fbpx

Pogledajte vežbu desanta američkih marinaca

helikopter CH-53E marinci usaf Super Stallion

Američki helikopteri iz sastava marinaca dizajnirani za prevoz teških tereta i zaliha CH-53E Super Stallions iz HMHT-302. skvadrona izveli su velike vežbe vazdušnog desanta u blizini vazduhoplovne baze New River u Kaliforniji.

Tokom vežbi “Steel Pike 19” gotovo 500 marinaca vežbalo je helikopterski desant na neprijateljski teren gde su se prema planu vežbe trebali susresti sa protivničkom silom.

Operacije vazdušnog desanta provode se s ciljem uvežbavanja taktičkog iznenađenja protivnika iza linija njegove odbrane, bez obzira na prepreke i linije komunikacija na zemlji.

Ove operacije zahtevaju koordinaciju i planiranje između vazduhoplovnih i kopnenih snaga kao različitih vidova vojske.

Operacija vazdušnog desanta nije samo prosto prebacivanje vojnika, opreme i oružja sa jednog mesta na drugo. Ove operacije predstavljaju izuzetno precizno isplanirane i agresivno izvedene borbene operacije koje omogućavaju napad na neprijatelja tamo gde najugroženiji i gde to najmanje očekuje.

Operacije poput ove služe 2. marinskom vazduhoplovnom vingu da ispita i održi konstantno stanje spremnosti za slične operacije bilo gde u svetu.

Helikopter CH-53E je teški transportni helikopter koji ima posadu od 5 članova, pored kojih može da preveze do 30 marinaca pod punom ratnom opremom. Ukupna težina korisnog tereta koju može podići je 13 600 kilograma a maksimalna ukupna težina helikoptera je 33 300 kilograma. Borbeni radijus ovog helikoptera je oko 330 kilometara a helikopter je naoružan sa 2 do 3 mitraljeza Browning 12.7 x 99 mm koji su montirani na vrata ili rampu sa zadnje strane helikoptera.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
3 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Sasa
Gost
Sasa
1 godina prije

“desant na neprijateljski teren gde su se prema planu vežbe trebali susresti sa protivničkom silom” Bezvezarija, kolonijalnoj sili helikopterski desant je moguć samo protiv sirotinje bez ikakve protuzračne odbrane i nadzora / kontrole neba, inače ova debela leteća praščad se ugrozi sa sustavima iz 60-tih s ramena. Korisno za prodavanje magle ili pokazivanja sposobnosti air lifta većeg broja vojnika ali na područje koje nije osporeno neprijateljskim snagama ili u prijateljsku državu. I tak…

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Sasa

Zebra je tovar sa štamparskom greškom
za potrebe ratne mornarice ?

Max
Member
Max
1 godina prije
Reply to  Sasa

Desant kao onaj 1979.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik