Ugovor za isporuku sustava S-400 Indiji potpisan u ruskim rubljama

indija s-400
18 komentara

Tijekom posjete Indiji početkom listopada ruska i indijska strana su sklopile konačan ugovor o prodaji ruskih sustava S-400 indijskoj vojsci. U to je vrijeme neslužbeno bilo objavljeno kako će se isplata provesti u indijskim rupijama.

Međutim, saznaje se da je ugovor o nabavi protuzračnih  sustava S-400 od strane Indije sklopljen uz isplatu u ruskim rubljama, što je potvrdio potpredsjednik ruske vlade Jurij Borisov.

Ranije je bilo objavljeno kako će se Rusija, sa svojim partnerima u vojno-tehničkoj suradnji, prebaciti na komercijalne transakcije u nacionalnim valutama umjesto dolara.

Vladimir Putin i indijski premijer Narendra Modi postigli su preliminarni sporazum za isporuke sustava S-400 u listopadu 2016. godine, a konačni ugovor je potpisan početkom listopada ove godine u New Delhiju.

Kupnja pet pukovnija sustava S-400 koštat će Indiju ekvivalent od 5,43 milijardi dolara. New Delhi je, nakon Kine i Turske, treći kupac ruskih sustava S-400.

Osim navedenih sustava, očekuje se da će Indija kupiti dvije fregate klase Projekt 1135 vrijedne 2,2 milijarde dolara, također u nacionalnim valutama, a prema međuvladinom ugovoru Rusija i Indija pokreću zajedničku proizvodnju pušaka AK-103 u Indiji.

Usprkos američkim prijetnjama, Indija je kupila pet ruskih sustava S-400

 

Narendra ModiProjekt 11356S-400
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eu kolonija
5 godine prije

kažu da je dolar od izbacivanja zlatnog standarda sedamdeset I neke izgubio 90% vrijednosti. zamislite europu ali I ostatak svijeta koji vrši plačanje isključivo u dolarima. to znači da je europa od tada izgubila desetine tisuća milijardi dolara samo od ove štetne rabote njihovih “partnera I saveznika” tj. gospodara amerikanaca. da ne govorimo o drugim stvarima poput saniranja američkih banaka poslije hipotekarne krize u americi 2008. godine a I drugih kriza američkih banaka I gospodarstva. da ne govorimo o šteti zbog kupnje skupog američkog vojnog otpada pardon “tehnike”. ali šta ćeš kada se to mora jer nas amerika “štiti od prijetnji” rusa I kineza kako nam ispiru mozak preko medija

MajorJS1
5 godine prije

Pa i opet se dalje sve pise u dolarima. Budute prinjer, pocnite oisat u rubljama.

Weteran
5 godine prije

Mister Dolar!
Nekome zavrne ruku
Nekome odvrne glavu
Da vidimo kako Gospodari Novca reaguju na ovakve poteze ?

Majk Majers
5 godine prije
Son of Alerik
5 godine prije

Kaže poslovica Vjeruj u Boga, ali veži svoje konje. Čini se da je tako nekako promislio i Putin. Vjeruje on Indiji, ali je posao prevelik da bi Indijcima dao u ruke više od 5 milijarda dolara u rupijima koju oni sutra, nakon kupnje mogu devalvirati. Zato i jest izmijenjen prvotni dogovor – kupnja da, ali u rubljama. A nad rubljom kontrolu nema Indija, nego Putin.
S takvim ugovorom je Putin osigurao i još nešto – garanciju da će sutra Indija Rusiji izvesti svoje robe najmanje u vrijednosti ugovora. Razmjena je moguća i bez treće valute. Kad je povjerenje na toj razini da jedni drugima vjeruju (ili imaju na svojoj strani ucjenjivački kapacitet), onda nema smisla pritom zarađivati novac i za Rotschilde, pogotovu zato što se njihov postotak pribraja na ukupnu cijenu.

kiki
5 godine prije

Off topic: pico*usti slagao da je primio orden Nevskog

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI