Počeli su sukobi između Palestinaca i izraelske vojske – Ima mrtvih i ranjenih

Palestina protesti
17 komentara

Kao što je bilo očekivano, u Pojasu Gaze su izbili sukobi između izraelske vojske i Palestinaca koji su prosvjedovali protiv priznavanja Jeruzalema kao glavnog grada Izraela. Vojnici cionističkog entiteta su ubili dvoje ljudi.

Umrli su od rana zadobivenih vatrenim oružjem. Al-Jazeera prenosi da je broj ranjenih premašio 250 ljudi.

Sukobi su izbili i na Zapadnoj obali. Nakon velike molitve u petak u gradu Nablusu su se sukobili Palestinci i izraelska vojska.

“Pružili smo pomoć za oko 40 ljudi koji su pogođeni suzavcem”, rekao je predstavnik palestinskog Crvenog polumjeseca.

Sukobi su zabilježeni i u središtu Jeruzalema i blizu palestinskih gradova Hebrona i Qalqilye.

Stjeran u kut u Iraku i Siriji SAD raspiruje novi sukob na Bliskom istoku

B. Netanyahu: Hvala Trumpu. Jeruzalem je 3000 godina bio naša prijestolnica

Palestincipojas Gaze
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

Da nije smrdljivih beduina iz Rijada, ovo bi bio dobar put za ujedinjenje muslimana protiv Washingtona i Izraela. Iako oni odlučuju za UAE i Bahrein de facto, posredno i neposredno imaju utjecaj na mnoge druge. Dakle, deklaracije Arapske lige i Organizacije za islamsku suradnju će zbog koz*jba biti kamilica. Jbg. Na kraju opet ostaju Hezbollah, sirija, Irak i Iran, malko nešto kao Turska, iako ne vjerujem u iskrenost. No, svaka sila zavijeka, a to Židovi kao narod dobro znaju. Prije ili kasnije će morati propasti, jer je situacija dugoročno, govorim o stoljećima, neodrživa. Iranci, kao zemlja s tisućljetnom poviješću, to dobro znaju i imaju vremena. Al-Quds će ostati Al-Quds, iako bi se kršćani, pravoslavni i katolici, za svoj dio Jeruzalema ovdje trebali svrstati na stranu muslimana. Fatah jamči puno bolja prava kršćanima od Knesseta i cionističke radikalne desnice.

17 novembar
6 godine prije

kako je pocelo opet ce biti poginulo pet hiljada palestinaca i deset izraelski vojnika . ovde iran hezbolah i sirija moraju oprezno postupiti zbog politike rusije prema izraelu .

aleksandar
6 godine prije

Meni ovaj Trump djeluje kao da su ga stvarno Rusi postavili. On vuce poteze koji rade dugorocnu stetu SAD-u.

Weteran
6 godine prije

Bratoubilački rat.

ŠULE
6 godine prije

Izraelci sad imate priliku da te urlikavce od arapa konačno uništite i dokažete cijelom svijetu da niste poltroni kao druge države..branite svoj narod i svi ste kao jedan u borbi za svoju državu Izrael.Arapi su svi oko vas a jedino mogu kamenje bacat jer drugo nesmiju makar imaju nešto oružija.Kakve prijetnje od Hamasa i sličnih grupica niste vi neka smješna državica?Egipat,Jordan,Libanon….svi se BOJE IZRAELA….

palermo
6 godine prije

Izraelsku javnost najviše bole pogibija i “otmica” njihovih vojnika. Zato ne treba nasumično ispaljivati “rakete” na cionističku tvorevinu, već probati udariti kakav vojni cilj. Zavladao je nemili hedonizam i u njihovom društvu, jer je ionako većina doseljenih “Židova” (Aškenazi, Hazari kakogod) sa Zapada.
A ovom Trumpu ne bih dao niti ovca da čuva.

Istina
6 godine prije

Next full stop — Iran, as Assange said.
😉

PHP
6 godine prije

To su ” tempirane i kontrolirane” akcije hamasa i fataha koje indirektno kontrolira i nadzire izrael. Sluze kao privid njihove odlucnosti u borbi protiv cionista i opravdanje za njihovo postojanje. Sve je premrezeno sa dousnicima dvostrukim spijunima izdajicama tako da nista ozbiljbije ne mogu napravit i omjer stradanja je uvjek na stetu palestinaca. Jedina istinska opasnost za izrael je hezbolah jer ih nemaju pod kontrolom i trenutno su najsposobniji borci na bliskom istoku i u stanju su napravit akcije koje izraelcima zadaju ozbiljne probleme. A od drzava iz okruzenja jedino iran nije pod kontrolom i predstavlja vrlo nezgodnu i jaku silu sa kojom konstantno pregovara ” 6 velesila ” .
Nakon ruske intervencije stvari se dodatno kompliciraju tako da ce izrael morati ” skratiti lanac ” i manje lajati ….

Hash
6 godine prije

Ne čujem da da se bune isil, alkaida sa i drugi “pravi” muslimani???

stilov
6 godine prije

Jeruzalem je povijesno pripadao Izraelskom narodu, a muhamedanci su ga osvojili s mačem u ruci. Okupator je okupator, vrijeme da su povuku odakle su došli. Europa u kojoj islamisti provode tihu okupaciju i vrše terorističke akcije nad njihovim stanovništvom baš zbog toga treba podržati i pomoći Izrael a ne osuđivati ga što uzima ono što je u dalekoj prošlosti bilo njihovo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI