fbpx

Udruženje američkih borbenih pilota otkriva „zapanjujuću“ stopu dijagnoza raka

Stanice raka

Nakon identifikacije stotina članova s različitim dijagnozama raka, Udruženje borbenih pilota Red River Valley planira prenijeti podatke u Washington i zagovarati mandatno istraživanje koje će ispitati vezu između vazduhoplovne službe i raka.

Obrazac sa sedam pitanja podijeljen je prošle jeseni 3.400 članova udruženja borbenih pilota Red River Valley-a, ili „River Rats-a“, postavljajući pitanje: „Da li vam je ikad dijagnosticiran rak?“ U istraživanju, koje je ekskluzivno objavljeno 12. maja, 500 članova udruženja – ili 56% od 894 ispitanika – odgovara: „Da, otkriven mi je karcinom.“ „To je bilo zapanjujuće. Nisam bio spreman za to”, otkrio je penzionisani pilot ratnog vazduhoplovstva F-15E, pukovnik Vince “Aztec” Alcazar. Nastavio je da ističe da je „13% njih otkrilo više vrsta raka“.

Alcazar, član odbora za medicinska pitanja River Rats-a, identifikovao je melanom, vrstu kožnog raka, kao najčešći karcinom među članovima koji su odgovorili na istraživanje; rak prostate na drugom je mjestu. Nažalost, anketa nije uspjela da ispita koliko je bivših članova umrlo od raka.

Od dobijanja ovih podataka, udruženje nastoji da informacije dostavi Kongresu i zahtjeva od Pentagona i Odjeljenja za boračka pitanja (VA) sveobuhvatniju studiju kako bi ispitali moguću vezu između vazduhoplovstva i raka i bolje savjetovali potencijalne vojne pilote o povezanim rizicima.

“Sada moram da napišem narative zakonodavcima na Kapitol Hillu”, objasnio je Alcazar, napominjući da će, umjesto uobičajenih “četiri ili pet ili 10 ili 20 ili 100 mejlova” o ovoj temi, zahtjev podnijeti “velika organizacija kojoj je trebalo vremena da uradi dobro promišljeno istraživanje. A rezultati kažu, “Vrijedi to pogledati, ljudi.”

Srodnu studiju predložila je Predstavničkom domu SAD predstavnica Elaine Luria (D-VA), veteranka mornarice SAD, čija oblast sadrži nekoliko mornaričkih baza, kada je12. februara predstavila Zakon o ispitivanju incidencije raka kod vojnih pilota, zajedno sa predstavnikom Adamom Kinzingerom (R-IL)

Dvostranački nacrt zakona nastoji da se izgradi na anegdotskim dokazima o povećanom riziku od raka među vojnim pilotima i saopšti nalaze, kako bi Pentagon i VA „razumjeli obim problema, identifikovali bolesti vezane za službu i na odgovarajući način ih riješili“, kaže Luria.

7
Ostavite komentar

avatar
10000
 
5 Grupirani komentari
2 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
7 Komentatori
ivancogoRed DogHashMlata Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Borik
Gost
Borik

Piloti su bili redovito cijepljeni.

zoran
Gost
zoran

pa ko se to nama nalalao,pa probudio i usrao?gospodo kada ste bacali bombe sa uranijumom svida po svetu i na nima pisali svakake bljuvotine i smejali se bilo vam je lepo.e sad mecka dosla i na vasa vrata i vi odmah poceli sa kukanjem.gospodo kako sejete tako cete i znjeti!!

Mlata
Gost
Mlata

Nemoj lupati, i amer je u kandžama zla

cogo
Gost
cogo

sami su izabrali taj posao ubica ,,neka svi krepali u mukama ,,ima boga i za te tvorove,,gamad američka če dobiti svoje polako a sigurno,,niko ni tjerao tu gamad da rakateraju tuđe zemlje ,,sve se vrača sve se plača ali presporo,

Hash
Gost
Hash

Ubijaju narode po planeti, i ne očekuju da im se to vrati. E neće da može.
Ima gore vrhovni sudija.

Red Dog
Gost
Red Dog

A tek tenkisti.
Od municije sa osiromasnim uranom. Upisaju se, ukake, raspadaju se.
70 000 su poginuli u ratovima od 90-tih. Prema Udruzenju Veterana su 100 000 izvrsili samoubistva.
Korona, koja zapravo ne postoji (;)), je pokosila 80 000 do sada. Fauci kaze da ih je zapravo vise. A tek je pocetak.
Nije lose za bolest koja zapravo ne postoji.

ivan
Gost
ivan

Koliko je tek umrlo od raka onih koje su oni bombardovali od Vijetnama do danas(Irak, Libija, Vijetnam , Ex YU itd)

POVEZANE VIJESTI

Izbornik