Česi oslobodili Saliha Muslima – Ankara ogorčena

Salih Muslim
15 komentara

U nedjelju je na temelju tjeralice Interpola koju je izdala Turska češka policija uhitila istaknutog vođu sirijskih Kurda, bivšeg supredsjedatelja “Stanke demokratske unije” (PYD) Saliha Muslima.

Turski premijer Binali Yildirim je jutros, uoči rasprave o izručenju Muslima u Tursku, rekao “kako je danas test za Češku kao turskog saveznika u NATO paktu, te da se nada da će Česi pokazati potrebnu solidarnost u borbi protiv terorizma”.

No, Gradski sud u Pragu je odlučio pustiti na slobodu bivšeg supredsjedatelja kurdske “Stranke demokratske unije” Saliha Muslima.

“Sud nije utvrdio razloge zbog kojih bi Salih Muslim trebao biti u pritvoru i on je pušten”, rekao je Miroslav Krutin, češki odvjetnik visokog dužnosnika političkog krila YPG snaga u Siriji.

Prema potpredsjedniku turske vlade Bekiru Bozdağu, odluka suda u Pragu predstavlja kršenje međunarodnog prava.

“Odluka je protivna međunarodnom pravu. Ona će utjecati na odnose Turske s Češke, koja je ovim dala otvorenu podršku terorizmu. Takve odluke su političke i nemaju nikakve veze sa zakonom”, rekao je Bekir Bozdağ, političar iz redova Stranke pravde i razvitka, teolog i zamjenik premijera, inače i sam kurdskog podrijetla.

Bozdağ je istaknuo kako je Češka svojom odlukom dokazala da “podržava teroriste koji djeluju protiv Turske”.

salih
FOTO: Ulazak Saliha Muslima iz pritvorske jedinice na raspravu u Gradskom sudu u Pragu
binali yildirimPYDSalih Muslim
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
PDVNK bre
6 godine prije

Pet orangutana prati cikicu. Masala, ili bolje reci besne pse za njih

igi
6 godine prije

…hebeš ti NATO savez kada članovi zabijaju jedni drugima no u leđa;…kako jedan kurd ima veči utjecaj nego država s kojom si u vojnom savezu…ma da oni krenu na rusiju na putu do fronte potukli bi se međusobno.

Riddick
6 godine prije

comment image

Pomalo
6 godine prije

Aj ljudi malo se uozbiljite…svima je jasno da vam je posjecenost sve veca al nema potrebe za ovakvim “index” clancima… ili napisi clanak kako bog zapovida ili ga nemoj pisat uopce… ili ostavi samo naslov

Globalista
6 godine prije

Saliha Muslimi je obavjestajac CIE,posto u Českoj americka politika sve rezira i naređuje,po diktatu su ga morali pustiti.Sve je to jedna velika mafija

ZЪVЪNIMRЪ
6 godine prije

bravo česi…svi će dobit popust ovo ljeto

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI