Ukrajinski APC pod povećalom Indonezije

BTR-4 - 8x8
0
0

Indonezija ponovno razmatra planove o nabavi dodatnih ukrajinskih oklopnih amfibijskih vozila (armored personnel carriers, APC) nakon problema nastalih na vježbama

Nakon završetka inicijalnih vježbi s amfibijskim vozilom BTR-4 8×8, snage indonezijskih marinaca (Korps Marinir, KORMAR) izvještavaju o više problema, uključujući naginjanje vozila prema naprijed za vrijeme uronjenosti u vodu, pri plovidbi punom brzinom.

Pet ovih vozila je isporučeno Jakarti u rujnu, kao početak ugovora s ukrajinskom državnom kompanijom vojne opreme, Ukroboronprom. Indonezija je namjeravala tim vozilima zamijeniti stotinu BTR-50PK amfibijskih oklopnjaka, kupljenih od Kijeva tokom devedesetih godina prošlog stoljeća.

Službena osoba iz Ukroboronproma je u studenom ove godine izjavila da će, nakon službenog prihvaćanja vozila, biti moguć i transfer tehnologije u Indoneziju, i da bi se dio od 50 dodatnih vozila mogao proizvesti u Indoneziji.

Glavna su oružja ovog vozila top kalibra 30 mm ZTM-1, i lanser granata AGS-17 kalibra 30 mm. Vozilo je opremljeno sustavom filtracije kemijskih, nuklearnih i bioloških agensa.

Izvor: Sputnik

AGS-17 30 mmBTR-4 8x8BTR-50PKIndonezijaKORMARKorps MarinirOklopni amfibijski transporterUkroboronpromZTM-1 30 mm
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI