Indija kupuje preko 450 ruskih tenkova T-90MS

34 komentara

Indija je u siječnju ove godine potvrdila konačnu odluku da će, usprkos američkim prijetnja, kupiti ruske sustave protuzračne obrane S-400 i dogovorila je način plaćanja koji će zaobići američke sankcije i rokove isporuke.

Indija je s Rusijom potpisala sporazum u listopadu prošle godine za nabavu serije raketnih sustava i zapečatila je sporazum bez obzira na američka upozorenja.

Bilo je strahovanja oko mehanizma plaćanja, ali je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov u posjeti New Delhiju rekao: “Indija će dobiti sustave u dogovorene vrijeme, bez ikakvih kašnjenja i indijska nacionalna sigurnost bit će znatno poboljšana”.

“Rusija želi biti imuna na arbitrarne jednostrane mjere koje neka zemlja poduzima protiv vrlo legitimnog oblika međunarodne suradnje”, kazao je Rjabkov.

Indija kupuje 464 ruska tenka T-90MS

Tenk T-90MS
FOTO: tenk T-90MS

Sada je The Times potvrdio vijest da je Odbor za sigurnost indijske vlade odobrio kupnju 464 ruska tenka T-90MS. Očekuje se da će potrebni ugovor između Indije i Rusije biti potpisan u sljedećih nekoliko mjeseci.

Indija je objavila svoju oduku da dodijeli oko 1,93 milijarde dolara za kupnju više od 450 ruskih tenkova T-90MS, prenosi The Times. Vladin odbor za sigurnost, na čijem je čelu premijer Narendra Modi, odobrio je kupnju borbenih tenkova T-90MS, kojima će biti opremljeno deset tenkovskih pukovnija indijske vojske.

Prema britanskom izdanju, ugovor o kupnji 464 tenka bit će potpisan u narednim mjesecima. Štoviše, prema ugovoru, Indija će dobiti komplete ruskih oklopnih vozila koje proizvodi Uralvagonzavod, koji će se potom sastaviti u indijskoj tvornici teške vojne opreme i vozila.

The Times primjećuje da je Indija najveći uvoznik oružja u svijetu, a 70% uvoza ove vrste u ovu zemlju dolazi iz Rusije. Kao što smo rekli, ovaj ugovor je nastavak kupnje protuzračnih raketnih sustava S-400 vrijednih više od 5 milijardi dolara, jedne fregate i nosača zrakoplova.

U ožujku su Indija i Rusija potpisale sporazum o dugoročnom zakupu indijske strane još jedne ruske nuklearne višenamjenske podmornice, koja je azijsku zemlju koštala 3 milijarde dolara. Ne u američkoj valuti, naravno.

The Times

 

Narendra ModiT-90MSUralvagonzavod
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
subaru (eisrgiuaewnrgfawnefnwf)
5 godine prije

Hvale vrijedan biznis za Ruse, to jest one koji posjeduju tvornicu tenkova. U barabiji . došla pošiljka Solcenpeka da prže jadne Hutije .. Prvi operativni službujući Su-57 će biti locirani na Krimu, uskoro. Briši slobodno . anarho………… ;) Anarho: cemu ovaj kic, kad mozes ti to bolje?

Siniša
5 godine prije

Koliko je to…odprilike 4,5 miliona mada kažu da mu je cijena 5,1milion….ni Rusija nije jeftina.
Abrams nekih 8,5 miliona..
Lekler nekih 12 miliona….
Čelendžer nekih 8,8 miliona…
Leopard 2 8 miliona…
Ariete 6,7 miliona…
Stradisvagen 122 6 miliona…
Tip 99a2 (Kina) 4 miliona
T14 varira od službenih 4 do neslužbenih 8 miliona…
Merkava….nevjerovatnih 5 miliona!!??

Mamajev Kurgan
5 godine prije

Kuvajt par godina pre rasuranja SFRJ je raspisao medj.natjecaj za kupnju 200 tenkova.Na kraju krajeva natjecaj je spao na 2 izbora Yu T-84 i USA Abrams gde se Yu tenk na provnim takmicenjima pokazao boljim i Kuvajt zakljuci ugovor s Yu.Zadnjih par desetina genkova Yu je isporucila iz S.Broda usprkos vec zapocetim ratu u Hrvatskoj .Nisam siguran da li je Yu isporucila svih 200 tenkova.
Sjecam se pre rata 2-3 godine kako je Yu stampa pisala o velikom soku i ljutnji kaubojskih zvijeri u vezi tog naseg tenka i Kuvajta…T-84 je kopija i Yu nadogradnja tenka slavnog Sovjetskog T-72 ciju je licencu kupila Yu.
Mogu zamisliti ovaj scenarijo da ocuvana Yu dobija ovaj ugovor s Indijom prgijateljskoj i nesvrsstanoj s nasom ex Yu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI