Iz Kijeva stižu nove izjave o vojnom vraćanju Donbasa i hrvatskom scenariju

T-64

Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine ima plan za povratak Donbasa, ali će vojna opcija biti posljednji izbor, izjavio je general-pukovnik Vasilij Bogdan, veteran inozemnih obavještajnih službi Ukrajine.

“Koliko ja znam, Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine pripremio je plan za povratak Donbasa pod kontrolu Ukrajine, uključujući mogućnosti vojne operacije. Prije svega, Ukrajina će se oslanjati na rješavanje situacije diplomatskim sredstvima. Mi ćemo ići na vojnu operaciju samo kao posljednji izbor”, rekaoje general Vasilij Bogdan za ukrajinski Apostrof.

Ukrajinski general nije htio navesti u kojoj situaciji ili pod kojim okolnostima će se ukrajinska vojska odlučiti za ofenzivu na Donbass.

U svibnju 2018. godine je zamjenik ministra za “privremeno okupirana područja” Ukrajine, Jurij Grimčak, govorio je o tri opcije za povratak Donbasa, među kojima je bio i “vojni scenarij”.

Grimčak je rekao kako Kijev razmatra tri moguća načina za rješavanje sukoba na jugoistoku Ukrajine, od kojih se dva mogu nazvati “hrvatskim”.

Prva opcija je vojna. Zamjenik ministra smatra da ukrajinske snage mogu “osloboditi” Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku za dva tjedna, ali ovaj scenarij je najmanje vjerojatan.

Jurij Grimčak je druga dva plana nazvao “hrvatskima”, što ne čudi, obzirom na rad međuvladine komisije, koju su utemeljile vlade Hrvatske i Ukrajine, koja razmatra mogućnost provedbe ukrajinske verzije “Erdutskog sporazuma”. Osim toga, dugogodišnji veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj, Oleksandr Levčenko, povučen je s dužnosti kada je otvoren slučaj za remont borbenih zrakoplova MiG-21 proveden u Ukrajini i sada je savjetnik ukrajinskog ministra za “privremeno okupirana područja”.

“U Hrvatskoj su postojale Srpska Krajina i Istočna Slavonija. Srpska Krajina je oslobođena djelovanjem hrvatske vojske, ali je srpska vojska ostala u vojarnama i nije išla u susret hrvatskoj vojsci“, rekao je Grimčak za Gromadski radio.

Iz njegove izjave se vidi da ga je Oleksandr Levčenko loše savjetovao o zbivanjima u Hrvatskoj u ljeto 1995.

Drugi “hrvatski” scenarij, nastavio je ukrajinski dužnosnik, Kijev smatra glavnim. On uključuje uvođenje mirovne misije u Donbas i povlačenje “stranih trupa” iz regije, razoružanje lokalnih milicija, stvaranje prijelazne uprave za prijenos tih teritorija pod kontrolu Kijeva.

Nevjerojatno je da nakon dvije godine rada međuvladine komisije i stručnjaka za ugovore za remont zrakoplova, kakav je bio gospodin Levčenko, u Kijevu još uvijek ne znaju da drugi scenarij ne bi bio moguć bez prvog, a za vojnu opciju ukrajinska vojska nema snage. Prije svega i zbog činjenice da ih armija Donjecke i Luganske Narodne Republike ne bi čekala zaključana u vojarnama, kako je, prema ukrajinskoj verziji, odvijala operacija “Oluja” 1995. godine.

I baš kad je general-pukovnik Vasilij Bogdan govorio o vojnoj opciji, na istoku Ukrajine je jedinica ukrajinske vojske odbila ići na položaj u Donbasu

Jedinica 59. motorizirane pješačke brigade oružanih snaga Ukrajine, sa svojim punom dopunom, odbila je zauzeti položaje na liniji razdvajanja u Donbasu, izjavio je glasnogovornik sigurnosnih snaga Luganske Narodne Republike Andrej Maročko.

“Prema našim izvorima, druga četa trećeg bataljuna 59. motorizirane pješačke brigade ukrajinske vojske je odbila ući na položaje koji su im dodijeljeni”, rekao je Andrej Maročko za RIA Novosti.

Snage LNR su izvijestile je da je zapovjednik čete s pozivnim znakom “Ruslan” izvijestio zapovjedništvo o nespremnosti osoblja da sudjeluje u neprijateljstvima, “motivirajući odbijanje time što su vojnici čekali rotaciju i žele se vratiti kući živi”.

Maročko je rekao da su zbog toga u područje poslani vojna pravosudna tijela i provela nekoliko uhićenja.

“Zapovjednik jedinice i zapovjednici voda su pritvoreni. Postupak je u tijeku”, kazao je Andrej Maročko.

O. Levčenko: Od afere “MiG-21 Frankenstein” do savjetnika za reintegraciju Donbasa i Krima

 

93
Ostavite komentar

avatar
10000
30 Grupirani komentari
63 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
88 Komentatori
SinekxyxxyxSlavonachhhh Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Riddick
Gost
Riddick

Bice Abhasko-Juzno Osetijski scenario, ili Trans Istrijski scenario, Jugoslavija i devedesete su davna proslost vec 30 godina, tadasnja geopolitika vise ne vazi.
Svet se dosta promenio…

Siniša
Gost
Siniša

Tačno…..stižu nove “pobjede”.

Zvrk
Gost
Zvrk

pa i abhazijsko-juznoosetijscki scenario je bio devedesetih. kako onda za njih to može važiti? nije valjda da su bezvremenski?

Riddick
Gost
Riddick

Mislio sam na 2008 godinu , al eto i devedesetih kada je Rusija bila najslabija nisu nista mogli.
Sizifov posao ratovati protiv Rusa…

mars
Gost
mars

Ne znam. Mišljenja sam da bi pokretanjem ofanziva poput onih iz 2014. i 2015. godine od strane ukrajinskih vlasti s ciljem uništenja Donjecka i Luganjska, ovoga puta moglo rezultirati da u prvoj fazi Ukrajina postane “Krajina” Donbasa, a u završnoj fazi i “Ina” – bila nekad ina država koja se zvala Ukrajina.

Siniša
Gost
Siniša

Pod navodnike….”hrvatski scenarij”.
Jednom za svagda….to je AMERIČKI SCENARIJ!!!!!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Dobro, oni ga tako zovu, nije ne važno. Za ukrajinsku verziju “Erdutskog sporazuma” im treba jedna važna vojna pobjeda, a nje neće biti, tako da lupetaju bez veze.

Siniša
Gost
Siniša

Xahaxa Erdut nije rezultat te “pobjede”, i u opšte postoji li i jedna čista pobjeda u zadnjem ratu!?

čitalac
Gost
čitalac

@Siniša
Jednom za svagda: amerikanci mogu planirati i izvesti vojnu akciju samo ako su najmanje 10 puta jači od neprijatelja. To svi znamo. Zato bi akcija Oluja, izvedena sa sredstvima kakvima je raspolagao i protivnik (osim u ljudstvu) po američkim standardima bila nemoguća. Ono jednostavno ne znaju napraviti vojnu akciju gdje nemaju izrazitu tehnološku i brojčanu superiornost barem 5x! Drukčije ne znaju. To je najrazumniji argument i za one zadnje sumljivce.

Siniša
Gost
Siniša

I bilo je 5x+….

xyx
Gost
xyx

Amerikanci mogu imati i stoputa veću moć od bilo koga drugoga.9 zemalja iza USA ,na rang listi godišnjeg izdvajanja za vojsku ,ukupno izdvajaju manje od USA.Pa ne idu te pare u vitar ili se dile provizije kao u banana državama.Nego se jača moć.Moć s kojom se svakoga prisili na kapitulaciju i prije rata.Moć s kojom se svakome napiše cifra koju moraju dati za ovo ili ono…Ali i moć koja brani zapadnu civilizaciju od propasti,a svit od masovnog kaosa.

mladen3x
Gost
mladen3x

Slobi je bolje izgledala opcija mirne reintegracije nego da Hrvatska Slavoniju zauzme u vojnoj akciji.U Ukrajini je problem drugačiji,Ukrajinci nemaju snage da zauzmu sporan teritorij pa u vezi s tim pregovori s Ruske strane nisu potrebni.

Vladimir
Gost
Vladimir

Svi smo mi ludi i sve je ovo za ” kino budala”
A ovo za Oluju imas neke dokaze ili je to si bio na vojvodinom predavanju!

Šok
Gost
Šok

Jednom za svagda….to je ŽIDOVSKI SCENARIJ!!!!!

Slavonac
Gost
Slavonac

Evo Sinisa,ovo je “demokratski Portal”.Jatebi odgovorim,oni me obrisu.Samo istina moze tebe i nji prosvjetlit.

Siniša
Gost
Siniša

A mene nisu brisali????
Kukaš tu kao snaša nekakva;rekli smo šta imamo reći dosta nas je ljudi pročitalo i hvala LPu na toj prilici.

xyx
Gost
xyx

Preciznije bi bilo NATO-ov scenarij za Hrvatsku ?

Ante
Gost
Ante

Hrvatska je imala sreće da se nije susrela sa dobro organiziranom vojskom, ne ga sa hrpom naoružanih likova koji su bili u stanju boriti se samo protiv naoružanog naroda tako su i osvojili što su osvojili. tek nakon što su Hrvati kupili svoje oružje sjurili su se da rastjeraju likove, svi likovi su pobjegli. Zato je integracija podunavlja je bila moguća, znači nakon vojne operacije. Ovi Ukrajinci mlate praznu slamu svaki puta kada spomenu Hrvatski scenariji. Jer su im to Hrvatski političari provukli kroz uši, potpuno zaboravljajući što je Hrvatska prošla, (jer se većina se skrivala u mišjim rupama )… Pročitaj više »

Inkvizitor
Gost
Inkvizitor

I u ratu postoji “matematika”. SVK je brojala manje od 30.000 “vojnika”, sa kojima je trebala držati linije fronta koje ne bi mogla pokriti ni sa tri puta toliko vojnika. Na njih su napadna dejstva izvršena sa bar 6-7 puta većom vojnom silom, uz vojnu i obaveštajnu pomoć zapadnih sila, pri čemu su udarne grupe HV-a mogle birate pravce dejstava i vršiti koncentraciju ljudstva i tehnike, gde su želeli. Najpametnije što su stanovnici Krajine mogli napraviti je upravo to – što su napravili – skloniti se bez pravog otpora. U Istočnoj Slavoniji i Baranji, je stanje bilo bitno drugačije. Vojske… Pročitaj više »

Majk Majers
Gost
Majk Majers

Slavonija je taktička noćna mora, ravna ka biljarski stol.

benty20
Gost
benty20

Ante, ti naoružani likovi su onako turistički letjeli avionima od najobičnijeg Galeba do Miga 29? T-72 i 84 su im bile makete za zastrašivanje? VBR Orkan je ispaljivao vatrometne rakete i prskalice? Baš jedna hrpa naoružanih likova!!!

shumadinac
Gost
shumadinac

Pravi drugu strategiju Porošenko. Jeste Rusija pod sankcijama, jeste i pod vojnim pritiskom ali mi se čini da je nešto jača nego što je Srbija tada bila (danas smo tu negde 😉

Gazda kaže “podgrevaj ali nemoj još da prokuva”. Globalna slika na terenu kaže da će krenuti na proleće ali mediji nisu obavili pripremu mase. Mada, ima još vremena do proleća, ovaj “žuti pokret” može brzo da eskalira i da se proširi…

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Stari scenario iz iste kuhinje!
Kada sam u ono doba pročitao Solana u Beogradu(Xavier Solana),
zna sam da neće izać na dobro.

Spock
Gost
Spock

Nekako mi se čini da sam imao komentar koji je netragom nestao…

Amater
Gost
Amater

Moral u ukrajinskoj vojsci je na nuli …politički smjer vrlo čudan… okolnosti na svjetskoj sceni sasvim drugi nego su bili devedesetih …——————Ukrajinu čekaju crni dani, ako se ne otrezni ,na krivu kartu je zaigrala …

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko

Dodaj tome pad standarda, dugogodisnji rat, masovno iseljavanje i ekonomsku besperspektivnost.
Valjda su Ukrajinci do sada shvatili da ih Zapad ne zeli i da im sluze samo kao moneta za potkusurivanje svojih susjeda Rusa.
Ove godine su izbori, vidjet cemo jesu li shvatili.

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe

Ukarajinski nacisti racunaju na svsrdnu pomoc iskusnog anemicnog dipljomatskog potrcka, on bi ali ga jebe anemija kao i devedestih u Hrvatskoj kada je dezertirao u Brisel, voli on pametivati i ratovati iz komforno opremljenog ureda vise tisuce km udaljenog od bojisnice. Druga opcija je da ukrajinci naprave kontra vojni udar i vrate Janukovica, potjeraju amerikenjce i okrenu se tradicionalno dobroj istocnoj suradnji. U tom slucaju mogli bi barem imati dovoljno plina za grijanje domova, a imali bi i sto za jesti, a ne ovako polupraznog stomaka bez votke u hladnim stanovima. Zalosno da zemlja koja moze po kapacitetima hraniti 3… Pročitaj više »

Miki maus
Gost
Miki maus

Boze budala! Jel moguce da netko uopce moze biti toliko glup?! Jadni Ukrajinci, zbilj mi je zao toga naroda. Njiovi politacari, tj vodje, ma uzas. Besmisleno je ista reci na tu temu!

Davor
Gost
Davor

Meni ih nije žao Ljudi koji ne misle imaju vlast kakvu zaslužuju, ne samo oni nego i Argentinci, Brazilci itd. Neka osjete čar svoje glupost tj. neće ni osjetiti jer glup nezna da je glup, već će prokazivati druge da su krivi.
Većina građana koja bira predstavnike vlast i onda kada uopće ne bira (prevarom došli na vlast) može tu vlast prisiliti na povlačenje.

Miki maus
Gost
Miki maus

Nebi se bas moglo reci da su Ukrajinci ista birali. Jednostavno su imali drzavni udar 2014, uz svesrdnu pomoc Zapada, Amera prije svega i na vlast su dosli sljedbenici Stepana Bandere( tko je taj nije potrebno govoriti), tako da u osnovi manjina( zapadni dio Ukrajine, bivsa AU Galicija) vlada vecinom. Sto se tice reintegracije, prije ce Donbas reintegrirat ostatak Ukrajine(bar veci dio, zapadni dio je upitan,6-7 miliona, uglavnom grkokatolika i rimokatolika), nego obrnuto!

giordano bruno
Gost
giordano bruno

Ukrajina ima samo jednu opciju kojoj tezi, a to je da bankrotira. To je velika zemlja da bi joj se popunjavale rupe u budzetu. Četa 59. motorizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine odbila je da ide na pozicije na liniji razdvajanja u Donbasu, rekao je novinarima zvanični predstavnik Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Andrej Maročko. Pripadnici čete ne žele da učestvuju u borbenim akcijama, “objasnivši to time što vojnici očekuju rotaciju i žele da se vrate živi kućama”. Direktor kompanije Rimac Automobili ima predlog za Vladu Hrvatske s obnovom borbene eskadrile. Rimac je podelio tekst o prodaji polovnog sovjetskog MIG-a… Pročitaj više »

Siniša
Gost
Siniša

Obrazloženje te čete je apsolutno najindikativnije kakvo je stanje na ratištu.

fenix
Gost
fenix

Ukrajinski politicari mogu sanjati o vojnoj opciji ali se Ukrajinska vojska jako dobro sjeca juznog kotla(inace prvi veliki kotao i masovno stradanje Ukr vojske) zatim bitke kod Ilovajska, druge bitke za Donjecki aerodrom i Debljecevskog kotla. Ukr vojnici nisu ludi da vise to ponavljaju.

Siniša
Gost
Siniša

Bilo bi dobro kontanja situvacije radi da malo ubacite i riječi Dejana Berića…..”razočarani smo što nisu napali”…. ??
Nije mi jasno šta čekaju u NovoRusiji sa jasnom reakcijom jer ih ukronacisti žestoko pr.aju ali amerikanci džaba prave kojekakve scenarije.

Miki maus
Gost
Miki maus

Besmisleno je raspravljati o ratovima u ex Yu, svatko drzi svoju stranu, bez obzira jel u pravu ili ne. To je normalno, ali svaka rasprava po tom pitanju je besmislena i obvezno zavrsi u svadji. Tema je Ukrajina, s spominjanje tzv HR scenariija je lupetanje proslavljenog ratnika Plenkovica. Samo to je ( Plenkovic) dovoljno da se kaze da je besmisleno.

MilanCZ
Gost
MilanCZ

Ma nista od toga,sve te izjave Ukrajinskih polticara,generala itd su price za malu djecu.Molgo bi se desiti obrnuto da Malorusija preuzme cjelu Ukrajinu a to ce se dogoditi nakon izbora.Kijevskoj mafiji dnai su odbrojani,smao da prođu izbori,biti ce vesleo svim tim huskacima rata nakon toga..Mnogi ce morati pobjeci iz Ukrajine a te dugove sto je Porosenkova vlada uzela,to ce biti otpisano,onaj tko im je dao pare,moze nakon toga na te pare i dugove zaboraviti.Novo rukovodstvo na celu Malorusije,ce potezom pera to obrisati,onaj tko je zaduzio neka vraca.

Siniša
Gost
Siniša

NovoRusija ne “malorusija”….mali ti je u gaćama.

Zvrk
Gost
Zvrk

stari naziv za ukrajinu jest malorusija.

Siniša
Gost
Siniša

Naravno ali sda je NovoRusija dok se neoslobodi stara Rusija.

Milanče
Gost
Milanče

nije novo rusija nego malorusija,procitaj malo o tome

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko

Koliko primjecujem, Milane, ovo je tvoj prvi post uopce da nisi spomenuo da nitko ovdje ne shvaca sto se zbiva jer nemamo prave informacije koje ti znas i da ne shvacamo sto se zapravo desava. Bravo, nastavi tako.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

@Tupko..”novinari pišu gluparije” i to je izostavio ovaj puta. ???

Milanče
Gost
Milanče

Sto se tice novinara iza toga stojim,vecina smao prepsuje jedni od drugih,nisu digli gzicu da se maknu od kompjutora u toplim sobama.Nema novinara kao sot je bila stara generacija poput Pirocanca ,Lazanskog koji je pojam za sve novinare na tim nasim prostorima sto se tice vojne analitike,informaicja,znanja,raznih intervjua sot je napravio s araznim vojnim zapovjendicima sirom svijeta itd..Ovi danas samo prpeisuju jendi od drugih i informaicje dorađuju,nepisu istinu..ovo nije vis enovinarstvo,zabava za citaoce.To je isot da nepsominjem novinara iz slobodne dlamaicje kad je napisoa d aje Lazanski vozio avion i napadao Hrvatsku.Kad ga je Lazanski upitao sto pise sve te… Pročitaj više »

cogo
Gost
cogo

pa koji normalan covek ce poginuti za te izrode od politicara ,,svi vojnici bi se morali suprostaviti prvo svoji komandi i politicima ,,ti si prvi koje je potrebno da se pohapsi i sudi ,,zasto moraju ginuti ljudi zbog politicke pokvarenosti ,,taj koji daje narodu oruzje zasluzuje da ga isti narod strelja ,,

Milanče
Gost
Milanče

Dnas je Kompletna 3 bataljon 59 motorizirana brigade odbio ici prema Donbasu i izjava vojnika da se zele vratiti doma zivi.Sve polako dolazi na svoje i dani kijevskoj bandi su odbrojani..shvatili su i vojnici da bi mogli poginuti za nista,jer Donbas nece Ukrajina nikad imati pod kontrolom.

Fatih
Gost
Fatih

NI NATO GA NEMOZE VRATITI.
NI USRANCI GA NEMOGU VRATITI.
AKO NE ZNAJU ZNOG CEGA,RECI CE IM SOJGU……..????????????

Majk Majers
Gost
Majk Majers

HR scenarij nije moguć prvenstveno jer su Franja,Slobo i Alija dogovorno pokrenili (plemenski) rat. Pa su tako i znali (manje-više) i rasplet tog dogovorenog rata.
Sumnjan da su Rusi sa Amerima organizirali građanski rat u Ukrajini. Rusi jesu upetljani iz razloga da im nato sotone ne dođu na samu granicu. Povijest pokazuje da je to pogubno.
Samim time, HR scenarij nije moguć

Malomorgen
Gost
Malomorgen

Ukrajinski blef zaradi izbora…?

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov

Da se ne zaboravi onaj koji nam je vec jednom omogucio sve ono sto danas mozemo samo sanjati .
Na danasnji dan 14.01.1953. J.B.TITO je izabran za prvog predsjednika Jugoslavije.
Neka mu je vjecna slava i hvala za sve sto je uradio za gradjane , narode i narodnosti SFRJ.

https://www.youtube.com/watch?v=wvi19D_pmA8

Slavonac
Gost
Slavonac

Jeli to onaj sto je poslje rata pobijo pola milijuna svog naroda.Poznam obitelj Sevo,covjek ,zena i djevojcica od 9godina ubijeni u Italiji.Rece jedan filozof,samo budala umre i nepromjeni misljenje.

Mate
Gost
Mate

A što je s međunarodnim “Sporazumom iz Minska”?

Moreno
Gost
Moreno

Mate Sporazum iz Minska uptavo govori kako situacija Ukrajine i Hrvatske nije ista. Srpske vlasti nisu prihvaćale autonomiju “RSK” i dtžale su Srbe u iluziji, a i bija je rat u Bosni. Sporazum iz Minska kaže kako je Donbas dio Ukrajine, ali to Uktajima uopće nije razmatrala.

zvone
Gost
zvone

nema ga više

nekoime
Gost
nekoime

Kakvi MIG-ovi, takav i sporazum.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Hrvatski scenario je itekako moguć. Tu prije svega mislim na neku vrstu ukrajinskog Erdutskog sporazuma, samo za to treba ispuniti jedan uslov a to je da ova neonacistička hunta ode sa vlasti u Kijevu i da dođu ljudi koji će Ukrajinski narod i državu povesti na pravi put i tamo gdje ona pripada.

Milanče
Gost
Milanče

Ukrajinu nakod izbora preuzima vlast malorusije sadasnje ,to je gotova stvar..zato sve te informacije ukrajinaca,mi cemo ovo,mi cemo ono.Ma nista oni nece,smao sami sebe lazu.

Siniša
Gost
Siniša

Samo nam razberi ko ce koga reintegrirati.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Integrirati Donbas u sastav Ukrajine. Da, dobro si pročitao. To će se desiti onoga dana kada se u Kijevu prestanu postrojavati kojekakve horde koje na čelu voda/čete/bataljona/brigade nose zastave sa kukastim krstovima. Rusija će prva potpisati takav sporazum. Valda je jasno šta sam napisao, tada će priče o Rusiji do Dnjepra biti besmislene, neće biti potrebe za tim. Treba crtati..ili..?

Siniša
Gost
Siniša

? E to će se teško desiti, kripne promjene trebaju a prije svega u Lavovu;prije će se desiti obrnuto.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Samo jedinstvena i stabilna Ukrajina odgovara Rusiji. Ukrajina koja je naslonjena na Rusiju tj. da je u svom prirodnom okruženju.Bjelorusija je neko na koga bi.se nesretni Ukrajinci mogli ugledati. Nije ni Moskva sretna sa ovakvim stanjem.

Siniša
Gost
Siniša

Naravno ali sa ovim okruženjem u “slobodnoj” Ukrajini teško da će se nešto desiti kako treba. Neminovno je da NovoRusija reintegriše ostatak Ukrajine, previše je Ukrajina kontanimirana nacizmom i RusoFobijom da bi ona mogla mirno i kvalitetno reintegrisati NovoRusiju….krupne i radikalne su promjene potrebne.
Ova nacistička garnitura ubica svoga naroda ne može privući NovoRusiju ni u kakav oblik Ukrajinske državnosti, mogla bi da nema Rusije ali jbg bedak im veliki pred havlijom.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Siniša, brate rođeni… ?? o čemu ja pišem/tupim?? Prsti me bole a i oči? Vidjet ćemo jednog dana ako i kada ode ova kvislinška banda sa vlasti kako se stvari okreću naglavačke. Još uvijek vjerujem da nisu zatrovani to te mjere kao mi.

Siniša
Gost
Siniša

Nije Ukrajina zatrovana već okupirana nacistima.

Mat
Gost
Mat

Sinisa….?

Slavonac
Gost
Slavonac

Sinisa,jedan veliki covjek je davno izgovorijo.Boze sacuvaj me od srpskog junastva i hrvatske kulture.Samo istina moze pobjedit.Novinari su ubice za pisacim stolom.

Siniša
Gost
Siniša

Xahaxa vidiš kako se nadopunjujemo…..braća prava!!!!!

Mat
Gost
Mat

Prazna….prica.

Did
Gost
Did

Ako ameri putem ukrosa opale jos jednu svoji operaciju STORM bojim se da bi stepski VIHOR bio malo zesci

maliboro
Gost
maliboro

Glupo laprdanje bezveznjaka.

Dundić
Gost
Dundić

pozivam sve da pročitaju intervju Danijela Ivina u Nacionalu, prije 2 broja, da netko iz Hrvatske u jednoj rečencii tako lijepo iznese suštinu ukrajinske ali i Plenkovićeve EU priče…

Sinek
Gost
Sinek

Samo Bog zna što mu je onaj anemični nalaprdo kad je bio zadužen od EU parlamenta za Ukrajinu…”mi smo samo došli, oni se nisu ni pojavili, nismo ispalili metka, Srbi su samo pobjegli i tako smo mi pobijedili u oluji”. Šugavo premijersko smeće. Nisam na žalost bio u oluji, buraz je bio sa Tigrovima, šogor sa Gromovima. Kao nismo se niti morali truditi oko Bljeska i Oluje… Kaže stručnjak Plenković. Gade mi se. A volio bi da Ukrajinci navale, da ih prorusi i Rusi namlate, ali ono do Dnjepra i Kijeva jednom za svagda. Rat im traje skoro 7godina! Takav… Pročitaj više »

hhhh
Gost
hhhh

ukrajinci bi igrali ruski rulet

dinaricus vulgaris
Gost
dinaricus vulgaris

neka rusija da ukrajni komad zemlje na dalekom istoku ko kompezaciju za krim i istočnu….pa dalje skupa 🙂

POVEZANE VIJESTI

Izbornik