U Ukrajini otvorena “sezona lova” na Rome

s 14
27 komentara

Ukrajinski portal Vijesti prenosi kako su nepoznate maskirane osobe u blizini Lavova spalile kamp Roma koji je podignut u blizini sela Rudnoje, na poljani blizu Željezničke četvrti. Napad je potvrdila povjerenica Vrhovne Rade za ljudska prava Ljudmila Denisova.

Prema vijestima koje su morali potvrditi i ukrajinski mediji, 9. svibnja je skupina neidentificiranih i maskiranih ljudi zapalila kamp Roma u blizini Lavova. Sva imovina Roma je uništena Roma, a stanovnici su bili prisiljeni napustiti naselje.

Ljudmila Denisova je zabilježila porast broja izgreda motiviranih netrpeljivošću protiv pripadnika romske nacionalne manjine. S tim u vezi je pozvala vodstvo regionalne policije da odgovori na incident i jamči sigurnost i red u selu Rudnoje.

“Ovakve manifestacije ksenofobije zahtijevaju posebnu pozornost od strane sigurnosnih službi, osobito temeljitije istrage, al i poduzimanje preventivnih mjera kako bi se takvi incidenti u spriječili u budućnosti”, navodi se u priopćenju ureda pučke pravobraniteljice.

Podsjetimo da su 21. travnja pripadnici neonacističke organizacije “S14” protjerali Rome iz logora na Lisjoj gori u blizini Kijeva, gdje su im spalili sve šatore i stvari.

Američko veleposlanstvo od Kijeva traži “poštivanje prava manjina”

Američko veleposlanstvo u Ukrajini je pozvalo ukrajinsku policiju da istraži palež romskog kampa u blizini Lavova 9. svibnja.

U Ukrajini nitko ne bi trebao živjeti u strahu zbog činjenice tko je i kojoj zajednici pripada. Pozivamo na provedbu zakona kako bi se istražili nedavni napade na Rome. Pravda i tolerancija prema manjinama su ključni za novu Ukrajinu”, izjavilo je američko veleposlanstvo u Kijevu u subotu

Hvale vrijedna inicijativa američkog veleposlanstva u Kijevu, iako bi isto moglo napraviti da se zaustave granatiranja civilnih četvrti u Donbasu, gdje proteklih dana eskalira sukob između ukrajinske vojske i milicija Donjecke i Luganske Narodne Republike i mnogi strahuju da bi ovog ljeta kršenja primirja mogla prerasti u vojnu kampanju širih razmjera.

Kijev je spreman napasti Donbas – Čeka se zapovijed Washingtona
VIDEO – Prizori paleža romskog kampa u blizini Lavova i ranije na Lisjoj gori u blizini Kijeva

dnrdonbasdonjeckdonjecka narodna republikaLuganskLuganska narodna republikaRudnojes14Vrhovna Rada
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
5 godine prije

Ništa čudno, Ukrajinci su katolici.

Laki Topalović
5 godine prije

Na drugom videu trče i viču “Milicija, milicija”… jadne babe i žene. Al mi smiješno, jer je i u mene jedna sve donedavno , do smrti , govorila “milicija”, nikada nije prešla na “policija”. Što se tiče Amerikanaca, što reći. Ima svaki dan bilten granata i mrtvih u Donbasu, to za njih nisu ljudi.

tuf
5 godine prije

Zamislite da se tako nesto dogodi u Hrvatskoj. Index ne bi prestajao pisati o tome godinama, Soros bi poslao svoje trupe u Vladu ili cak i osobno dosao s paketom prijetnji, Merkel bi vec najavljivala sankcije a EK bi zaustavila fondove i projekte.

Globalista
5 godine prije

To tako negledajte,malo veca dezinformacija novinara.U Ukrajini je sada najveci biznis skupljanje sekundárnih sirovina,sve vrste zeljeza.Kineska firma otkupljuje,to ako se děsilo to im konkurenci zapálila,sukobi oko biznisa ili sakupljaca sirovina.Nece novináři nikad své tocno napisati,uvijek píšu napete temě dá se ima Raja čím baviti.

mmm
5 godine prije

Najbolje ih pustit da se nasele kraj sela I pocnu pljackat,otimat,smrdit.nitko nije ubijen,a protjerani su spravom ,ko ih voli neka ih kuci vodi

Fritz
5 godine prije

Ako imamo situaciju gdje pravna država ne funkcionira vrijedi pravilo ko jači taj kvači, odnsono ako su cigani(prestanim koristiti pc korekne izraze) ilegalno uzupirali nečije privatno vlasništvo ili javnu površinu nad kojom nemaju pravo gospodarnja, a znamo da je državna birokracija spora, odnosno pravda je spora, netko je išao za jednim nadasve ad hoc i brzopotezim riješenjem a to je da to naselje je ilegalno i nema sve protupožarne standarde, tako da se metoda riješavanja nametnula sama po sebi, što je kriminalno djelo. Ali trebamo postaviti pitanje i biti iskreni, znamo kakva su ciganska naselja i znamo da pojedina ciganska naselja su doslovni ruglo bez odvodnje i kanalizaci sa krajnje nehigijenskim uvjetima. Također nije u redu uzurpirati nečije privatno vlasništvo i ako su bili zamoljeni da se maknu, a nisu to učinili, u uvjetima gdje ne funkcionira država jednostavnije je stisnuti “obarač.” Također ako se site zove logično logično bi… Čitaj više »

Laki Topalović
5 godine prije

U mene su 68. stariji protjerali neke rumunjske Rome, koji su krali sve živo, ali je moja baba ima podstanare, jedno par godina, ruske cigane. Mogao si ostavit pred njima što hoćeš, ne bi uzeli da ih ubiješ. gdje su išli, što su radili , ne znam. A “kiriju” su babi plaćali u dukatima. Sjećam se da je od njih u kući ostao jedan veliki i jedan mali dukat do rata 91.

Mujo
5 godine prije

Napravi ti ilegalno bilo di objekt, pogotovo na tuđoj zemlji. Zašto ih Amerikanci ne prime?

tedi
5 godine prije

Sto se ne priznati da je ciganska populacija na marginam siromasnih drustva.

mille
5 godine prije

ajmo desničari objasnite nam šta su im krivi romi ?

mille
5 godine prije

nećeš rome, nećeš srbe, otjera si dicu od kuće, ali sada dolaze Arapi , crni žuti i extremni Sirijci koji neće pitati ništa nego oteti i uselit se , a tebe nema ko štititi , oronula kljutino samodopadna.
umrit ćemo u pustoši svog srca- Gotovac V.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI