Fordov patent predviđa kripto transakcije između automobila

ford
3 komentara

Novi patent koji je dodijeljen Fordu sugerira da američki proizvođač automobila razmatra korištenje kriptovaluta kako bi vozila na cesti međusobno komunicirala i smanjila promet.

Patent – “Vozilo-vozilo suradnja u prometu” – objavljen je u utorak i dodijeljen je Ford Global Technologies, LLC. On se usredotočuje na načine za ublažavanje zagušenja prometa, predlažući da se komunikacijom za usklađivanje brzina između vozila može djelomice suprotstaviti “psihologiji ljudskih vozača koji se usredotočuju na njihove pojedinačne preferencije za putovanje”.

Dokument objavljen u utorak detaljno opisuje sustav “Cooperatively Managed Merge and Pass (CMMP)” u kojem se “ponašanje u vožnje prati, bilježi i vrednuje kolektivno od samoga sebe i od strane drugih vozila koja sudjeluju u prometu”.

Patent nastavlja objašnjavati:
“Ovaj bi sustav privremeno omogućio određenim kooperativnim vozilima (ponekad se koristi naziv “potrošačka vozila”) da voze većim brzinama u manje zauzetoj prometnoj traci, te da se prestrojavaju i slobodno prolaze kada je to potrebno. Ostala kooperativna vozila (ponekad se koristi naziv “trgovačka vozila”) bi dobrovoljno zauzimala sporije prometne trake kako bi se potrošačko vozilo moglo prestrojiti u svoju traku, te da prođe prema potrebi.”

Značajno je to da patent opisuje kako bi se neka vrsta kriptovalute nazvana CMMP tokena mogla koristiti kako bi se olakšale poruke između vozila, navodeći:
CMMP sustav funkcionira s pojedinačnim transakcijama temeljenim na tokenima, pri čemu trgovačka vozila i vozila potrošača pristaju na trgovinu jedinicama kriptovalute (koje se ponekad naziva “CMMP tokeni”). CMMP tokeni se koriste za potvrđivanje i autorizaciju transakcije u kojoj, na zahtjev potrošačkog vozila, trgovačka vozila sama zauzimaju sporije prometne trake, ili dopuštaju potrošačkom vozilu da se prestroji u njihovu traku i prođe po potrebi.”

bitcoin dolar

Osim toga, plaćanja tokenom koristit će se kao neka vrsta kredita na cesti u predloženom sustavu.

“U nekim primjerima, vrijeme dodijeljeno zahtjevu potrošačkog vozila temelji se na broju CMMP tokena koje je odabralo potrošačko vozilo koje će biti potrošeno u to određeno vrijeme”, navodi se u dokumentu patenta. “Na primjer, vozač potrošačkog vozila koji kasni na zakazani termin može zatražiti da prođe bilo koja trgovačka vozila koja sudjeluju u prometu u trajanju od 10 minuta na određenoj cesti ili autocesti za 60 CMMP tokena po stopi od 10 sekundi povlaštenog pristupa po tokenu.”

Iako proizvođač automobila nije otkrio puno o svom radu s Blockchainom do danas, objava za posao od prošle godine ukazala je na to da je tvrtka htjela poboljšati stručnost o toj temi.

“Tražimo strateškog mislioca i istraživača koji će voditi i predvoditi posao u grani tehnologije Blockchain koji se primjenjuje na slučajeve korištenja mobilnosti koja će pomoći u pružanju vrhunskih korisničkih iskustava za naše klijente”, napisala je tvrtka u to vrijeme, kako je izvijestio Trustnodes. Objava, kao i vrijeme tiska, više nije dostupno.

BitcoinCooperatively Managed Merge and Pass (CMMP)fordFord Global Technologieskriptovalutatoken
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
name
6 godine prije

poučeni iskustvom, ovo će biti na štetu običnih ljudi.

shumadinac
6 godine prije

Odavno prosečan korisnik računara nema pojma šta on u pozadini radi i sa kim komunicira. Izgleda da dolazi vreme kada nećemo imati pojma šta i kome plaćamo.
Postajemo toliko zavisni od tehnologije da za nekoliko generacija ogromna većina BUKVALNO neće moći (umeti) da preživi u njenom odsustvu. A počelo je od toga “što da učim matematiku kad to sve digitron rešava”.

udav
6 godine prije

hehe, GENIJALNO: ‘oces da izbegnes guzvu/zagusenje u saobracaju – PLATI!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI