Pogledajte vežbu desanta američkih marinaca

helikopter CH-53E marinci usaf Super Stallion
3 komentara

Američki helikopteri iz sastava marinaca dizajnirani za prevoz teških tereta i zaliha CH-53E Super Stallions iz HMHT-302. skvadrona izveli su velike vežbe vazdušnog desanta u blizini vazduhoplovne baze New River u Kaliforniji.

Tokom vežbi “Steel Pike 19” gotovo 500 marinaca vežbalo je helikopterski desant na neprijateljski teren gde su se prema planu vežbe trebali susresti sa protivničkom silom.

Operacije vazdušnog desanta provode se s ciljem uvežbavanja taktičkog iznenađenja protivnika iza linija njegove odbrane, bez obzira na prepreke i linije komunikacija na zemlji.

Ove operacije zahtevaju koordinaciju i planiranje između vazduhoplovnih i kopnenih snaga kao različitih vidova vojske.

Operacija vazdušnog desanta nije samo prosto prebacivanje vojnika, opreme i oružja sa jednog mesta na drugo. Ove operacije predstavljaju izuzetno precizno isplanirane i agresivno izvedene borbene operacije koje omogućavaju napad na neprijatelja tamo gde najugroženiji i gde to najmanje očekuje.

Operacije poput ove služe 2. marinskom vazduhoplovnom vingu da ispita i održi konstantno stanje spremnosti za slične operacije bilo gde u svetu.

Helikopter CH-53E je teški transportni helikopter koji ima posadu od 5 članova, pored kojih može da preveze do 30 marinaca pod punom ratnom opremom. Ukupna težina korisnog tereta koju može podići je 13 600 kilograma a maksimalna ukupna težina helikoptera je 33 300 kilograma. Borbeni radijus ovog helikoptera je oko 330 kilometara a helikopter je naoružan sa 2 do 3 mitraljeza Browning 12.7 x 99 mm koji su montirani na vrata ili rampu sa zadnje strane helikoptera.

CH-53E Super StallionmarinciSteel Pike 19
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sasa
4 godine prije

“desant na neprijateljski teren gde su se prema planu vežbe trebali susresti sa protivničkom silom” Bezvezarija, kolonijalnoj sili helikopterski desant je moguć samo protiv sirotinje bez ikakve protuzračne odbrane i nadzora / kontrole neba, inače ova debela leteća praščad se ugrozi sa sustavima iz 60-tih s ramena. Korisno za prodavanje magle ili pokazivanja sposobnosti air lifta većeg broja vojnika ali na područje koje nije osporeno neprijateljskim snagama ili u prijateljsku državu. I tak…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI