Udruženje američkih borbenih pilota otkriva „zapanjujuću“ stopu dijagnoza raka

Stanice raka
7 komentara

Nakon identifikacije stotina članova s različitim dijagnozama raka, Udruženje borbenih pilota Red River Valley planira prenijeti podatke u Washington i zagovarati mandatno istraživanje koje će ispitati vezu između vazduhoplovne službe i raka.

Obrazac sa sedam pitanja podijeljen je prošle jeseni 3.400 članova udruženja borbenih pilota Red River Valley-a, ili „River Rats-a“, postavljajući pitanje: „Da li vam je ikad dijagnosticiran rak?“ U istraživanju, koje je ekskluzivno objavljeno 12. maja, 500 članova udruženja – ili 56% od 894 ispitanika – odgovara: „Da, otkriven mi je karcinom.“ „To je bilo zapanjujuće. Nisam bio spreman za to”, otkrio je penzionisani pilot ratnog vazduhoplovstva F-15E, pukovnik Vince “Aztec” Alcazar. Nastavio je da ističe da je „13% njih otkrilo više vrsta raka“.

Alcazar, član odbora za medicinska pitanja River Rats-a, identifikovao je melanom, vrstu kožnog raka, kao najčešći karcinom među članovima koji su odgovorili na istraživanje; rak prostate na drugom je mjestu. Nažalost, anketa nije uspjela da ispita koliko je bivših članova umrlo od raka.

Od dobijanja ovih podataka, udruženje nastoji da informacije dostavi Kongresu i zahtjeva od Pentagona i Odjeljenja za boračka pitanja (VA) sveobuhvatniju studiju kako bi ispitali moguću vezu između vazduhoplovstva i raka i bolje savjetovali potencijalne vojne pilote o povezanim rizicima.

“Sada moram da napišem narative zakonodavcima na Kapitol Hillu”, objasnio je Alcazar, napominjući da će, umjesto uobičajenih “četiri ili pet ili 10 ili 20 ili 100 mejlova” o ovoj temi, zahtjev podnijeti “velika organizacija kojoj je trebalo vremena da uradi dobro promišljeno istraživanje. A rezultati kažu, “Vrijedi to pogledati, ljudi.”

Srodnu studiju predložila je Predstavničkom domu SAD predstavnica Elaine Luria (D-VA), veteranka mornarice SAD, čija oblast sadrži nekoliko mornaričkih baza, kada je12. februara predstavila Zakon o ispitivanju incidencije raka kod vojnih pilota, zajedno sa predstavnikom Adamom Kinzingerom (R-IL)

Dvostranački nacrt zakona nastoji da se izgradi na anegdotskim dokazima o povećanom riziku od raka među vojnim pilotima i saopšti nalaze, kako bi Pentagon i VA „razumjeli obim problema, identifikovali bolesti vezane za službu i na odgovarajući način ih riješili“, kaže Luria.

Američko ratno vazduhoplovstvokarcinomUdruženje borbenih pilota
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Borik
3 godine prije

Piloti su bili redovito cijepljeni.

zoran
3 godine prije

pa ko se to nama nalalao,pa probudio i usrao?gospodo kada ste bacali bombe sa uranijumom svida po svetu i na nima pisali svakake bljuvotine i smejali se bilo vam je lepo.e sad mecka dosla i na vasa vrata i vi odmah poceli sa kukanjem.gospodo kako sejete tako cete i znjeti!!

Hash
3 godine prije

Ubijaju narode po planeti, i ne očekuju da im se to vrati. E neće da može.
Ima gore vrhovni sudija.

Red Dog
3 godine prije

A tek tenkisti.
Od municije sa osiromasnim uranom. Upisaju se, ukake, raspadaju se.
70 000 su poginuli u ratovima od 90-tih. Prema Udruzenju Veterana su 100 000 izvrsili samoubistva.
Korona, koja zapravo ne postoji (;)), je pokosila 80 000 do sada. Fauci kaze da ih je zapravo vise. A tek je pocetak.
Nije lose za bolest koja zapravo ne postoji.

ivan
3 godine prije

Koliko je tek umrlo od raka onih koje su oni bombardovali od Vijetnama do danas(Irak, Libija, Vijetnam , Ex YU itd)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI