Dok druge optužuje za antisemitizam, Izrael naoružava ukrajinske neonaciste

62 komentara

Izrael je poznat po kritikama i najmanje naznake neonacizma, dok se bilo kojem protivniku prišivaju etikete antisemitizma i slične optužbe. Međutim, to nije slučaj u Ukrajini. Štoviše, Izrael oružjem snabdijeva neonacističku bojnu Azov u Ukrajini, koja je s vremenom narasla na razinu pukovnije, a civilni sektor Azova je osnovao neonacističku stranku Nacionalni korpus koja ima zastupnike u ukrajinskoj Vrhovnoj radi.

Internetska propaganda Azov bataljuna pokazuje izraelske puške Tavor u rukama ove neonacističke skupine. Nakon ove objave su neki izraelski aktivisti za ljudska prava prosvjedovali protiv prodaje oružja Ukrajini koje završava u rukama neonacističkih milicija.

U dokumentu “o licencama za Ukrajinu”, izraelska agencija za izvoz oružja je priopćila kako “pažljivo dodjeljuje dozvole izvoznicima oružja u potpunoj koordinaciji s ministarstvom vanjskih poslova i drugim vladinim tijelima”

Nakon što je ovaj dokument na uvid dobio izraelski  odvjetnik Eitay Mack, on je napisao detaljan zahtjev tražeći od Izraela da ukine svu vojnu pomoć Kijevu.

Službeni status Azova u ukrajinskim oružanim snagama znači da “izraelsko oružje i obuku” mogu koristiti “antisemitski ili neonacistički vojnici”, napisali su Eitay Mack i 35 drugih aktivista za ljudska prava.

Oni su napisali da ukrajinske oružane snage koriste puške napravljene u Izraelu i da, prema izvješćima, neonacističke militante obučavaju Izraelci.

Čelnik izraelske agencije za izvoz oružja odbio je komentirati izvješća ili raspravljati o ukidanju dozvola za isporuke oružja, navodeći zabrinutost zbog “sigurnosnih razloga”.

No, Racheli Chen, čelnik agencije, potvrdio je Macku da je “pažljivo pročitala njegovo pismo” u kojem je detaljno opisana neonacistička priroda jedinice Azov, kao i izvješća o izraelskom oružju i obuci.

Pismo ministarstva obrane i Mackov izvorni zahtjev mogu se pročitati u izvornom hebrejskom jeziku u dnu izvješća kojeg je objavila internetska stranica Electronic Intifada.

Izraelske puške u Ukrajini

Činjenicu da izraelsko oružje završava u rukama ukrajinskih neonacista potvrđuje i internetska propaganda Azova.

Na svom YouTube kanalu je Azov je objavio videozapis “pregled” o lokalno proizvedena dva primjerak izraelskih pušaka Tavor.

https://www.youtube.com/watch?v=QopTJkI3_Fs

Fotografija na internetskoj stranici Azova također pokazuje Tavor u rukama jednog od zapovjednika neonacističke milicije. Puške se proizvode pod licencom Izraelske industrije oružja (IWI) i taj je posao odobrila izraelska vlada.

IWI prodaje Tavor kao “primarno oružje” izraelskih specijalnih snaga. Puška se koriti i u nedavnim pokoljima nenaoružanih Palestinaca koji sudjeluju u prosvjedima Velikog marša povratka u Gazi.

Ukrajinska državna tvrtka Fort, koja proizvodi oružje pod licencom, u vrijeme pisanja ovog članka je imala izvješće o Tavoru na svojoj internetskoj stranici, ali je uklonjeno nakon objavljive ovog materijala.

Na stranici ukrajinske tvrtke se pojavljuje i logotip Izraelske industrije oružja, uključujući i stranicu “Naši partneri”.

Uz druge ulične neonacističke skupine, Azov je najbolje organizirana krajnje desničarska milicija koja je integrirana u snage sigurnosti kao jedinice Nacionalne garde Ukrajine.

Izrazito antiruska, jedinica Azov je bila udarna sila na prosvjedima koji su prije pet godina srušili predsjednika Janukoviča, a kasnije se prebacila u aktivne borbe protiv narodnih milicija Donbasa.

Kada je počeo rat u istočnoj Ukrajini, nova vlada je počela naoružavati Azov. Milicija je ubrzo pala pod jurisdikciju ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova i sudjelovala je u nekim od najintenzivnijih borbi u Donbasu.

U izvješćima Ujedinjenih naroda i Human Rights Watcha je Azov optužen za ratne zločine protiv proruskog stanovništva Donbasa, uključujući mučenja, seksualno nasilje i namjerna razaranja civilnih domova.

Azov je vodio Arsen Avakov, ukrajinski ministar unutarnjih poslova. BBC tvrdi da je Avakov plaćao neonacističke borce, a jednog od njihovih vojnih zapovjednika, Vadima Trojana, imenovao je za svog zamjenika koji kontrolira policiju.

Avakov se 2017. godine sastao s izraelskim ministrom unutarnjih poslova Aryehom Derijem, kako bi razgovarali o “plodnoj suradnji”.

Osnivač Azova osnivač i njegov prvi vojni zapovjednik Andrij Bielecki danas je zastupnik u ukrajinskom parlamentu.

Novinar Max Blumenthal je pisao kako je Bielecki je “obećao obnoviti čast bijele rase” i uvesti napredne zakone koji zabranjuju “miješanje rasa”.

Prema The Telegraphu, Bielecki je 2014. napisao kako je povijesna misija ukrajinske nacije u tom kritičnom trenutku da povede bijeli svijet u konačni križarski rat za njegov opstanak i to će biti križarski rat protiv semitskih “podljudi”.

AZOV - Ukrajina
FOTO: AZOV – Ukrajina

U vojnom kampu za obuku za djecu je The Guardian primijetio da nekoliko instruktora Azova ima nacističke i druge rasističke tetovaže, uključujući svastike, simbole SS-a i slogane bijelih supremacionista.

Jedan vojnik iz Azova je objasnio za The Guardian da se bori protiv Rusije jer je “Putin Židov”. Govoreći za The Telegraph, drugi je pohvalio Adolfa Hitlera i da je razmjer holokausta “veliko pitanje.”

Jedan narednik iz Azova je za USA Today uz smijeh rekao “da su među njegovim kolegama tek nešto više od polovice nacisti”. Glasnogovornik Azova je tu brojku umanjio, tvrdeći da su “samo” 10 do 20 posto članova bojne nacisti.

Zapovjednik je obećao da će, kada završi rat, njegove kolege krenuti na glavni grad Kijev kako bi zbacili vladu koju smatraju korumpiranom.

Nakon što je osnivač Azova Andrij Bielecki ušao u parlament, zaprijetio je da će ga raspustiti.

“Imate moju riječ da će tako biti. Okupili smo se ovdje da započnemo borbu za moć”, rekao je Bielecki.

Ta su obećanja dana 2014., ali postoje znakovi da se danas ispunjavaju.

Puška IWI Tavor verzija STAR-21
FOTO: IWI Tavor verzija STAR-21 5.56x45mm NATO

Osim Izraela, ukrajinskim neonacistima je vojnu pomoć slala i liberalna Kanada premijera Justina Trudeaua. Kanada, naravno, nije jedini NATO saveznik koji šalje oružje Ukrajini.

Kao što je Max Blumenthal opširno izvijestio , američko oružje i obuka su bili osigurani i za Azov.

Pod pritiskom Pentagona, klauzula u zakonu o obrani koja zabranjuje da američka pomoć Ukrajini odlazi Azovu je uklonjena. To je trajalo tri uzastopne godine, prije nego što su klauzulu opet progurali zastupnici Ro Khanna i drugi.

Unatoč zabrani, status Azova kao službene jedinice ukrajinskih oružanih snaga ostavlja otvoreno pitanje kako se američka pomoć može izdvojiti za demokratske snage i spriječiti da završi u rukama neonacista.

Izraelske lobističke grupe ADL i Centar Simon Wiesenthal 2014. su odbile pomoći prethodnom pokušaju zabrane američke pomoći neonacističkim skupinama u Ukrajini.

ADL je tvrdio da bi “fokus trebao biti na Rusiji”, dok je Centar Wiesenthal ukazao na činjenicu da su se druge krajnje desničarske vođe susrele u izraelskom veleposlanstvu u Ukrajini i da je to nekako ublažilo njihove antisemitske stavove.

Pokušaji nekih da u američkom Kongresu spriječe američku vojnu pomoć nacistima u Ukrajini mogu objasniti vojnu pomoć Izraela.

Azov - kamp za djecu
FOTO: Azov – kamp za djecu

Izraelsko “produbljivanje vojno-tehničke suradnje” s Ukrajinom i njezinim neonacističkim milicijama je način da se pomogne Bijeloj kući, što je još jedan aspekt rastućeg cionističkog i bijelog supremacističkog saveza.

Izrael je povijesno djelovao kao koristan alat kroz kojeg su američki predsjednici i CIA mogli zaobići ograničenja Kongresa, služeći se raznim skupinama i vladama širom svijeta.

U tom slučaju je znakovit primjer Latinske Amerike osamdesetih godina i Contrasa koji su vodili rat protiv ljevičarske revolucionarne vlade Nikaragve, ali i mnoštvo drugih latinoameričkih neonacističkih paravojnih odreda smrti i vojnih diktatura. Ne zaboravimo ni da je južnoafrički apartheid desetljećima naoružavala izraelska vlada, bilo da su je činili “lijevi cionisti” ili Likud.

Kao što je navedeno u knjizi Andrewa i Leslie Cockburn “Opasna veza”, jedan bivši član izraelskog parlamenta, general Mattityahu Peled, kratko je rekao: “Izrael je u Srednjoj Americi radio prljavi posao za američku administraciju i Izrael djeluje kao sudionik i produžena ruka Sjedinjenih Država”.

Usred zabrinjavajućeg porasta neonacizma i bijelog supremacionizma, Izrael kao da tu zadaću sada odrađuje u istočnoj Europi.

Electronic Intifada

 

Arsen AvakovAzovCentar Simon WiesenthalIWI Tavorjustin trudeau
Pretplatiti se
Obavijesti o
62 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vladimir
5 godine prije

Upisite na Google: Dnevno.hr tajni plan zidova za Ukrainu

Sasa S
5 godine prije

Za njih je jedina i prava vera lova..jedan moj prijatelj iz Izraela kaze kad imas pare i bog je sa tobom…

Big John
5 godine prije

Ja bilo u Kyiv mnogo lepi zeni i sve pijani muz. Izrael biti jedan veliko nazi shit na Ukrain.

dinaricus vulgaris
5 godine prije

pokolj nenaoružanih palestinaca ? a pračke nisu oružje ? kako je samo david golijata sredio

dinaricus vulgaris
5 godine prije

neka rusija uzme krim,istočnu ukrajnu sa odesom a neka ukrajni da pristojni komad na dalekom istoku a ne tu zakrvit zbog malo stepe i slane bare

viktor
5 godine prije

Azov i ostale budale su samo korisni idioti. Krajnji cilj je Velika Hazarija.

shumadinac
5 godine prije

Po ponašanju Izraela lako možemo zaključiti, odnosno potvrditi ono što već znamo, da se sada koriste “selektivne ideologije” – jedno u “programu” a drugo na terenu. Zato Izrael nema problema sa naoružavanjem ukrajinskih nacista jer su oni na delu samo protiv Rusa. Nije im problem ni da naoružavaju i leče ISIL-ovce jer oni nisu pretnja Izraelu ili SAD-u.

Dakle selektivni nacizam, selektivni džihad, selektivno poštovanje propisa UN, selektivno poštovanje međunarodnog prava, dogovora… Zašto i ne bi kad mi imamo selektivno pamćenje i sumnjivu logiku.

Mali iz Labina
5 godine prije

Bravo, bravo i još 1000 puta BRAVO za ovaj članak. Svaka čast.
Eto sada svi vidite tko stoji iza svih ratova a kad im nešto kažete šta oni rade e onda ste anit-semit.
A ja im odgovaram od anti-semitizma samo je gori semitizam.

MilanPraha
5 godine prije

Postoje dva Izarela,jedan kojeg zele sionisti sa ciljem potpunog unistenja izraela i drugi izrael kojeg zele normalni ljudi koji zive u Izraelu.Zato,gospodo komentazori neusuđujte Izrael u kompletu ako nepoznate i neznate neke stvari oko svega toga.Te puske nije prodala vlada izraela nego sionisti koji trguju oruzjem svuda po svijetu.Toliko.Ako vam jos nesot nije janso,imam puno svakakvih podataka oko igara oko Izraela.

Emiliano Zapata
5 godine prije

Jos jedan dokaz da se ratovi vode samo zbog depopulacije, i zaduzivanja svih nacija ukljucenih u sukobe. Netko misli da je to zbog novca ali ne ,novac je obican papir koji oni stampaju kako god pozele, a mi mu dajemo vrijednost samim time sto vijerujemo u njegovu moc. Pravi razlog je sto nakon ratova drzave ostanu duzne i narod generacijama otplacuje dugove, gradi nanovo razruseno, robuje i jos su sretni sto su izvukli zivu glavu!

mane
5 godine prije

neonacista bi bilo sa ili bez podrske izraela ili cionista.mozda je politika izraela takva da je bolje ih finansirati i samim tim ih kontrolisati,nego pustiti da sami bujaju.da li tu postoje i neki drugi interes ,sasvim moguce.neki kazu da je to unistenje izraela,neki da je prosirenje na biblijski izrael,neki kazu zbog cistog opstanka,neki zbog love i individualne ili organizacijske moci.licno mislim da je u pitanju konglomerat zelja i nada,a da i sami ne znaju gde ce to sve odvesti

kardinale
5 godine prije

Ovo je neka sala?

Fatih
5 godine prije

POVRATAK TRINAESTOG PLEMENA-HAZARA U SVOJU PRADOMOVINU.NISTA NOVO ZA UPUCENE.

Fatih
5 godine prije

TRINAESTO PLEME-HAZARI SE VRACAJU U SVOJU PRADOMOVINU.ZA UPUCENE NISTA NOVO…

krezubi glasac
5 godine prije

Novac definitivno jako kvari ljude. Inace komentar nije potreban na ovaj clanak. 50 godina slusam da je nacizam zlo i sada je odjedanput super? Skicofrenija ili nesto jace? Prokleti novac.

alan ford
5 godine prije

cilj opravdava sredtsvo–to je uvijek bilo geslo ciohazarske bankomafije, koja je sufinancirala i Hitlera, zato ne treba nikoga čuditi da ciohazari financiraju Azov. Hazarski oligarh Igor Kolomoiski već od početka, ima 5 godina, financira Azov.
cilj je dakle, preko Ukrajine, koja je postala “Kazarstan”, pokušati slomiti Rusiju. i opet uspostaviti vlast koju su ciohazari imali 90-ih godina pod pijandurom Jeljcinom, kada su u privatizaciji u Rusiji sve zgrabili u svoje ruke i sve popljačkali

alan ford
5 godine prije

“Izraelske lobističke grupe ADL i Centar Simon Wiesenthal 2014. su odbile pomoći prethodnom pokušaju zabrane američke pomoći neonacističkim skupinama u Ukrajini.”
————–
pa naravno, ovdje se vidi sva podmuklost ciohazrskih mafijaša. Dakle “Centar Simon Wiesenthal”, i njegov vođa, onaj bandit Efraim Zuroff, stalno seru po Hrvatskoj , stalno pronalaze neke fantomske fašiste i fašizam u Hrvatskoj, a u Ukrajini otvoreno pomažu naciste. Hazarski serator i Sorosev pajdaš, Bernard-Henri Levy, prije 4 godine je držao govor u Kijevu, na trgu Majdan, pred pripadnnicima ukrajinskih postrojbi, među kojima su bili i Azovci.

alan ford
5 godine prije

“Izraelsko “produbljivanje vojno-tehničke suradnje” s Ukrajinom i njezinim neonacističkim milicijama je način da se pomogne Bijeloj kući,” ——— ma dajte, nemojte me zasmijavati…Ne pomaže Izrael Bijeloj kući, već Izrael odnosno hazari, kontroliraju Bijelu kuću. Sto puta sam, rekao da su SAD korporacija u vlasništvu ciohazara. Paul Craig Roberts (80 godina, bivši podministar u Reaganovoj vladi) je čovjek koji poznaje politilčku situaciju u SAD; kao vlastiti džep. U intervjuu za neovsini portal The Saker, prije 4 godine jedno pitanje za Robertsa je glasilo otprilike “Maše li pas s repom, ili rep maše s psom?” (hoće reći: da li SAD vlada sa Izraelom ili Izrael vlada sa SAD-om?). Roberts je jasno odgovorio, da “rep maše s psom”, tojest, da Izrael, odnosno hazari vladaju sa SAD-om, i da im se u SAD-u nitko ne smije suprostaviti, jer taj će biti idmah uništen batinom antisemitizma, odmah će mu biti uništena karijera i egzistencija i… Čitaj više »

alan ford
5 godine prije

Pripadmici Azova nose simbol “crno sunce”, njemačke SS-divizije iz 2. sv. rata
hazar Vitalij Kličko slikao se Azovcima, sa njihovim simbolom, prije 4 godine.comment image

davor
5 godine prije

Izrael je izveo manipulaciju nad židovskom vjerom do te mjere da se danas u zakonima nekih zapadnih država ne dozvoljava negirati da je Izrael isključivo židovska država. Premda je supremacija holokausta jedan od kamena temeljaca izraelske države, Izraelska vlast je apsolutno neobazriva na genocide i zločine protiv čovječnosti diljem planete pogotovo kada to odgovara širem planu ostvarenja Eretz Israel, velike izraelske države. Naravno brojni židovi diljem svijeta se zgražaju nad bešćutnošću izraelske vlade i prokazuju licmjerje beskompromisnog uzdizanja žrtava holokausta pored svakodnevnih ljudskih tragedija. Cionizam nažalost nema veze sa židovstvom koliko god neki smatrali drugačije, sam otac Izraela Herzl je slavio Božić i potucao se po bečkim i budimpeštanskim kavanama smišljajući kako reformirati židovstvo u snažnu dominantnu supernacionalnu silu lišenu bespotrebnog religijskog morala.

varjag
5 godine prije

sve sama gamad

Euro
5 godine prije

Po ponasanju Izraela bi mogli reči, da su u stvari ONI NACISTI .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI