fbpx

Dok druge optužuje za antisemitizam, Izrael naoružava ukrajinske neonaciste

Dok druge optužuje za antisemitizam, Izrael naoružava ukrajinske neonaciste 1

Izrael je poznat po kritikama i najmanje naznake neonacizma, dok se bilo kojem protivniku prišivaju etikete antisemitizma i slične optužbe. Međutim, to nije slučaj u Ukrajini. Štoviše, Izrael oružjem snabdijeva neonacističku bojnu Azov u Ukrajini, koja je s vremenom narasla na razinu pukovnije, a civilni sektor Azova je osnovao neonacističku stranku Nacionalni korpus koja ima zastupnike u ukrajinskoj Vrhovnoj radi.

Internetska propaganda Azov bataljuna pokazuje izraelske puške Tavor u rukama ove neonacističke skupine. Nakon ove objave su neki izraelski aktivisti za ljudska prava prosvjedovali protiv prodaje oružja Ukrajini koje završava u rukama neonacističkih milicija.

U dokumentu “o licencama za Ukrajinu”, izraelska agencija za izvoz oružja je priopćila kako “pažljivo dodjeljuje dozvole izvoznicima oružja u potpunoj koordinaciji s ministarstvom vanjskih poslova i drugim vladinim tijelima”

Nakon što je ovaj dokument na uvid dobio izraelski  odvjetnik Eitay Mack, on je napisao detaljan zahtjev tražeći od Izraela da ukine svu vojnu pomoć Kijevu.

Službeni status Azova u ukrajinskim oružanim snagama znači da “izraelsko oružje i obuku” mogu koristiti “antisemitski ili neonacistički vojnici”, napisali su Eitay Mack i 35 drugih aktivista za ljudska prava.

Oni su napisali da ukrajinske oružane snage koriste puške napravljene u Izraelu i da, prema izvješćima, neonacističke militante obučavaju Izraelci.

Čelnik izraelske agencije za izvoz oružja odbio je komentirati izvješća ili raspravljati o ukidanju dozvola za isporuke oružja, navodeći zabrinutost zbog “sigurnosnih razloga”.

No, Racheli Chen, čelnik agencije, potvrdio je Macku da je “pažljivo pročitala njegovo pismo” u kojem je detaljno opisana neonacistička priroda jedinice Azov, kao i izvješća o izraelskom oružju i obuci.

Pismo ministarstva obrane i Mackov izvorni zahtjev mogu se pročitati u izvornom hebrejskom jeziku u dnu izvješća kojeg je objavila internetska stranica Electronic Intifada.

Izraelske puške u Ukrajini

Činjenicu da izraelsko oružje završava u rukama ukrajinskih neonacista potvrđuje i internetska propaganda Azova.

Na svom YouTube kanalu je Azov je objavio videozapis “pregled” o lokalno proizvedena dva primjerak izraelskih pušaka Tavor.

https://www.youtube.com/watch?v=QopTJkI3_Fs

Fotografija na internetskoj stranici Azova također pokazuje Tavor u rukama jednog od zapovjednika neonacističke milicije. Puške se proizvode pod licencom Izraelske industrije oružja (IWI) i taj je posao odobrila izraelska vlada.

IWI prodaje Tavor kao “primarno oružje” izraelskih specijalnih snaga. Puška se koriti i u nedavnim pokoljima nenaoružanih Palestinaca koji sudjeluju u prosvjedima Velikog marša povratka u Gazi.

Ukrajinska državna tvrtka Fort, koja proizvodi oružje pod licencom, u vrijeme pisanja ovog članka je imala izvješće o Tavoru na svojoj internetskoj stranici, ali je uklonjeno nakon objavljive ovog materijala.

Na stranici ukrajinske tvrtke se pojavljuje i logotip Izraelske industrije oružja, uključujući i stranicu “Naši partneri”.

Uz druge ulične neonacističke skupine, Azov je najbolje organizirana krajnje desničarska milicija koja je integrirana u snage sigurnosti kao jedinice Nacionalne garde Ukrajine.

Izrazito antiruska, jedinica Azov je bila udarna sila na prosvjedima koji su prije pet godina srušili predsjednika Janukoviča, a kasnije se prebacila u aktivne borbe protiv narodnih milicija Donbasa.

Kada je počeo rat u istočnoj Ukrajini, nova vlada je počela naoružavati Azov. Milicija je ubrzo pala pod jurisdikciju ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova i sudjelovala je u nekim od najintenzivnijih borbi u Donbasu.

U izvješćima Ujedinjenih naroda i Human Rights Watcha je Azov optužen za ratne zločine protiv proruskog stanovništva Donbasa, uključujući mučenja, seksualno nasilje i namjerna razaranja civilnih domova.

Azov je vodio Arsen Avakov, ukrajinski ministar unutarnjih poslova. BBC tvrdi da je Avakov plaćao neonacističke borce, a jednog od njihovih vojnih zapovjednika, Vadima Trojana, imenovao je za svog zamjenika koji kontrolira policiju.

Avakov se 2017. godine sastao s izraelskim ministrom unutarnjih poslova Aryehom Derijem, kako bi razgovarali o “plodnoj suradnji”.

Osnivač Azova osnivač i njegov prvi vojni zapovjednik Andrij Bielecki danas je zastupnik u ukrajinskom parlamentu.

Novinar Max Blumenthal je pisao kako je Bielecki je “obećao obnoviti čast bijele rase” i uvesti napredne zakone koji zabranjuju “miješanje rasa”.

Prema The Telegraphu, Bielecki je 2014. napisao kako je povijesna misija ukrajinske nacije u tom kritičnom trenutku da povede bijeli svijet u konačni križarski rat za njegov opstanak i to će biti križarski rat protiv semitskih “podljudi”.

AZOV - Ukrajina

FOTO: AZOV – Ukrajina

U vojnom kampu za obuku za djecu je The Guardian primijetio da nekoliko instruktora Azova ima nacističke i druge rasističke tetovaže, uključujući svastike, simbole SS-a i slogane bijelih supremacionista.

Jedan vojnik iz Azova je objasnio za The Guardian da se bori protiv Rusije jer je “Putin Židov”. Govoreći za The Telegraph, drugi je pohvalio Adolfa Hitlera i da je razmjer holokausta “veliko pitanje.”

Jedan narednik iz Azova je za USA Today uz smijeh rekao “da su među njegovim kolegama tek nešto više od polovice nacisti”. Glasnogovornik Azova je tu brojku umanjio, tvrdeći da su “samo” 10 do 20 posto članova bojne nacisti.

Zapovjednik je obećao da će, kada završi rat, njegove kolege krenuti na glavni grad Kijev kako bi zbacili vladu koju smatraju korumpiranom.

Nakon što je osnivač Azova Andrij Bielecki ušao u parlament, zaprijetio je da će ga raspustiti.

“Imate moju riječ da će tako biti. Okupili smo se ovdje da započnemo borbu za moć”, rekao je Bielecki.

Ta su obećanja dana 2014., ali postoje znakovi da se danas ispunjavaju.

Puška IWI Tavor verzija STAR-21

FOTO: IWI Tavor verzija STAR-21 5.56x45mm NATO

Osim Izraela, ukrajinskim neonacistima je vojnu pomoć slala i liberalna Kanada premijera Justina Trudeaua. Kanada, naravno, nije jedini NATO saveznik koji šalje oružje Ukrajini.

Kao što je Max Blumenthal opširno izvijestio , američko oružje i obuka su bili osigurani i za Azov.

Pod pritiskom Pentagona, klauzula u zakonu o obrani koja zabranjuje da američka pomoć Ukrajini odlazi Azovu je uklonjena. To je trajalo tri uzastopne godine, prije nego što su klauzulu opet progurali zastupnici Ro Khanna i drugi.

Unatoč zabrani, status Azova kao službene jedinice ukrajinskih oružanih snaga ostavlja otvoreno pitanje kako se američka pomoć može izdvojiti za demokratske snage i spriječiti da završi u rukama neonacista.

Izraelske lobističke grupe ADL i Centar Simon Wiesenthal 2014. su odbile pomoći prethodnom pokušaju zabrane američke pomoći neonacističkim skupinama u Ukrajini.

ADL je tvrdio da bi “fokus trebao biti na Rusiji”, dok je Centar Wiesenthal ukazao na činjenicu da su se druge krajnje desničarske vođe susrele u izraelskom veleposlanstvu u Ukrajini i da je to nekako ublažilo njihove antisemitske stavove.

Pokušaji nekih da u američkom Kongresu spriječe američku vojnu pomoć nacistima u Ukrajini mogu objasniti vojnu pomoć Izraela.

Azov - kamp za djecu

FOTO: Azov – kamp za djecu

Izraelsko “produbljivanje vojno-tehničke suradnje” s Ukrajinom i njezinim neonacističkim milicijama je način da se pomogne Bijeloj kući, što je još jedan aspekt rastućeg cionističkog i bijelog supremacističkog saveza.

Izrael je povijesno djelovao kao koristan alat kroz kojeg su američki predsjednici i CIA mogli zaobići ograničenja Kongresa, služeći se raznim skupinama i vladama širom svijeta.

U tom slučaju je znakovit primjer Latinske Amerike osamdesetih godina i Contrasa koji su vodili rat protiv ljevičarske revolucionarne vlade Nikaragve, ali i mnoštvo drugih latinoameričkih neonacističkih paravojnih odreda smrti i vojnih diktatura. Ne zaboravimo ni da je južnoafrički apartheid desetljećima naoružavala izraelska vlada, bilo da su je činili “lijevi cionisti” ili Likud.

Kao što je navedeno u knjizi Andrewa i Leslie Cockburn “Opasna veza”, jedan bivši član izraelskog parlamenta, general Mattityahu Peled, kratko je rekao: “Izrael je u Srednjoj Americi radio prljavi posao za američku administraciju i Izrael djeluje kao sudionik i produžena ruka Sjedinjenih Država”.

Usred zabrinjavajućeg porasta neonacizma i bijelog supremacionizma, Izrael kao da tu zadaću sada odrađuje u istočnoj Europi.

Electronic Intifada

 

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
62 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Vladimir
Gost
Vladimir
1 godina prije

Upisite na Google: Dnevno.hr tajni plan zidova za Ukrainu

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Da pogađam? Neka gojimi (?) ubijaju jedni druge…mi ćemo zaraditi na prodaji oružja, a kad ih pobijemo i raselimo (ovo sliči na nešto…?), uzet ćemo njihovu zemlju.
Ionako tvrdimo da je naša. Predobro je to za glupe Slavene…kad ne bude bjelaca, mi ćemo glumit bijelce…budale čak i ne vide koliko nas je u postotku u parlamentu Ukrajine…, onemogućavat bilo koji napredak u bilo kojem pravcu…

Vladimir
Gost
Vladimir
1 godina prije

Valjda ce se dosta “gojima” probuditi prije nego se to dogodi.

Viktor Orban Mlađi
Gost
Viktor Orban Mlađi
1 godina prije

#Lucija bravo i na tvoj komentar sve si rekla nništa dodati niti skinuti, svaka čast.

PrahaMilan
Gost
PrahaMilan
1 godina prije

Ukrajina o nicem neodlucuje,sto kazu iz Wasingtona,tako Ukrajina radi..veze sa tim izraelci nemaju.Sve je to malso americkih sionista koji zele unistiti Izrael i sada to pripisuju Izraelu kao puno toga ,od sukoba u Siriji,napadom na avione itd..

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
1 godina prije

To ti žena rekla?

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

@Pizistrat Nelson
Zaboravio si kolega, Milanče ima izvore na “visokim položajima”. Mi možemo da se batrgamo koliko hoćemo ali pravu istinu nećemo dokučiti 😉

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Mile ja sam ti napisao vec davno kakav je plan s izraelom .. Oni jevreji koji ne zele da imaju s tim veze nisu i ne bi trebali niti da budu tu … Verzija happy end tu ne postoji..

volim glumiti Budalu
Gost
volim glumiti Budalu
1 godina prije

Milane ili (Alfaman iz VL) kada bi Amercki cionisti zeljeli unistiti Izrael to bi se desilo jako brzo i bezbolno, tako da sumnjam da pises istinu.

Sardelino
Gost
Sardelino
1 godina prije

Da Lucija upravu si I mislim da nije u pitanju pogađanje.
Rabota o kojoj govoriš je u fazi realizacije.Dobar dio ukrajinske zemlje već je u rukama Ronšilda, istih onih koji su I navećim djelom stvorili današnji Izrael.
Mišljenja sam da im Ukrajina vise odgovara kao obećana zemlja pogotovo zbog povoljnijih atributa koju ima u odnosu na teritorij na kojem trenutno žive.

volim glumiti Budalu
Gost
volim glumiti Budalu
1 godina prije

Lucija Ukrajina je rezervni Izrael u dugorocnom planu.

Alex
Gost
Alex
1 godina prije

Od prvog dana, od prve ideje za svrgavanje tadašnje ukrajinskoj vlasti, Izrael je u prvim redovima … tadašnji američki ambasador u Ukrajini Jeffrey Pratt je imao sastanke sa čelnicima židovskih zajednica skoro svakodnevno … Sve je to koordinirano preko Tel Aviva

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

Dobro da je članak Nine Radić “reaktiviran” jer je i više nego interesantan i daje širu sliku ukrainskih događanja..Uz to potvrđuje da je antisemitizam samo efikasna etiketa,bez sadržaja… koja se lijepi samo na nepoćudne..Korisni idiot za kazare,idejne tvorce etikete,… može biti bilo tko(pa i najgori “antisemit”)…jer tu nema ideala…Svaki dobro naoružan i obučeni proizvođač kaosa je dobrodošao…iskoristi se pa ispljune..
Podloga priče je ustvari…Jim Wald,Times of Israel,Leaked report: Israel acknowledges Jews in fact Khazars; Secret plan for reverse migration to Ukraine
Gdje se navodi kako će Izrael premještati svoje stanovnike(ne sve ,da ne bude preočito) u Ukrainu jer su “aktivirane” dugo “čačkane” “genetske veze” Kazara sa teritorijem Ukraine ,…i njima je “zapravo tamo mjesto”,a Ukraincima treba pomoć protiv Rusa…stoljetnih neprijatelja kazara… koji su negdje oko 11 tog stoljeća sravnili kazarsku državu..
I sve bi to možda zvučalo science fiction-aly,da nema stvarnih radova genetskih analiza koje to utvrđuju,i gle čuda,…naglo umrlog autora takvih istraživanja…Plus,stvarnog angažmana cionista na području Ukraine..
I što će na to reći Rusi ,koji kazare “genetski” ne mogu smisliti…

Sasa S
Gost
Sasa S
1 godina prije

Za njih je jedina i prava vera lova..jedan moj prijatelj iz Izraela kaze kad imas pare i bog je sa tobom…

Big John
Gost
Big John
1 godina prije

Ja bilo u Kyiv mnogo lepi zeni i sve pijani muz. Izrael biti jedan veliko nazi shit na Ukrain.

dinaricus vulgaris
Gost
dinaricus vulgaris
1 godina prije

pokolj nenaoružanih palestinaca ? a pračke nisu oružje ? kako je samo david golijata sredio

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

A Golijat bio skoro pa goloruk.

volim glumiti Budalu
Gost
volim glumiti Budalu
1 godina prije

dinaricus vulgaris ides li barem 3x godisnje u Izrael da umirujes Palestince?

dinaricus vulgaris
Gost
dinaricus vulgaris
1 godina prije

neka rusija uzme krim,istočnu ukrajnu sa odesom a neka ukrajni da pristojni komad na dalekom istoku a ne tu zakrvit zbog malo stepe i slane bare

Vladimir
Gost
Vladimir
1 godina prije

Ukrainu treba razdijeliti izmedu naroda koji tamo zive, Rusi, Poljaci, Madjari i Slovaci. Ukrainci ni ne postoje.

dinaricus vulgaris
Gost
dinaricus vulgaris
1 godina prije

točno oni su ikavski bijeli hrvati koje se pokušava porusit

MilanPraha
Gost
MilanPraha
1 godina prije

Ti bi to super napraivo,nema sto,podijelio Ukrajinu,to upopce nije u Interesu Rusije.Interesu Rusije je cjelovita Ukrajina.Nakon izbora,gdje ce vecina bojkotirati izbore,ako bude 20% ucesnika u izborima biti ce super.Bez obzira na sve to kazaliste,biti ce predsjendik onaj koga izabere Amerika.Nakon toga Maloruska republika preuzeti c ekompletno upravljanje Ukrajinom jer doci ce do nemira,trzavica jer vecina naroda nece se sloziti sa imenom novog predsjednika.Da sve bud ekako treba,ameri c edici ruke od svega toga i ulogu preuzimaju globalisti a Mlaorusija ce biti ta koja ce urediti novi ustavni poredka na Ukrajini.

Minus Collector
Gost
Minus Collector
1 godina prije

Ako se Malorusi (?) ne slažu s njegovim imenom, bilo bi najbolje da novoizabrani predsjednik promjeni ime u neko koje Malorusi predlože.

ZЪVЪNIMRЪ
Gost
ZЪVЪNIMRЪ
1 godina prije

a raška a hrvaška ? riječ rus ne dolazi on nekog tamo kneza nego od crvenih hrvata

PrahaMilan
Gost
PrahaMilan
1 godina prije

novi predsjendik nakon nastupa Malorusije,odlazi a sve dugove koje je stovirlo sadasnje rukovodstvo Ukrajine,biti se na teret onih koji su im dali,evropska unija,MMF itd.ta saduzenja nece biti priznata..

viktor
Gost
viktor
1 godina prije

Azov i ostale budale su samo korisni idioti. Krajnji cilj je Velika Hazarija.

volim glumiti Budalu
Gost
volim glumiti Budalu
1 godina prije

100% si u pravu.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Po ponašanju Izraela lako možemo zaključiti, odnosno potvrditi ono što već znamo, da se sada koriste “selektivne ideologije” – jedno u “programu” a drugo na terenu. Zato Izrael nema problema sa naoružavanjem ukrajinskih nacista jer su oni na delu samo protiv Rusa. Nije im problem ni da naoružavaju i leče ISIL-ovce jer oni nisu pretnja Izraelu ili SAD-u.

Dakle selektivni nacizam, selektivni džihad, selektivno poštovanje propisa UN, selektivno poštovanje međunarodnog prava, dogovora… Zašto i ne bi kad mi imamo selektivno pamćenje i sumnjivu logiku.

Mali iz Labina
Gost
Mali iz Labina
1 godina prije

Bravo, bravo i još 1000 puta BRAVO za ovaj članak. Svaka čast.
Eto sada svi vidite tko stoji iza svih ratova a kad im nešto kažete šta oni rade e onda ste anit-semit.
A ja im odgovaram od anti-semitizma samo je gori semitizam.

MilanPraha
Gost
MilanPraha
1 godina prije

Postoje dva Izarela,jedan kojeg zele sionisti sa ciljem potpunog unistenja izraela i drugi izrael kojeg zele normalni ljudi koji zive u Izraelu.Zato,gospodo komentazori neusuđujte Izrael u kompletu ako nepoznate i neznate neke stvari oko svega toga.Te puske nije prodala vlada izraela nego sionisti koji trguju oruzjem svuda po svijetu.Toliko.Ako vam jos nesot nije janso,imam puno svakakvih podataka oko igara oko Izraela.

Vladimir
Gost
Vladimir
1 godina prije

Ok, ali je Izrael okupator u Palestini.

PrahaMilan
Gost
PrahaMilan
1 godina prije

Nikakv okupator Izrael nije u Palestini,to je bio globalni projekat od strane globalista nakon 2.svjetksog rata kao puno drugih drzava koje su stvorene.Moras znait kako funkcioniraju globalisit,koji upravljaju drzavama,onda ce ti sve biti jasno.

Vladimir
Gost
Vladimir
1 godina prije

Globalisti ili bilo tko, Izrael je okupator kojega su postavili Englezi, Francuzi i Amerikanci pod izgovorom da se vracaju na svoju zemlju izgubljenu pred 2000 godina. Globalisti, sionisti, khazari, sve su to isti koji se zovu “deep state” u Americi i to je problem vec vise od 1000 godina. Na srecu, pomalo gube teren, ali ce nas hebati jos dugo.

PrahaMilan
Gost
PrahaMilan
1 godina prije

Mjesas kruske i jabuke,jer neznas tko su u stvari globalisti..malo procitaj podeblje knjige,pa ces shvatiti tko su globalisti,od kud su nastali,itd..nemam namjeru ti objasnjavati,da bi mogao vladati politikom,geopolitikom,moras imati informacije,konkretne dokaze a ne cula kazala,sto svakodnenvi mediji pisu koji su dezinformacijski a ne informacijski.

Vladimir
Gost
Vladimir
1 godina prije

Ne citam svakodnevne medije, ne gledam televisiju, citam 4 jezika medju kojim i ceski. nemoj mi nista objasnjavati, molim.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Jos jedan dokaz da se ratovi vode samo zbog depopulacije, i zaduzivanja svih nacija ukljucenih u sukobe. Netko misli da je to zbog novca ali ne ,novac je obican papir koji oni stampaju kako god pozele, a mi mu dajemo vrijednost samim time sto vijerujemo u njegovu moc. Pravi razlog je sto nakon ratova drzave ostanu duzne i narod generacijama otplacuje dugove, gradi nanovo razruseno, robuje i jos su sretni sto su izvukli zivu glavu!

Vladimir
Gost
Vladimir
1 godina prije

A, to bi bila kao neka novost?

PrahaMilan
Gost
PrahaMilan
1 godina prije

Moras znait kako se organiziraju ratovi.Postoje ratovi koje organiziraju globalisti radi određenog cilja,bepsotrebni ratovi pojedinaca,kao rat u Peru u Juznoj americi kad je predsjendg Perua organizrao rat,gdje je poginulo,70% muskaraca u Peru.To je rat iz gluposti..

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

mislim da je riječ o paragvaju.

mane
Gost
mane
1 godina prije

neonacista bi bilo sa ili bez podrske izraela ili cionista.mozda je politika izraela takva da je bolje ih finansirati i samim tim ih kontrolisati,nego pustiti da sami bujaju.da li tu postoje i neki drugi interes ,sasvim moguce.neki kazu da je to unistenje izraela,neki da je prosirenje na biblijski izrael,neki kazu zbog cistog opstanka,neki zbog love i individualne ili organizacijske moci.licno mislim da je u pitanju konglomerat zelja i nada,a da i sami ne znaju gde ce to sve odvesti

Vladimir
Gost
Vladimir
1 godina prije

Mane, sionizam, globalizam, sve ostalo su price za malu djecu.

kardinale
Gost
kardinale
1 godina prije

Ovo je neka sala?

Fatih
Gost
Fatih
1 godina prije

POVRATAK TRINAESTOG PLEMENA-HAZARA U SVOJU PRADOMOVINU.NISTA NOVO ZA UPUCENE.

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

Fatih@Kad se skupe sve informacije u veću sliku,…najbliže si…

Fatih
Gost
Fatih
1 godina prije

TRINAESTO PLEME-HAZARI SE VRACAJU U SVOJU PRADOMOVINU.ZA UPUCENE NISTA NOVO…

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

običan mit

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Naravno da je mit. Pojavio se 96′, a gle kojom se brzinom raširio.
Nije nemoguće da je mali dio tog naroda primio judaizam, mada nema dokaza.
Ipak, u regiji se nalaze dvije male slične grupe takvih naroda koji su primili judaizam. Taj rabin koji je iznio tu teoriju je vjerojatno htio da znamo tko nam smješta. Što bi moglo značiti i da je , ako ne prekasno, prilično – kasno.
Mislim da je 1. svj. rat bio prva velika katastrofa koja se mogla izbjeći, a – nije.
Kapital se onda bojao revolucija, pa su poslali stanovništvo da gine na frontu. Da nije bilo 1. svj. rata, nikad ne bi bilo drugog. Ne samo zbog Versaja, nego nikad nebi uspio Hitler doći na vlast, bez obzira na lovu koju je dobijao. Falilo je pametnih ljudi.
Prije 1. svj rata bijelaca je je bilo više od 30% na planetu, a 100 godina poslije ispod 10%.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Fatih
Da nije tvog komentara, zaboravila bi bitno: ONI SU STVORILI TU PRIČU DA BI MOGLI REĆI DA IMAJU PRAVO NA TU ZEMLJU.
A stvorili su i neke druge priče, samo je ova, je li u skladu s vremenom, pseudo-povjesna, lažno ‘objašnjenje’.

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

Prema Arthur Koestleru”The Thirteenth Tribe”,a temeljeno na zaista opsežnoj povijesnoj dokumentaciji Židovi su Kazari..U apendiksu IV knjige,navodi kako je svjestan da iako knjiga govori o dalekoj povijesti ,rezultati utječu na sadašnjost..Postoji opasnost od pogrešnog tumačenja i poricanja države Izrael,…ali kako pravo na državu nije temeljeno na hipotetskom porijeklu(šatro),niti na “savezu” Boga i Abrahama ,nego na internacionalnom zakonu UN 1947.( Balfourtova deklaracija,Benjamin Freedman i kako se trgovalo za državu.. ),to se po Koestleru neće dogoditi..
Ono što Židove 2000 godina izdvaja iz svake nacije,naroda s kojim živi (izabrani narod)je isključivo židovska vjera bazirana na povijesnim premisama koje su,ispada,iluzija.
Sve je to Koestler istražio i napisao da pomogne iskorijeniti antisemitizam,…koji je na kraju također iluzija…a cionistima je zadao samo glavobolju…Istraživanje PRAVE povijesti očito je za “elite” pain in the ass…

A.Koestler-WHILE this book deals with past history, it unavoidably carries certain implications for the present and future. .In the first place, I am aware of the danger that it may be maliciously misinterpreted as a denial of the State of Israel’s right to exist. But that right is not based on the hypothetical origins of the Jewish people, nor on the mythological covenant of Abraham with God; it is based on international law – i.e., on the United Nations’ decision in 1947 to partition Palestine, once a Turkish province, then a British Mandated Territory, into an Arab and a Jewish State. Whatever the Israeli citizens’ racial origins, and whatever illusions they entertain about them, their State exists de jure and de facto, and cannot be
undone, except by genocide.
The problem of the Khazar infusion a thousand years ago, however fascinating, is irrelevant to modern Israel. .The Jews who inhabit it, regardless of their chequered origins, possess the essential requirements of a nation: a country of their own, a common language, government and army. The Jews of the Diaspora have none of these requirements of nationhood. What sets them apart as a special category from the Gentiles amidst whom they live is their declared religion, whether they practise it or not. Here lies the basic difference between Israelis and Jews of the Diaspora. The former have acquired a national identity; the latter are labelled as Jews only by their religion – not by their nationality, not by their race. .This, however, creates a tragic paradox, because the Jewish religion – unlike Christianity, Buddhism or Islam – implies membership of a historical nation, a chosen race.
The Old Testament is first and foremost the narrative of a nation’s history; it gave monotheism to the world, yet its credo is tribal rather than universal. Every prayer and ritual observance proclaims membership of an ancient race, which automatically separates the Jew from the racial and historic past of the people in whose midst he lives. The Jewish faith, as shown by 2000 years of tragic history, is nationally and socially self-segregating. It sets the Jew apart and invites his being set apart. It automatically creates physical and cultural ghettoes. It transformed the Jews of the Diaspora into a pseudo-nation without any of the attributes and privileges of nationhood, held together loosely by a system of traditional beliefs based on racial and historical premisses which turn out to be illusory.

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

I kuda nakon “izgubljenih iluzija,…ni manje ni više nego na Krim…
The Times of Israel,Khazaria 2.0?
“All Jews who wish to return would be welcomed back without condition as citizens, the more so if they take part in the promised infusion of massive Israeli military assistance, including troops, equipment, and construction of new bases. If the initial transfer works, other West Bank settlers would be encouraged to relocate to Ukraine, as well. After Ukraine, bolstered by this support, reestablishes control over all its territory, the current Autonomous Republic of Crimea would once again become an autonomous Jewish domain. The small-scale successor to the medieval empire of Khazaria (as the peninsula, too, was once known) would be called, in Yiddish, Chazerai.As the Prime Minister has said, no one will tell Jews where they may or may not live on the historic territory of their existence as a sovereign people. He is willing to make painful sacrifices for peace, even if that means giving up part of our biblical homeland in Judea and Samaria. But then you have to expect us to exercise our historical rights somewhere else. We decided this will be on the shores of the Black Sea, where we were an autochthonous people for more than 2000 years.
Even the great non-Zionist historian Simon Dubnow said we had the right to colonize Crimea. It’s in all the history books. You can look it up.”

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Pa to je ni više ni manje ono do čega sam ja došla običnom induktivnom metodom… i spoznajom da se mit može tako brzo širiti samo ako netko to potiče. I gdje baš Krim? To s Crnim morem im neće uspjeti, jer su tu puno Grci zapisivali…čak je pronađen trag Simerijanaca, kao jednog od naroda koji je rušio Ninivu…znači iz puno dalje povjesti.
A postoje genetika i lingvistika. To što je jedna religija dospjela do nekih krajeva ne znači baš ništa.
Ja primjećujem da nama na Balkanu naprosto nedostaju veliki dijelovi povjesti. A to je nemoguće, te su zacijelo zapisi sakriveni radi manipulacije.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

I opet su gojima uspjeli ‘prodat spiku’ o ‘hazarima’ i naravno, opet pravu na – zemlju.

krezubi glasac
Gost
krezubi glasac
1 godina prije

Novac definitivno jako kvari ljude. Inace komentar nije potreban na ovaj clanak. 50 godina slusam da je nacizam zlo i sada je odjedanput super? Skicofrenija ili nesto jace? Prokleti novac.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

cilj opravdava sredtsvo–to je uvijek bilo geslo ciohazarske bankomafije, koja je sufinancirala i Hitlera, zato ne treba nikoga čuditi da ciohazari financiraju Azov. Hazarski oligarh Igor Kolomoiski već od početka, ima 5 godina, financira Azov.
cilj je dakle, preko Ukrajine, koja je postala “Kazarstan”, pokušati slomiti Rusiju. i opet uspostaviti vlast koju su ciohazari imali 90-ih godina pod pijandurom Jeljcinom, kada su u privatizaciji u Rusiji sve zgrabili u svoje ruke i sve popljačkali

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

“Izraelske lobističke grupe ADL i Centar Simon Wiesenthal 2014. su odbile pomoći prethodnom pokušaju zabrane američke pomoći neonacističkim skupinama u Ukrajini.”
————–
pa naravno, ovdje se vidi sva podmuklost ciohazrskih mafijaša. Dakle “Centar Simon Wiesenthal”, i njegov vođa, onaj bandit Efraim Zuroff, stalno seru po Hrvatskoj , stalno pronalaze neke fantomske fašiste i fašizam u Hrvatskoj, a u Ukrajini otvoreno pomažu naciste. Hazarski serator i Sorosev pajdaš, Bernard-Henri Levy, prije 4 godine je držao govor u Kijevu, na trgu Majdan, pred pripadnnicima ukrajinskih postrojbi, među kojima su bili i Azovci.

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

“Izraelsko “produbljivanje vojno-tehničke suradnje” s Ukrajinom i njezinim neonacističkim milicijama je način da se pomogne Bijeloj kući,”
———
ma dajte, nemojte me zasmijavati…Ne pomaže Izrael Bijeloj kući, već Izrael odnosno hazari, kontroliraju Bijelu kuću. Sto puta sam, rekao da su SAD korporacija u vlasništvu ciohazara.
Paul Craig Roberts (80 godina, bivši podministar u Reaganovoj vladi) je čovjek koji poznaje politilčku situaciju u SAD; kao vlastiti džep. U intervjuu za neovsini portal The Saker, prije 4 godine jedno pitanje za Robertsa je glasilo otprilike “Maše li pas s repom, ili rep maše s psom?” (hoće reći: da li SAD vlada sa Izraelom ili Izrael vlada sa SAD-om?). Roberts je jasno odgovorio, da “rep maše s psom”, tojest, da Izrael, odnosno hazari vladaju sa SAD-om, i da im se u SAD-u nitko ne smije suprostaviti, jer taj će biti idmah uništen batinom antisemitizma, odmah će mu biti uništena karijera i egzistencija i sve ostalo.
ciohazari pomažu i financiraju svakoga tko im korsiti za njihove ciljeve, njima je ideologija ili religija svjedno, Zato oni financiraju, po potrebi i naciste i desničare, i islamističke fundamentaliste i ISIL-ovce, i ljevičare i komuiste (cijela Soroseva elkipa), i sve sve moguće, Njima je važan samo njihov cilj, a kako rekoh cilj opravadava sredstvo,
Nepobitna je činjenica da su hazari bili jako brojni u prvom rukovodstvu “boljševika”, kada su boljševici nakon Oktobarske revolucije, 1917. preuzeli vlast u Rusiji, i par godina kasnije, osnovali SSSR. U komunsitičkom, boljševičkom vrhu, ljudi oko Lenjina, bilo je jako puno hazara. Međutim, poznato je da su se 30-ak godina kasnije oni jako zamjerili Staljinu. Da je Staljin nakon 2 sv. rata naredio čistku hazarsakih članova KP SSSR-a, jer ij je optužio za zavjeru protiv SSSR-a i da rade za SAD.. Slična stvar se desila u komunistčkoj Poljskoj kasnih 60-ih godina, Odnosno još drastičnija, Tada je poljsko partijsko rukovodstvo protjeralo oko 30.000 pojskih hazara, pod optužbom, da rade za SAD i da su pripremali puč, dakle sličnu pobunu,kao tzv. “praško proljeće” u Čehoslovačkoj.
Soros i njegova ekipa, počeli su još kasnih 80-ih godina, praviti svoje mreže u istočnoeuropskim državama i podržavali su sve nove oporbene skupine, koje su se borile za pad komunizma; liberale, konzervativce, demokršćane, nove socijakldemokrate, itd, sve, bez obzira. Soros je tada u Mađarskoj podržavo i Viktora Orbana, koji je tad bio mladi oporbeni političar protiv komunistoičkog sistema u Mađarskoj, Međutim, Orban se kako je poznato godinama kasnije okrenuo protiv Sorosa i danas je njegov najveći neprijatelj.
Sve to ima sistem. hazari pomažu, ako vide da oni imaju korist od toga. Nema veze koja ideologija, koja rekigija.
Činjenica je da je Rotschild 1917. davao lovu Lenjinu i boljševicima i nije to bilo slučajno. Cilj je bio propast carske Rusije ( kao i carske Njemačke u 1. sv. ratu). I kako rekoh, brojni hazari su bili u vrhovima boljševičke vlasti u krugu oko Lenjina. Međutim, očito je da kasnije, kada Staljin dolazi na vlast, da SSSR, postaje jaka sila i protivnik SAD-u, koji je kako rekoh, ciohazarska korporacija, Zato su hazari nakon 2. sv. rata počeli rovaroti protiv SSSR-a, i potaknut je tzv., hladni rat, čiji su kreatori bili braća John i Allen Dulles, tad glavni Rockefellerovi ljudi iz CFR-a. Zato su tada osnovani i NATO i malo kasnije i EEZ, da bi se Europa vezala za SAD. Tada je to bila samo Zapadna Europa, ali nakon sloma SSSR-a, 1990. polako će bizti vezana cijela Europa.
ono što znaju svi oni koji prate neovisne medije i koji znaju o NWO: hazari su ustvari največi antisemiti, jer oni uopće nisu semiti (židovi), već dakle hazari, lažni židovi. Svi hazari iz elite: Rotšild, Rockefeller, Warburg, Soros, Buffet, Zuckerberg, Netanjahu, Jeff Bezos, Michael Bloomberg..itd..itd.

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

alan ford@da te nema trebalo bi te izmisliti,bravo…

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije

“Da je Staljin nakon 2 sv. rata naredio čistku hazarsakih članova KP SSSR-a, jer ij je optužio za zavjeru protiv SSSR-a i da rade za SAD.”
https://www.youtube.com/watch?v=f0cjhN-cVdA
1953 Moscow Coup Against The Jewish Oligarchs – Letter From the Soviet Union

alan ford
Gost
alan ford
1 godina prije

Pripadmici Azova nose simbol “crno sunce”, njemačke SS-divizije iz 2. sv. rata
hazar Vitalij Kličko slikao se Azovcima, sa njihovim simbolom, prije 4 godine.
comment image

davor
Gost
davor
1 godina prije

Izrael je izveo manipulaciju nad židovskom vjerom do te mjere da se danas u zakonima nekih zapadnih država ne dozvoljava negirati da je Izrael isključivo židovska država. Premda je supremacija holokausta jedan od kamena temeljaca izraelske države, Izraelska vlast je apsolutno neobazriva na genocide i zločine protiv čovječnosti diljem planete pogotovo kada to odgovara širem planu ostvarenja Eretz Israel, velike izraelske države. Naravno brojni židovi diljem svijeta se zgražaju nad bešćutnošću izraelske vlade i prokazuju licmjerje beskompromisnog uzdizanja žrtava holokausta pored svakodnevnih ljudskih tragedija. Cionizam nažalost nema veze sa židovstvom koliko god neki smatrali drugačije, sam otac Izraela Herzl je slavio Božić i potucao se po bečkim i budimpeštanskim kavanama smišljajući kako reformirati židovstvo u snažnu dominantnu supernacionalnu silu lišenu bespotrebnog religijskog morala.

varjag
Gost
varjag
1 godina prije

sve sama gamad

Euro
Gost
Euro
1 godina prije

Po ponasanju Izraela bi mogli reči, da su u stvari ONI NACISTI .

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
62
0
()
x