U Deir Ez-Zoru ISIL ubio četiri ruska savjetnika i pripadnike sirijske topničke baterije

Sirija ulicne borbe
56 komentara

U kratkom priopćenju Ministarstva obrane Rusije se navodi kako su u granatiranju terorista u pokrajini Deir Ez-Zor u istočnoj Siriji poginuli ruski vojnici. Iako se ne navodi o kojoj je skupini riječ, pretpostavlja se da je riječ o teroristima “Islamske države”.

“Teroristi su napali sirijske i ruske trupe, koje su morale odgovoriti na napad. U sukobima je ubijeno ukupno 43 terorista  i uništeno i šest vozila”, navelo je ministarstvo.

U minobacačkoj vatri terorista su  ubijena četiri ruska vojnika. Dvojica savjetnika, koji su kontrolirali vatru sirijske topničke baterije, poginula na licu mjesta, a petorica pripadnika ruske vojske su ranjena i prevezena u bolnicu. Kasnije su još dva vojnika podlegla ranama. Gubici su se dogodili kada su sirijski i ruski vojnici pokušavali odbiti napad terorista, koji su položaj sirijske vojske napali u mraku.

Homs i Deir Ez-Zor
FOTO – Područje u istočnom Homsu i Deir Ez-Zoru kojem je još uvijek aktivno oko 1500 terorista ISIL-a

Ruska zračna kampanja potpore protuterorističkim naporima sirijske vlade traje je od rujna 2015. do prosinca 2017. U prosincu prošle godine je predsjednik Vladimir Putin posjetio je zrakoplovnu bazu Hmeymim i najavio povlačenje ruskih vojnika iz zemlje. Rusija je imala veliku ulogu u porazu Islamske države, Al-Nusra Fronta i ostalih terorističkih skupina u zemlji. Tijekom kampanje je ukupno eliminirano oko 60 000 militanata”, stoji u zaključku priopćenja Ministarstva obrane Rusije.

U priopćenju se ne navodi ni dan ni mjesto napada. Nema ni izvješća o gubicima na sirijskoj strani, a činjenica da je u napadu ubijeno 43 terorista i uništeno šest vozila potvrđuje da je napad organizirala i provela prilično velika skupina militanata “Islamske države”.

Podsjetimo da je 23. svibnja ISIL priopćio da je ubio 23 “sirijska i ruska” vojnika i zarobio još petoricu u borbi blizu Al-Mayadeena, grada na istoku pokrajine Deir Ez-Zor.

Takozvani Sirijski opservatorij za ljudska prava iz Londona javlja da se radi i istom sukobu. Vjeruje se da su napadači bili pripadnici takozvane “Islamske države” koja još uvijek drži dio pustinje u istočnom Homsu i Deir Ez-Zoru. Vjeruje se da u tom području još uvijek ima oko 1500 terorista takozvanog “kalifata”.

U Siriji se proteklih dana vode žestoke borbe protiv ostataka terorističkih skupina u istočnom Homsu i južno od grada Deir Ez-Zora, gdje je ISIL izgubio istočni dio enklave i potisnut prema unutrašnjosti. Prema fotografijama objavljenim na internetu, gubici u noćnim napadima među teroristima kalifata su gotovo svakodnevni i bilježe se na svim rubnim područjima enklave, najviše južno od Al-Mayadeena i u ovom napadu koji je pokrenut sjeverno u smjeru Deir Ez-Zora, što znači da u vojnom smislu prioritet mogao biti mogao uklanjanje posljednje veće enklave u Siriji samoproglašenog “kalifata”.

FOTO – Ubijeni teroristi u području Deir Ez-Zora (18+): Twitter

HmeymimSirijski opservatorij za ljudska pravaSOHR
Pretplatiti se
Obavijesti o
56 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
5 godine prije

Ovo je postalo odvratno. Kao da sam BBB među 50 pijanih Delija ili obratno. Rasprava na razini kafane iz Mrduše Donje. Argumenti – nula. Podaci – ništa. Izvori tipa Stratfor, NYT, CNN. Čast izuzecima, ovo je postalo okupirano od psihopata i trolova, ili nekakvih geopolitičkih znalaca koji, ako rusija ne sprži Izrael sa zemljom i ne ubije najmanje 500 američkih vojnika u Hasaki, ima dogovor oko Sirije i svega u svijetu.

Borac2
5 godine prije

S obzirom na kolicinu oslobodenog podrucja zanemarivo je malo “kontranapada” i samoubilackih akcija desperatnih glavosjeca.

Alen
5 godine prije

Malo po malo i dodjosmo do sjevera… Hoce li se to zavrsiti za stolom uz ispracaj amerikanaca kuci vidjecemo…

Baba Vanga
5 godine prije

Uskoro pocinje divljanje neoliberala jos nisu procitali ovu vjest??

eu kolonija
5 godine prije

gdje je onaj bolid pod nikom deir ez zor što se žali da nema ništa na ovu temu. mada ova informacija je bajata. ja jutros čitao o ovome i to na jednom ruskom mediju.

ps. onom bolidu deir er zoru bi još poručio da su ovo četiri rusa. s druge strane imamo nekoliko stotina tisuća pobijenih terorista

Laki Topalović
5 godine prije

Dovoljno je otvoriti link na Twitteru, kako ih slažu na kamaru, morali su reagirati jednim napadom, odnosno drugim, ako uzmemo u obzir onaj nedavno oko područja T-2 stanice, ali mislim da Sirijci nisu imali gubitaka tamo, jer su imali dojavu od Iračana i irački zrakoplovi su tukli na sirijskoj strani.

bbbb
5 godine prije

Koja farsa, došao Nosferatu dolje da brani okupiranu Palestinu a kao ne zna da su isti uz pomoć čemerike i ostalih vazala stvorili ove koji ubijaju ruse kao što su muđahedini isto radili sa rusima u Avganistanu. I sad umjesto da naoružava ove u Avganistanu protiv odbranih kauboja i ostalih on dozvoljava da mu partneri stvaraju sisilovce u istom. I cijelo vrijeme su mu partneri a nahuškaše ukrope na ruse, gruzijce na ruse, sutra armence, sutra će mu uništiti Iran a on će i dalje pričati o partnerima umjesto da objavi da će Iran, Koreju i sve oko Rusije braniti nuks udarom. Partneri mu huškali templare i jevvropljane na Rusiju, poljake, šveđane, gale, švabe i ovaj se opet klanja partnerima, koja ciofarsa.

priceless
5 godine prije

ja bih samo zamolio komentatore da ne hrane trolove…

luni lunovic
5 godine prije

ok ovdje je svako trol kpji nemisli kao vi a ko ste uopste vi obicni ublehari ciji je zajednicki sadrzilac nerad jeli vi radite 4 sata ili nikako pa imate vramena za minuse i iignorisanje vi mudroseri na ovom portalu dobro znate kako se radi u ovoj drzavi zato je i toliki lavez na vase razocarenje svi igraju neposteno a vi ce te se nacekati titovih vremena vas ne intreesuju americke lazi j….. vama zato ai kod putina je kapitalizam nego je problem ustati ujutro i mislite da ce te i u rusiji dobiti nesto na guzove malo morgen naj vjerovatnije imate probusene usi od jednog centimetra kao vasi odvratni ameri

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI