Pucnjava u kalifornijskoj bazi marinaca uznemirila okolno stanovništvo

Marinci
4 komentara

U američkoj bazi za marince izdana je zapovijed za odlazak u sklonište, nakon što je ondje zabilježena pucnjava. Osumnjičeni je sada u pritvoru i upućen je u zdravstvenu ustanovu zbog rana koje si je sam nanio.

Vojna policija reagirala je na situaciju ”aktivne pucnjave” u bazi mornaričkog korpusa Twentynine Palms, koja je zabilježena poslije 6 sati ujutro u utorak.

Vojna instalacija na jugu Kalifornije najveća je baza marinaca u zemlji. Građani su na svojim telefonima dobili upozorenja o pucnjavi, neka od njih objavljena su na Twitteru.

Telefonskim putem upozoreni su stanovnici ga se ili drže dalje od baze ili da se zabarikadiraju.

Kapetan Nicole Plymale, službenik za odnose s javnošću baze, kasnije je rekao da je osumnjičeni odvezen, nakon što su prijavljeni pucnji.

Kasnije ujutro u utorak baza je potvrdila da se pojedinac “trenutno liječi i da će biti prevezen u zdravstvenu ustanovu”, te da je zadobio ranu koju si je sam nanio. Nisu prijavljene druge ozljede. Na mjestu je podignuto sklonište.

Baza, koja se smatra vrhunskim vojnim poligonom, koji se prostire na više od 900 kvadratnih milja, nalazi se otprilike 150 milja izvan Los Angelesa, u pustinji Mojave.

marincipucnjavaUSMC
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Znaci pocelo je.

Zadranin
3 godine prije

Bit će opet neki saudijac.

Uključila se 11/9 naredba.

P***!

BanOvan
3 godine prije

Laki je malo nervozan…

Max
3 godine prije

Možda mu savijest nešto nije mogla podnijeti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI