fbpx

Naučnici nastoje da predvide erupciju Yellowstone koja bi mogla da „sahrani zapadnu Severnu Ameriku“

Yellowstone

Prethodna studija je, međutim, sugerisala da je vulkan Yellowstone možda doživeo „trostruko smanjenje svoje sposobnosti da proizvede supererupcije“.

Iako se čini da nije nedostajalo tvrdnji i spekulacija o mogućnosti razorne erupcije jelvstoonskog supervulkana, naučnici su zapravo pokušali da utvrde da li je moguće napraviti dugoročno predviđanje u vezi sa takvim događajem, prenosi Daili Ekpress.

Prema novinama, geohemičar profesor Kenneth Sims sa Univerziteta u Wyomingu proučavao je radiokarbonske izotope vulkana da bi postigao taj cilj.

„To je teški aspekt nauke, to dugoročno predviđanje“, rekao je. „Radon mogu da koristim kao sat, pomaže mi da shvatim brzinom rasta gasa iz magme duboko dole i izlaska na površinu.

Udubljujući se u stvar u pitanju, serija “Radoznalost” Discovery Channela objasnila je kako tačno „gas radona može pružiti odgovor“, jer kada „radon propada, on stvara radioaktivne izotope sa jedinstvenim hemijskim potpisima koje naučnici mogu da mere“.

Serija je takođe pružila prilično grafički opis zašto bi tačno naučnici mogli da žele predvideti buduću erupciju Iellovstonea.

„Hiljadama puta moćnije od planine Svete Helene, erupcija ovih razmera sahranila bi zapadnu Severnu Ameriku“, objašnjeno je. „Sumporna maglica bi zatamnila Sunce i zaronila ceo svet u vulkansku zimu“.

A novine takođe ističu da je prethodna studija zapravo sugerisala da snaga vulkana možda slabi, a autor istraživanja, vulkanolog Univerziteta u Leicesteru Thomas Knott, rekao je da je „žarišna tačka Iellovstone“ očigledno „doživela trostruko smanjenje kapaciteta za stvaranje supererupcionih događaja”

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
14 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
iiiistina
Gost
iiiistina
4 mjeseci prije

počeo bih ovaj koment u dobroj namjeri kao i sa svime što sam na ovome portalu pokazivao u svrhu sagledavanja šire slike zbivanja u ovom vremenu postojanja a nađeno u istraživanju weba što čini i ovaj portal di je važno težiti prema sposobnosti realnog razumijevanja i biti svjestan da po ispisanom što nađemo nije uputno ići u tvrdnju da je tako i da je istinito baš to što mi iznosimo već je korisno razmjenom mišljenja to malo izbistriti di vidimo da nas ima koji su snalažljiviji uz intuitivno iznalaženje prihvatljiva pojašnjenja stoga lipi i dragi komentatori opreznije u istupima i komuniciranju u ova teška i sve zahtijevnija vremena borbe dobra i zla Svijetla i tame di nudi i ovaj portal istupe s weba pa malo pročitajte i ovaj naslov koji me vuče da nešto i kažem: Sve sam činio po propisu. Na koncu sam se ipak zarazio. OTKAD SAM POZITIVAN, PUNA MI JE KAPA SVAKAKVIH STRUČNJAKA ZA KORONAVIRUS::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: sad o postu sagledavajući stvarne zemaljske promjene svatko može uočiti da se ipak nešto veliko valja prema nama i u geološkom smislu promatranja što svjedoče i aktivnosti u prepoznavanju zbivanja s opremom koju se ima i treba biti svjestan da nam se i… Pročitaj više »

Latz
Gost
Latz
4 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

Prije će udariti ateroid koji prolazi pokraj zemlje jednom semično, nego što će se ovaj vulkan aktivirati.

iiiistina
Gost
iiiistina
4 mjeseci prije
Reply to  Latz

trenutno bi se složio da nema nikoga od poznavalaca činjenica da tvrdi ‘oče il neće ali su pokazatelji vrlo,vrlo upozorajavajući i razvidno je misliti da ako pukne rasjed u blizini i oslobodi dio nakupljena pritiska da izostane žešća erupcija a za tlo Amerika su naznake pucanja očigledne i nama a kamoli teškim B52 stratosfer koji su uključeni u snimanje linije rasjeda s prikladnom opremom za dubinsko snimanje nekako po polovici SAD-a……..to je objavljeno i spominjao sam na jednom sličnom postu…….nadalje ako se ide u šire uključivanje onda se može spomenuti da ovi pokvarenjaci kazari-cionisti-i ostali okupljeni oko duboke države znaju što se to valja,skrivaju od svijeta i žele to iskoristiti za svoje ciljeve i ciljeve skrivenih nalogodavaca za koje ima svjedočenja da nisu odavde i evo nas kod Peruna-Levašova-Sičina-Telingera-Semira Osmanagić-Boba Lazara i ostalih da ne nabrajam jer ima puno koji ukazuju,pokazuju…….i neopravdane oštrine na temelju covida koji je očito poluga za pripremu poslušnosti i eliminaciju oslabljenih ljudskihimuniteta kemtrajlovima zatrovane vode i hrane(vidi ovi 1% izričito imaju svoju proizvodnju organske hrane uz ekstreme koji su pristali i na adrenokrom-razotkriveno je)……..a doleti bolida iz asteroidnog pojasa ostataka planete Tiamat i sl. daju uvid da se tamo ima elektromagnetna jaka sila koja destabilizira… Pročitaj više »

Ztal
Gost
Ztal
4 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

Kad pišeš komentare onda se drži provjerljivih činjenica i ne miješaj u njih rligiju , politiku i torije zavjere, njih odvoji u druge članke. Tako će te se lakše čitati tj. biti ćeš manje konfuzan, duge postove ne piši jer to malo tko čita.

Maaja
Gost
Maaja
4 mjeseci prije
Reply to  Ztal

pa uvježbavamo se svi ne samo poneki……..-piscu komenta vjerojatno djeluje i razumljivo i smisleno pa ne uoči kako če to ukapirati oni koji pročitaju ali sugestije je korisno usvajati pa će valjda stići i do dotičnog ….. pa i ja ne mogu sve upratiti ali nastojim a iz nove nenormale ni baš ni lako plivati u tom moru manipulacija i bombardiranja mozga a navedeni istupi su i provjerljivi i imaju smisla a i ne baš toliko konfuzni…jebiga kad smo različitih misli i promišljanja a i mogu se povezivati ovisno koliko je tko pretrčao izvora i kako kome to odzvoni…….

John Doe
Gost
John Doe
4 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

iiistina, nemaju glavu ni rep tvoji komentari i vrlo su konfuzni. Puno zujiš, a malo meda daješ. Ugledaj se na Pukija i Istražuj. NHF

Darko
Gost
Darko
4 mjeseci prije

imate 99% članaka na ekavici opet bratstvo i srbinstvo dejstvuje u nadi “svi smo mi isti ajde da se bratimimo u 3 jugu”

Latz
Gost
Latz
4 mjeseci prije
Reply to  Darko

Sve anti katoličke članke pišu propali katolici srbi.

tuf
Gost
tuf
4 mjeseci prije

Greta bi popi*dila od ljutnje. Promjenila bi status na Twitteru.

iiiistina
Gost
iiiistina
4 mjeseci prije
Reply to  tuf

malo naviri o bezobrazluku kako su tu djevojčicu iskoristili -jer tragaoci sve nađu i zvižde jadna je kažu u biti bolesna……..da ne navodim sad dijagnozu ali ima objavljeno kad se pojavila s onim govorom u UN- potraži

U prolazu
Gost
U prolazu
4 mjeseci prije

Po mojoj stručnoj procjeni “na daljinu”, tamo je dovoljna petarda da se to pokrene.

iiiistina
Gost
iiiistina
4 mjeseci prije
Reply to  U prolazu

pa kad si već u prolazu de naviri malo što ti pokazuju …..kornatske krune…..i što označava ..jadranski prst…možeš i onako sa srednjakom jer je u biti istina da se zabija Evropi u guzicu a hm hm pa crni humor i iz napisa o “ličko rukovanje”( košarkašica Ilisha Jarrett )

U prolazu
Gost
U prolazu
4 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

Na kojim si drogama ?

Max
Member
Max
4 mjeseci prije

To ima tenelja, Tako je jedan Talijanski znanstvenik tvrdio da će potresi pogoditi Italiju I da on to zna jer je razvio uređaj koji otkriva radon. Bio je ismijavan. Onda su potresi pogodili Italiju.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik