glavi-otkrvajuci tajne korespodencije izmedu krokodajla.
Svoj zivot je poklonio covjecanstvu.Nista vise nece biti isto.

Noordung NSK
Gost
Noordung NSK

Ovo je demokracija kakvu vole mladi pizdeki zaposleni u konzultantskim IT firmuljcima.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik