Marinci vježbaju podršku iskrcavanja sa sistemom M142 HIMARS

M142 HIMARS vbr raketni sistem
2 komentara

Američki marinci iz 3. marinske divizije pokazali su mobilnost i vatrenu snagu artiljerijsko-raketnog sistema M142 HIMARS tokom simulirane amfibijske operacije u Kin Blue-u na Okinavi.

Obuka pruža priliku američkim marincima i američkoj mornarici da poboljšaju svoju borbenu spremnost i da razviju nove metode integrisanja artiljerijsko-raketnih sredstava u pomorske ekspedicijske snage, navodi se u saopštenju koje je objavila 3. divizija marinskog korpusa SAD.

„Ova vježba pomaže da se prikaže mobilnost naše jedinice i mobilnost HIMARS-a u regionu Indokine“, rekao je američki marinac Pablo Villegas, operater na sistemu M142 HIMARS koji je učestvovao u obuci. Dalje je rekao da se HIMARS tipičan kopneni artiljerijsko-raketni sistem koji se sam dovozi na mjesto dejstva.

Sistem M142 HIMARS je sposoban za vazdušni transport putem transportnih aviona C-130 vojske SAD ili pomoću plovila LCU (Landing Craft Utility) koja se nalaze u inventaru marinaca.

Raspoređivanje HIMARS-a u Indo-Pacifičkom regionu omogućava američkim snagama da oblikuju borbeni prostor, bilo u vazduhu, zemlji ili moru. Prošireni domet i visoka tačnost sistema čine ga ključnim za ekspeditivne operacije uvođenja demokratije u ovom dijelu svijeta.

M142 HIMARS može biti naoružan jednom taktičkom raketom MGM-140 ATACMS dometa 300 kilometara ili nekom od raketa kompatibilnih sa sistemom M270 MLRS dometa do 70 kilometara.

M142 HIMARSmarinci
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
samo tako
4 godine prije

Invazija u svrhu uvođenja demokracije 😆😆

Max
4 godine prije

iA i špo imenu ovog marinca vidi se da je pravi Amerikanac Pablo Vilegas siromahn iz Južne Amerike prijavio se u vojsku zbog socijalnog i zdravstvenog osiguranja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI